Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
syllwia91 wrote:Dwudniowy przyrost 90% to super wynik! A nie masz opcji skonsultować tego z kimś innym?
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Sasanka55 wrote:5ylwian, ale bierzesz jakies tabsy na proga, tak?
Emmainthegarden, prawnicy nie, analitycy nie hm... Ja sie moge przebranzowic, tylko na kogo? Ciekawe, jaki zawod wygrywa w zestawieniu
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
5ylwian, a może inny lekarz tak generalnie? Absolutnie nie mówię, że ta jest zła, ale może masz jeszcze jakiegoś sprawdzonego w zanadrzu?
5ylwian lubi tę wiadomość
-
Dobra jestem po. Prog wcale nie tragedia,zakaz czytania. Duphaston 2x1 spokojnie wystarczy. I jest kropek w dnie macicy, 2mm 😍
5ylwian, Szczesliwa_mamusia, Malgonia, APrzybylska, szona, Niecierpliwa..., Sasanka55, syllwia91, buba123, Arashe, Salome, MonikA_89!, aeiouy, Iseko, Tele...79, makowa, moni05, moyeu, Meggs, agge, Madziandzia, cukrzyk1991, Mila1996, Ania_85_, Magduullina, Ochmanka, eemmiilliiaa, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
szona wrote:5ylwian, a może inny lekarz tak generalnie? Absolutnie nie mówię, że ta jest zła, ale może masz jeszcze jakiegoś sprawdzonego w zanadrzu?
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Pauliśka wrote:Dobra jestem po. Prog wcale nie tragedia,zakaz czytania. Duphaston 2x1 spokojnie wystarczy. I jest kropek w dnie macicy, 2mm 😍
Magduullina lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualnyPauliśka wrote:Dobra jestem po. Prog wcale nie tragedia,zakaz czytania. Duphaston 2x1 spokojnie wystarczy. I jest kropek w dnie macicy, 2mm 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 18:30
Magduullina lubi tę wiadomość
-
Nie ogarniam. Napisalam do lekarki,ze wiem,ze wczoraj mnie badala ale czy po dzisiejszych wynikach jest szansa,ze ciaza pojdzie w dobra strone? Jej odp:TRUDNO POWIEDZIEC.CZAS POKAZE. Nie mam juz sil na to wszystko
Edit:dopisalam czy wracac do dupka w takim razie.i odpisalam tylko NIC NIE BRAC
Edit 2:ale ten moj wynik nie miesci sie w normach bety ani na 5 ani na 6 tydzien. A wlasnie 5 sie zaczyna.wiec to tez zle wrozy. A 1 bete badalam przeciez w 13dpo wiec az tak pozna implantacja nie mogla byc. Przypuszczam,ze poniedzialkowe usg bedzie decydujaceWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 18:46
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualny5ylwian wrote:Nie ogarniam. Napisalam do lekarki,ze wiem,ze wczoraj mnie badala ale czy po dzisiejszych wynikach jest szansa,ze ciaza pojdzie w dobra strone? Jej odp:TRUDNO POWIEDZIEC.CZAS POKAZE. Nie mam juz sil na to wszystko
Sylwian ja bym poszukala jakiegoś gina tylko żeby chociaż sprawdzić poradzić się mieć inna opinie5ylwian, agge lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny5ylwian wrote:Nie ogarniam. Napisalam do lekarki,ze wiem,ze wczoraj mnie badala ale czy po dzisiejszych wynikach jest szansa,ze ciaza pojdzie w dobra strone? Jej odp:TRUDNO POWIEDZIEC.CZAS POKAZE. Nie mam juz sil na to wszystko
Edit 2:ale ten moj wynik nie miesci sie w normach bety ani na 5 ani na 6 tydzien. A wlasnie 5 sie zaczyna.wiec to tez zle wrozy. A 1 bete badalam przeciez w 13dpo wiec az tak pozna implantacja nie mogla byc. Przypuszczam,ze poniedzialkowe usg bedzie decydujace
Szczerze? Jak by mi tak lekarz odpowiedział to bym więcej do niego nie poszła... Trochę niekompetetnie brzmi i się zachowuje... Ja żebym miała jechać 100km do jedynego lekarza to bym pojechała żeby sobie nigdy w Życiu w brodę nie pluć że a nóż mogłam coś zrobić a nie zrobiłam!5ylwian, agge, Magduullina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPauliska, taaaaak sie mega ucieszylam No i kto sie bal CP, gluptasie? Widzisz, kochanie, jest dzidzius i bedzie :* Dbaj teraz o siebie Wieeeelkie uf! Odetchnelam.
5ylwian, nie patrzylabym tak na te normy, naprawde. Zobacz, ja sie w nich miescilam, przyrosty byly boskie, a i tak nie wyszlo. Pauliska byla pewna, ze bedzie zle, a jest cudownie. Zadne labo nas w normach nie zamknie, bo kazdy przypadek jest ekscytujaco inny :* Wiem, ze czekanie w takiej sytuacji bywa straszne, ale postaraj sie czyms zajac mysli- duzo ksiazek, telewizji, rozmow i odpoczynku, skoro udalo sie z L4 :*
Edit: tak jak pisza dziewczyny, skonsultowalabym sie z innym ginem, chocby w sprawie duphka. Martwie sie, ze ciaza jest prawidlowa, tylko progesteron moze sobie nie radzic...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 19:01
5ylwian, agge, Mila1996, Magduullina lubią tę wiadomość
-
Co za lekarz... Nie dawała nawet szansa że 100 przekroczy, a tu bach! Rozumiem, że musi przygotować w razie W ale no bez przesady.
Sylwian oby się kobita zdziwila! A Ty byś miała dzidzie za 8 msc.Sasanka55, 5ylwian, MonikA_89!, szona, agge, Mila1996, Magduullina lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze jestem w szoku,że ten kropuś już jest w macicy! Przecież podobno dopiero od 1000 bety coś widać w usg, a ja wczoraj miałam 234. Po prostu ciąża jest wcześniejsza. Dziś powinien być 5 tydzień,a jest 4.
5ylwian u Ciebie może być to samo,nie patrz na wartość tylko na przyrost. Ja mam jeszcze jutro zbadać betę dla pewności,musi być podwojona,jeśli tak będzie to ciąża ma wielkie szanse. I norma proga w ciąży jest od 9, gin mi mówił,że jak nie ma bóli i plamień to nawet nie ma wskazań do suplementacji,ale oni dają na wszelki wypadek. Ja na Twoim miejscu bym brała dupka,choćby do kolejnej bety.Sasanka55, 5ylwian, syllwia91, MonikA_89!, szona, Iwona28, agge, Magduullina lubią tę wiadomość
-
Pauliśka, wspaniale! No i gratulacje, to już jest fest Kropek! 😘
5ylwian, ja trochę rozumiem lekarkę, bo przecież nie wywróży, co będzie za jakiś czas i nawet jak byś miała ekstra betę, to i tak nie mogłaby zagwarantować, że ciąża będzie na 100% cudowna i zdrowa, ALE skonsultuj się z innym ginekologiem. W takich niepewnych sytuacjach warto poznać opinię innego lekarza. Każdy ma swoje, czasem zupełnie odmienne, teorie i doswiadczenie.
Wiem, że to Cię nie pocieszy, bo to inna sprawa, ale mnie jeden lekarz wysyłał już do szpitala, a drugi nawet jednej pigułki nie zapisał.
I przede wszystkim - trzymaj się dzielnie!!!5ylwian, szona, Magduullina lubią tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualnyPauliśka wrote:Ja jeszcze jestem w szoku,że ten kropuś już jest w macicy! Przecież podobno dopiero od 1000 bety coś widać w usg, a ja wczoraj miałam 234. Po prostu ciąża jest wcześniejsza. Dziś powinien być 5 tydzień,a jest 4.
5ylwian u Ciebie może być to samo,nie patrz na wartość tylko na przyrost. Ja mam jeszcze jutro zbadać betę dla pewności,musi być podwojona,jeśli tak będzie to ciąża ma wielkie szanse. I norma proga w ciąży jest od 9, gin mi mówił,że jak nie ma bóli i plamień to nawet nie ma wskazań do suplementacji,ale oni dają na wszelki wypadek. Ja na Twoim miejscu bym brała dupka,choćby do kolejnej bety.
Kocham to, kocham wiadomosc o Twoim Kropeczku i jestem przeszczesliwa, ze tak sie sytuacja potoczyla -
Pauliśka wrote:Ja jeszcze jestem w szoku,że ten kropuś już jest w macicy! Przecież podobno dopiero od 1000 bety coś widać w usg, a ja wczoraj miałam 234. Po prostu ciąża jest wcześniejsza. Dziś powinien być 5 tydzień,a jest 4.
5ylwian u Ciebie może być to samo,nie patrz na wartość tylko na przyrost. Ja mam jeszcze jutro zbadać betę dla pewności,musi być podwojona,jeśli tak będzie to ciąża ma wielkie szanse. I norma proga w ciąży jest od 9, gin mi mówił,że jak nie ma bóli i plamień to nawet nie ma wskazań do suplementacji,ale oni dają na wszelki wypadek. Ja na Twoim miejscu bym brała dupka,choćby do kolejnej bety.
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualny
-
syllwia91 wrote:Czy dupek w ogóle może źle wpłynąć na ciążę? Tak się zastanawiam czy jakbym kiedyś zobaczyła dwie kreski a mam niski progesteron to mogę zanim pójdę do lekarza brać? Żeby pomóc w razie w? A można w ogóle zaszkodzić?
syllwia91, Sasanka55 lubią tę wiadomość