Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Tak, dokładnie to spod Wrocławia :)

    Świat jest jednak mały, może uda nam się kiedyś spotkać :)

    Minie Black lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be4cd503e50f.jpg
    Kreska wyszła po 1-2 minuty i po chwili sciemniala do takiej jak widać
    Tosia cudna kreska .Gratuluję ❤

    Pati1991 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę robić pierwszy raz w tym roku bigosik z młodej kapustki jaaaaaami :D :D :D

    Carmen.92, Karma88, Simons_cat, Emiilka lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Wow dziewczyny, ale naprodukowałyście od wczoraj ;D człowiek przed śniadaniem nie przeczyta, ale obiecuję do pośniadaniowej herbatki już tak :D

    Chciałam tylko zostawić dobrą wiadomość :) Co prawda jeszcze się nie nakręcam, powtórzę jutro i może uda się dostać na betę, ale powiem Wam dziewuszki, że sobie wyśniłam :) najpierw miałam sen, że jestem w 20 tyg ciąży, a później, że karmię piersią :p. Wizyta piątkowa u lekarza pokazała piękne jajniki (mam pcos i ostatnio jak usłyszałam, że mam piękne jajniki to było w październiku przy poprzedniej ciazy-to dało mi do myślenia :D) i że jestem po owulacji. Miałam być twarda i czekać oczywiście do terminu jaki sobie założyłam, ale wiecie jak jest :) dzisiaj teoretycznie 12 dc, ale pewności nie mam, bo odpuściłam pomiary temperatury, śluz i szyjke :)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b73cb4fd150.jpg
    Simons Tobie również gratuluję ❤❤❤

    Simons_cat lubi tę wiadomość

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4300 1146

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia witaj i gratuluję, to tak jak ja przez dwa lata nawet cienia, evapa nic to teraz ogromny stres.Raz poroniłam i teraz się zastanawiam czy brać dupka czy czekać na betę i wizytę u gina?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1050 465

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta onkolog nie mogła Ci przedstawić jakiejś opcji, skoro jest lekarzem? W sensie nie powiedziała Ci co dla ciebie jest korzystniejsze albo co jest bardziej z punkty widzenia medycznego ważniejsze żeby zrobić i kiedy? Eh Ci lekarze, jak ktoś ma sam zdecydować jak nie wie jakie to może mieć konsekwencje...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Wam pokazać test z teraz Ale nie wiem czy uda mi się wkleić
    url=https://naforum.zapodaj.net/564500111836.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/564500111836.jpg[/url]

    Achia, Achia, nenusia, Simons_cat, MamaFabianka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1050 465

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisz sobie w stopce Będę babcią i mamą! :) gratulacje!

    Minie Black, Achia, Mala90 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    A ja idę robić pierwszy raz w tym roku bigosik z młodej kapustki jaaaaaami :D :D :D

    Ja postanowiłam zrobić pierwszy raz w życiu gołąbki z młodej kapusty i skiepściłam je totalnie. Fuck ! a taka miałam ochotę :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia dokładnie jak mówi Ptysia. lekarz powienien Cię poinformować o wszystkich opcjach i konsekwencjach. a tego 9.05 masz konsultacje w szpitalu tak? Spisz wszystkie swoje pytania i wątpliwości na kartce- i zadaj je lekarzowi. ja tak zrobiłam jak mężowi wyszła nieciekawa diagnoza. lekarz rozwiał wątpliwości i uspokoił. co Ci przyjdzie do głowy- zapisuj!:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 10:56

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1259 2195

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pięknie się ten maj zaczął :)
    Simons i Pati - gratulacje :)

    Pati, jeśli dobrze rozumiem, że liczba w nicku jest Twoim rokiem urodzenia to jesteśmy rówieśniczkami ;)

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)

    👨
    Morfologia 2% - > 4% - > 3%
    Liczba 2,6mln - > 20mln - > 24mln
    ruch postępowy 17% - >22% - > 30%

    3.02 - IUI ☹️
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1259 2195

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia jeśli lekarz Tobie karze wybierać bez poinformowania o konsekwencjach każdej z opcji, to polecam zmienić lekarza :/

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)

    👨
    Morfologia 2% - > 4% - > 3%
    Liczba 2,6mln - > 20mln - > 24mln
    ruch postępowy 17% - >22% - > 30%

    3.02 - IUI ☹️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen.92 wrote:
    Ja postanowiłam zrobić pierwszy raz w życiu gołąbki z młodej kapusty i skiepściłam je totalnie. Fuck ! a taka miałam ochotę :(
    A co poszło nie tak?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    A ta onkolog nie mogła Ci przedstawić jakiejś opcji, skoro jest lekarzem? W sensie nie powiedziała Ci co dla ciebie jest korzystniejsze albo co jest bardziej z punkty widzenia medycznego ważniejsze żeby zrobić i kiedy? Eh Ci lekarze, jak ktoś ma sam zdecydować jak nie wie jakie to może mieć konsekwencje...
    Tak podała 3..
    Przerwanie ciąży i od razu na stół (wywalenie wszystkiego tzn jajniki, guz, macica) po badaniu hist-pat ewentualne chemia.
    Opcja 2 przerwanie ciąży wywalenie guza i to co ewentualnie zajął, po badaniu his-pat ewentualną chemia.
    Opcja 3 czekamy do 12 tyg ciąży, wycinamy guza i co zajął, a potem po badaniu his-pat ewentualną chemia po urodzeniu ( nie ma gwarancji czy nie trzeba będzie przerwać ciąży i podać chemię)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałam Wam wcześniej pisać co mi zaproponowała, bo i tak najpierw chce mnie do szpitala położyć i z innymi lekarzami skonsultować i potem muszę sama zdecydować

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Tosia witaj i gratuluję, to tak jak ja przez dwa lata nawet cienia, evapa nic to teraz ogromny stres.Raz poroniłam i teraz się zastanawiam czy brać dupka czy czekać na betę i wizytę u gina?

    Ja wzielam już dupka i luteinę. Jutro idę na bete

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 1 maja 2018, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Czyli będę sobie samego proga sprawdzać, bo już mam myśli i nie wiem co robić. Siedzę sama w domu, chłop całymi dniami w pracy, a ja myślę i chyba za dużo myślę.
    Onkolog mi ostatnio powiedziała, że będzie to moja decyzja co wytną i kiedy..
    I siedzę i myślę.. Przytłacza mnie to już wszystko.
    Ja już nawet jestem skłonna wybrać opcję, aby po 12 tyg dać to wyciąć, aby ciążę zachować, bo ta ROMA to chyba tak źle nie wyszła.. Już nie wiem co robić czuje się sama z tym wszystkim, nawet z chlopem nie da się o tym pogadać..

    No to pomarudziłam..
    Wiesz, że zawsze możesz się nam żalić do woli, bo to strasznie trudna sytuacja i kazda z nas chciałaby Ci jakoś pomóc. A możemy tylko tak :(

    Ja bym na Twoim miejscu zaczekała z decyzjami do rozmowy z lekarzami - niech Ci dokładnie opiszą jak to wygląda i rokuje, jakie mogą być konsekwencje każdej decyzji. I najlepiej właśnie jeśli by Cię wzięli do szpitala - wtedy to będzie opinia kilku specjalistów

    nenusia, Siwulec lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    A co poszło nie tak?

    No właśnie nie wiem, mięso jakieś niedobre wyszło, następnym razem zaleje je bulionem rosołowym i dodam więcej przypraw :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 maja 2018, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia a nie mozna zrobić jakiejs biopsji tego guza żeby sprawdzic jaki moze mieć charakter zeby podjąć najlepszą decyzję? nie wiem czy w ogóle tak się da, bo lekarzem nie jestem ale może coś mowiła o tym?albo jeszcze zapytaj?

  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2790 2682

    Wysłany: 1 maja 2018, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ptysia- jest zbyt ładnie dookoła, by sobie czy Tobie psuć humor opieprzaniem ;) Nadrabiać możesz poprzez podsumowania, a jak bywasz wieczorem to pisz choćby, co jadłaś na kolację ;)(wzorem Kotowej, która powinna spowiadać się ze śniadań).
    U mnie dziś omlet owsiany z pomidorkami i szczypiorkiem. Lamka, ujdzie? :D
    Zazdroszczę Wam wolnego... u nas tylko dzisiaj, do tego pogoda nie rozpieszcza. Jadę zaraz do piekarni po jakieś ciacho z truskawkami i bitą śmietaną i siadam z kawą do ksiązki.
    Cudownego dnia wszystkim! :-)

    Carmen.92, reset, Minie Black, lamka, KateHawke, Nadzieja22, Taliana85, Emiilka lubią tę wiadomość

    Małgosia 24tc +15.08.2015
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb :-(
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki :-(
    06.2018 - crio 1 blastki :-(
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020
    03.2021 - crio 1 blastki?
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego