Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5685 7006

    Wysłany: 14 marca 2018, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Dziewczyny mam wyniki!

    11dpo - 39,8 mlU/ml
    13dpo - 146,9 mlU/ml
    <3 <3 <3 :D <3 <3 <3

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 marca 2018, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta bambrze! Idź się wypłacz, a jutro podnieś koronę, otrzep suknie i ruszaj dalej w bój :*

    Malgonia lubi tę wiadomość

  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 14 marca 2018, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka rewelacyjna wiadomość ;) co za wesoły dzień na forum :)

    A co do moreli to jem tyle ile mam ochotę ;) tylko nie dużo na raz bo może pogonić do WC :)

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 14 marca 2018, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Agulineczka WOW :)
    Ale mi radość sprawiłaś :)

    Siwulec a ile masz tego TSH? Ja wróciłam do Euthyroxu i żałuję, ze dałam się namówić na sam jod :P no, ale jakoś to będzie. Musi być w końcu już zaraz pierwszy tydzień ciąży mi minie:P
    Obyś jak najszybciej dostała teraz @

    Jak zaszłam w ciąże to na początku stycznia miałam 3,9 brałam Euthyrox 25 i pod koniec lutego spadło tylko do 3,5 teraz mam zwiekszona dawkę do 50 i w piątek planuje iść zrobić betę i TSH i zobaczę jak spadło

    Malgonia lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 14 marca 2018, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka gratulacje <3 rosnijcie zdrowo :)


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 5980 6498

    Wysłany: 14 marca 2018, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras z Was pytala wczoraj czy acard blokuje owulacje. Tez gdzies kiedys cos takiego przeczytalam. Jak widac na moim przykladzie nie zablokowal.

    Wiecej juz nie ide na bete, bo szybciej dostane zawalu niz donosze te ciaze. Poczekam na pierwsza wizyte. Dzieki dziewczyny za kciuki! Taki stres mialam dzisiaj oczekujac wynikow.

    MOJE, Anna Stesia, Malgonia, Siwulec, Karma88 lubią tę wiadomość

    atdc2n0aqc09psg2.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 marca 2018, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta, przeczytałam, że na bezowulacyjną wyspę....
    Ale popieram Siwulca, zrób cos dla siebie. Sama w to nie wierzyłam, ale działa! Ja np polecam promocje w Lidlu na Balasia 1.5l

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 16:08

    Mala90, lamka, Siwulec, Czrna 81 lubią tę wiadomość

  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1561 1092

    Wysłany: 14 marca 2018, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka !!!!!!! Gratulacje!

    Frelcia - jak nasypie całą miskę orzechów i migdałów to wtedy cała miska :D

    Cheresta - poplacz jeśli to pomoże, ja też mam mega doła zawsze, ale im dalej w staraniach tym chyba jakoś mniej płaczę.. już taka znieczulica powoli chyba mi sie włącza...

    agulineczka, Frelcia lubią tę wiadomość

    *57 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki - jeden ❄
    - I criotransfer 27.08.2021 - 3 dniowy Maluch - udany :)
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 14 marca 2018, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, Agulineczka GRATULACJE!!!ŻYCZĘ SPOKOJNYCH 8 MIESIĘCY! Rośnijcie zdrowo!

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14440 18158

    Wysłany: 14 marca 2018, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta przykro mi, a moze jeszcze za wczesnie zrobilas test? mam nadzieje ze kolejny miesiac bedzie w postaci dwoch kreseczek :)

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 14 marca 2018, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się ostatnio wyizolowałam od Was, czas mi tak szybko leci w pracy. W lutym miałam jeszcze złudne nadzieje, że się uda mimo beznadzijenych badań, ale teraz nie mam żadnych. Myślalam, że bedzie owulacja w urodziny, a dzisiaj negatywny test owulacyjny, temperatura szaleje i chyba niz z tego nie wyjdzie i tym razem. Chociaż datowo to fajnie wygląda bo owulacja w urodziny a termin porodu na mikołajki hehe ;)

    Admiralka tak bardzo Wam kibicuję, do 3 razy sztuka. Teraz musi się udać. Mocno w to wierzę. Powtarzaliście badania męża? Morfologia Wam się poprawiła ? U nas też 0%... tylko, że u nas nigdy nie zaskoczyło.

    Cheresta, jutro będzie lepiej kochana :*

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 14 marca 2018, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, Emilka jak przed egzaminem???

    Ja sprawdziłam rozwiązania z ministerstwa i nie mam wątpliwości, że tego nie zdam. Za rok i tak nie podchodzę. Może za 2-3 lata spróbuję jeszcze raz.

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 14 marca 2018, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny tak czytam wasze wypowiedzi i wiecie co jest najgorsze? Brak nadzieji jak człowiek zaczyna się poddawać.Jak robicie badania i coś wychodzi i wiecie, że macie przeciwnika i jakiego i możecie z nim walczyć. A jak no tak jak ja generalnie wszystko wychodzi super, a efektu brak to jest straszne bo nie wiem co dalej robić...Cheresta tulę cie mocno też ostatnio płaczę i wyję jak przychodzi @ i sama jestem na dnie i jesZcze muszę powiedzieć mężowi i wiem, że go na nie sprowadzę,że go zawodzę :(((

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 17:24

  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 14 marca 2018, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie wy się znacie poza tym forum spotykacie się?Robiłyście sobie kiedyś jakiś taki zjazd?Było by miło.Skąd w ogóle jesteście

  • admiralka Autorytet
    Postów: 1992 3383

    Wysłany: 14 marca 2018, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Ktoras z Was pytala wczoraj czy acard blokuje owulacje. Tez gdzies kiedys cos takiego przeczytalam. Jak widac na moim przykladzie nie zablokowal.

    Wiecej juz nie ide na bete, bo szybciej dostane zawalu niz donosze te ciaze. Poczekam na pierwsza wizyte. Dzieki dziewczyny za kciuki! Taki stres mialam dzisiaj oczekujac wynikow.

    Ja biorę acard już ponad pół roku bez przerwy, na pewno nie blokuje :)

    Teraz to już czekać na Malucha na usg, nie ma co już robić bet :*

    atdc9vvjhr7v1l6t.png

    h84f9vvj1bgblfir.png

    03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • admiralka Autorytet
    Postów: 1992 3383

    Wysłany: 14 marca 2018, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Trochę się ostatnio wyizolowałam od Was, czas mi tak szybko leci w pracy. W lutym miałam jeszcze złudne nadzieje, że się uda mimo beznadzijenych badań, ale teraz nie mam żadnych. Myślalam, że bedzie owulacja w urodziny, a dzisiaj negatywny test owulacyjny, temperatura szaleje i chyba niz z tego nie wyjdzie i tym razem. Chociaż datowo to fajnie wygląda bo owulacja w urodziny a termin porodu na mikołajki hehe ;)

    Admiralka tak bardzo Wam kibicuję, do 3 razy sztuka. Teraz musi się udać. Mocno w to wierzę. Powtarzaliście badania męża? Morfologia Wam się poprawiła ? U nas też 0%... tylko, że u nas nigdy nie zaskoczyło.

    Cheresta, jutro będzie lepiej kochana :*

    Nie powtarzaliśmy. W czerwcu była morfologia 0%, potem androlog, badania hormonów, posiew. W posiewie wyszło spoto bakterii, więc antybiotyk i ponowny posiew - już czysty :) Chcieliśmy odczekać 3 miesiące od antybiotyku żeby powtórzyć badanie, no ale nie zdążyliśmy.

    Więc może to te bakterie, tak bardzo u nas mieszały.

    atdc9vvjhr7v1l6t.png

    h84f9vvj1bgblfir.png

    03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 14 marca 2018, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Reset, Emilka jak przed egzaminem???

    Ja sprawdziłam rozwiązania z ministerstwa i nie mam wątpliwości, że tego nie zdam. Za rok i tak nie podchodzę. Może za 2-3 lata spróbuję jeszcze raz.

    Izuś, rozwiązania z ministerstwa nie są wiążące dla sprawdzających, to tylko wytyczne! Zdasz :* (ja swoją drogą nie zamierzam sprawdzać rozwiązań zanim nie będzie wyników).

    Przygotowania...? Hmm, aktualnie całkiem straciłam zapał i motywację, nie wiem czemu nie umiem się zmusić do żadnej powtórki. NIC mi nie wchodzi, nawet materiałów nie mam siły naszykować do spakowania. Do tego wszędzie jakaś panika, że nieproces, że rodzinne, że na gospodarczym pozew. Boję się okrutnie :(

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 14 marca 2018, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset za dużo spraw na głowie musisz się wyluzować bo stres wpływa toksycznie na wszystko ..

  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 14 marca 2018, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj nie mam weny.

    Admiralka <3<3! Mega kciuki teraz za spokój! :)

    Agulineczka gratulacje! :) super!


    Hania a AMH robiłaś?

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 14 marca 2018, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset powodzenia ;) intensywny czas, ale dasz radę ;) trzymam kciuki

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego