Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe Testowanko!!!
Odpowiedz

Majowe Testowanko!!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 miesięcy .. jest to mój 2 cykl z ovu. Wiem że są osoby które starają / starały się o wiele dłużej i zaszły w ciąże, lecz te rozczarowanie co miesiąc mnie już dobija.Człowiek sie tak nastawi..a potem wielkie rozczarowanie :(
    Od czasu starania wszystko inaczej wygląda..cały przebieg dnia..z mies do mies myśli krąża tylko nad tednym i tym samym :( @ , owulacja .. testowanie, @ owulacja ,testowanie. Sa przypadki gdzie kobieta stara sie 2-3 lata,niechce sobie wyobrazić ich cierpienia :( poddaje się :(

• juliet79 Nowa

Wysłany: 9 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpoczynam nowy cykl.Powodzenia dziewczyny.

juliet79http://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/skok-temperatury,2957.html#
  • zara Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 5 miesiąc, widziałam Cię na forum rocznika 90, wiec jesteśmy w tym samym wieku. Pewnie tez starcie się o 1 dziecko co. Rozumiem Cię doskonale, ale myślę ze nie należy się poddawać, jest to wszystko trudne, to prawda, wiec może nie warto się tak starać i spinać, a dziecko pojawi się w najmniej oczekiwanym momencie. Niestety nikt nie powiedział że będzie łatwo.

• Mee Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby mam znowu mini skok i w ogóle wykres wyjątkowo ładny w tym miesiącu, ale na nic się nie nastawiam, bo jak tak sobie przejrzała różne wykresy na ovu, to nawet po 17 dniach ładnej temperatury zdarza się nagle spadek i okres.

80f9ae3ba5e22e38dd0e65f9baaf4230.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś kolejny test "sikany" i pojawiło się coś na kształt cienia cienia drugiej kreski,którego to na wczorajszym teście na pewno nie było. Może to jakaś wada testu a może moja wyobraźnia. Tempka dziś się podniosła. Jeśli nie przyjdzie @ w ciągu weekendu pójdę na krew.

zara, czarownica_tea, waszka88, mizzelka, polkosia, Hrabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zara wrote:
    Ja 5 miesiąc, widziałam Cię na forum rocznika 90, wiec jesteśmy w tym samym wieku. Pewnie tez starcie się o 1 dziecko co. Rozumiem Cię doskonale, ale myślę ze nie należy się poddawać, jest to wszystko trudne, to prawda, wiec może nie warto się tak starać i spinać, a dziecko pojawi się w najmniej oczekiwanym momencie. Niestety nikt nie powiedział że będzie łatwo.

My staramy się już o drugie kochana, a martwie się troche, ponieważ przy pierwszym od razu się udało .. :/ teraz widzę,że tym razem nie mam takiego szczęścia :/ I trzeba będzie poczekac .. :/ Ale za ciebie trzymam tego cyklu kciuki =)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillith ,powodzenia =)

Lillith lubi tę wiadomość

• zara Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga241 wrote:
    My staramy się już o drugie kochana, a martwie się troche, ponieważ przy pierwszym od razu się udało .. :/ teraz widzę,że tym razem nie mam takiego szczęścia :/ I trzeba będzie poczekac .. :/ Ale za ciebie trzymam tego cyklu kciuki =)
    Skoro macie już jedną pociechę,to nie masz się co martwić! Moja znajoma w 1 ciążę zaszła za 1 razem, a na 2 musiała czekać 8 miesięcy. Przynajmniej wiesz, że jesteście płodni no i masz już kogo kochać :) Nie poddawaj się kochana!
    A ja się trochę martwię że mam za krótką 2 fazę i za mało progesteronu.

• Lila84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillith, świetna wiadomość :) Trzymam kciuki <3

Lillith, Lillith lubią tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zara wrote:
    Skoro macie już jedną pociechę,to nie masz się co martwić! Moja znajoma w 1 ciążę zaszła za 1 razem, a na 2 musiała czekać 8 miesięcy. Przynajmniej wiesz, że jesteście płodni no i masz już kogo kochać :) Nie poddawaj się kochana!
    A ja się trochę martwię że mam za krótką 2 fazę i za mało progesteronu.

Nie masz @ to jest nadzieja,jak długie masz cykle? U mnie co dziwne pojawiły sie plamienia więc założyłam nowy cykl starania,bo uznałam że nadchodzi @,lecz plamienie ustapiło,i nie wiem jak to teraz odebrać i czy czasem nie powrócić do poprzedniego cyklu jeśli @ nie nadejdzie, i zaznaczyc tylko "plamieniem " :/

• zara Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cykle 29-31 dni max, więc pewnie jutro się przyplącze. Chyba wróć sobie do poprzedniego cyklu i zaznaczyć plamienie, tak jak mówisz.

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga241 wrote:
    Nie masz @ to jest nadzieja,jak długie masz cykle? U mnie co dziwne pojawiły sie plamienia więc założyłam nowy cykl starania,bo uznałam że nadchodzi @,lecz plamienie ustapiło,i nie wiem jak to teraz odebrać i czy czasem nie powrócić do poprzedniego cyklu jeśli @ nie nadejdzie, i zaznaczyc tylko "plamieniem " :/
    Aga ja tak mialam w poprzednim cyklu dzień przed @ plamienie też zaczełam nowy cykl ale dzień pózniej miałam wizyte u gina i mi powiedział że plamienie to plamienie i nie liczyc tego jako 1 dnia okresu tylko dopiero jak już krew będzie normalna miesiączkowa itp.Dla mnie to wazne zważywszy że biorę leki w konkretnych dniach cyklu.Mam nadzieję że pomogłam :)

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4, więc może jeszcze to nie @ ..powróce narazie do tamtego wykresu i zaznacze jako plamienie..i odczekam co będzie dalej..tylko że niechce znowu robić sobie nadzieji :/
    zara, narazie się nie wybieraj w następny cykl =) Jeszcze nic nie stracone =) Dajecie mi nadzieje, i same też musicie ja mieć =)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mam plamienia... więc pewnie @ się zbliża.... masakra jakaś 12 dni kochana i nic z tego nie wyszło... załamać się można :(

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żebys wiedziała, umnie to samo rano plamienia, a teraz to już @ =( powodzenia w nowym cyklu

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga241 jednak @ się rozkręciła? :( to kciukam za nowy cykl!!!

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo niestety :( teraz to już bez wątpienia :( dziękuje, oby w końcu nam się udało =)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na krew za 5 dni, czyli 10 dpo w środę najbliższą.

Lillith lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aTyna Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny @ nie przychodzi juz 6 dzien. 3 dni po spodziewanej zrobilam test. Byl tak maly cien cienia ze tylko w dziennym swietle jak dobrze wytwrzylam oko widzialam. Boje sie zrobic test zeby sie nie rozczarowac :( bo juz tak sie nastawilam... :( jeszcze dzisiaj ale z rana tak mnie mdlic zaczelo w pracy. . (pracuje jako kelnerka w chinskiej restauracji) wiec olej mieso nigdy mi nie przeszkadzaly a dzisiaj myslalam ze wybiegne z tamtad i tak do 14. Potem minelo. We wtorek dopiero lekarz. Myslicie zeby robic? ale nie wiem czy pepino czy zwykla 25. Jak trzy dni po cien cienia minimalny byl. Co o tym myslicie kochane:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się...u mnie jest dokładnie tak samo:)

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ