X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec 2015 - Na pewno przecież ktoś zajdzie w ciążę :)
Odpowiedz

Marzec 2015 - Na pewno przecież ktoś zajdzie w ciążę :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś zaczeły troche boleć piersi, ale boje się, że to na okres. Test sikany negatywny.
    Mam pytanie do dziewczyn które biorą luteinę dopochwowo - Czy ta luteina dopochwowa ma wpływ na wynik progesteronu? Czytałam kilka opinii i każdy mówi co innego :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziakana1 wrote:
    No to już moja 4 iui i taka z zaskoczenia, bo zawsze od 3dc do 7 dc brałam clo na porost pęcherzyków później w 12 dc kontrola czy rosną i badanie LH no i zastrzyki do zrobienia na pęknięcie i za 36 godzin inseminacja następnego dnia kontrola czy pękły i czekanie, pierwsza iui była udana ale poroniłam, przy drugiej nie pękły pęcherzyki a tzrecia nie udana, co do tej to poszłam w 8 dc tylko na rozmowę co dalej mamy robić lekarz robi usg a tu ładne endometrium i pęcherzyk który sama wyhodowałam ;) 10 dc na kontrolę wszystko urosło dostałam zastrzyki do zrobienia no i w sobotę szybko inseminacja przy której akurat pękał pęcherzyk :)

co do bety u ciebie to ja bym poczekała przynajmniej do 10dpo, a co do tych sikanych to ja na pewno wcześniej bym ich nie robiła, ale mi sikane nie wychodzą nawet jak byłam w ciąży to kreski nie było a beta już piękna tego samego dnia.

może właśnie ten pęcherzyk wychodowany bez wpomagaczy coś znaczy! :) Trzymam kciuki

• Madziakana1 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :) co do luteiny to ja miałam styczność tylko z tą paskudną podjęzykową i niestety Ci nie pomogę. mnie dzisiaj też piersi zaczynają pobolewać ale boję się wkręcić że to może być objaw. ja już nie mogę się doczekać swojego testowania ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

• Biedron Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj testowałam po raz drugi w 12dpo i nic:(. Straciłam nadzieję i teraz czekam już tylko na @ :( Powodzenia dziewczyny!

"Trzeba sobie jakoś radzić w życiu" - powiedział Baca, zawiązując but dżdżownicą.

c55fflw1qoryx2is.png
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, dołaczam sie poniweaż czuję się z wami związana- ja to jestem uzalezniona i to poważnie od testowania, ukrywam to nawet przed meżem bo by mnie chyba z domu wyrzucił, nie działam racjonalnie jak sie zbliża "ten czas" masakra jakaś. U mnie w ogole tragedia bo niby już miałam okres dostałam po 6 dniach temp wyzszych i na ovu zaznaczyłam juz nowy cykl ale temp mi nie spadła i zrobiłam testy - kilka i zawsze cos tam widze ale bledziochy straszne , najwyrazniej wczorajszy AMIL ale dzis rano test pink eco raczej negat albo z cieniem ktorego ciezko dojrzec.
    Tak wiec zlikwidowałam "nowy cykl" i niby mam stary choć sama w to nie wierze juz powoli.

142048e0e62ce4298d553c2f50c8bcb7.png

alicja_, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tylko czekam na kolejny cykl - powinien się rozpocząć we wtorek.... czas przenosić się na kwietniowki

Biedron, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katdud wrote:
    Witajcie dziewczyny, dołaczam sie poniweaż czuję się z wami związana- ja to jestem uzalezniona i to poważnie od testowania, ukrywam to nawet przed meżem bo by mnie chyba z domu wyrzucił, nie działam racjonalnie jak sie zbliża "ten czas" masakra jakaś. U mnie w ogole tragedia bo niby już miałam okres dostałam po 6 dniach temp wyzszych i na ovu zaznaczyłam juz nowy cykl ale temp mi nie spadła i zrobiłam testy - kilka i zawsze cos tam widze ale bledziochy straszne , najwyrazniej wczorajszy AMIL ale dzis rano test pink eco raczej negat albo z cieniem ktorego ciezko dojrzec.
    Tak wiec zlikwidowałam "nowy cykl" i niby mam stary choć sama w to nie wierze juz powoli.

Może idź zrób beta...dziś 13dpo...jeżeli to ciąża czego Ci życzę to już pokaże...:)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katdud wrote:

jak możesz to wyślij fotkę tych bladziochów

• katdud Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie widać ich na aparacie :(
    co do bety, to mi wstyd , bo mieszkam w małym miasteczku i chodze tam często , za czesto :( ostatnio byłam jeszcze w tym cyklu, bo myslałam ze miałam owu 8 dnia cyklu eh

Foto_Anna lubi tę wiadomość

• Biedron Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Ja juz tylko czekam na kolejny cykl - powinien się rozpocząć we wtorek.... czas przenosić się na kwietniowki

No to ja razem z Tobą. Też we wtorek powinien mi się zacząć nowy cykl...niestety...

"Trzeba sobie jakoś radzić w życiu" - powiedział Baca, zawiązując but dżdżownicą.

c55fflw1qoryx2is.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedron wrote:
    No to ja razem z Tobą. Też we wtorek powinien mi się zacząć nowy cykl...niestety...

dziewczyny idę z Wami! ja na bank jutro zacznę cykl, miałam jeszcze cień nadziei, ale sama doprowadziłam się do pionu, bo nakręcanie się na niemożliwe do niczego dobrego nie prowadzi.
    ostatecznie odniosłam test do apteczki i czekam jutro na @.
    niepokoi mnie tylko delikatne plamienie od 4 dni, taki delikatnie brązowy śluz widoczny tylko na papierze. zwykle miałam tak max 2 dni przed @, a tym razem już 4 <myśli>

dzisiaj wypiję pierwszy inofolic, bo jestem ciekawa jego smaku :)

katdud z tym ukrywaniem testowania przed mężem też tak mam! po co ma się chłopak nakręcać ze mną... a ja nie potrafię sobie odmówić, pomimo tego, że wiem, że jest za wcześnie. dużo za wcześnie.

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Biedron Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też się nakrecałam jak nie wiem :(, że niby jakby bardziej zmęczona jestem czy, że mnie piersi bolą, ale nic z tego nie wyszło. Teraz jak badałam szyjkę to juz widziałam na palcach delikatne czerwone ślady :(. Także pewnie jutro lub we wt @ czyli nic nie wyszło.

katdud, perła ziemi...ja też robiłam testy w tajemnicy przed mężem, bo tak jakoś głupio, on tak tego nie przeżywa. Faceci mają lepiej, bo o tym tak w kółko nie myślą. Zresztą jak już sie uda to chciałabym mu niespodziankę zzrobić.

c55fflw1qoryx2is.png
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to jest tak że pozytyw na mnie wrazenia nie robi, ostatnio zorbilam testy facelle z rossmana i byla druga i to bardzo wyrazna kreska poleciałam na bete i ponizej 0,01 :( także ja już nie wiem co mam myslec w te testy jakos nie wierze, ale jak teraz widziałam bladziochy to jakos no inaczej sie czuje, w ogole smiesznie bo przeciez miałam okres 4 dni , ale mam jakies dziwne uczucie-przeczucie, pewnie sie znow rozczaruje ale no mam cos dziwnego w sobie tym razem a staram sie juz 15 miesiecy jak nie lepiej a tym razem mam dziwne przeczucia

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jesteście same ze swoim 'obledem' ja też ciągle testuje i pomimo ewidentnych negatywów ciągle wierze ... tez robie to w tajemnicy i nawet już mi wstyd kupować testy w takich ilościach ... chyba czas skarbonka założyć i za każdą wygrana pokusę wrzucać 10 zł - ładna suma w cyklu się uzbiera :D

Perla ziemi inofolik jak dla mnie nie miał żadnego smaku. Ja od nowego cyklu zaczynam inofolik - podobno ten sam skład a tańszy. Zacznę dopiero 3 dc jak zrobię badania LH i coś tam jeszcze żeby nie zakłócić wynikow

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka właśnie poczytałam o możliwych przyczynach plamień przed @ i dziewczyny radzą zbadać poziom fth i lh, więc podejrzewam, że będziesz robić to samo. nie uda mi się tego skonsultować z lekarzem, więc sama pójdę 3dc a później biegiem do gina z wynikami, przy okazji zbadam estradiol i prolaktynę, zobaczymy co tam się dzieje, bo coś mam złe przeczucia :( szkoda, że wcześniej się nie ogarnęłam, bo 7dpo zrobiłabym też progesteron. trzy światy normalnie! ;]

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja również będę testowała ale dopiero pod koniec miesiąca (28 marzec). Czuje, że tym razem też się nie uda... ale zobaczymy.
    Na razie jestem 5 dpo.

menka- ja zaczęłam kupować testy z apteki przez internet i odbieram z apteki stacjonarnej zamówienie (nie sprawdzają co jest w środu tylko odbieram )bo też mi już wstyd kupować tyle testów i pojemników na mocz (testy owu i ciążowe) . :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 21:05

Madziakana1 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założyłam ten wątek... i tak pięknie się rozwinął, miło mi! Jendak ten tytuł nie dotyczył mnie, zaczęłam dziś nowy cykl. Mam jednak nadzieję, że dużo z Was udało się spełnić marzenie o pozytywnym teście ciążowym. <3 :)

Szczególnie zaś pozdrawiam Katdud która mnie kilka razy pozytywnie rozbawiła swoimi postami :) Ja też byłam uzależniona od testowania i też kryłam to przed moim facetem :)

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Cześć dziewczyny :) ja również będę testowała ale dopiero pod koniec miesiąca (28 marzec). Czuje, że tym razem też się nie uda... ale zobaczymy.
    Na razie jestem 5 dpo.

menka- ja zaczęłam kupować testy z apteki przez internet i odbieram z apteki stacjonarnej zamówienie (nie sprawdzają co jest w środu tylko odbieram )bo też mi już wstyd kupować tyle testów i pojemników na mocz (testy owu i ciążowe) . :-)

Trzymam kciuki, mam dziś początek cyklu, chciałabym być znów w 5 dpo, to oczekiwanie na testowanie jest najfajniejsze, bo to wielka niewiadoma i zawsze ogromna szansa ! :)

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna dziękuje, również pozdrawiam,staram się pozytywnie do tego podchodzić, jestem psychologiem, więc wiem aż za dobrze, co znaczy złe nastawienie ale z drugiej strony "szewc bez butów chodzi" i jak widać mnie też by się przydała szybka i skuteczna terapia :)

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coraz bardziej korci zrobienie testu.. Ale poczekam te dwa dni co mi zostaly dp spodziewanej @ :)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ