Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    To prawda grudzien piekny miesiac 😊

Z tymi bockami byla roznie bo w tamtym roku przelatywaly z 20 razy nad moja glowa, staly na dachu, chodzily po podworku i co? Przyniosly dziecko szwagierce. Jakies zezowate sa bo ona tu juz nie mieszka

Drugi raz sie nie pomyla :) Juz ja im wskaze odpowiednie osoby :)

Magduullina lubi tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Mocno tulę :(
    Dziwię się jednak, że lekarz pomimo przyrostu kazał odstawić leki. Były na forum przypadki, że beta chwilę zwolniła potem przyspieszyła i z maluchem było w porządku. Nie chcę Ci robić nadziei, ale może warto brać leki jeszcze przez 2 dni i zobaczyć jak beta się zachowa?
    Pauliska sama nie jestem za robieniem na sile nadziei ale moze Monika ma racje? 2 dni Cie nie zbawia a jak u Ciebie przyrosty byly OK to moze warto sprawdzic jeszcze w piatek? Ja po 1 wyniku 33% i info od lekarki zeby odstawic,tez poczekalam do kolejnego wyniku i dopiero w piatek odstawilam

Sasanka55, Iseko lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do drugiego , mam jeszcze zbadać jutro i pojutrze betę,bo on chce widzieć dynamikę przyrostu co 24h . I kazał do piątku brać leki, do sprawdzenia przyrostu w piątek. I wtedy decyzja.

Sasanka55, 5ylwian, Ania_85_, szona, syllwia91, moni05, makowa, nuśka91, Iseko, MonikA_89!, Ochmanka, Magduullina, moyeu lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja sobie juz tez narobiłam tyle nadziei. Teraz czytałam na belly watek pazdiernikowych mamusi i jest jedna dziewczyna, ktora tez miała wynik amh poniżej 0,14 i teraz jest w ciąży! Naturalnie, bez in vitro na które byli umówienia w następnym cyklu.

Sasanka55, Ania_85_, Niecierpliwa..., szona, moni05, makowa, aeiouy, Iseko, MonikA_89!, Ochmanka, Arashe lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię trzymać na siłę czegoś co z reguły nie ma szans na powodzenie...no ale dobra...poczekam te dwa dni na lekach...nic mi się nie stanie przecież.

5ylwian, Magduullina lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Kurczę, ja sobie juz tez narobiłam tyle nadziei. Teraz czytałam na belly watek pazdiernikowych mamusi i jest jedna dziewczyna, ktora tez miała wynik amh poniżej 0,14 i teraz jest w ciąży! Naturalnie, bez in vitro na które byli umówienia w następnym cyklu.

Elfia, Kochanie, takie historie daja nadzieje i tego sie trzymajmy! Wierze, ze Ci sie uda i bardzo sie ciesze, ze poznalas przypadek dziewczyny z podobnym wynikiem do Twojego, ktory doda Ci sil :* Glowka do gory i walczymy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Nie lubię trzymać na siłę czegoś co z reguły nie ma szans na powodzenie...no ale dobra...poczekam te dwa dni na lekach...nic mi się nie stanie przecież.

Pauliska, ale to "cos" to Twoje dziecko :/

Jest ulamek szansy, to sie nie poddawaj. U mnie spadek bety, krwawienie, a mimo wszystko miewam mysli, czy nie zabijam ciazy, bo np. labo sie walnelo z wynikiem

moni05, Magduullina lubią tę wiadomość

• Salome Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    To prawda grudzien piekny miesiac 😊

Z tymi bockami byla roznie bo w tamtym roku przelatywaly z 20 razy nad moja glowa, staly na dachu, chodzily po podworku i co? Przyniosly dziecko szwagierce. Jakies zezowate sa bo ona tu juz nie mieszka

Haha ale mnie rozbawiłaś z tymi zezowatymi bocianami 😀😀😀

Magduullina lubi tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Pauliska, ale to "cos" to Twoje dziecko :/

Jest ulamek szansy, to sie nie poddawaj. U mnie spadek bety, krwawienie, a mimo wszystko miewam mysli, czy nie zabijam ciazy, bo np. labo sie walnelo z wynikiem
    No wiem wiem...ale skoro tak ma być to nic nie poradzę :( po tych wszystkich przejściach stwierdzam, że chyba psychicznie więcej nie udźwignę i rezygnuję ze starań... :( mam dwójkę łobuziaków i po prostu skupię się na ich wychowaniu.

8p3os65gp79cy9ly.png
  • agge Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona, szkoda... :/

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupiłam podpaski, ale liczę, że się tym razem nie przydadzą... :)

szona, moni05, Szczesliwa_mamusia, aeiouy, Iseko, MonikA_89!, Magduullina lubią tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Salome Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:

Ja wierzę w Twój cykl, nie przydadzą się na pewno!

agge, Magduullina lubią tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:

Agge, mozesz oddac je mnie albo zostawic na okres pologu :)

Pauliska, wierze, ze kazda decyzja, jaka podejmiesz bedzie dobra i zgodna z Twoimi przekonaniami. Mam nadzieje, ze troche odpoczniesz i nie zrezygnujesz ze staran albo zrezygnujesz i zaliczysz "wpadke" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 16:02

agge, Magduullina lubią tę wiadomość

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Elfia, Kochanie, takie historie daja nadzieje i tego sie trzymajmy! Wierze, ze Ci sie uda i bardzo sie ciesze, ze poznalas przypadek dziewczyny z podobnym wynikiem do Twojego, ktory doda Ci sil :* Glowka do gory i walczymy!
    Gdybym się tego nie trzymała to bym popadła w czarną otchłań rozpaczy :P przeczytałam tez dwa blogi amerykanskue gdzie dziewczyny miały tez poniżej 0,14 u nich to jest poziom niewykrywalny. I spontanicznie zaszły w ciąże bez wspomagania rozrodu :) jedna korzystala z chińskich ziol, a druga tylko htz. Czytałam tez jakieś medyczne ipracowanie przypadku kobiety z pof, ktora tez zaszła w ciąże z chińskimi ziolami. Kilka wpisów tutaj na forum. Na pewno się uda. Mam jajniki, mam macicę. Jakkolwiek to nie będzie to urodze dziecko ☺

Edit: Trzy blogi kobiet z pof

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 16:26

szona, Salome, Ania_85_, Sasanka55, aeiouy, nuśka91, Iseko, moyeu lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Irvine90 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, ja też nie chcę robić zbędnej nadziei, ale jak miałam przyrosty 55%, to lekarz mi powiedział, że jest ok... później wzrosty były większe...

ef36, 5ylwian, agge, Magduullina lubią tę wiadomość

01.2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek

age.png

Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm

age.png

Alicja 07.04.2023 <3 3600 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam właśnie @ ale dobrze ze w końcu przyszła i w 3dc lykak lamette pierwszy tak i nie mogę doczekać się usg i pięknycj w końcu pekajacych pęcherzyków!

Irvine90, aeiouy lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam na wizycie w Kriobanku. I już nie lubie swojego lekarza.

Po kolei. Moje wyniki Fsh, LH widziało wcześniej 3 lekarzy. Wszyscy uznali, ze jest okej. Nigdy nie miałam monitoringu owulacji, ale miałam usg prawie co miesiąc, tylko w 2 fazie cyklu i wszyscy lekarze zgodnie uznali, ze na 99% była owulacja. Procent niepewności - bo nie widzieli mnie przed. A ten dziś najpierw patrzy na wyniki i mówi, ze bardzo niski progesteron, że odwrócone Fsh i LH! Zrobił usg i na prawym jajniku, który zresztą mnie pobolewa, 3 pecherzyki, w tym jeden dominuje - 12 mm(8 dc), w lewym jakieś dwa pecherzyki nic nie znaczące. I lekarz mówi, że „No nie wiem, może to policystyczne jajniki. Proszę pobrać sobie metformax”. Tak o, raz dwa. Co miesiąc owulacja, mniej więcej w połowie cyklu, wyniki nie takie najstraszniejsze, a on mi daje lek „bo może to PCOS” Gdy spytałam czy taka jest diagnoza usłyszałam „nie wiem jeszcze”. Gdy spytałam o progesteron, odpowiedź była olewcza „No w sumie może pani pobrać, wypiszę”. Powiedział, że nie wie jak wyglądają pecherzyki przed pęknięciem - kazał przyjść w 14 i 21 dniu. Nie przyjdę. Pokazałam mu inne usg, przyznał że faktycznie owulacje były, ale sam by chciał zobaczyć. A ja bym chciała jednak zachować te 600 zł ;)

I oczywiście kazał koniecznie zrobić AMH! I natychmiast badanie nasienia! Wyszłam skołowana jak 150. AMH zrobiłam od razu, choć bardzo się boję wyniku i już teraz żałuje, ze to badanie zrobiłam. Nie zmieni to wiele w moim życiu, poza ogromnym stresem w razie w. Nasienie zbadamy po owulacji.

Jestem jakaś nienormalna wiecie? Staram się 5 mcy a łażę po tych lekarzach jak porąbana. Dość tego. Odbieram AMH i koniec. Bez względu na wynik siedzę na tyłku, uprawiam seks, nie badam nic więcej.

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • reset Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona- AMH może wiele pokazać, w tym m.in. np. czy masz PCO oraz czy np. w przyszłości możesz być stymulowana. To nie jest kwestia tylko 'ile mam czasu'. Poza tym AMH mówi też o jakości komórek jajowych i jakby wyszło niskie to się włącza odpowiednią suplementację (Malgonia podpowie).
    I bardzo popieram badania nasienia, tu - gdyby coś trzeba poprawiać - 3 miesiące to minimum, więc nie ma z czym zwlekać. Ja od 1 cs czułam, że coś jest nie tak i od 1 cs badałam się dość mocno. I tak starania trwały od czerwca 2017!

Salome, Iseko, Ochmanka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzis dzien złych wiadomosci. Az przykro. Czy ktos dzis podniesie statystyki i przekaze dobre wiadomosci?
    Ja czekam na wizyte jak na szpilkach. Wszyscy mi wróża bliźniaki. A ja mówię, że nie nie nie. Jest jedno. W piatek sie okaże co tam w srodku siedzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    A ja byłam na wizycie w Kriobanku. I już nie lubie swojego lekarza.

Po kolei. Moje wyniki Fsh, LH widziało wcześniej 3 lekarzy. Wszyscy uznali, ze jest okej. Nigdy nie miałam monitoringu owulacji, ale miałam usg prawie co miesiąc, tylko w 2 fazie cyklu i wszyscy lekarze zgodnie uznali, ze na 99% była owulacja. Procent niepewności - bo nie widzieli mnie przed. A ten dziś najpierw patrzy na wyniki i mówi, ze bardzo niski progesteron, że odwrócone Fsh i LH! Zrobił usg i na prawym jajniku, który zresztą mnie pobolewa, 3 pecherzyki, w tym jeden dominuje - 12 mm(8 dc), w lewym jakieś dwa pecherzyki nic nie znaczące. I lekarz mówi, że „No nie wiem, może to policystyczne jajniki. Proszę pobrać sobie metformax”. Tak o, raz dwa. Co miesiąc owulacja, mniej więcej w połowie cyklu, wyniki nie takie najstraszniejsze, a on mi daje lek „bo może to PCOS” Gdy spytałam czy taka jest diagnoza usłyszałam „nie wiem jeszcze”. Gdy spytałam o progesteron, odpowiedź była olewcza „No w sumie może pani pobrać, wypiszę”. Powiedział, że nie wie jak wyglądają pecherzyki przed pęknięciem - kazał przyjść w 14 i 21 dniu. Nie przyjdę. Pokazałam mu inne usg, przyznał że faktycznie owulacje były, ale sam by chciał zobaczyć. A ja bym chciała jednak zachować te 600 zł ;)

I oczywiście kazał koniecznie zrobić AMH! I natychmiast badanie nasienia! Wyszłam skołowana jak 150. AMH zrobiłam od razu, choć bardzo się boję wyniku i już teraz żałuje, ze to badanie zrobiłam. Nie zmieni to wiele w moim życiu, poza ogromnym stresem w razie w. Nasienie zbadamy po owulacji.

Jestem jakaś nienormalna wiecie? Staram się 5 mcy a łażę po tych lekarzach jak porąbana. Dość tego. Odbieram AMH i koniec. Bez względu na wynik siedzę na tyłku, uprawiam seks, nie badam nic więcej.

Strasznie słabe podejście.... kiedy masz wyniki amh?

‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ