X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Szona, to kiedy Ty badalaś AMH? U mnie na wynik czeka się 14 dni, a Ty będziesz mieć już jutro??

Dziś. Tak mi powiedzieli w Klinice. Może coś popieprzyłam. A może w Klinice leczenia niepłodności mają jakieś turbo 🤔 Jeśli jutro nie będzie wyniku ustalę dokładnie. Dziś tam w sumie był niezły kocioł...

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

30.06.2025 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Szona, to kiedy Ty badalaś AMH? U mnie na wynik czeka się 14 dni, a Ty będziesz mieć już jutro??
    Ja miałam tego samego dnia, robiłam w diagnostyce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 17:58

szona lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Salome Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, jak cos, to będziesz się martwić jutro, na razie wyluzuj.

Badanie nasienia partnera to konieczność. Nigdy nie wiadomo, z czego wynika niepowodzenie, a szanse są równe po obu stronach.

A poza tym - 5 cykli to jeszcze nie jest dużo. Ja też wariuję, owszem, ale większość par potrzebuje co najmniej 6 cykli. Tak więc badajmy się, ale nie świrujmy na maxa :)

szona lubi tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Pauliśka a ten lekarz wczoraj był pewny że widział pęcherzyk w macicy? Bo przy becie na poziomie 300 to mało prawdopodobne... wszelkie źródła jako minimalną wartość podają 1000-1500...
    Oczywiście trzymam kciuki za Twojego kropka, ale ten widoczny pecherzyk mnie zastanawia dość mocno.
    Tak,na pewno pęcherzyk 2,6 mm dokładnie. On generalnie nie jest za tezą cp,ja znowu o tym myślę...bo przecież pseudopęcherzyk....

8p3os65gp79cy9ly.png
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Pauliśka a ten lekarz wczoraj był pewny że widział pęcherzyk w macicy? Bo przy becie na poziomie 300 to mało prawdopodobne... wszelkie źródła jako minimalną wartość podają 1000-1500...
    Oczywiście trzymam kciuki za Twojego kropka, ale ten widoczny pecherzyk mnie zastanawia dość mocno.
    Wczoraj pisalam,ze ja z poprzedniej mam usg z beta ok 200. 192 mialam bete w piatek a z soboty mam pecherzyk na usg. I potem od innego lekarza jak byla nieco ponad 550. Wiec to mozliwe ale nie wiem jak

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian jak Ty się czujesz? Trzymasz się jakoś? Kiedy powtarzasz betę?

5ylwian lubi tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puliśka, U Ciebie pecherzyk miał 2,5mm czy maluszek?

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Tak,na pewno pęcherzyk 2,6 mm dokładnie. On generalnie nie jest za tezą cp,ja znowu o tym myślę...bo przecież pseudopęcherzyk....

"Moj miszcz zakazal mi niepoczebnych walek", ale Pauliska, ku*wa mac! Tym razem Ci dowale i nie bede przepraszac 👊

Kiepska ta moja randka :D chyba moj zoladek i macica nie sa jeszcze gotowe na dalsze podroze :D no ale dobra, jedziemy dalej :)

ef36 lubi tę wiadomość

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    "Moj miszcz zakazal mi niepoczebnych walek", ale Pauliska, ku*wa mac! Tym razem Ci dowale i nie bede przepraszac 👊

Kiepska ta moja randka :D chyba moj zoladek i macica nie sa jeszcze gotowe na dalsze podroze :D no ale dobra, jedziemy dalej :)
    Udanej randki ☺ ja mojemu mężusiowi planuje jutro jakas fajna wystrzalowa kolację przygotować 😂

Sasanka55 lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    5ylwian jak Ty się czujesz? Trzymasz się jakoś? Kiedy powtarzasz betę?
    Dziekuje,ze pytasz :* fizycznie OK,ale rozwalona psychicznie. Jajnik coraz mniej mnie boli. Wlasciwie z tym co bylo to mozna powiedziec,ze prawie wcale.i tak sie zastanawiam,ze gdyby cos tam bylo i roslo skoro beta rosnie to chyba bolalby bardziej?sama juz nie wiem.chyba,ze zaatakuje nagle :/ ale objawow ciazowych to nie mam zadnych. Bete zrobie chyba w piatek zebt miec wynik przed weekendem i w poniedzialek zeby na usg bylo aktualne.a ze mam dopiero na 17.30 to zdaze sprawdzic wynik.a jak u Ciebie kochana? Rozmawialas z mezem?co powiedzial?

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Puliśka, U Ciebie pecherzyk miał 2,5mm czy maluszek?
    Pęcherzyk ma 2,6 mm. Kilka razy sprawdzał i mierzył,więc raczej to pęcherzyk...

8p3os65gp79cy9ly.png
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Pęcherzyk ma 2,6 mm. Kilka razy sprawdzał i mierzył,więc raczej to pęcherzyk...
    To moim zdaniem jak najbardziej jest możliwe na tym etapie. Naprawdę zupełnie zrezygnowałaś?

1 x CP
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Dziekuje,ze pytasz :* fizycznie OK,ale rozwalona psychicznie. Jajnik coraz mniej mnie boli. Wlasciwie z tym co bylo to mozna powiedziec,ze prawie wcale.i tak sie zastanawiam,ze gdyby cos tam bylo i roslo skoro beta rosnie to chyba bolalby bardziej?sama juz nie wiem.chyba,ze zaatakuje nagle :/ ale objawow ciazowych to nie mam zadnych. Bete zrobie chyba w piatek zebt miec wynik przed weekendem i w poniedzialek zeby na usg bylo aktualne.a ze mam dopiero na 17.30 to zdaze sprawdzic wynik.a jak u Ciebie kochana? Rozmawialas z mezem?co powiedzial?
    Mój mąż jest wielkim optymistą i uważa,że to nie jest tragedia i nawet lekarze się mylą... Ja chodzę i ryczę,nie umiem znaleźć sobie miejsca :( niby starania o trzecie dziecko a jestem tak załamana jakby to było pierwsze... :( mnie boli trochę brzuch cały,trochę prawa strona ale nie ma jakiejś tragedii. Nie wiem czy jutro robić betę czy dopiero w piątek. I chyba zmienię laboratorium bo mam do tego traumę już :( jakaś nadzieja mi się tli, że te prawie 60% przyrostu to przecież nie 20....jeśli chodzi o wysokość bety a obraz USG to jest super... Dziś jeszcze się posmucę,jutro znowu wstanę gotowa do walki z przeciwnościami. Damy radę kochana! 😘 Ja też mam wizytę w poniedziałek, u specjalisty z certyfikatem USG więc mam nadzieję,że coś mądrego mi powie

5ylwian, Magduullina lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, dziekuje :* My wlasnie do hinduskiej jedziemy na butter chickena :D Dbaj o Mezusia, bo jak zaraz w ciaze zajdziesz, to bedziesz rozleniwiona i nie kuchnia, a kanapa bedzie tym lepszym miejscem.

Pauliska, pecherzyk zatem siedzi tam, gdzie powinien i nie jest zaden pseudo, wiec zadna CP :*

ef36, aeiouy, 5ylwian, MonikA_89!, Magduullina lubią tę wiadomość

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Dziś. Tak mi powiedzieli w Klinice. Może coś popieprzyłam. A może w Klinice leczenia niepłodności mają jakieś turbo 🤔 Jeśli jutro nie będzie wyniku ustalę dokładnie. Dziś tam w sumie był niezły kocioł...
    U mnie wynik AMH w klinice Invicta był w ciągu godziny, więc da się, chociaż to akurat było w innym trybie, bo sama chciałam oddać komórki i sprawdzali czy się nadaję.

szona, Magduullina lubią tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska,a ja Ci powiem tylko słuchaj męża! Pogadaj też poważnie z brzuchem o tych przyrostach bety, niech się leniuszek bierze do roboty &&&&

5ylwan, trzymam mocno kciuki aby mąż Pauliski się nie myli i Ci Twoji lekarze byli w błędzie.
    W mojej drugiej ciąży pomyliło się 8-miu lekarzy.. przeprosili, ale co mi po ich przeprosinach? Statystyka była przeciwko mnie, więc już nie wierze statystyką, i już nigdy więcej nie zaufam nikomu tak jak wtedy ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 19:19

5ylwian, Pauliśka, Ochmanka, Magduullina lubią tę wiadomość

1 x CP
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Mój mąż jest wielkim optymistą i uważa,że to nie jest tragedia i nawet lekarze się mylą... Ja chodzę i ryczę,nie umiem znaleźć sobie miejsca :( niby starania o trzecie dziecko a jestem tak załamana jakby to było pierwsze... :( mnie boli trochę brzuch cały,trochę prawa strona ale nie ma jakiejś tragedii. Nie wiem czy jutro robić betę czy dopiero w piątek. I chyba zmienię laboratorium bo mam do tego traumę już :( jakaś nadzieja mi się tli, że te prawie 60% przyrostu to przecież nie 20....jeśli chodzi o wysokość bety a obraz USG to jest super... Dziś jeszcze się posmucę,jutro znowu wstanę gotowa do walki z przeciwnościami. Damy radę kochana! 😘 Ja też mam wizytę w poniedziałek, u specjalisty z certyfikatem USG więc mam nadzieję,że coś mądrego mi powie
    Do mnie lekarka dzwonila wlasnie bo wypisuje mi l4 a mam 2 adresy w zusie i nie wiedziala ktory.pytala jak sie czuje itd. Najpierw mowila,ze da mi zwolnienie do poniedzialku na razie bo nie wiadomo co dalej. Teraz jak gadalam z nia i mowie,ze nawet jajnik mnie nie boli a ze chyba powinien bardziej jak beta rosnie i gdzies pecherzyk tez to odpowiedziala,ze dobrze,ze nie boli a powinno bolec bardziej gdyby faktycznie byla tam ciaza. I dala mi elke do 1.04,bo jak w poniedzialek nie zobaczy nic niepokojacego na usg to bedzie sie chciala spotkac za kolejny tydzien. Troche mnie to pocieszylo i bardzo bym chciala,zeby Kropek sie ogarnal i byl gdzie trzeba i rozwijal sie dobrze

MonikA_89!, aeiouy, Iseko, szona, moni05, Tele...79, Magduullina lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Pauliska,a ja Ci powiem tylko słuchaj męża! Pogadaj też poważnie z brzuchem o tych przyrostach bety, niech się leniuszek bierze do roboty &&&&

5ylwan, trzymam mocno kciuki aby mąż Pauliski się nie myli i Ci Twoji lekarze byli w błędzie.
    W mojej drugiej ciąży pomyliło się 8-miu lekarzy.. przeprosili, ale co mi po ich przeprosinach? Statystyka była przeciwko mnie, więc już nie wierze statystyką, i już nigdy więcej nie zaufam nikomu tak jak wtedy ...
    A co sie stalo?czemu 8 sie pomylilo?moze pisalas kiedys,jesli tak to przepraszam ale nie pamietam a w opisie nie masz

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Ja czekałam 1 dzień za wynikiem :P Pewnie zależy od laboratorium, jak ma dużo zleceń to krócej się czeka na badanie

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian, mądrze mówi ta lekarka. Jakby była cp, to by cię o bolało, a jak nie boli i nie masz plamień, to jeszcze wszystko może się zdarzyć. Może kropek potrzebuje trochę więcej czasu i na razie badał teren, a teraz się porządnie wczepi :)

Sasanka, udanej randki kurczaku 😜 Mam nadzieję, że będzie smacznie i romantycznie :)

Pauliśka, spróbuj spokojnie poczekać na rozwój sytuacji. Wiem, że to trudne, ale dasz radę! Jesteś silną babką, więc twój kropek jest równie silny, tylko musisz w niego uwierzyć

5ylwian, Pauliśka, ef36, Magduullina lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ