Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
szona wrote:Zastanawiam się nad tym metformaxem. Endokrynolog nie wypisała mojej przyjaciółce tego, mówiąc ze w staraniach nie powinno się używać - choć koleżanka ma na 100% potwierdzone PCOS (po 15 małych pęcherzyków w każdym jajniku co msc).
I wez bądź mądry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 21:29
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
5ylwian, nawet nie wiem co powiedzieć nie mam stwierdzonej IO, 3 lekarzy nie widziało PCOS, czwarty - rozważa. Więc na razie nie biorę niczego.
Jak pisałam, rano clearblue pokazał migającą buźkę. Pęcherzyk ma na razie tylko 12 mm, 8 dc. Nie wiem w jakiej formie jest armia, owulacja zazwyczaj jest w okolicy 11-12 dc. Pomyślałam, ze skoro w tym mcu chcemy zacząć atak bliżej owulki, to dziś na to za wcześnie. Dobrze myślę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 21:40
-
szona wrote:5ylwian, nawet nie wiem co powiedzieć nie mam stwierdzonej IO, 3 lekarzy nie widziało PCOS, czwarty - rozważa. Więc na razie nie biorę niczego.
Jak pisałam, rano clearblue pokazał migającą buźkę. Pęcherzyk ma na razie tylko 12 mm, 8 dc. Nie wiem w jakiej formie jest armia, owulacja zazwyczaj jest w okolicy 11-12 dc. Pomyślałam, ze skoro w tym mcu chcemy zacząć atak bliżej owulki, to dziś na to za wcześnie. Dobrze myślę?Arashe lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
5ylwian wrote:Ja teraz zaszlam wspolzyjac 2 dni przed owu i dzien po. Myslalam,ze nie trafimy.a tu jest. Wiec jak masz 11-12 to 8 jak dla mnie ok,jutro przerwa i potem 10. Ale to moje zdanie.nie znam sie jak lepiej. Dziewczyny pewnie lepiej beda wiedziec
Dzięki W sumie głupio pytam, to bardzo indywidualna sprawa. Myślę, że zaczniemy od jutra. Emocje chyba zaserwowały mi taki ból głowy, że matko bosko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 22:02
-
ef36 wrote:Kurt Vonnegut mawiał "zdarza się", w orginale brzmi bardziej dosadnie "shit happens".
Ja nawet nie mam za złe lekarzom, bo w takiej sytuacji nie jest łatwo zgadnąć..
Jeden z lekarzy proponował mi profilaktyczne usunięcie jajowodu, nie zgodziłam się.. ten Pan nie był mi w stanie spojrzeć później w oczy.
Podobno druga ciąża po IVF jest tą szcześliwą... na to teraz liczę ale wiem też, że życie ma dla nad swoje plany.
Masz racje ufając intuicji kto wie lepiej niż my same co się w nas dzieje?
Znasz powód swojej straty? W 13 tc teoretycznie już powinno być dobrze...
A to profilaktyczne usunięcie jajowodu to co miało mieć na celu.... Chyba logiczne, że jak się staracie o dziecko, to przydałoby się je uratować. Trzymam mocno kciuki, żeby obecna ciąża minęła bez komplikacji!
Co do przyczyny poronienia, to hmmmm....Wyszła mi mutacja Pai i mthfr, ale na ile to się przyczyniło do zatrzymania serca to nie wiem. W połowie 11tyg na USG było wszystko prawidłowo, a w 13 się dowiedziałam, że od tygodnia ciąża się nie rozwija. Badania genetyczne wyszły prawidłowo, nasze kariotypy też są ok. Mogła być np. jakaś wada serca, której wykryły badania albo inna choroba malucha. Niestety po IVF zdarzają się takie sytuacje. Embriolodzy wezmą dobrze rokujący plemnik i zapłodnią komórkę, a coś po drodze pójdzie nie tak. Natura mogłaby nie dopuścić do takiego zapłodnienia a przy ingerencji ludzkiej jest to możliwe. Ze względu na niskie Amh mam podobno komórki gorzej jakości, u męża wyszła podwyższona fragmentacja. Teraz będziemy robić IMSI zamiast ISCI, no chyba, że za kilka dni okaże się, że jestem w ciąży 😜
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Izape, dobrze, ze już po wszystkim. Teraz czekamy na kolejna dobrą informacje od Ciebie - ze wysikałaś II
-
nick nieaktualny
-
Iwona, o tym samym właśnie pomyślałam
Agge, jak tempka? Sikasz dzisiaj???agge lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Wszyscy śpiący, bo ksiezyc nie dal zasnac w nocy😴
Sasanka55, agge, Iseko, Arashe lubią tę wiadomość
-
Ja tam wilkołakiem nie jestem, spałam jak suseł i miałam piękne sny 😁
Dzień dobry Wam 😘
PS Agge, też czekam 😋Sasanka55, Salome, agge, Iseko, MonikA_89!, syllwia91 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyDzien dobry :* Mileeeego dnia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2148adbea3a1.jpgbuba123, moni05, ElfiaKsiężniczka, Niecierpliwa..., Irvine90, agge, Szczesliwa_mamusia, Iseko, 5ylwian, MonikA_89!, Malgonia, aeiouy, Magduullina, MamaStasia :), nuśka91, moyeu lubią tę wiadomość
-
Jestem, jestem
Temperatura 36.89, więc 0,1 mniej niż wczoraj, ale okresu na pewno dziś nie będzie jutrzejszy dzień będzie decydujący i jutro zrobię test, jeśli temperatura nadal będzie wysoko.szona, Salome, Szczesliwa_mamusia, Sasanka55, 5ylwian, moni05, MonikA_89!, aeiouy, buba123, Ania_85_, Mila1996, Arashe, Madziandzia lubią tę wiadomość
-
agge wrote:Jestem, jestem
Temperatura 36.89, więc 0,1 mniej niż wczoraj, ale okresu na pewno dziś nie będzie jutrzejszy dzień będzie decydujący i jutro zrobię test, jeśli temperatura nadal będzie wysoko.
To trzymam kciuki i czekam na jutrzejsze wieści! 👍agge lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualnyAgge,to niech juz nie spada. Ktos musi zamknac ten miesiac 2kreskami
Moj organizm włączył tryb ciąża, bo kawa przestala mi smakować. W 1 ciazy tez tak miałam. W ogole mam podobnie jak w 1ciazy,wiec myślę, ze tam znowu chlopczyk siedziagge, Sasanka55, 5ylwian, aeiouy, szona, Iseko lubią tę wiadomość
-
agge wrote:Jestem, jestem
Temperatura 36.89, więc 0,1 mniej niż wczoraj, ale okresu na pewno dziś nie będzie jutrzejszy dzień będzie decydujący i jutro zrobię test, jeśli temperatura nadal będzie wysoko.
Ekstra! I nadal chwałę Twoją postawę 👏
agge lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiecierpliwa... wrote:U mnie 7 dc i skończyła się miesiączka, myślę, czy dzisiaj zrobić tą ostatnią betę czy jutro.
Boje się, że znowu zobacze wynik pozytywny, co mnie stasznie doluje w sumie. Może sikańca zamiast bety ?
Doradźcie
Ja bym, Kotek, sikanca nie robila. Juz pisalam o magii, ze u mnie beta po CB byla <1.2, a cien cienia na tescie sie pokazywal. Albo siuski cos kantuja albo naprawde trzymaja dluzej bete niz krew 😏
Tez sie dygam bety, dlatego zwlekam niemalze do ostatnich minut z ta dzisiejsza klujka, ale wiesz co? Dobrze bedzie! U Ciebie na pewno spadlo do zera, u mnie juz prawie :* -
Niecierpliwa... wrote:U mnie 7 dc i skończyła się miesiączka, myślę, czy dzisiaj zrobić tą ostatnią betę czy jutro.
Boje się, że znowu zobacze wynik pozytywny, co mnie stasznie doluje w sumie. Może sikańca zamiast bety ?
Doradźcie
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g