Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:

Cukrzyk pełna dzidzia :) lekarz dziwny... To Twój prowadzący?

Nie, nie :) To 'małomiasteczkowy' lekarz - ordynator ginekologii w Jarocinie xD Ale mieszka i przyjmuje u mnie w mieście. Chodziłam do niego przed ciążą, żeby sprawdzić co i jak.

Potem w ciązy już trafiłam na oddział patologii ciąży w Poznaniu (przez cukrzyce) i stamtąd znalazłam sobie lekarza prowadzącego. Bardzo dobry specjalista. Tylko na oddział z powrotem zawołali mnie już po 2 tyg to się nawet nie umawiałam na prywatną wizyte. Dopiero teraz się umówiłam, po tym drugim pobycie na oddziale, ale niestety termin dopiero na 2.04 więc odstęp pomiedzy wyjściem z oddziału a wizytą prywatnie wyniósł równe 4 tygodnie, wiec w polowie się umówiłam jeszcze do tego mojego małomiasteczkowego grzebacza, żeby zobaczył czy serduszko bije.

A ten lekarz co bedzie mi prowadził ciąże to przy okazji specjalista perinatolog, wiec spoko ;) No i na cukrzycy się zna. I wszystkie babki z oddziału go polecały.

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔‍♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5

Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)
  • reset Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór! Wpadałam Wam do wątku jak po raz kolejny wyświetliło mi się, że ostatnio dodany post jest autorstwa znanego mi nicku (Malgonia, Kingulla, Iza, moyeu, Iseko!

Z różnych przyczyn nie bardzo się tu pewnie zadomowię, ale chciałam gronu prawniczemu powiedzieć, że radcowie prawi też w ciążę zachodzą ;) Po 21 cs., różnych diagnozach, niełatwej walce (dodam, że przez te 21 cs. owulację miałam jakieś 7 razy), operacjach, sterydach, zastrzykach się udało. A w zawodzie pracuję czynnie, na sali rozpraw walczę jak lew i prolaktyna z kortyzolem to mi wtedy wychodzą uszami.
    Także, moje drogie koleżanki 'po fachu', pierś do przodu i walczyć!

Niecierpliwa..., agge, MonikA_89!, szona, moni05, ef36, JaSzczurek, Magduullina, Ochmanka, moyeu, eemmiilliiaa, aeiouy, Iseko, nuśka91 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, Slonko, mnie te bransoletki Lilou pomogly, choc to moze i glupie. Nosze dumnie 2- jedna z gwiazdka za mojego lipcowego aniolka i druga ze stopka z inicjalami moimi, meza i naszych dzieciaczkow z przyszlosci- Zuzi i Stasia. Taka drobna rzecz, a jednak... Jutro chyba zamowie kolejna za moja styczniowa i obecna CB. Mam nadzieje, ze takim sposobem nie zapelnie sobie za jakis czas calej reki :/

5ylwian, syllwia91, Magduullina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Niecierpliwa, Slonko, mnie te bransoletki Lilou pomogly, choc to moze i glupie. Nosze dumnie 2- jedna z gwiazdka za mojego lipcowego aniolka i druga ze stopka z inicjalami moimi, meza i naszych dzieciaczkow z przyszlosci- Zuzi i Stasia. Taka drobna rzecz, a jednak... Jutro chyba zamowie kolejna za moja styczniowa i obecna CB. Mam nadzieje, ze takim sposobem nie zapelnie sobie za jakis czas calej reki :/

Sasanko, to już ostatnie na pewno. Moja też będzie jedna jedyna :)

Sasanka55, 5ylwian, aeiouy lubią tę wiadomość

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka - graty za kropka :* Szybko Ci go lekarz znalazł, aż zazdroszczę :)

Dziewczyny - super pomysł z tymi bransoletkami ! :)

Co do kotów i ich wycieczek się nie wypowiem bo kota nigdy nie miałam/nie mam/i mieć nie będę, ale pies teściów kiedyś wrócił po dwudniowych wojażach do domu z traumą :D Okazało się, że zamknęła go taka babka co ma nierówno pod sufitem i był takiii przybity, że to aż śmieszne było :D Po jakimś czasie mu przeszło i uciekał znowu :P Zwierzaki...

Sasanka55 lubi tę wiadomość

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔‍♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5

Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Sasanko, to już ostatnie na pewno. Moja też będzie jedna jedyna :)

Tak, na pewno tak bedzie :* Jakis mam spadek formy, eMkowi wykrzyczalam, ze jak nie ma juz dziecka, to traktuje mnie jak powietrze i nic go nie obchodze... Wiem, ze to nieprawda, odbija mi. Niech hormony juz spadna i przestana swirowac

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Pauliska Tobie to sie naprawdę taki kopniak w tylek należy... Masz fuksa że w ciąży jesteś :D

Arashe psychicznie ogólnie dobrze aczkolwiek łapie trochę doły jak mi pozytywy ciążowe wychodzą a wiem ze w ciąży nie jestem

No i załapałam na zime tak z 5 dodatkowych kg i pytania czy jestem w ciąży odbijają bo trz3ba sie uśmiechnąć i powiedziec "nie przytylam"

Ale tych gorszych dni jest co raz mniej. W tym cyklu pełna mobilizacja :) bo musi byc dobrze.

Dziewczyny pisały o tych bransoletkach lilou. Moze to głupie ale mam w planie sobie właśnie kupić taka z serduszkiem na zamkniecie tego etapu i to bedzie takie moje osobiste. Mimo ze lekarze nie traktuja tego jak ciążę tylko chorobę to jednak był to zarodek i mimo ze nie było szans na powodzenie to jednak zasługuje na zapamiętanie.

Sorry za smety ale moze Pauliska zacznie optymistycznie podchodzic do swojej CIAZY !
    Ja pisalam o Lilou. To jest wlasnie moj finisz tamtych chwil. Nie mam miejsca,gdzie moglabym isc spotkac sie z Nimi, nie maja swojego sladu w swiecie,wiec dla mnie jest to taki osobisty symbol.

Sasanka55, Niecierpliwa... lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    To jest nas wiecej. Teraz doczytalam dalej,ze nie tylko ja mialam pomysl z bransoletkami. Jak to umysl dziala u Nas. Nigdzie o tym nie czytalam,sama na to wpadlam a jednak sa osoby,ktore tez tak sobie radza. Obysmy wlasnie wiecej ich nie mialy

Sasanka55, Niecierpliwa..., Magduullina lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo mega pomysł z tymi bransoletkami. Już patrzę!

Sasanka55, Magduullina, 5ylwian lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie? W sensie jakie są trwałe? W ogóle ich nie ściągacie? Te sznurki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jutro testuje? Nie szykujcie sie tak na ten kwiecien,bo marzec trzeba jakos dobrze zamknąć;-)

Sasanka55, agge lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:

Ja mam sznureczkowe i sciagam, bo nie lubie w domu miec na sobie bizuterii. Wg mnie sa trwale, ale mozna tez wymienic sznurek, jak sie zniszczy (chyba za 20 zl w salonie Lilou) lub po prostu kupic w jakiejs pasmanterii.

Wlasnie kupilam kolejna, tym razem z pozlacanym skrzydlem, ale na niej nie da sie juz dodac graweru.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:

Właśnie myśle czy sznurkową czy łańcuszkową i chyba chcę czarną sznurkową z aniołkiem.

uptade: kupiona, W ten dzien co przyjdzie zrobię test, mam nadzieję, że ostatni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 22:13

Sasanka55, 5ylwian, aeiouy, Arashe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz spojrzałam na 1 strone i patrzę moj 2wpis- "nie akceptuję innego wyniku jak 2kreski". Serio- za chiny ludowe nie wiedzialam,ze sie spełni.

syllwia91, Sasanka55, MonikA_89!, szona, Salome, Magduullina, 5ylwian, aeiouy, Iseko, Arashe, nuśka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to nie można na jednej zawieszek dodawać? Tylko osobno tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 22:13

• szona Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo matulu, ale zasnęłam po pracy. Gdyby nie to, że jestem przed owulacją, już czułabym się w ciąży 🤭 turlanie się poprzedniej nocy wyszło teraz. To jak się wyspałam-zasiadam do pracy :)

Przeczytałam przy okazji, że u Ciebie Pauliśka wszystko elegancko. Cieszę się.

Reset - super wieści :) dużo zdrowia w ciąży!

Magduullina lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmainthegarden wrote:
    Szona. Moeouy, Niecierpliwa..
    I ja kolejny prawnik..

Dziewczyny nie brać tego zawodu, to oznacza problemy z zaciążeniem ;)
    Ja co prawda jeszcze nie prawnik, ale bronię się za dwa miesiące, więc już tak prawie-prawie, więc prostestuję wobec problemów z zaciążeniem w tym zawodzie :D Mój kropek powoli się robi porządnym dzidziusiem i obija mi wnętrzności. Skończyły się delikatne kopniaczki, czasem jak przywali, to jestem zaskoczona :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 22:28

Sasanka55, Szczesliwa_mamusia, szona, moyeu, 5ylwian lubią tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Ale to nie można na jednej zawieszek dodawać? Tylko osobno tak?

Mozna kupic 1 z kilkoma zawieszkami

syllwia91, Magduullina, 5ylwian lubią tę wiadomość

• agge Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Kto jutro testuje? Nie szykujcie sie tak na ten kwiecien,bo marzec trzeba jakos dobrze zamknąć;-)
    Jeśli temperatura jakimś cudem się podniesie, to zatestuję. Ale wątpię :)
    Dam znać o 5, żebyście nie musiały znów czekać na mój test 🤣🤣

syllwia91, Ochmanka, moni05, szona, 5ylwian, Szczesliwa_mamusia, Niecierpliwa..., Iseko, Arashe lubią tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Salome Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już nie o kwietniowym, a o majowym testowaniu myślę... Pomyślałam, że może teraz porzadnie się zabiorę za cytologię, więc po okresie od razu 10 dni z Lactovaginal, a wtedy seksik to chyba niewskazany? Monitoring też chyba trzeba przełożyć na kolejny cykl, bo teraz nie warto?
    A no i uznałam, że wolę mieć styczniowe, niż świąteczne dziecko. Zawsze się zastanawiałam, czy takie dzieciaki dostają podwójne prezenty i kiedy robią imprezę, gdy są już dorosłe ;)

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ