Forum W oczekiwaniu na testowanie Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
Odpowiedz

Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE

Oceń ten wątek:
  • Salome Autorytet
    Postów: 2657 3940

    Wysłany: 3 listopada 2019, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessi, 8 dni po zastrzyku to pewnie był 6-7 dpo, więc ta kreseczka raczej nie była ciążowa.
    Myślę, że jutro mogłaby być bardziej wiarygodna, ale jeśli nie robisz testów codziennie, by śledzić, czy ciemnieje, to poczekaj jeszcze kilka dni.

    Madziandzia, ja jestem pewna, że za jakiś czas będziesz już w ciąży, więc Twoje szczęście czai się tuż za rogiem!

    Madziandzia lubi tę wiadomość

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina ok
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Suszarka Autorytet
    Postów: 3140 6911

    Wysłany: 3 listopada 2019, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola no kreska kozak! Jutro beta obowiązkowo ❤

    Irola lubi tę wiadomość

    syy29vvj0l0qm84z.png

    ckaigox1axknjcn7.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2019, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 13:56

    Ochmanka, szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 7210 16277

    Wysłany: 3 listopada 2019, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    To już chyba znam odpowiedź, tylko biocenoze :)

    Zrób, zrób - wymaz pcr

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7210 16277

    Wysłany: 3 listopada 2019, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Ech, a jakby było 100 tabletek w opakowaniu też by się nie zorientowala?

    Ja jako prawnik, gdzie poziom zagrożenia jest nieporównywalnie mniejszy, mam poczucie że muszę na bieżąco sprawdzać zmiany, przepisy i nie polegać na swojej wiedzy bo mogę zaszkodzić klientowi. Dla lekarza to już tym bardziej powinien być obowiązek.

    Poza tym co to za metoda na "opakowania", nie można określić liczby dni? W głowie się nie mieści.



    I jeszcze co do tsh - nie zrozumncie mnie źle, nie uznaje że podawanie leków przy TSH 2,5 to zawsze zło, ale uważam że to nadmierne uproszczenie które my jako laicy możemy zastosować. Hormony powinny byc rozpatrywane przez pryzmat działania organizmu w ogóle, a nie tylko jednego parametru. Dlatego uważam że zawsze, ale to zawsze konieczna jest w tym zakresie decyzja lekarza który rozważy wszystkie za i przeciw. Poniżej fragment który to wyjaśnia:

    Zgodnie z zaleceniami ATA leczenie jest zalecane przy przekroczeniu celowanych norm u osoby z podwyższonym aTPO, u osoby z prawidłowym aTPO dopiero w przypadku jawnej niedoczynności i/lub TSH >10.

    Celowość leczenia można rozważyć (do decyzji lekarza) gdy stężenie TSH >2,5 mIU/l u kobiet z podwyższonym aTPO lub TSH przekracza normę dla ciąży u pacjentki z prawidłowym aTPO.

    Leczenie nie jest rekomendowane u kobiet z prawidłowym aTPO gdy stężenie TSH nie przekracza normy specyficznej dla ciąży, w przypadku braku takiej jeżeli nie przekracza 4 mIU/l.

    A tsh może skoczyć jednorazowo np po przeziębieniu. I spada potem przez miesiąc.

    Metod jest wiele i mam nadzieję że u każdej z Was wybiorą taka żeby maluszki pojawiły się jak najwczesniej:)

    „Celowość leczenia można rozważyć (do decyzji lekarza) gdy stężenie TSH >2,5 mIU/l u kobiet z podwyższonym aTPO lub TSH przekracza normę dla ciąży u pacjentki z prawidłowym aTPO.”

    Z tego wynika, że przy moim poprawnym aTPO i TSH powyżej 2,5 - wdrożenie leczenia po decyzji lekarza można uznać za poprawne.

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 3 listopada 2019, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irona gratulacje daj znać jak jutrzejsza beta 😘
    Ja jutro chyba zatestuje i zrobię betę żeby się już niestresowac i nastawić spokojnie na @

    Irola lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Suszarka Autorytet
    Postów: 3140 6911

    Wysłany: 3 listopada 2019, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina za Ciebie kciuki też, rozpocznijcie dziewczyny falę II ❤

    syy29vvj0l0qm84z.png

    ckaigox1axknjcn7.png
  • Kessi_91 Ekspertka
    Postów: 282 60

    Wysłany: 3 listopada 2019, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria wiem, wiem . Sama nie wiem co mi odwalilo.
    No nic zobacze jak będzie rano u mnie z cierpliwością. Dziwna sprawa jest tylko taka , że zawsze o tym czasie miałam dosyć dokuczliwy ból piersi , a teraz cisza.
    Dziewczyny , a czy któraś z Was ma doświadczenia z nieprawidłowym wynikami fragmentacje dna i msome u partnera? My dopiero idziemy na badanie za dwa tygodnie ale się zastanawiam czy jak coś wyjdzie nie tak to czy coś można poradzić czy wtedy już tylko iv.

  • Salome Autorytet
    Postów: 2657 3940

    Wysłany: 3 listopada 2019, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessi_91 wrote:
    Maria wiem, wiem . Sama nie wiem co mi odwalilo.
    No nic zobacze jak będzie rano u mnie z cierpliwością. Dziwna sprawa jest tylko taka , że zawsze o tym czasie miałam dosyć dokuczliwy ból piersi , a teraz cisza.
    Dziewczyny , a czy któraś z Was ma doświadczenia z nieprawidłowym wynikami fragmentacje dna i msome u partnera? My dopiero idziemy na badanie za dwa tygodnie ale się zastanawiam czy jak coś wyjdzie nie tak to czy coś można poradzić czy wtedy już tylko iv.

    Mój mąż ma fragmentację DNA na poziomie 32%, co wiąże się z niemal zerową szansą na naturalne zapłodnienie. IUI też jest wtedy bez sensu. Pozostaje IVF z jakąś techniką wyboru plemników.
    Ale te wyniki można poprawić. Akurat idealnie trafiłaś z pytaniem, bo dopiero co skończyłam czytać kolejny artykuł (jakie jest odpowiednie słowo na angielskie "study"?) na ten temat. Wysokie dawki witaminy C, E oraz selen i cynk są kluczowe. Oprócz tego l-karnityna, l-arginina i koenzym Q10. Wyniki należy powtórzyć po 3 miesiącach. Aha, przy dużej fragmentacji wskazane jest codzienne współżycie - badania pokazały, że fragmentacja się zmniejszyła, gdy mężczyźni przez 7 dni raz dziennie ejakulowali w porównaniu z 3 dniową abstynencją.
    Nie wiem, jak się sprawa ma z MSOME.

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina ok
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2019, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 13:56

    szona lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 3 listopada 2019, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, macie jakieś sposoby na ból głowy? Od piątku umieram. Brałam paracetamol, ale średnio działał. Próbowałam ibuprofen forte, pomogło trochę, ale na krótko. Dzisiaj rano ledwo wstałam to już leciałam po tabletkę 😕

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Madlene28 Autorytet
    Postów: 537 730

    Wysłany: 3 listopada 2019, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Kochane, macie jakieś sposoby na ból głowy? Od piątku umieram. Brałam paracetamol, ale średnio działał. Próbowałam ibuprofen forte, pomogło trochę, ale na krótko. Dzisiaj rano ledwo wstałam to już leciałam po tabletkę 😕

    Solpadeine polecam bardzo, albo Nimesil, ale on jest tylko na receptę. Współczuję, bo sama często mam migrenę i też kombinuję. Mojej siostrze pomaga tylko Ketonal, ale wiem, że są inne zamienniki w aptekach.

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️


    w57v3e3k8geng2o3.png
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 3 listopada 2019, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie wiem Monia ale chyba nie powinna tak długo bolec, jesteś migrenowcem? Uważaj na siebie, szczególnie po tych stymulacjach itd itp. a jak Cię tak będzie trzymać to przejdź się do lekarza, ok? Ja się zrobiłam nieco przewrażliwiona na punkcie pójścia do lekarza jak coś się dzieje przez dłuższy czas i nie przechodzi nie tak, bo kilka takich historii w moim otoczeniu źle się w tym roku skończyły :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 15:52

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • szona Autorytet
    Postów: 7210 16277

    Wysłany: 3 listopada 2019, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Kochane, macie jakieś sposoby na ból głowy? Od piątku umieram. Brałam paracetamol, ale średnio działał. Próbowałam ibuprofen forte, pomogło trochę, ale na krótko. Dzisiaj rano ledwo wstałam to już leciałam po tabletkę 😕

    U mnie działa tylko jedna rzecz - excedrin. Nic innego. I lodowy okład na banię. Albo mokra szmatka.

    *btw, pomaga mi excedrin z kofeiną, ale sama kofeina wzmaga migrene u mnie. I weź zrozum.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 15:59

    Salome, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7210 16277

    Wysłany: 3 listopada 2019, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    Solpadeine polecam bardzo, albo Nimesil, ale on jest tylko na receptę. Współczuję, bo sama często mam migrenę i też kombinuję. Mojej siostrze pomaga tylko Ketonal, ale wiem, że są inne zamienniki w aptekach.

    No widzisz, a mnie solpadeine nie pomaga przy migrenie w ogóle, a jej smak potęguje mdłości :( Nimesil na migrene też nigdy nie pomogl, choć jest najlepszy na bóle miesiączkowe. Biedne jesteśmy z tymi migrenami. Każdy musi szukać swojego sposobu. U mnie wyeliminowanie z diety kofeiny pomaga. I takie małe maści chińskie (jakaś świątynia niebios czy coś) smarowane na skroniach i zatokach.

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7210 16277

    Wysłany: 3 listopada 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona na na - test testem, ale @ (o ile dobrze rozumiem) nie ma. Wiec niech nie przyłazi!

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2019, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 13:56

  • szona Autorytet
    Postów: 7210 16277

    Wysłany: 3 listopada 2019, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Nimiesil na migrene chyba średnio zadziała, on jest idealny na stawy i bóle miesiączkowe ze względu na sposób dzialania. Wiadomo że jakos tam zawsze zmniejszy zwykly ból glowy ale szału raczej nie będzie.

    Sprawdzalas ciśnienie? Czesto takie długie bóle głowy są z tym związane. Szukałabym leków dedykowanych na migrenowe bóle głowy. A oprócz tego dużo wody zeby kontrolować ciśnienie i jeszczw wiecej snu.

    O tak! Ogromne ilości wody to super sposób na migrenę. Nie wierzyłam za bardzo, ale przetestowałam i działa. Dodatkowo kawa z cytryną. Brzmi może tragicznie, ale to w dużej mierze to, co można znaleźć w lekach na migrenę (np. właśnie w excedrinie).

    Migrena to straszna bladź :(

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2019, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 13:56

    szona lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 3 listopada 2019, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Kurcze, nie wiem Monia ale chyba nie powinna tak długo bolec, jesteś migrenowcem? Uważaj na siebie, szczególnie po tych stymulacjach itd itp. a jak Cię tak będzie trzymać to przejdź się do lekarza, ok? Ja się zrobiłam nieco przewrażliwiona na punkcie pójścia do lekarza jak coś się dzieje przez dłuższy czas i nie przechodzi nie tak, bo kilka takich historii w moim otoczeniu źle się w tym roku skończyły :/
    Typowych migren nigdy nie miałam, ale głowa potrafi mnie boleć przez kilka dni. Ale to tak z przerwami, jak działają leki to jest znośnie. Po imprezach też zawsze mnie boli, nie lubię jak jest głośno :P Kiedyś byłam u lekarki rodzinnej, fala skierowanie do neurologa, a neurolog stwierdził, że nie widzi nic niepokojącego 🤷

    nowa na dzielni lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ