Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 13 marca 2019, 07:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla jak wysechl to juz sie nie liczy. My wiemy swoje :)

    Temperatura zachowala resztke przyzwoitosci.. ale i tak zrobie w piatek proga bo jej nie ufam.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60b4e11f89ef.png

    Kingulla, Sasanka55, Szczesliwa_mamusia, Iseko, MonikA_89!, agge lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 13 marca 2019, 07:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla Szona ;(

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 13 marca 2019, 07:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Pozdrawiam znad kieliszka :D zainwestowalam w lampki 650 ml ekonomicznie:D
    Ja od taty dostałam 2 lata temu komplet kieliszków 0,72 l 😂😎 tatuś mnie zna za dobrze 😂

    Sasanka55, Niecierpliwa..., Irvine90, buba123, Ania_85_, Iseko, Malgonia, Mila1996, MonikA_89!, szona, eemmiilliiaa, Ochmanka, Magduullina lubią tę wiadomość

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 13 marca 2019, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tez tam takie wielkie kieluszki (nie wiem dokladnie ole ale kolo 0.6), sle ich prawie nie uzywamy, bo naleje ledwo na dno i pol butelki nie ma ;) a nastepnego dnia trzeba do pracy wstac ;)

    agge, moyeu lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 13 marca 2019, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam takie kieliszki. Pol kieliszka,to pol butelki wina. Zawsze jak pilysmy z siostra,to smialysmy sie,ze w koncu to tylko jeden kieliszeczek :-D

    Malgonia, Magduullina, moyeu lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Salome Autorytet
    Postów: 2631 3928

    Wysłany: 13 marca 2019, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia jaki piękny skok!

    Kingulla no szkoda...

    Ja właśnie pędzę do pracy, w plecaku mam tyle pojemników z jedzeniem, że hej! No ale nie dla mnie kanapki z serem, chleba jeść nie powinnam. Macie jakieś fajne śniadaniowe przepisy? Bo ja na zmianę robię ciągle to samo - jaglanka, quinoa, koktajl owsiany, budyń jaglany, jajka z warzywami.

    Magduullina lubi tę wiadomość

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina za wysoka (10)
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 13 marca 2019, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Tez mam takie kieliszki. Pol kieliszka,to pol butelki wina. Zawsze jak pilysmy z siostra,to smialysmy sie,ze w koncu to tylko jeden kieliszeczek :-D
    Ale wiecie, że wino nalewa się tylko do najszerszego miejsca w kieliszku? 😛🍷 Duże są fajne, bo można sobie nim zakręcić i uwolnić aromaty 😋🙃

    Salome, Niecierpliwa..., Sasanka55, agge lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 13 marca 2019, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika i dalej jak wleje do dwoch kieluszkow to pol butli pyka ;) i to jest dla mnie najwieksza magia ;)

    Maria oby jutro nie bylo rownie spektakularnego spadku ;) niech choc ze 3 dni sie utrzyma.

    MonikA_89!, Sasanka55 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 13 marca 2019, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami kochane i życzę miłego dnia 💕
    Co myślicie o moim wykresie ? Dziwi mnie że tyle się utrzymuje na niższym poziomie :/ myślałam że owu była wczoraj no ale już nie wiem

    url=https://naforum.zapodaj.net/a35ec4679b06.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a35ec4679b06.jpg[/url

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 13 marca 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Malgonia jaki piękny skok!

    Kingulla no szkoda...

    Ja właśnie pędzę do pracy, w plecaku mam tyle pojemników z jedzeniem, że hej! No ale nie dla mnie kanapki z serem, chleba jeść nie powinnam. Macie jakieś fajne śniadaniowe przepisy? Bo ja na zmianę robię ciągle to samo - jaglanka, quinoa, koktajl owsiany, budyń jaglany, jajka z warzywami.
    https://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/04/czekoladowy-budyn-z-kaszy-manny.html?m=1

    https://kobieceinspiracje.pl/out,94627.html
    Ja do owsianki daję jeszcze kakao :) Boska jest. Wrzucasz wszystkie składniki, zalewasz mlekiem i na noc do lodówki. A rano na chwilę do mikrofalówki i ciepłe śniadanko gotowe 😋😋

    Salome lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2019, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11 dpo i test rano negatywny, więc na pocieszenie mogę się spokojnie umówić na gastroskopię :D

    Najpierw pozytywny test na Wielkanoc a później dzidziuś na Boże Narodzenie. Piszę się na to! <3

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 13 marca 2019, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Witam się z wami kochane i życzę miłego dnia 💕
    Co myślicie o moim wykresie ? Dziwi mnie że tyle się utrzymuje na niższym poziomie :/ myślałam że owu była wczoraj no ale już nie wiem

    url=https://naforum.zapodaj.net/a35ec4679b06.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a35ec4679b06.jpg[/url
    U mnie wzrost nastąpił dopiero dzisiaj, a sobotę sobie zapodałam ovitrelle. Niby owu powinna nastąpić po 24-48h od zastrzyku. Wydaje mi się, że możemy słabiej reagować na wzrost progesteronu po owulacji i dlatego tempka później rośnie :) A miałaś jakieś inne objawy owulacji?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Salome Autorytet
    Postów: 2631 3928

    Wysłany: 13 marca 2019, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszy manny nie mogę też, bo to pszenica. A owsianki z kakao nie próbowałam, dzięki! :)

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina za wysoka (10)
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 13 marca 2019, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila2804 wrote:
    U mnie 11 dpo i test rano negatywny, więc na pocieszenie mogę się spokojnie umówić na gastroskopię :D

    Najpierw pozytywny test na Wielkanoc a później dzidziuś na Boże Narodzenie. Piszę się na to! <3
    Lubię Twoje pozytywne nastawienie :D <3

    kamila2804 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 13 marca 2019, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Kaszy manny nie mogę też, bo to pszenica. A owsianki z kakao nie próbowałam, dzięki! :)
    To łap jeszcze placuszki :)
    http://lanika.pl/zdrowe-placuszki-twarogowe/

    http://www.poraneknaslodko.pl/2016/06/owsiane-pancakes-z-kokosem.html?m=1

    Sasanka55, Salome lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 13 marca 2019, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam juz w labo na pobranie bety. Dorobili mi proga z przedwczoraj i jest 18,25. Norma na 1 trymestr wpisana 11-44.

    Malgonia, MonikA_89!, Sasanka55, buba123, Irvine90, Szczesliwa_mamusia, szona, agge, Salome, Ochmanka, Magduullina, moyeu lubią tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 13 marca 2019, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika teoretycznie skok powinien byc w viagu 3 dni wiec czekaj cierpliwie :)

    Sylwian progesteron calkiem ok jak na poczatek ciazy :) kciuki za bete

    Kamila obys dostala od Mikolaja slicznego rozowego bobasa pod choinke :)

    5ylwian lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2019, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila2804 wrote:
    U mnie 11 dpo i test rano negatywny, więc na pocieszenie mogę się spokojnie umówić na gastroskopię :D

    Najpierw pozytywny test na Wielkanoc a później dzidziuś na Boże Narodzenie. Piszę się na to! <3

    Polubilam za pozytywne testy na Wielkanoc, ale w sumie 11dpo jeszcze o niczym nie przesadza :) Kciuki, bys na Wielkanoc jednak miala juz serducho na USG

    kamila2804 lubi tę wiadomość

  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 13 marca 2019, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! Przepraszam, że się tu Wam wcinam, ale chciałam się z Wami podzielić moim szczęściem. Wczoraj byłam na wizycie. Oto moje dzidzie 😍

    Trzymam kciuki za Was wszystkie i życzę spełnienia marzeń 😚😚😚

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7c06e64fc52.jpg

    kamila2804, Beti82, buba123, Angelika1313, Sasanka55, moni05, Malinowa91, Iseko, 5ylwian, Olliiii, Szczesliwa_mamusia, Kingulla, Ania_85_, OO83, szona, Malgonia, eemmiilliiaa, agge, Salome, Mila1996, nuśka91, Ochmanka, MonikA_89!, ef36, Niecierpliwa..., cukrzyk1991, MamaStasia :), Magduullina, makowa, moyeu lubią tę wiadomość

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 13 marca 2019, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Hej kochane! Przepraszam, że się tu Wam wcinam, ale chciałam się z Wami podzielić moim szczęściem. Wczoraj byłam na wizycie. Oto moje dzidzie 😍

    Trzymam kciuki za Was wszystkie i życzę spełnienia marzeń 😚😚😚

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7c06e64fc52.jpg
    Ale super gratulacje

    APrzybylska lubi tę wiadomość

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Badania i rozwój

W OvuFriend mocno wierzymy, że moc danych może zrewolucjonizować kwestie związane z płodnością i wesprzeć wiele kobiet w poznaniu swojej płodności, szybszym zajściu w ciążę lub wykryciu na wczesnym etapie potencjalnych problemów ze zdrowiem hormonalnym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego