X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec 2015 - Na pewno przecież ktoś zajdzie w ciążę :)
Odpowiedz

Marzec 2015 - Na pewno przecież ktoś zajdzie w ciążę :)

Oceń ten wątek:
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś nawet sobie probowalam odpuscic zaglądanie w ciągu dnia na forum, bo to czytanie tak mnie wciąga i nakreca ale wytrzymałam bez Was 2h :)

marta1987, alicja_, perła ziemi lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna ja tez tak mam ! :D

Sanna, alicja_ lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d51ee66cf2ed526d4a5f7effdb37d940.png

• Madziakana1 Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Współczuję tym co się nie udało :( . Kurcze dziewczyny ale wy szybko testujecie aż ja mam ochotę ;P ja dzisiaj przechodziłam męczarnie od rana straszny skurcz w podbrzuszu do tej pory mnie ćmi, nie wiem skąd mi się to wzięło brałam 2 nospy i tylko trochę ulżyło, chodzę w pół zgięta. Co do testów owulacyjnych jako testy ciążowe ;) to ja jak po 1 iui zaszłam to test owulacyjny był pozytywny druga kreska mega ciemniejsza ale niestety poroniłam, za to w następnych cyklach jak sprawdzałam to drugiej kreski prawie nie było i ciąży też nie, ale nie wiem czy to coś znaczy.

alicja_ lubi tę wiadomość

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś popołudniu zaczął boleć krzyż więc oczywiście doszukuję się w tym jakiejś głębszej prawdy...w domu leżą testy ale jestem dzielna i jeszcze nie zatestowałam...tym bardziej, że nigdzie nie mogę znaleźć jaką mają czułość,a były w gratisie z testami owulacyjnymi...

Tak czytam Wasze wpisy i prawie każda ma jakieś objawy,które mogą dawać nadzieje a u mnie cisza...

Jeśli chodzi o testy owulacujne to wczoraj 8dpo kreska zaczęła ciemnieć,a dziś już jej prawie nie było...więc nie wiem o co chodzi...

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    d51ee66cf2ed526d4a5f7effdb37d940.png

ALe szybko testowałaś nawet bete...ale rozumiem bo najchętniej też już bym pobiegła to zrobić, ale boję się, że nie bedzię dwóch kresek i się podłamię a tak dopóki nie przyjdzie @ jest nadzieja...

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! u mnie chyba już po ptokach :( rano zrobiłam test i wyszedł - , chwilę później zobaczyłam delikatnie zabarwiony śluz, teraz wieczorem powtórka plamienia i spodziewam się, że za dwa dni @ rozkręci się na dobre. takie to moje życie ciężkie ;)

swoją drogą powinnam chyba zbadać progesteron <myśli>

od przyszłego cyklu zaczynam pić inofolik jak nie podziała, to zrobimy badania nasienia.

a teraz napiłabym się wiiiiiinaaaaaaa :)

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się powstrzymuję jeszczę.. dałam sobie jeszcze tydzień, bo tyle mam do spodziewanej @. Najgorsze jest to, że wymyślam sobie "wyimaginowane" objawy, które wskazują, że się udało. Ale jakoś nie wiem sama... boję się kolejnego rozczarowania, a z drugiej strasznie zależało mi na tym cyklu i powiedziałam sobie "tym razem się UDA" ..

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi objawami to lepiej dac sobie spokoj, ja w poprzednim cyklu mialam chyba z 5 roznych objawow i nic:) w tym cyklu powiedzialam sobie ze nie wierze w nic:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    Tak czytam Wasze wpisy i prawie każda ma jakieś objawy,które mogą dawać nadzieje a u mnie cisza...

QUOTE]

Tak tak dziewczyny grunt to się nie nakrecac ja dzis 8dp wg OF korci korci
    Marta brak objawow to tez objaw hihih:)
    Trzymam za nas kciuki :)

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    ALe szybko testowałaś nawet bete...ale rozumiem bo najchętniej też już bym pobiegła to zrobić, ale boję się, że nie bedzię dwóch kresek i się podłamię a tak dopóki nie przyjdzie @ jest nadzieja...

wstyd mi że sieje taką panikę ale jestem już tak zdesperowana… 1,5 roku starań i nic :(

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    wstyd mi że sieje taką panikę ale jestem już tak zdesperowana… 1,5 roku starań i nic :(

A co na to lekarz? na pewno wkońcu się uda....musi...Zazwyczaj tak jest, że jak się chcę to kłody pod nogi...ale pamiętajmy wszystko jest do przeskoczenia...Alicja nie łam się jeszcze może w tym cyklu się uda...Trzymam kciuki za Ciebie...

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja przed chwilą zerknęłam na Twój wykres...widzę, że dziś już też testowałaś:) Zaznaczyłaś plamienie...nie jestem żadnym ekspertem ale może to plamienie to właśnie implanatcja...więc test i tak nic nie wykaże...bądź dobrej myśli...jest szansa...!

Ja obiecałam sobie, że nie zrobie jeszcze dzisiaj testu a teraz już żałuję, że mogłam sprawdzić w porannym moczu...no nic zaczekam do jutra i to na tyle z mojej silnej woli...:)

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Ja się powstrzymuję jeszczę.. dałam sobie jeszcze tydzień, bo tyle mam do spodziewanej @. Najgorsze jest to, że wymyślam sobie "wyimaginowane" objawy, które wskazują, że się udało. Ale jakoś nie wiem sama... boję się kolejnego rozczarowania, a z drugiej strasznie zależało mi na tym cyklu i powiedziałam sobie "tym razem się UDA" ..

Te objawy to chyba każda z nas sobie wymyśla, żeby dodać trochę nadziei...wiem, żeby się nie nakręcać...próbowałam, ale ciężko to idzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie do dnia ZERO po zostały 4 dni - we wtorek powinna zawitać @. I powiem tylko tyle że ciesze się że nie mam już testów w domu bo bym na 1000000% z nich skorzytała - kupiłam trzy w weekend pod pretekstem że przecież to okazja bo jestem w rossmanie i trzeba korzystać z ceny - mąż pytał po co aż tyle to mówię, że będą na zapas - spojrzał na mnie z politowaniem bo nawet on w to nie wierzył - i co ? poszły wszystkie w ruch :D dlatego do dnia @ nie kupuje ANI JEDNEGO TESTU. Tak samo przyszły cykl - to jedyny sposób aby wcześniej nie testować. AAAAA, no i trzeba omijać apteki szerokim łukiem jeszcze :D

co do objawów to oczywiści kilka sobie wkręcam .... chociaż naprawdę nie czuje się nic a nic ciążowo - czasem biust zaswędzi (nigdy tak nie miałam), czasem coś zakłuje w podbrzuszu, rano i wieczorem czuje jakby gule w przełyku ... ale tak jak mówie, z czystą świadomością wiem że to są wkręćone objawy dlatego nie wiążę z nimi nadzieji , ba! Już zakupiłam Inoolik na kolejny cykl w cieci ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    A co na to lekarz? na pewno wkońcu się uda....musi...Zazwyczaj tak jest, że jak się chcę to kłody pod nogi...ale pamiętajmy wszystko jest do przeskoczenia...Alicja nie łam się jeszcze może w tym cyklu się uda...Trzymam kciuki za Ciebie...

Też mocno wierzę, że się uda!
    Moj narzeczony robił kilkukronie badania nasienia i są rewelacyjne. Jeżeli chodzi o mnie też wszystko wyleczone i w porządku. Tarczyca super poniżej 1, wszystkie hormony też, pęcherzyk od kilku miesięcy ładnie rośnie i pęka (na początku po tabletkach nie chciał pękać). Chyba brakuje szczęścia, albo za mocno się nakręcamy. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    Alicja przed chwilą zerknęłam na Twój wykres...widzę, że dziś już też testowałaś:) Zaznaczyłaś plamienie...nie jestem żadnym ekspertem ale może to plamienie to właśnie implanatcja...więc test i tak nic nie wykaże...bądź dobrej myśli...jest szansa...!

Ja obiecałam sobie, że nie zrobie jeszcze dzisiaj testu a teraz już żałuję, że mogłam sprawdzić w porannym moczu...no nic zaczekam do jutra i to na tyle z mojej silnej woli...:)

Najpierw zatestowałam, a pózniej po kąpieli zobaczyłam małą kropkę jasnej krwi na papierze.
    Ja i to testowanie…. nie wytrzymuje ciśnienia. Na początku każdego cyklu zamawiam na allegro 10-15 testów paskowych po 1zł o czułości 10 i potem mnie kuszą!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    Te objawy to chyba każda z nas sobie wymyśla, żeby dodać trochę nadziei...wiem, żeby się nie nakręcać...próbowałam, ale ciężko to idzie...

Czasem jak sobie czytam forum i Wasze komentarze - to cieszę się, że nie jestem sama, że nie tylko ja tak panikuje i doszukuje się objawów.
    Fajnie, że jesteście dziewczyny!

marta1987 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tak was czytam i widzę,że nie tylko ja popadam w mały obłęd :)
    Za każdym razem mówię sobie w duszy ,ze w następnym miesiącu nie będę doszukiwać się objawów ciąży ,nie zrobię przed terminem @testów i .... dupa.
    Jestem słaba .... Korci,kusi jak cholera.
    Masakra jakaś.
    Teraz trzy testy ,jeden paskowy negatywny i dwa Pink z dziwną drugą kreską.

679324cd879397a6f202c26130f614a4.png

Michaś [*] - 04.06.2014 (20tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik38 wrote:
    Tak was czytam i widzę,że nie tylko ja popadam w mały obłęd :)
    Za każdym razem mówię sobie w duszy ,ze w następnym miesiącu nie będę doszukiwać się objawów ciąży ,nie zrobię przed terminem @testów i .... dupa.
    Jestem słaba .... Korci,kusi jak cholera.
    Masakra jakaś.
    Teraz trzy testy ,jeden paskowy negatywny i dwa Pink z dziwną drugą kreską.

679324cd879397a6f202c26130f614a4.png

Michaś [*] - 04.06.2014 (20tc)

jak to z dziwną drugą kreską?

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ