Forum W oczekiwaniu na testowanie Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
Odpowiedz

Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE

Oceń ten wątek:
  • Irola Autorytet
    Postów: 882 421

    Wysłany: 3 listopada 2019, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Kochane, macie jakieś sposoby na ból głowy? Od piątku umieram. Brałam paracetamol, ale średnio działał. Próbowałam ibuprofen forte, pomogło trochę, ale na krótko. Dzisiaj rano ledwo wstałam to już leciałam po tabletkę 😕
    Swego czasu też cierpiałam z powodu nawracających, silnych migren. Mi pomagała kurkuma parzona z odrobiną pieprzu. Łyżeczka kurkumy na szklankę gorącej wody i odrobina pieprzu. Do tej pory piję regularnie, bo to super eliksir przeciwzapalny :)

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    oar8skjo5n2yr83t.png

    PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

    "I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • szona Autorytet
    Postów: 7057 16065

    Wysłany: 3 listopada 2019, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Nimiesil na migrene chyba średnio zadziała, on jest idealny na stawy i bóle miesiączkowe ze względu na sposób dzialania. Wiadomo że jakos tam zawsze zmniejszy zwykly ból glowy ale szału raczej nie będzie.

    Sprawdzalas ciśnienie? Czesto takie długie bóle głowy są z tym związane. Szukałabym leków dedykowanych na migrenowe bóle głowy. A oprócz tego dużo wody zeby kontrolować ciśnienie i jeszczw wiecej snu.

    Ps. Z excedrinem ostrożnie jeśli bierzecie już acard. Też zawiera kwas acetylosalicylowy więc ważne żeby nie przesadzić.

    Zawsze gdy brałam excedrin, wieczorem już nie brałam acardu.

    Malinaa90 lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7057 16065

    Wysłany: 3 listopada 2019, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irola wrote:
    Swego czasu też cierpiałam z powodu nawracających, silnych migren. Mi pomagała kurkuma parzona z odrobiną pieprzu. Łyżeczka kurkumy na szklankę gorącej wody i odrobina pieprzu. Do tej pory piję regularnie, bo to super eliksir przeciwzapalny :)

    O tak. Od 2 mcy kurkumy jem kosmiczne ilości.

    Wczoraj z kolei zrobiłam syrop od Pana Tabletki z czerwonej cebuli, cytryny, czosnku, miodu, imbiru i goździków i dziś czuje się o wiele lepiej!

    majka91, Irola lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 3 listopada 2019, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA a jak u Ciebie z piciem kawy? Ja w tamtym roku CODZIENNIE wracałam z pracy z takim bólem głowy że mi oczy wyłaziły na wierzch i zaczęłam czytać co może być przyczyną. Przestałam kompletnie pić kawę, a piłam po 3-4 dziennie, przeszło. Migreny też nigdy nie miałam. Teraz czasem mnie tak złapie ale to ewidentnie od nadmiaru emocji.
    Współczuję Wam tych migren. Moja ciocia była nie do życia jak ją złapało, ciężko było patrzeć.

    Za to dzisiaj hit. O 14 wypiłam kawę, ubrałam się za ciepło więc nawet palce u rąk dziś gorące co u mnie niemal się nie zdarza od października do kwietnia, jesteśmy u teścia i zmierzyłam przed chwilą ciśnienie. Mam 96/52. Kłaść się i umierac😂
    Hit nr 2: od 5 dni mam mega płodny śluz a tak klapniętych cycków nie miałam już dawno. Ale wiedziałam że ten cykl będzie dziwny.

    Pati jak tam u Ciebie?

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 3 listopada 2019, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Nimiesil na migrene chyba średnio zadziała, on jest idealny na stawy i bóle miesiączkowe ze względu na sposób dzialania. Wiadomo że jakos tam zawsze zmniejszy zwykly ból glowy ale szału raczej nie będzie.

    Sprawdzalas ciśnienie? Czesto takie długie bóle głowy są z tym związane. Szukałabym leków dedykowanych na migrenowe bóle głowy. A oprócz tego dużo wody zeby kontrolować ciśnienie i jeszczw wiecej snu.

    Ps. Z excedrinem ostrożnie jeśli bierzecie już acard. Też zawiera kwas acetylosalicylowy więc ważne żeby nie przesadzić.
    Ciśnienie mam zwykle niskie, ok 50-60/110. Muszę sobie w końcu kupić aparat do mierzenia ciśnienia, to będę częściej kontrolować. Może znajdę zależność między ciśnieniem a bólami głowy 🤔

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 3 listopada 2019, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka, zwykle piję 1 kawę dziennie. W pracy, koło 10, a jak jestem w domu to kawa w samo południe 😜 Rzadko piję dwie jednego dnia, naprawdę muszę mieć zjazd energetyczny. Chyba że ktoś wpada na kawę, to dla towarzystwa też sobie robię :)

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 3 listopada 2019, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że warto rzucić okiem na to ciśnienie. Może jak Ci skoczy to wtedy głowa boli? Ja też z reguły mam ciśnienie w dolnej granicy normy ale kto wie czy nie rozsadza mi głowy jak mam wyższe.

    ef36 lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Salome Autorytet
    Postów: 2634 3931

    Wysłany: 3 listopada 2019, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, współczuję... Mnie od czasu do czasu bierze migrena i wtedy jestem nie do życia. Podczas wyjazdu do Gruzji miałam 3-4 epizody. Ogólnie coś jest z tymi jazdami, zmianą ciśnienia. Po lotach też często zaczyna mnie boleć głowa.
    Excedrin faktycznie fantastycznie działa.
    A no i jeśli chodzi o kawę - to dla mnie jest często ratunkiem. Jak nie wypiję w dzień powszedni, to może być ciężko, to samo na wyjazdach - dzięki niej unikam migreny.
    A z kolei w weekendy piję kawę dla przyjemności. Ale zawsze tylko jeden kubek. To dla mnie rytuał.

    ef36, MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina za wysoka (10)
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2019, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 13:56

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 3 listopada 2019, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    No i zaś 1 dc:) miłego wieczoru:)
    Przykro mi...

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 3 listopada 2019, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    U mnie też 😜 Za 2 tygodnie spłodzimy te nasze małe gady 😘
    Przykro mi, ale skoro nie teraz, to czemu nie za 2 tygodnie? :) 😘😘

    W końcu niedługo razem ze Szczesliwa Mamusia zwalniamy swoje brzuszki :D ktoś musi je przejąć.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 18:31

    szona, Malgonia, MonikA_89!, aeiouy, Iseko lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 3 listopada 2019, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Chyba aż tak źle nie jest? 😜 W razie czego zawsze można powiedzieć, że się ma halloweenową dekorację 😂
    Ja też mam taką dekorację. Od udanej owulacji (8 lutego) seks był tylko raz, w lipcu :D zresztą nadal mam zakaz, więc przynajmniej mam wymówkę, a potem będzie połóg 😂

    Ania_85_, szona, MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2019, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane moje!!! Już od 1 grudnia będę z Wami na bieżąco.bo Tera jestem w uj do tylu :(. Rezygnuje z 3etatu... Po prostu za dużo...:( w chwili obecnej jestem na antybiotyku i kupię leków przez rehabilitacjami i zabiegiem na zatoki... W długi weekend wysprzatalam cały dom. .. I od jutra znów hardkor a ja jestem tak wyjebana że aż mi się nie chce jutro wstawać a młodszy oczywiście 5-5:30 pobudka bo czeka na mamę i się przyzwyczaił jak wracam od wt do pt na 6-30 do domu z roboty ... Jeszcze tylko listopad... Testuje 8/9.11 choc rtg i antybiotyk plus leki dobrze nie rokuja , Ale może akurat... Nic nie pisałam nie liczyłam zobaczymy...
    Za wszystkie Was kciuki zaciskam! Wizytujace, testuje, betujace :* wybaczcie że tak się wcinam ale jakoś mi Was brakuje! Miłego niedzielnego wieczorku oraz tygodnia całego bo zapewne w tygodniu nie będę miała opcji do Was zaglądnąć! Oczywiściesercem jestem z Wami oraz myślami całusy!!! 😴😘😘😘😘😘😘

    szona, ef36, moyeu, Madziandzia, Pati96, ElfiaKsiężniczka, aeiouy lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 7057 16065

    Wysłany: 3 listopada 2019, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd obserwuję cykl, znalazłam korelcję konkretnej fazy tego cyklu z bólem. Mam migrenę zawsze PO owulacji, wiec wiem doskonale kiedy przestać starania - bez względu na to, co pokazują paski (spada jeden hormon, rośnie drugi) oraz przed samym okresem = wiem dokładnie kiedy progesteron poleciał na pysk. W cyklu ciążowym nic mnie nie bolało przed domniemanym okresem. To tez mogę spokojnie traktować jak objaw ciazy. Mam to jak w zegarku.

    MagdalenaMaria2, megson91 lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7057 16065

    Wysłany: 3 listopada 2019, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus92 jak u Ciebie sytuacja?
    Dzulka? Halo? Gdzie żeś przepadła?

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2019, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Czy można do was dołączyć?

    szona, Malinaa90, agge lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 7057 16065

    Wysłany: 3 listopada 2019, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksana wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Czy można do was dołączyć?

    Pewnie :) na kiedy Cię wpisać?

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 3 listopada 2019, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szoncia ❤️ czytam Was i czytam, ale się nie udzielam...tak jakoś w uśpieniu jestem ☺️

    W tym cyklu brałam pierwszy raz Aromka(wcześniej clo), niestety nie miałam możliwości sprawdzić czy działa, czy nie, więc bez monitoringu seks był tylko jeden i to w 13dc(na stymulacji mam owulację 14dc) o ile ona wystąpiła, bo śluzu zauważyć nie mogłam i nawet za bardzo się nie doszukiwalam. Zastanawiam się czy zbadać sobie proga 7-8 dpo domniemanej...nie czułam nic i nic nie zauważyłam i tak żyje sobie z dnia na dzień.

    W tyg idę żulic na hsg skierowanie. Czas najwyższy po 12 miesiącach, nie ma co zwlekać. Stymulują mnie, a nawet nie wiem czy to ma sensu, bo co jezeli mam jakieś niedrożności?

    Jeszcze nigdy nie widziałam nawet cienia cienia...więc to mnie zastanawia.

    W nowej pracy jest super, ale mieszkanie z teściową już mi daje w kość. Pierwsza kłótnia za nami i się nie odzywamy do siebie. Fajnie, że obie pracujemy, a ja mam różne zmiany to bywa tak, że ja nie widzę wcalee i dobrze mi z tym 😂

    Trzymam za nas kciuki dziewczyny, żeby się udało w końcu, ale mi jakoś powoli brakuje sił na to, jestem za słaba chyba.

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2019, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Pewnie :) na kiedy Cię wpisać?

    20 listopad 😊

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2019, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dziewczyny u was z objawami ciąży?

    Ja kochałam się z narzeczonym 31 października, @ powinnam mieć około 14 listopada. Ale nie wiem jak określić kiedy mogłam mieć owulacje i czy mogłoby dojść do zapłodnienia. Cykle mam zwykle około 32 dni. Wczoraj bolał mnie żołądek, a dzisiaj czuję starszny ból piersi. Ale może to świadczyć też o @ chociaż jeszcze 2 tyg.

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego