Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
Odpowiedz

Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE

Oceń ten wątek:
  • agge Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    W pt mam gina to zapytam o ten lek :)
    A to sa te czopki?
    Jest i w czopkach i w tabletkach. Ja najpierw brałam czopki, dostałam od naszej Moni 😚 ale ich jest tylko kilka w opakowaniu.

Potem dostałam receptę na tabletki, tabletek jest 50.

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy od embriologa. Niby nie ma tragedii, bo w poprzednich stymulacjach udało się uzyskać blastocysty. Ta ostatnia poszła źle, ale może to wypadek przy pracy? Moze kolejna pójdzie lepiej? Ogólnie mamy kilka opcji:
    1. Stymulacja mniejszymi dawkami hormonów, bo w moim przypadku zwiększenie dawek nie pomaga, a może jestem takim przypadkiem, że za duże dawki są gorsze niż za małe
    2. Adopcja nadwyżki komórek od leczących się pacjentek.
    3. Adopcja komórek od zdrowych dawczyń z banku (mega droga sprawa!)
    4. Adopcja zarodka (zapisaliśmy się, niech już szukają, bo to do niczego nie zobowiązuje)

W pierwszej kolejności Emek ma zrobić przegląd armii wraz z SCD i potem będziemy podejmować decyzje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 19:11

agge, ElfiaKsiężniczka, szona, Suszarka, Daniela, Salome, Izape_91, i'm_back, aeiouy, Ania_85_ lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Ciążę biochemiczne się zdarzają i to dosyć często,kłopot w tym że zbyt często, zły zlepek komórek to okropna selekcja naturalna bardzo mi przykro, nie powinno tak byc. Ja po clo tez miałam biochema, może niech lekarz spróbuję z innym lekiem na stymulację. Progesteron spada wraz z beta nawet szybciej ja przy becie 7,8 miałam proga 1 :(. Bierzesz acard ? Może u ciebie powinna być wprowadzona heparyna już po owu. Biedna ty, każdej na kiedy się uda.

Mi dziś się śniło moje dziecko, miałam w ramionach noworodka i karmiłam go piersią. Wiecie z jakim uśmiechem na twarzy się obudziłam. Nawet pamiętam jego twarzyczkę. 😍. Jutro testuje. Zobaczymy co wyniknie z cyklu w którym nic nie czuję :). Ale boleć nie będzie żyjemy dalej, winka się napije w andrzejki :).

Biorę Acard w 2 fazie cyklu.
    Problem w tym że mój progesteron jest tak niski że nie mieszczę się w żadnej normie do żadnej fazy cyklu.
    Jedyne widełki w jakich się znajduje to MENOPAUZA. Dramat.

No cóż. Zobaczymy co mi powie lekarz.

• Judit Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje, jak jest z lekami w bagażu podręcznym w samolocie? Dosyć sporo biore tych suplementów plus euthyrox itd.Powkładałam to w taki segregator leków bo jade tylko na kilka dni.I teraz tak sobie myślę czy to przejdzie no bo to bez opakowania oryginalnego jest.. Ktoś może wie? Oby przeszło bo już wyjechaliśmy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 19:45

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ona bardzo mi przykro😞 na widełki proga nie patrz bo on jest prawie zerowy przy krwawieniu. Ja zaczęłam krwawić przy becie blisko 1000 a już na bank dużo spadła (tydzień wcześniej też była 1000) a następnego dnia z betą 380 proga miałam 0,7. Kiedyś w I fazie miałam wynik <0,5. Nie wiem czy to dobrze czy źle ale cykle mam w miarę normalne i już 4 ginów u mnie problemu nie widziało.
    Powodzenia, trzymaj się😙

Ona-na-na lubi tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • szona Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Szona wysłałam męża po wiesiołka po pracy i już wzięłam 2 kapsułki. Kupił wielkie opakowanie więc będę miała na miesiąc czy dwa. Nad olejem do picia się zastanawiałam ale jakoś mnie na samą myśl odrzuca 😂 spróbować nie zaszkodzi. Może pomoże też na cerę. W sobotę pojadę sobie jeszcze zrobić TSH, ft3 i ft4.

Jeśli będziesz brała tak jak trzeba - po 2 tabletki 3 razy dziennie, to szybko się to wielkie opakowanie skończy :D Ja też miałam nadzieję, że na trochę wystarczy, a znika dość sprawnie. Ja mam firmy GAL. I też szykuję się do kontroli TSH i ft4 - a pod koniec listopada kontrola u endo - ciekawe czy TSH mi spadło...

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Dziewczynki moje, jak jest z lekami w bagażu podręcznym w samolocie? Dosyć sporo biore tych suplementów plus euthyrox itd.Powkładałam to w taki segregator leków bo jade tylko na kilka dni.I teraz tak sobie myślę czy to przejdzie no bo to bez opakowania oryginalnego jest.. Ktoś może wie? Oby przeszło bo już wyjechaliśmy :(

Ja przewoziłam leki w podręcznym, w przezroczystej kosmetyczce. Nikt mi nigdy nic nie wyrzucił i nie było żadnego problemu.

Judit lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Mildred Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Mildred mi tez sie ostatnio snia dzieci i budze sie jakby weselsza mimo tego ze to byl tylko piekny sen ;)

Mąż mówi że może prorocze sny mam. Oby nam się kochana udało,nam wszystkim !!!

szona lubi tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Czincja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny staram się o 3 bobo. Problem przy drugim był u nnie z pęcherzykami nie pękały. Mam pierwsZy cykl z clo i pregnylem. I oczywiście zero cierpliwości dzisiaj robiłam test bo sprawdzam czy już pregnyl nie zostawia śladu i jest tylko cień wiec jutro już nie powinno być nic :) w piątek planuje będę będzie to prawdopodobnie 8 dpo ewentualnie 7 - wiem wcześnie ale potem jest weekend wiec zniosę jajo 🥴

6 CS pierwszy z clo i pregnyl
    30.03.2017 - Aleksander ❤️
    13.01.2015 - Anastazja ♡
  • szona Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Wróciliśmy od embriologa. Niby nie ma tragedii, bo w poprzednich stymulacjach udało się uzyskać blastocysty. Ta ostatnia poszła źle, ale może to wypadek przy pracy? Moze kolejna pójdzie lepiej? Ogólnie mamy kilka opcji:
    1. Stymulacja mniejszymi dawkami hormonów, bo w moim przypadku zwiększenie dawek nie pomaga, a może jestem takim przypadkiem, że za duże dawki są gorsze niż za małe
    2. Adopcja nadwyżki komórek od leczących się pacjentek.
    3. Adopcja komórek od zdrowych dawczyń z banku (mega droga sprawa!)
    4. Adopcja zarodka (zapisaliśmy się, niech już szukają, bo to do niczego nie zobowiązuje)

W pierwszej kolejności Emek ma zrobić przegląd armii wraz z SCD i potem będziemy podejmować decyzje.

Jestem gotowa z pomponami, żeby gorąco kibicować! Wyczuwam u Was bardzo ciekawe zwroty akcji i dużo szczęścia już za chwilę. A tymczasem nieśmiało typuję Cię na gospodynię Grudnia, która zgodnie z obietnicą - będzie wieszała na choince tylko pozytywne testy :)

Agape91, MonikA_89!, aeiouy, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Jeśli będziesz brała tak jak trzeba - po 2 tabletki 3 razy dziennie, to szybko się to wielkie opakowanie skończy :D Ja też miałam nadzieję, że na trochę wystarczy, a znika dość sprawnie. Ja mam firmy GAL. I też szykuję się do kontroli TSH i ft4 - a pod koniec listopada kontrola u endo - ciekawe czy TSH mi spadło...
    Jeśli ma to przynieść pozytywny skutek to mogę połknąć całe opakowanie na raz 😂 a tak serio to jestem zdania że jak już się za coś brać to porządnie 💪 ciekawa jestem jak to na mnie podziała. W ogóle myślałam że nadejście okresu mnie załamie a póki co to mam raczej nastawienie bojowe. Oby jak najdłużej 😁

Monika a jakie masz odczucia po tej wizycie? Świetnie że macie jakieś opcje do wyboru. Trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie :) i popieram, zostań gospodynią grudniowego wątku! Czuję że to może być bardzo szczęśliwy wątek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 20:57

szona lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona na, bardzo mi przykro :(

Monika, też mi się wydaje, że zaraz wydarzy się u Was coś wspaniałego! Trzymam mocno kciuki :)

Beti, mnie zawsze ratowały przy mdłościach ogórki kiszone. No i wspomniana już cola,niestety :(

MonikA_89! lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • M046IKA Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo dziewczyny :D mam klocie u dołu brzucha jakby pieczenie i ból u dołu kręgosłupa. Hak myślicie dziś 10dpo

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie :* Ale wiece jak to jest. Głupie myśli przychodzą same...

Monika super, że możecie wybierać w opcjach! Kiedy mąż będzie powtarzał bada nią?? Mocno Wam kibicuje!!

Szoneczko owu była już czy wypatrujesz???

Ja pije kwas z kapusty, który podobno super działa na mdłości. Może warto byłoby spróbować??

Beti82 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was może mi powiedzieć DLACZEGO Sasanka odeszła z forum?😞
    Sasanko jeśli nas czasem podglądasz, wiedz, że często myślę co u Ciebie...i baardzo mi przykro, że tak nagle zniknęłaś ;(

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko... Sasanka chce zrobić sobie przewietrzenie głowy ale jestem pewna że na długo nie zniknie bo to forum uzależnia ;) wróci z petardą oznajmiając o II jestem tego pewna :) a Ty jak się czujesz? Już choć odrobinkę lepiej?

Kittinka83, szona, i'm_back, Ania_85_ lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Jeśli ma to przynieść pozytywny skutek to mogę połknąć całe opakowanie na raz 😂 a tak serio to jestem zdania że jak już się za coś brać to porządnie 💪 ciekawa jestem jak to na mnie podziała. W ogóle myślałam że nadejście okresu mnie załamie a póki co to mam raczej nastawienie bojowe. Oby jak najdłużej 😁

Monika a jakie masz odczucia po tej wizycie? Świetnie że macie jakieś opcje do wyboru. Trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie :) i popieram, zostań gospodynią grudniowego wątku! Czuję że to może być bardzo szczęśliwy wątek :)
    Odczucia mam bardzo pozytywne. Przesympatyczna ta embriolog była. W godzinę nam opowiedziała więcej niż lekarz prowadzący przez 2 lata 😂😂 muszę się umówić do gina na wizytę w przyszłym tygodniu, niech sprawdzi jak podwozie i powie kiedy możemy ruszać ze stymulacją. Czuję też, że coś mi się pochrzaniło w cyklu. Dzisiaj 11dc a nadal mam plamienia, niby już niewiele, ale ile można??

Co do grudniowego wątku, to chętnie zostanę wasza Mikołajką. Jak tylko dorwę lapka (co jest nie lada wyczynem przy programiście w domu :P ) to zrobię nowy wątek 🎅

Kittinka83, szona, Agape91, aeiouy, Ochmanka, moyeu, Ania_85_ lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:

Monika super, że możecie wybierać w opcjach! Kiedy mąż będzie powtarzał bada nią?? Mocno Wam kibicuje!!

Ja pije kwas z kapusty, który podobno super działa na mdłości. Może warto byłoby spróbować??
    Jak się dzisiaj bzykniemy to w sobotę się bada 😂😬

Izape_91, Ania_85_ lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę jej z całego serca tych II kresek!! :*
    Dzięki Misiu, że pytasz. Szczerze to myślę, że jest lepiej, bo te chwile głębokiego smutku przychodzą falami, już nie są ze mną cały czas. Dziś dokładnie tydzień od poronienia...a ja pokłóciłam się z M. i płacząc w poduszkę przyszła mi do głowy straszna myśl...dobrze, że nie urodziłam Cie Kruszynko, nie byłabym dla Ciebie wystarczająco dobrą mamą...i tak do tej pory łzy same płyną mi po polikach.
    Wiem, że oczywiście to nie jest prawdą, bo starałabym się być dla Niego najwspanialszą mamą na świecie, ale to chyba taki stan depresyjny powoduje takie głupie myśli...
    Mój M. już teraz na 1000% nie będzie chciał wracać do tematu kolejnego dziecka, więc tym bardziej będę potrzebowała więcej czasu, żeby się z tym tematem ogarnąć...Część z Was gdy traci swoje maleństwa wie, że będzie jeszcze walczyć i starać się póki starczy sił...a ja będę musiała zapomnieć już o kolejnym dziecku. Ciężko mi odejść z forum, bo nigdzie nie spotkałam się z takim wsparciem...może nie będę staraczką, ale będę czekać aż każdej z Was urodzi się sliczne, zdrowe i wymarzone dzieciątko :*

• szona Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:

Chyba jeszcze nie nadchodzi. Dziś już zobaczyłam jakieś zaczątki płodnego śluzu. Faken czuję się jak w 1 cyklu starań :O W sobotę idę na podgląd - to będzie 12 dc.
    Btw, Iza! - trzymam kciuki za wizytę. I odpędzam durnowate myśli związane z ciążą bratowej :) Wszystko będzie jak należy. O teściach niewiele powiem, bo - jak wiecie - teściowa w moim życiu to jest postać z najczarniejszej otchłani zła, ale ostatnimi czasy więcej mi to śmiechu dostarcza, niż nerwów. Polecam z całego serca, jakby co ;)

Dostałam na uro książkę o kiszonkach. Ale czadowo! Zakwasie z buraka nadchodzę!

ef36, Izape_91 lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ