Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 13 marca 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, jesteście cudowne 😻😻😻 tyle ciepła i wsparcia się nie spodziewałam.

    Sasanka55, Angelika1313, 5ylwian, MonikA_89!, Magduullina lubią tę wiadomość

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 13 marca 2019, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska - pieknie!!! 😍😍😍 Cudowna masz niespodzianke :)


    Dzulka - ja tez mam dzis totalny zjazd psychiczny. Dobija mnie wszystko dookola, a nieudane starania jeszcze sie do tego przyczyniaja... Z jednej strony mam juz tego wszystkiego dosc i chcialabym w ogole przestac sie starac i czekac co sie wydarzy, z drugiej nie daje rady nie miec kontroli nad tym, co sie dzieje. Mam ochote krzyczec, plakac...

    APrzybylska lubi tę wiadomość

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • szona Autorytet
    Postów: 7071 16077

    Wysłany: 13 marca 2019, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei zastanawiam się, jak rozumieć wyniki moich testow owulacyjnych. A co jeśli moja owulacja jest za rogiem, chociaż właśnie zaczął mi się okres? 🤔 seksu nie biorę pod uwagę, nie dość, ze wszystko boli, to później wszystko wyglądałoby jak miejsce zbrodni 😅 z czystej ciekawosci zrobię test też dziś. Wczoraj był praktycznie pozytywny...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 10:07

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 13 marca 2019, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Dziękuję, jesteście cudowne 😻😻😻 tyle ciepła i wsparcia się nie spodziewałam.

    Bo my ciepłe kobitki jesteśmy 😃 i zawsze wspieramy się jak tylko się da a jak któraś pierniczy glupotki to stawiamy do pionu hihi 😘😁 w końcu kto nas lepiej zrozumie jak nie my same :)

    MonikA_89!, APrzybylska lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 13 marca 2019, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    APrzybylska gratulacje! Dwa szczęścia w jednym brzuszku wooow 😍

    Co do bólu jajnika po owu, mnie bolał 4 i 5 dpo, a wczoraj gin potwierdził, że to właśnie z tego, który mnie bolał, była owulka.

    A u mnie dziś 8dpo, tiruriru! Zero objawów jakichkolwiek! Więc jestem ciekawa! Pierwszy raz mam taki wykres, że raz tempka rośnie, raz spada. Wiem, że to nie są duże wahania, ale jednak.
    Eee, bardzo ładny masz wykres :) rzadko kiedy wykresy są równe :D u mnie też zawsze się po owulacji waha między 36.6 a 36.9

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2019, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    APrzybylska - pieknie!!! 😍😍😍 Cudowna masz niespodzianke :)


    Dzulka - ja tez mam dzis totalny zjazd psychiczny. Dobija mnie wszystko dookola, a nieudane starania jeszcze sie do tego przyczyniaja... Z jednej strony mam juz tego wszystkiego dosc i chcialabym w ogole przestac sie starac i czekac co sie wydarzy, z drugiej nie daje rady nie miec kontroli nad tym, co sie dzieje. Mam ochote krzyczec, plakac...

    Nikodemko, przytulam mocno :* Wiosna idzie, wszystko pyli, wiec Staraczki tez zostana zapylone! Na Wielkanoc dostaniesz piekny prezent!

    Rozumiem Cie, bo i ja mam dosc, najchetniej zapadlabym w sen na 9 miesiecy. Jak nie beznadziejny prog, to malutkie endo.. Grrrr! Wiem, ze powinnam skakac z radosci, ze jestem w ciazy, ale jak, skoro szanse wciaz sa male. Szukalam info, czy endo mozna podrasowac, bedac juz w ciazy, ale zamiast tego, znalazlam mase artykulow o poronieniach. Medycyna jest glupia, guzik wie, a moj Kropek musi walczyc!

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2019, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, a wiecie, co jeszcze wymyslilam? Skoro moj organizm przed implantacja puscil mi a'la @, to teraz moze dziad pomysli, ze mam owu i dowali ladne endo i pieknego proga? Dlaczego ma sie mylic zawsze na niekorzysc? Niech naprawia to, co popsul

    A Ty, Szona, masz rownie chora sytuacje jak i ja mialam. Mimo wszystko wciaz sie ludze i trzymam kciuki :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 10:06

    Iseko, MonikA_89!, APrzybylska, szona lubią tę wiadomość

  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1233 1171

    Wysłany: 13 marca 2019, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    APrzybylska gratulacje! Dwa szczęścia w jednym brzuszku wooow 😍

    Co do bólu jajnika po owu, mnie bolał 4 i 5 dpo, a wczoraj gin potwierdził, że to właśnie z tego, który mnie bolał, była owulka.

    A u mnie dziś 8dpo, tiruriru! Zero objawów jakichkolwiek! Więc jestem ciekawa! Pierwszy raz mam taki wykres, że raz tempka rośnie, raz spada. Wiem, że to nie są duże wahania, ale jednak.
    Jak bym Ci wkleilam moj teraz ciazowy to chyba nikt by z tych pagorkow ciazy nie wywrozyl ;)

    agge lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159 1,26 cm
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 13 marca 2019, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska jakie cudeńka! Gratulacje!!!!👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👧‍👦

    APrzybylska lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1408 2355

    Wysłany: 13 marca 2019, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Przybylska ale cudnie! Taka niespodzianka 😁
    Spokojnej ciąży i dużo zdrówka dla Was❤️❤️❤️

    APrzybylska lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ✔PAI hetero

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10, 2.11, 23.11.2021
  • Salome Autorytet
    Postów: 2642 3932

    Wysłany: 13 marca 2019, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Jak bym Ci wkleilam moj teraz ciazowy to chyba nikt by z tych pagorkow ciazy nie wywrozyl ;)

    Poka poka!!!

    agge lubi tę wiadomość

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina za wysoka (10)
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Salome Autorytet
    Postów: 2642 3932

    Wysłany: 13 marca 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A patrzcie jaki miałam w poprzednim cyklu, tu aż dziwne, że się ciąża nie pojawiła ;)

    8c7876e66490f987bf69177096d65dc9.png

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina za wysoka (10)
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 13 marca 2019, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam Was jak dzika kuna, ale ciągle nie mam chwili żeby coś napisać.

    APrzybylska wielkie gratulacje! Wspaniały widok, rośnijcie sobie zdrowo i dawaj znać co u Was ❤️❤️❤️

    Szona dziwny jest Twój przypadek, w sumie podobny do Sasankowego... Chyba faktycznie musisz u lekarza ustalić co się dzieje 😘

    Pozostałe dziewczyny, do których przyszła @ lub które mają złe myśli - tulę Was mocno 😘 Zobaczycie, że wszystko się ułoży. Czasami na najlepsze rzeczy w życiu trzeba czekać, ale ja wiem, że wszystkim z forum się uda, bo są tu same wyjątkowe kobietki 😍😍😍

    Sasanka55, MonikA_89!, APrzybylska, szona lubią tę wiadomość

  • Mila1996 Autorytet
    Postów: 260 539

    Wysłany: 13 marca 2019, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja tak z innej beczki trochę, ale może któraś się orientuje. Od dzieciaka choruję na astmę oskrzelową, swego czasu faszerowałam się tymi wszystkimi wziewami, ale poprawy nie było więc postanowiłam je odstawić. I tak już parę lat nie leczę tego. Ataków żadnych nie miałam także nie było źle. Ale teraz w ciąży męczę się w mgnieniu oka, a podróż z łóżka do lodówki doprowadza mnie do lekkiej zadyszki, nie wspominając o wyprawie do sklepu. I tak się zastanawiam czy taka astma może mieć wpływ na poród? W sensie czy podczas porodu powinnam coś dostać? Jednak jest to duży wysiłek dla organizmu i tak naszły mnie takie rozmyślenia a co jeśli jednak dostanę jakiegoś ataku 😅

    QojMp2.png

    || - 21.12.2018

    29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 13 marca 2019, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Tak jajnik dawał wczoraj o sobie znać i stąd myślę że owu była wczoraj :)

    I w poniedziałek test owu był pozytywny
    To może jutro będzie wzrost tempki :) :)
    Zwykle kłucie jajnika mniej więcej pokrywa się z owulacją. Mąż wykorzystany?? :D

    Sasanka55, Angelika1313 lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 13 marca 2019, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko - twoj fasol jest silny, przetrwal przy niskim progu, to przetrwa wszystko, wierze w to :) I nie dziwie sie, ze sie martwisz i szukasz sposobow, na pewno tez bym to robila, ale bedzie dobrze! ❤️

    Nuśka - oby bylo tak jak mowisz, bo jesli mialabym zyc w takim oczekiwaniu przez kilka lat, to skonczylabym w psychiatryku :d

    Sasanka55, nuśka91 lubią tę wiadomość

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 13 marca 2019, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Hej kochane! Przepraszam, że się tu Wam wcinam, ale chciałam się z Wami podzielić moim szczęściem. Wczoraj byłam na wizycie. Oto moje dzidzie 😍

    Trzymam kciuki za Was wszystkie i życzę spełnienia marzeń 😚😚😚

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7c06e64fc52.jpg
    Aaaaaa jak cudownie!!! Dwa serducha! <3 <3 Bardzo się cieszę :) Też bym chciała bliźniaki :P

    APrzybylska, Camillee91 lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • kortykoliberyna Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 13 marca 2019, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

    co myślicie o tym tescie?

    http://pl.tinypic.com/view.php?pic=9ip&s=9#.XIjMIaDdjIU

    poszłam do apteki kupić jeszcze 2 testy i niestety 2 kolejne negatywne z tego samego moczu. Mogł byc ferelny test? :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 10:24

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kortykoliberyna wrote:
    Cześć dziewczyny,

    co myślicie o tym tescie?

    http://pl.tinypic.com/view.php?pic=9ip&s=9#.XIjMIaDdjIU

    Strasznie blisko siebie sa te kreski, az dziwne. Jaki to test?

  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 13 marca 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Hej kochane! Przepraszam, że się tu Wam wcinam, ale chciałam się z Wami podzielić moim szczęściem. Wczoraj byłam na wizycie. Oto moje dzidzie 😍

    Trzymam kciuki za Was wszystkie i życzę spełnienia marzeń 😚😚😚

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7c06e64fc52.jpg

    Pięności! ❤ Niech rosną zdrowo!
    Z takimi wiadomościami wcinaj się częściej :)

    APrzybylska lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego