Forum W oczekiwaniu na testowanie Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
Odpowiedz

Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE

Oceń ten wątek:
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2894 4415

    Wysłany: 3 listopada 2019, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ nie jestes za slaba! Masz w sobie ogrom sily ktora juz niedlugo zostanie Ci wynagrodzona :*

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔

    "Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda"
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 3 listopada 2019, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksana wrote:
    A jak dziewczyny u was z objawami ciąży?

    Ja kochałam się z narzeczonym 31 października, @ powinnam mieć około 14 listopada. Ale nie wiem jak określić kiedy mogłam mieć owulacje i czy mogłoby dojść do zapłodnienia. Cykle mam zwykle około 32 dni. Wczoraj bolał mnie żołądek, a dzisiaj czuję starszny ból piersi. Ale może to świadczyć też o @ chociaż jeszcze 2 tyg.
    Na moje to za wcześnie na jakiś objaw ciąży . Zostaje ci czekać

    Angelika1313, agge, Sonia94 lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2894 4415

    Wysłany: 3 listopada 2019, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksana uwazam tak jak MamaStasia ze na takie objawy jeszcze za wczesnie ;)

    A ja dzisiaj ogladalam sobie rzeczy ktore jeszcze beda mi potrzebne dla maluszka :p tak, tak moj M twierdzi ze sie nakrecam ale uwielbiam patrzec na te malenkie rzeczy :p i juz wiem ze pierwsza wieksza rzecza ktora kupie bedzie...kosz mojzesza :D zakochalam sie w tym haha

    Salome, MagdalenaMaria2, MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔

    "Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda"
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 3 listopada 2019, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ciśnienie mam zwykle niskie, ok 50-60/110. Muszę sobie w końcu kupić aparat do mierzenia ciśnienia, to będę częściej kontrolować. Może znajdę zależność między ciśnieniem a bólami głowy 🤔

    Ja mam podobne ciśnienie, czasem spada do 90/50 i wtedy bez kawy migrena gwarantowana. Jakieś powiązanie musi być ;)

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • szona Autorytet
    Postów: 6350 15055

    Wysłany: 3 listopada 2019, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziewczyny tak samo ultra niskie ciśnienie. Kiedyś mi w szpitalu podczas tego testu Tilt badali ciśnienie co minutę (chyba opowiadałam) - i pielęgniarka pytała co chwilę czy ja na pewno jestem świadoma, bo wg wyników powinnam być w trakcie omdlenia 😅

    Dzulka, hsg - bardzo dobrze. A jak nasienie Twojego M? Nie jesteś słaba. Walczysz! A upada każda z nas. Ale wtedy reszta bierze pod boki, otrzepuje kolanka, poprawia koronę, głaszcze po głowie i wręcza drinka na poprawę humoru. Idziemy naprzód!

    Edit: doczytałam w Twojej stopce, że nasienie git. Może wiec właśnie to hsg przyda się na tym etapie ✊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 20:21

    ef36, MagdalenaMaria2, Agape91, Ania_85_, MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 3 listopada 2019, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znow w tyle. Dzis 3 dzien cmebtarny, do tego mielismy pare rzeczy do zrob7enia u mojej mamy i wrocilismy wieczorem.. niby nic nie robilam a zmeczona jestem okrutnie. A zeby nie odpoczac to zabralam sie za prasowanie rzeczy Ali. Mialam miec suszarke, ale maz wymyslil, ze jednak zrobi stelarz i kupimy glebsza (ja mam waska pralke) a ze robi ten stelarz juz dwa lata to zaczynam watpic.
    A jak uyz jestesmy w temacie upierdliwych dolegluwosci, to miewa ktoras z Was zespol niespokojnych nog? Radzicie sobie z tym jakos?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 3 listopada 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jak miło że nie jestem sama z niskim ciśnieniem ;) kilka lat temu po operacji jak leżałam na pooperacyjnej i miałam podłączony ciśnieniomierz to ciągle wył alarm bo ciśnienie miałam nawet jak na mnie kosmicznie niskie ;) teraz mam średnio 100/60 i mocno odczuwam wszelkie "ruchy" ciśnienia atmosferycznego, jak np bardzo spada albo bardzo rośnie. Mam wtedy często zjazd i ból głowy. Migren nie wiążę z ciśnieniem, one są po prostu. Ja niestety nie umiem wyjść z domu bez ketonalu w torebce, tak bardzo boję się ataku migreny. Jak jestem w domu to obwiązuję głowę chustą, ketonal, 2 szkl wody i kładę się do łóżka. Po 2-3h drzemce jest lepiej.

    Roksana, długo się staracie? Znasz długość swojej fazy lutealnej? Jeśli chcesz się nauczyć wyznaczać dni płodne to możesz mierzyć temperaturę ( https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pomiar-temperatury,3.html#23 ), warto też robić testy owulacyjne. To tak na wstępie :) powodzenia!

    A nie powiedziałam Wam, w czwartek idę prywatnie do lekarza, u niego mogę sobie zrobić HyCoSy, a ma dobre opinie, a no i stopień czystości w cenie ;) dlatego mam pytanko do Dziewczyn z Warszawy, gdzie robiłyście MUCHę met. pcr? I jaki to był koszt?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 21:35

    Salome, aeiouy lubią tę wiadomość

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 3 listopada 2019, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdullina kochana właśnie ostatnio o Tobie myślałam.😘 Dobrze, że rezygnujesz z tego 3 etatu. Nie ma co się przemęczać. Trzymam kciuki.✊

    Ochmanko dziękuję, że pytasz. 😘 No u mnie jakoś leci..plamienia jeszcze mi się zdarzają, ale są to takie małe pojedyncze nitki raz na kilka dni.🤷‍♀️ Narazie nie umiem się jeszcze cieszyć.. każda wizyta w toalecie wiąże się ze stresem. No i chyba bierze mnie znowu jakieś przeziębienie. Bo dziś wstałam z zatkanym nosem ,potem było git ,a teraz coś chyba zaczyna boleć mnie gardło.☹

    MagdalenaMaria2 lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 3 listopada 2019, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina, jak dobrze cie "widzieć". Myślałam o Tobie i nawet przeglądałam wateki wrześniowy i pazdziernikowy, zeby sprawdzić gdzie się udzielasz 🙂

    MagdalenaMaria2 lubi tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2019, 23:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Magdullina kochana właśnie ostatnio o Tobie myślałam.😘 Dobrze, że rezygnujesz z tego 3 etatu. Nie ma co się przemęczać. Trzymam kciuki.✊

    Ochmanko dziękuję, że pytasz. 😘 No u mnie jakoś leci..plamienia jeszcze mi się zdarzają, ale są to takie małe pojedyncze nitki raz na kilka dni.🤷‍♀️ Narazie nie umiem się jeszcze cieszyć.. każda wizyta w toalecie wiąże się ze stresem. No i chyba bierze mnie znowu jakieś przeziębienie. Bo dziś wstałam z zatkanym nosem ,potem było git ,a teraz coś chyba zaczyna boleć mnie gardło.☹
    Pati kuruj się cytryna, miodem, imbirem! W aptece są też leki dla kobiet w ciąży prenalen? Ja używałam tylko tabletek do ssania i mi pomogły.

    Oj wiem co czujesz ale ja nadal stresuję się jak idę do toalety, a teraz mam tak dużo śluzu..... Ze co jakiś czas chodzę i sprawdzam.... :/

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2019, 23:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obawiam bo mój gin każe mi odstawić progesteron... Luteine już skończyłam a narazie biorę dupka i ostatnie opakowanie mam...wolałbym brać dla komfortu psychicznego....😔

  • Ania_85_ Autorytet
    Postów: 300 1019

    Wysłany: 4 listopada 2019, 00:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w tym cudownym bojowym wątku- jest super Szonka 😁
    I zostawiam Wam całą masę 30 tygodniowych wirusków 😘#$&¥€£¢§∆\Ω÷√μπ{}®©℅✓‰‡∞°₱&±¿«😘🤰👶👣🐣🚼🍼❤️
    Nie udzielam się za często, ale jak tylko mogę, to Was podczytuję i bardzo mocno trzymam za Was wszystkie kciuki Kochane ✊😘
    Wierzę, że listopad będzie pełen pięknych podwójnych kreseczek i na święta już będziecie mogły ogłosić rodzince dobrą nowinę ☺️😘

    MonikA_89!, Salome, Gosiek1993, aeiouy, Pati96, Madziandzia, i'm_back, Iseko lubią tę wiadomość

    uwo9skjob07enzxz.png
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 4 listopada 2019, 06:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJSONEK, SZONA ! Wszystkiego najcudowniejszego w dniu urodzin !! Zdrowia kochane, bezproblemowej ciąży i dwóch grubych krech na teście ! 🤩❤️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 06:31

    szona, Zajsonek lubią tę wiadomość

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 4 listopada 2019, 06:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testującym na dziś powodzenia ! Kto rozpocznie ten miesiąc bojowy od dwóch pięknych kresek.

    dzastina2005, szona, Zajsonek lubią tę wiadomość

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 4 listopada 2019, 06:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Monika ja mam taki z Lidla, zapisuje 30 ostatnich pomiarów. Droższe można zsynchronizowac z aplikacjami i wtedy masz wykres pod ręką. Współczuję bardzo, jeszcze ta pogoda u nas też nie pomaga.
    A masz nadgarstkowy czy z mankietem? :) Mama zawsze mi mówiła, że z mankietem są dokładniejsze (posiada oba)

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 4 listopada 2019, 06:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, Zajsonek 🍾🎂 Najlepszego kochane! Spełnienia wszystkich marzeń, a szczególnie tego jednego najważniejszego!!! Buziaki 😘 Mam nadzieję, że mężowie staną na wysokości zadania i będą was dzisiaj rozpieszczać 😊

    szona, Zajsonek lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1983 1289

    Wysłany: 4 listopada 2019, 06:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u mnie 10 lub 11 dpo biel wizira coś tam przebija ale to facale więc na pewno kontrolka. Moje piersi pełne małych żyłek niedaja mi spokoju więc idę zrobić betę żeby mieć 100% pewności.

    Mildred, szona lubią tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    30.09.2021 III badanie prenatalne

    Anielka ♥️
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 4 listopada 2019, 07:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, zajsonek najlepszego 🎂🍾

    szona, Zajsonek lubią tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfiaksiezniczka ,Pati kochane szczerze nie mam kiedy nawet was nadrobić czytam tylko co u was pobierznie... Ale rezygnuje bo można się wykończyć w takim trybie życia jeszcze tak te zatoki dają w kość że znów się wszystko nawróciło że zdwojoną siła a robić trzeba ... Teraz mam nadzieję po antybiotyku i lekach wszystko się w miarę oczyścić i już będzie ku dobremu jak zrobią rehabilitacje ...
    Że staraniami nie umiałabym się wstrzymać ale nic im nie sprzyja... Zobaczymy :*
    Szonus Waleczna , Zajsonek wszystkiego najlepszego kochane moje, spełnienia marzeń a zwłaszcza tego w postaci małego cudu! Zdrowia i wszystkiego co sprawi by wasze życie miało jak najmniej zakrętów i ślepych uliczek! :* Ja ani przez chwilę nie puszczam kciuków za każda z Was mam jeszcze mocno zaciśnięte i bardzo mi brakuje nadrabiania i czytania co u Was :*

    szona lubi tę wiadomość

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 4 listopada 2019, 07:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona i zasjonek i ja się dołączam do życzeń . Przede wszystkim ujrzania tych pięknych dwóch kresek .

    MagdalenaMaria2, szona, Zajsonek lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego