Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 14 marca 2018, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na co ten acard ma pomagać bo też zaczęłam brać

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 marca 2018, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:
    A na co ten acard ma pomagać bo też zaczęłam brać

    Ty tak poważnie pytasz?!

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 14 marca 2018, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Izuś, rozwiązania z ministerstwa nie są wiążące dla sprawdzających, to tylko wytyczne! Zdasz :* (ja swoją drogą nie zamierzam sprawdzać rozwiązań zanim nie będzie wyników).

    Przygotowania...? Hmm, aktualnie całkiem straciłam zapał i motywację, nie wiem czemu nie umiem się zmusić do żadnej powtórki. NIC mi nie wchodzi, nawet materiałów nie mam siły naszykować do spakowania. Do tego wszędzie jakaś panika, że nieproces, że rodzinne, że na gospodarczym pozew. Boję się okrutnie :(

    Reset dasz sobie radę, najgorzej jest przed samym egzaminem. Ja w dzień przed drukowlaam ustawy i nie wiedziałam nawet gdzie co mam....

    Musisz dużo odpoczywać przed egzaminem, bo ja bylam np. wycieńczona już po pierwszym dniu a po drugim to już w ogóle masakra. Tylko że ja wstawałam o 4 rano żeby dojechać do krakowa. Odpocznij toprzede wszystkim, świeży umysł inaczej myśli! Dasz sobie radę ♥️♥️

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 14 marca 2018, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Musisz dużo odpoczywać przed egzaminem, bo ja bylam np. wycieńczona już po pierwszym dniu a po drugim to już w ogóle masakra. Tylko że ja wstawałam o 4 rano żeby dojechać do krakowa. Odpocznij toprzede wszystkim, świeży umysł inaczej myśli! Dasz sobie radę ♥️♥️

    Mnie autentycznie przeraża jak to mam przeżyć fizycznie, zwłaszcza że my piszemy przez cztery dni pięć egzaminów. Ale pewnie jeszcze bardziej martwi się tym Emilka...

    Emiilka lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 14 marca 2018, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3abea20646a3.jpg tAki dołek mały w oczekiwaniu na lepsze czasy gdy będziemy zaciążone


    Takim czymś sama siebie dobijasz. Trzeba myśleć pozytywnie. A dni przed tym jak znajdziesz w ciążę nie muszą być tylko przeżyte. Wiem że jest ciezko ale tak nie można.

    Czrna 81 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 14 marca 2018, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Mnie autentycznie przeraża jak to mam przeżyć fizycznie, zwłaszcza że my piszemy przez cztery dni pięć egzaminów. Ale pewnie jeszcze bardziej martwi się tym Emilka...
    No mnie też to męczyło, dlatego najlepiej to przespać. Nie wyobrażam sobie pisać przez 4 dni. A za rok u nas też ma być egzamin 4 dniowy, dlatego dziękuję za takie atrakcje :D

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 14 marca 2018, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    No mnie też to męczyło, dlatego najlepiej to przespać. Nie wyobrażam sobie pisać przez 4 dni. A za rok u nas też ma być egzamin 4 dniowy, dlatego dziękuję za takie atrakcje :D

    Plan mam taki, że jak wrócę każdego dnia to tylko obiad, przepakowanie walizki z materiałami i spać. Zero powtarzania, zero jakichś innych aktywności. Ubrania mam już naszykowane na każdy dzień, do jedzenia chyba na te 4 dni zamówię sobie dietę pudełkową i będę ze sobą brać na egzamin :D
    I tak jest nieźle, bo jeszcze nie płaczę z paniki :P

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 marca 2018, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34, czyli zaczęłaś brać LEK nie wiedząc nawet czy masz wskazania, ani w ogóle na co on jest? Świetny pomysł...

    Karma88 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 marca 2018, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:
    Frelcia lekarz podejrzewa u mnie problemy z zagnieżdżeniem a na stopce było że to może help źle zrobiłam?

    Takich leków nie bierze się bez konsultacji. Jak możesz nie wiedzieć na co bierzesz lek?! To jest niepoważne.

  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 14 marca 2018, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iamka nie no spokojnie czytałam opis na stopce pierwszej strony, więc pomyślałam, że może mi pomóc bo raz poroniłam i lekarz podejrzewa problemy z zagnieżdżeniem. Dopiero 2gi dzień go biorę. Źle zrobiłam ale myślałam, że to nie jakiś poważny lek skoro w kompedium umieszczony i bez recepty. Pytałam ogólnego to mi tylko powiedział, że nie wie czy pomoże ale nie zaszkodzi, a zna ta naszą historię.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 19:27

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 14 marca 2018, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo jestem jakaś przewrażliwiona... ale zaczyna mi tu pachnieć jakimś bananem albo innym velvetem :/ mam nadzieje jednak ze się mylę i nie rozpęta się tu znów jakiś cyrk ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 18:26

    Izape_91, Bajkaaa, Kaczorka, reset, nenusia, Minie Black, Karma88, Emilkap11, Czrna 81, Morusek lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 14 marca 2018, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Plan mam taki, że jak wrócę każdego dnia to tylko obiad, przepakowanie walizki z materiałami i spać. Zero powtarzania, zero jakichś innych aktywności. Ubrania mam już naszykowane na każdy dzień, do jedzenia chyba na te 4 dni zamówię sobie dietę pudełkową i będę ze sobą brać na egzamin :D
    I tak jest nieźle, bo jeszcze nie płaczę z paniki :P

    No i dobrze, nie będziesz się martwiła o rzeczy przyziemne. I tak wiem że jesteś twarda babka i później będziesz się śmiała z tego stresu. Ja do tego podeszłam na spokojnie tak mi się wydaje. Stres może motywować ale może też wprowadzać w panikę. Ja niewiele się uczyłam dlatego nie maialm za bardzo o czym zapominać i aż tak się nie stresowałam. Podeszłam do tego zadaniowo i na zasadzie że chce już mieć to za sobą i zacząć normalnie żyć. Mimo że nie poszło mi najlepiej to jakoś nie płakałam z tego powodu a inne osoby wychodziły z egzaminu z rykiem.... To tylko egzamin. Płacz sobie zostawiam na problemy z płodnością i na kolejny okres :p poza tym myślałam że tyle babek tutaj trzyma za mnie kciuki więc nie może być źle. Ja chciałam tylko przeżyć ! Życzę Ci żeby szybko to minęło i żebyś była już po i mogła zająć się bardziej przyjemnymi sprawami :)

    Siwulec, Bajkaaa, reset lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 14 marca 2018, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset a co to za egzamin? Trzymam kciukasy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 19:28

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 marca 2018, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania najlepiej będzie jak skonsultujesz się z lekarzem.

    nenusia lubi tę wiadomość

  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 14 marca 2018, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiedyś lekarka dała acard na kołatania serca. Mówiła, że wyrównuje gospodarkę potasowo - magnezową czy jakoś tak. Wzięłam jedno opakowanie i przeszło :)

    Reset ja śmiało wzięłabym Cię na swojego obrońcę już teraz bez egzaminu :D kto jak kto, ale Ty zdasz śpiewająco :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 18:44

    reset lubi tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 14 marca 2018, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iamka no tak zrobię zapytam jeszcze gina. Kingulla to mi by się przydało bo ostatnio 4 dzień serce mnie coś kłuje. Nie wiem czy to już nerwy jakieś nerwobóle..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 19:28

  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 14 marca 2018, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset prawko no no też zawsze chciałam ale jakoś nie wyszło :/

  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 14 marca 2018, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:
    Iamka no tak zrobię zapytam jeszcze gina.Kingulla to mi by się przydało bo ostatnio 4 dzień serce mnie coś kłuje.Nie wiem czy to już nerwy jakieś nerwobóle..
    Ja to mam takie kołatania, że czuję jakby mi serce chciało wyskoczyć z piersi. A takie kłucia to nerwobóle. Na to raczej joga pomoże, a nie leki :D

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 14 marca 2018, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no to ja mam takie kłucia, promieniuje na rękę i zwłaszcza jak się gwałtownie ruszę. Nawet wzięłam skierowanie do kardiologa ale terminy masakryczne.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 19:35

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 14 marca 2018, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec moze my tam mamy. Nazwie sie to syndromem wrzesniowek ;)
    Ale mysle, ze sie nie mylisz. Stach sie tylko odezwac bo to od razu wybucha.

    Siwulec, Bajkaaa, Karma88 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego