Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7215

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lampeczko kochana i cudowna Lunaris moje oczy się niewymownie cieszą na ten widok! <3 Trzymam kciuki i po cichu gratuluję :)

    Mesiu choćby nie wiem co to moje kciuki masz zawsze! Trzymam je mocno&&& <3

    lamka, Lunaris lubią tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka, Lunaris gratuluję z całego serca!! Ale się pięknie marzec kończy!!

    Meśka trzymam kciuki za trzeciego pozytywa dziś!!

    Moja beta coraz bliżej, mamy 4dpt, boli mnie podbrzusze od 2 dni, a śnią mi się takie głupoty, że to nieporozumienie!!!!

    Miłego dnia Staraczki :*

    Malgonia, Czrna 81, Lunaris, Lena21 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane <3

    Melduję, że jutro będzie u mnie recepta na heparynę :-) ale do ginki i tak pójdę, może mi przepisze na zapas i będę mogła kiedyś pomóc którejś z Was.

    Agulineczka kciuki.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 09:29

    Anna Stesia, Meśka, reset, ANkaG, Lena21 lubią tę wiadomość

  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7215

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    lamka, Lunaris gratuluję z całego serca!! Ale się pięknie marzec kończy!!

    Meśka trzymam kciuki za trzeciego pozytywa dziś!!

    Moja beta coraz bliżej, mamy 4dpt, boli mnie podbrzusze od 2 dni, a śnią mi się takie głupoty, że to nieporozumienie!!!!

    Miłego dnia Staraczki :*

    Będzie dobrze, zobaczysz <3 Trzymam mocno kciuki :)

    never_lose_hope lubi tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 454 508

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:
    Emilka nie mam pojęcia bo mam synka Franka . Trudno powiedzieć ale z 3 mce. A to było takie staranie -zwykłe serduszkowanie z ochoty. Nie jak teraz monitoringi, suple i kalendarzyk w ręku

    Faktycznie, teraz zauważyłam w stopce. Jakoś mój mózg zakodował, że masz córkę.
    A rodziłaś SN czy cesarka? Bo ponoć czasem zrosty lub blizna po cc utrudniają zajście w kolejną ciążę. Koleżanka z pracy po pierwszym dziecku z wpadki o kolejne starała się kilka lat. Ale w końcu się udało.

    Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3939 5280

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Ja wczoraj zaczęłam 19cs... Niewykluczone że ten i następny cykl będą bez starań... Ewentualnie z przerwą na jeden staraniowy ;)

    :-( Bardzo nie lubię! :-(

    Agulineczka, trzymam kciukasy za usg!

    PVkxp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważę trochę więcej niż Lamcia i mam 0.4 dawkę.
    Cieszę się że jesteś już obstawiona w lek Lamuś.

  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 454 508

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Moja beta coraz bliżej, mamy 4dpt, boli mnie podbrzusze od 2 dni, a śnią mi się takie głupoty, że to nieporozumienie!!!!

    Miłego dnia Staraczki :*

    Ból brzucha i głupie sny to dobre objawy. Już zaciskam kciuki za wysoką betę.

    Agulineczka, pięknych widoków i samych dobrych wiadomości życzę.

    never_lose_hope lubi tę wiadomość

    Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka. Bo ja zaraz zwariuję. Odebrałam wyniki tsh, ft3, ft4. robiłam w innym lab (niestety musiałam zrobić w innym) i wiem, że teraz mam problem z porównaniem, no ale próbuje. Oczywiście są inne normy i z pmol/l przeliczyłam na pg/ml lub ng/dL.

    No i teraz:
    w pmol/l ft3 jest poza normą: 3,96 pmol/l (norma 4,00-8,30 co daje"-0.93%"), a jak przeliczę na normy z 1 lab to jest 2,578 pg/ml (norma 1,5-4,1 co daje "41,46%") czyli niby ok. Możliwe to??

    z ft4 podobnie: 17.41 pmol/l (norma 10.6 - 19.4 - co daje "77,39%), a po przeliczeniu 1,1334 ng/dL (norma z 1 lab 0,8-1,9 co daje "30,31%").

    tsh 19 lutego: 2,1 (norma 0,4-4,0), 27 marca 1,92 (ale norma juz 0,25-5,00) grrr....
    (Euthyrox 25 brany przez 16 dni - odstawiony 2 dni przed badaniem)


    Czy jakaś mądra głowa wie jak to ogarnąć? I czy to jest dobrze, czy źle?

    I swoja drogą taki sobie człowieczek odbiera wyniki i patrzy "o kurczę, jest poza normą" a przy przeliczeniu "o kurcze, w sumie to prawie w połowie normy, czyli niby ok" ... no i lecz się przy naszych labach...

    *56 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 :(
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Dziewczyny, że tak z tymi wynikami w tak radosny dzień i pełen pozytywów, ale po pracy mam monitoring i chciałam to jakoś sama chociaż wstępnie ogarnąć dla własnego spokoju...

    *56 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 :(
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 454 508

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 nie znam się na tym, ale tak na "chłopski rozum" uważam, że w tej sytuacji przeliczanie wyników na niewiele się zda. Może różne laby pracują na różnych odczynnikach i stąd różne zakresy norm. Jak już, to przy porównaniu posługiwałabym się procentem normy jaki sanowi twój wynik.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 09:44

    Malgonia lubi tę wiadomość

    Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 5944 6460

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczelam plamic... i to taki rozowy kolor :(:(:( tak jak do tej pory caly czas sucho, tak od wczoraj non stop wilgotno i brzuch pobolewa jak na @ :(:(:(

    atdc2n0aqc09psg2.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka miałam poród naturalny tyle, że indukowany

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka o której masz te wizytę? Na pewno lekarz coś zaradzi.

  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i aż się wzruszyłam jakie jesteście Kochane. Beta będzie dziś popołudniu a prog jutro. Ja naprawdę na nic już nie liczę. Pani dr kazała więc robię.

    Niezaciążone zapraszam dziś na % do jamy wieczorem . Stawiam !

    Izape_91, never_lose_hope, Siwulec, nenusia, KateHawke, Mala90 lubią tę wiadomość

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 5944 6460

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 11:30. Tylko musze dojechać jeszcze 60km :( Boże znowu mam czarne mysli w glowie ;(

    atdc2n0aqc09psg2.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
  • olik321 Autorytet
    Postów: 3102 4064

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris i Lamcia gratuluję i mocno trzymam kciuki!!

    Lamciu jak tam niedzielne oglądanie działki?

    My też cały czas myślimy o domku

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 09:51

    Lunaris lubi tę wiadomość

    <3 synek 18.08.18

    f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 454 508

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Wróciłam i aż się wzruszyłam jakie jesteście Kochane. Beta będzie dziś popołudniu a prog jutro. Ja naprawdę na nic już nie liczę. Pani dr kazała więc robię.

    Niezaciążone zapraszam dziś na % do jamy wieczorem . Stawiam !

    Stawiam się z winkiem którego nie zdążyłam wczoraj obalić i żeby nie zabrakło dokupię dziś kolejną butelkę. Dla zainteresowanych - w Biedrze jest promocja - druga butelka winka za pół ceny ;-)

    Izape_91, Malgonia, Siwulec lubią tę wiadomość

    Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, czasem plamienia się zdarzają. nie zawsze oznacza to najgorsze. Może wystarczy pobrać progesteron i będzie dobrze. całe szczęście już niedługo lekarz. trzymam mocno kciuki.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 28 marca 2018, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka spokojnie! to już niedługo wizyta, lekarz wszystko sprawdzi.Wiem, że ciężko, ale Ty się nie denerwuj, my podenerwujemy się za Ciebie <3

    *56 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 :(
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego