Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5022 11627

    Wysłany: 24 marca 2019, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5sylwian trzymam mocno kciuki za wizytę, żeby wszystko dobrze się skończyło! Kochana takie podejście jest bardzo dobre, i mam nadzieję, że nigdy go nie zmienisz!

    Sylwia, u nas to trochę inna historia, bo jak zaproponował laparoskopię, to niestety okazało się, że zmieniam pracę i nie chciałam tak od razu na wstępie iść na zwolnienie (L4 wystawiają w szpitalu na prawie 3 tygodnie). Z tego co z nim rozmawiałam, to on robi laparoskopie oddzielnie i histeroskopie oddzielnie, ale że u nas stoi wszystko w miejscu i w sumie niewiadomo gdzie leży problem to mi zrobił, ale to dopiero na stole operacyjnym się dowiedziałam. Wiem od niego, że nie ma takiej praktyki. W szpitalu jesteś 3 dni - wtorek przyjęcie, środa operacja i czwartek wypis.

    Jeśli chodzi o badanie nasienia to on nam kazał robić albo w przychodzi na warzywnej albo w parensie. No i robiliśmy w parensie razem z HBA i badaniem chromatyny plemnikowej oraz posiew, ale tą całą resztę zrobiliśmy dodatkowo, bo u nas było poronienie. U Was też widzę, że było więc szczerze ja bym zbadała i to, bo poronienia mogą wynikać też z tego, że nasienie jest słabe i zarodek ma jakieś wady genetyczne. Serio nie kazał Wam robić badania nasienia??? Przecież to podstawa. Mi też dał lamettę, ale musze z nim pogadać bo gdzieś czytałam że przy endomendzie lametta jest zła, lepsze CLO.

    5ylwian lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 marca 2019, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    5sylwian trzymam mocno kciuki za wizytę, żeby wszystko dobrze się skończyło! Kochana takie podejście jest bardzo dobre, i mam nadzieję, że nigdy go nie zmienisz!

    Sylwia, u nas to trochę inna historia, bo jak zaproponował laparoskopię, to niestety okazało się, że zmieniam pracę i nie chciałam tak od razu na wstępie iść na zwolnienie (L4 wystawiają w szpitalu na prawie 3 tygodnie). Z tego co z nim rozmawiałam, to on robi laparoskopie oddzielnie i histeroskopie oddzielnie, ale że u nas stoi wszystko w miejscu i w sumie niewiadomo gdzie leży problem to mi zrobił, ale to dopiero na stole operacyjnym się dowiedziałam. Wiem od niego, że nie ma takiej praktyki. W szpitalu jesteś 3 dni - wtorek przyjęcie, środa operacja i czwartek wypis.

    Jeśli chodzi o badanie nasienia to on nam kazał robić albo w przychodzi na warzywnej albo w parensie. No i robiliśmy w parensie razem z HBA i badaniem chromatyny plemnikowej oraz posiew, ale tą całą resztę zrobiliśmy dodatkowo, bo u nas było poronienie. U Was też widzę, że było więc szczerze ja bym zbadała i to, bo poronienia mogą wynikać też z tego, że nasienie jest słabe i zarodek ma jakieś wady genetyczne. Serio nie kazał Wam robić badania nasienia??? Przecież to podstawa. Mi też dał lamettę, ale musze z nim pogadać bo gdzieś czytałam że przy endomendzie lametta jest zła, lepsze CLO.
    Tak serio. Poczekam do maja i przed moją laparo go wyślę. U mnie poronienia nie było tylko pozamaciczna to chyba coś innego bo to przez pewnie mój niedrozny jajowod się stało. Przynajmniej tak ja to widzę. Na warzywnej robię wszystkie badania łącznie z AMH za 40 zł haha a nasienie też ok 40 kosztuje tyle że chyba nie jest tak dokładnie jak to komputerowe w parens? Widzę że te badania mega drogie są :O
    No to trochę jest tego zwolnienia.... Ja pewnie też tyle dostanę bo podnosze w pracy ludzi...
    Muszę faktycznie go zapytać o to nasienie czego nie zleca i o histeroskopie.

  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 25 marca 2019, 06:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziń dobry dziewczyny!
    Ja dziś prosze o wsparcie w postaci ✊✊✊✊ i pozytywnych myśli. Nie wiem co doświadczenia robią z głową, ale jeszcze tak bardzo się głupiego usg nie bałam.

    5ylwian, Pauliśka, ja trzymam kciuki za Wasze bety i wizyty. Niech dzieciaki rosną zdrowo, na właściwym miejscu :)

    kto dziś testuje?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 06:24

    buba123, MonikA_89!, Mildred, aeiouy, 5ylwian, Niecierpliwa..., ElfiaKsiężniczka, Sasanka55, Iseko, Szczesliwa_mamusia, agge, Pauliśka, szona, Arashe, MamaStasia :), Ania_85_, nuśka91, Ochmanka lubią tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7659 10884

    Wysłany: 25 marca 2019, 06:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef, kciuki w pogotowiu ✊✊✊✊
    Na którą nasz wizytę?

    ef36 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 25 marca 2019, 06:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ef, kciuki w pogotowiu ✊✊✊✊
    Na którą nasz wizytę?
    Po 15tej..

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 25 marca 2019, 07:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef, moje kciuki też ✊✊✊😘

    ef36 lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 25 marca 2019, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Dziń dobry dziewczyny!
    Ja dziś prosze o wsparcie w postaci ✊✊✊✊ i pozytywnych myśli. Nie wiem co doświadczenia robią z głową, ale jeszcze tak bardzo się głupiego usg nie bałam.

    5ylwian, Pauliśka, ja trzymam kciuki za Wasze bety i wizyty. Niech dzieciaki rosną zdrowo, na właściwym miejscu :)

    kto dziś testuje?
    Dziekuje bardzo i oczywiscie kciukasy za Ciebie tez! 🤛

    ef36 lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 marca 2019, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef będzie dobrze 👍 :)

    ef36 lubi tę wiadomość

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 25 marca 2019, 07:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef, 5ylwian, Pauliska- trzymam kciuki ✊

    Pauliśka, 5ylwian, ef36 lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 25 marca 2019, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

    Ef, 5ylwian, Pauliska - mocne kciuki dzisiaj za Was :*

    Miłego dnia!

    Pauliśka, 5ylwian, ef36 lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 marca 2019, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge super krechy 😊 masz racje z ta beta tylko niepotrzebny stres a kreski wskazuja ze wszystko w najlepszym porzadku. Gratulacje!!😊

    Pauliska co Ty masz z ta cp mimo pecherzyka w macicy. Oj nie mam sil do Ciebie. Zapamietaj wszystko jest ok i zaraz pewnie zobaczysz zarodek.

    Ef , Sylwian trzymam kciuki

    Ja juz w czwartek mam hsg tylko wczesniej ide po skierowanie. Strasznie sie stresuje.
    W ogole co tak ostatnio malo postow? Mialam co nadrabiac a teraz jakos slabo. Chyba kazdej sie wiosna udzielila

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 07:52

    agge, 5ylwian, Iseko, ef36 lubią tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 25 marca 2019, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef, kciuki! Pauliśka, 5ylwian za Was też trzymam :)

    Pauliśka, 5ylwian, ef36 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 25 marca 2019, 07:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Po 15tej..
    No to mamy wizytę o tej samej godzinie ;) musi być dobrze, kciuki! 😘

    ef36 lubi tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 marca 2019, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 11 dc, objawów zbliżającej owulacji brak :)
    Zamówiłam właśnie nordy,a co niech leżą w szafce na lepsze dni :)
    Walczę ze sobą ze sprawdzaniem bety, jestem prawie pewna, że dzisiaj dalej coś by wyszło.

    Dziewczyny pytanie, wiem, że temat się przewijał, ale nie znajdę go w tej otchłani.
    Co bierzecie na poprawę śluzu ? :)

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 25 marca 2019, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    U mnie dzisiaj 11 dc, objawów zbliżającej owulacji brak :)
    Zamówiłam właśnie nordy,a co niech leżą w szafce na lepsze dni :)
    Walczę ze sobą ze sprawdzaniem bety, jestem prawie pewna, że dzisiaj dalej coś by wyszło.

    Dziewczyny pytanie, wiem, że temat się przewijał, ale nie znajdę go w tej otchłani.
    Co bierzecie na poprawę śluzu ? :)
    Ja brałam w tym cyklu pierwszy raz olej z wiesiołka. Nie wiem, czy to coś dało, no ale się udało 😂

    Piłam wcześniej siemię lniane też, ale nie zauważyłam zbyt różnicy.

    Niecierpliwa..., Agamk lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • szona Autorytet
    Postów: 5738 13513

    Wysłany: 25 marca 2019, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef, Pauliśka, 5ylwian - jeszcze moje kciuki w gotowości!

    *clearblue dalej miga. Demet!

    Pauliśka, 5ylwian, ef36 lubią tę wiadomość

    17 cs po cb. (24 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 25 marca 2019, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    U mnie dzisiaj 11 dc, objawów zbliżającej owulacji brak :)
    Zamówiłam właśnie nordy,a co niech leżą w szafce na lepsze dni :)
    Walczę ze sobą ze sprawdzaniem bety, jestem prawie pewna, że dzisiaj dalej coś by wyszło.

    Dziewczyny pytanie, wiem, że temat się przewijał, ale nie znajdę go w tej otchłani.
    Co bierzecie na poprawę śluzu ? :)
    Olej z wiesiołka ☺️

    Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 marca 2019, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ef, Pauliśka, 5ylwian - jeszcze moje kciuki w gotowości!

    *clearblue dalej miga. Demet!

    Szona a jak inne objawy okołoowulacyjne ?

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 25 marca 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa- pilam olej z wiesiołka (tylko kupilam olej,nie lylalam tabletek). 2x dziennie siemie lniane.

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 25 marca 2019, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona w końcu musi się rozhulać!

    Ef kciuki za wizytę i zazdroszczę spotkania z dzidzia!

    Olga jak tam sytuacja się ma?

    szona, ef36 lubią tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego