Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa... wrote:Sylwian powiedz mi prosze czy w podziale waszych obowiązków masz czas dla siebie? Nawet żeby na głupi spacer wyjsc?
Agge || obowiązkowo !
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Agge, czekamy!!!
Szczesliwa_mamusia nie chcę Cię martwić, ale muszę uprzedzić, że przy skończonych 5 tygodniach możesz nie zobaczyć serduszka jeszcze. I to zupełnie normalne czekam na wieści z wizyty 😘
5ylwian... Taki tekst to już buractwo, przepraszam, że mówię tak o Twoim mężu, ale widocznie mu coś odbija... Gdzie wzajemny szacunek? Byłam w toksycznym związku, umiem sobie już radzić z takimi, bo szybko się z niego wyplątałam. Teraz wiem, że mojemu obecnemu do głowy by nie przyszło żeby takie coś powiedzieć... No i niech się nie zdziwi że nie poużywa... Nie myślałaś może najpierw żeby popracować nad swoją samooceną i Waszą relacją PRZED drugim dzieckiem?ef36, 5ylwian lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
5ylwian, to nie jest bez sensu... Może tego potrzebujesz. Już Cię widac od siebie uzależnił, usadził w domu... Nie czujesz się źle w tej relacji? Nie postrzegasz jej jako toksycznej?
Nie chcę złowróżyć, ale w razie w, jakbyś miała puścić go w diabły, to może lepiej się wstrzymać z drugim dzieckiem? Tzn to nawet nie rada, nie postrzegaj tego tak. Głośno myślę. Bo to ma byc szczesliwy czas, a Ty musisz miec chwile na odpoczynek w tym stanie. Nie widzę tego za bardzo.5ylwian, Salome lubią tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Szczesliwa_mamusia wrote:Agge- serio dopiero 7.45? To ma byc jakas szczesliwa godzina,czy jak. Sikaj juz. Bo jajo zniesiemy
Zaraz wstaję i sikam. Najpierw muszę córkę obudzićmoni05, Szczesliwa_mamusia, aeiouy, Magduullina lubią tę wiadomość
-
nuśka91 wrote:MonikA wiem, że pisałaś do Marii i o ile z metylowanym kwasem się zgadzam, bo i tak nie zaszkodzi a może pomóc to badanie homocysteiny moim zdaniem jest nieuzasadnione. Ja zbadałam homocysteine, bo nie chciałam od razu ładować kasy w pakiety mutacji i nic mi to nie dało. Wyszło mi w normie a i tak napisałyście mi, że to nie wyklucza mutacji 😛 a lekarzowi się nawet nie przyznałam, że zrobiłam tą homocysteine bo już wtedy mnie opieprzał, że robię jakieś niepotrzebne badania bez jego polecenia.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
moni05 wrote:5ylwian, to nie jest bez sensu... Może tego potrzebujesz. Już Cię widac od siebie uzależnił, usadził w domu... Nie czujesz się źle w tej relacji? Nie postrzegasz jej jako toksycznej?
Nie chcę złowróżyć, ale w razie w, jakbyś miała puścić go w diabły, to może lepiej się wstrzymać z drugim dzieckiem? Tzn to nawet nie rada, nie postrzegaj tego tak. Głośno myślę. Bo to ma byc szczesliwy czas, a Ty musisz miec chwile na odpoczynek w tym stanie. Nie widzę tego za bardzo.5ylwian, Sasanka55 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoni05 wrote:
Szczesliwa_mamusia nie chcę Cię martwić, ale muszę uprzedzić, że przy skończonych 5 tygodniach możesz nie zobaczyć serduszka jeszcze. I to zupełnie normalne czekam na wieści z wizyty 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 07:33
moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwian kochanie musisz cos zmienić w swoim życiu. Postawić na swoim.
Oznajmić ze dzielicie się czasem wolnym.
On Cie po prostu zdominował ulozyl pod siebie.
Musisz byc bardziej stanowcza i egzekwować chwilę dla siebie.
Obrazi się ze nie pojdzie na trening trudno. To też jego dziecko.
Nie bądź niewolnikiem we własnym domu.
Udusisz sie w takiej relacji a on wie, ze na wiele moze sobie pozwolić
5ylwian, MonikA_89!, agge, Szczesliwa_mamusia, Iseko, Arashe, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
moni05 wrote:5ylwian, to nie jest bez sensu... Może tego potrzebujesz. Już Cię widac od siebie uzależnił, usadził w domu... Nie czujesz się źle w tej relacji? Nie postrzegasz jej jako toksycznej?
Nie chcę złowróżyć, ale w razie w, jakbyś miała puścić go w diabły, to może lepiej się wstrzymać z drugim dzieckiem? Tzn to nawet nie rada, nie postrzegaj tego tak. Głośno myślę. Bo to ma byc szczesliwy czas, a Ty musisz miec chwile na odpoczynek w tym stanie. Nie widzę tego za bardzo.Magduullina lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
5ylwian wrote:Bardzo bym chciala 2 dziecko,zeby faktycznie moj 5letni zaraz synek mial jeszcze chec bawic sie z mlodszym rodzenstwem,bo jak bedzie jesscze starszy to przepasc bedzie. Nawet z propozycja ciazy wyszedl maz,sama bym nie proponowala wlasnie ze wzgledu na wage. Ale juz krotko przed ciaza w sierpniu uslyszalam,ze "moge zajsc w ciaze ale mam nie przytyc ani kg". Potem kilka razy tez slyszalam,ze boi sie drugiej ciazy,ze znowu 30kg przytyje. Zabolalo mnie,ze po tamtych poronieniach nie powiedzial o strachu o zdrowie dziecka itd tylko o wadze
agge lubi tę wiadomość
-
Jedno oko maluje, druga ręka się czesze, a w zębach trzymam telefon! Agge jakie emocje!
agge, Salome, aeiouy, Sasanka55 lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia, to przepraszam ja 8 lat temu, w swojej, byłam od razu na serduszku i gdyby nie Wy to nie miałabym pojęcia kiedy można je mniej wiecej zobaczyc
5ylwian, to błagam, nie pozwól się tak traktowac. Jesteś kobietą, drzemie w nas ogromna siła... Wyegzekwuj co Twoje tak, jak pisze Niecierpliwa. Przede wszystkim czas wolny! Zostaw mu dziecko i tyle, bez dyskusji. Tak jak on to robi, nawet nie pytając czy nie potrzebujesz go w tym dniu... Z dwójką dzieci już totalnie usadzi Cię w domu, wtedy tym bardziej "nie puści" Cię nigdzie z koleżanką... A to tak jak mówi Ef, prosta droga do depresji... Nie wiem, czy po prostu dziecko da Ci szczescie jesli szczęśliwa nie jesteś Kochanie.Iseko, 5ylwian lubią tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Agge, juz jest 7.47!
agge lubi tę wiadomość
-
5ylwian wrote:Bardzo bym chciala 2 dziecko,zeby faktycznie moj 5letni zaraz synek mial jeszcze chec bawic sie z mlodszym rodzenstwem,bo jak bedzie jesscze starszy to przepasc bedzie. Nawet z propozycja ciazy wyszedl maz,sama bym nie proponowala wlasnie ze wzgledu na wage. Ale juz krotko przed ciaza w sierpniu uslyszalam,ze "moge zajsc w ciaze ale mam nie przytyc ani kg". Potem kilka razy tez slyszalam,ze boi sie drugiej ciazy,ze znowu 30kg przytyje. Zabolalo mnie,ze po tamtych poronieniach nie powiedzial o strachu o zdrowie dziecka itd tylko o wadze
Nie, nie szanuję Cię ani odrobinę... 🙁 tak przykro się to czyta. Moja ma teraz 7 lat, prawie 8 jak urodzę, teraz rozumie i czeka na rodzeństwo. A bawic sie razem może i nie beda, ale z różnicą 6 lat też nie. Czasem i rok po roku się nie dogadaja... To nie jest ważne. Masz jeszcze czas. Żyjesz w stresie, ciąża nawet Ci nie posłuży jak jesteś w takim stanie.5ylwian lubi tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Agge, kciuki!!!! ✊✊✊✊
Sylwian, ja mam siostrę młodszą o 7 lat i w życiu bym się nie zamieniła na taką z mniejszą różnicą wieku Co do Twojego męża i jego komentarzy o wadze.... Smutne to jest... ocenia Cię przez pryzmat kilogramów. Jak można powiesić ukochanej osobie, że może zajść w ciążę ale nie jej wolno przytyć.... Czy on chce tego dziecka? Czy jak przytyjesz to przestanie cię kochać? Z takim podejściem związek nie wytrzyma próby czasu. Jak pojawia się pierwsze zmarszczki to też będzie niezadowolony??moni05, 5ylwian, Mila1996 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
5ylwian, ja bym zrobiła tak (ale ja wredota jestem ) mąż wraca z pracy pierwszy i odbiera synka. A ty w tym czasie zamiast gnac na łeb na szyję do domu, bp szanowny mezulek spieszy się na silke to pójdziesz sobie na spacer, albo jogę, basen, do biblioteki cokolwiek. Niech się zajmuję waszym dzieckiem. Tym bardziej ze z niego taki strzelec wyborowy 😉
5ylwian, MonikA_89!, Arashe, nuśka91, Sasanka55, Ania_85_ lubią tę wiadomość