X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5sylwian trzymam mocno kciuki za wizytę, żeby wszystko dobrze się skończyło! Kochana takie podejście jest bardzo dobre, i mam nadzieję, że nigdy go nie zmienisz!

Sylwia, u nas to trochę inna historia, bo jak zaproponował laparoskopię, to niestety okazało się, że zmieniam pracę i nie chciałam tak od razu na wstępie iść na zwolnienie (L4 wystawiają w szpitalu na prawie 3 tygodnie). Z tego co z nim rozmawiałam, to on robi laparoskopie oddzielnie i histeroskopie oddzielnie, ale że u nas stoi wszystko w miejscu i w sumie niewiadomo gdzie leży problem to mi zrobił, ale to dopiero na stole operacyjnym się dowiedziałam. Wiem od niego, że nie ma takiej praktyki. W szpitalu jesteś 3 dni - wtorek przyjęcie, środa operacja i czwartek wypis.

Jeśli chodzi o badanie nasienia to on nam kazał robić albo w przychodzi na warzywnej albo w parensie. No i robiliśmy w parensie razem z HBA i badaniem chromatyny plemnikowej oraz posiew, ale tą całą resztę zrobiliśmy dodatkowo, bo u nas było poronienie. U Was też widzę, że było więc szczerze ja bym zbadała i to, bo poronienia mogą wynikać też z tego, że nasienie jest słabe i zarodek ma jakieś wady genetyczne. Serio nie kazał Wam robić badania nasienia??? Przecież to podstawa. Mi też dał lamettę, ale musze z nim pogadać bo gdzieś czytałam że przy endomendzie lametta jest zła, lepsze CLO.

5ylwian lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    5sylwian trzymam mocno kciuki za wizytę, żeby wszystko dobrze się skończyło! Kochana takie podejście jest bardzo dobre, i mam nadzieję, że nigdy go nie zmienisz!

Sylwia, u nas to trochę inna historia, bo jak zaproponował laparoskopię, to niestety okazało się, że zmieniam pracę i nie chciałam tak od razu na wstępie iść na zwolnienie (L4 wystawiają w szpitalu na prawie 3 tygodnie). Z tego co z nim rozmawiałam, to on robi laparoskopie oddzielnie i histeroskopie oddzielnie, ale że u nas stoi wszystko w miejscu i w sumie niewiadomo gdzie leży problem to mi zrobił, ale to dopiero na stole operacyjnym się dowiedziałam. Wiem od niego, że nie ma takiej praktyki. W szpitalu jesteś 3 dni - wtorek przyjęcie, środa operacja i czwartek wypis.

Jeśli chodzi o badanie nasienia to on nam kazał robić albo w przychodzi na warzywnej albo w parensie. No i robiliśmy w parensie razem z HBA i badaniem chromatyny plemnikowej oraz posiew, ale tą całą resztę zrobiliśmy dodatkowo, bo u nas było poronienie. U Was też widzę, że było więc szczerze ja bym zbadała i to, bo poronienia mogą wynikać też z tego, że nasienie jest słabe i zarodek ma jakieś wady genetyczne. Serio nie kazał Wam robić badania nasienia??? Przecież to podstawa. Mi też dał lamettę, ale musze z nim pogadać bo gdzieś czytałam że przy endomendzie lametta jest zła, lepsze CLO.
    Tak serio. Poczekam do maja i przed moją laparo go wyślę. U mnie poronienia nie było tylko pozamaciczna to chyba coś innego bo to przez pewnie mój niedrozny jajowod się stało. Przynajmniej tak ja to widzę. Na warzywnej robię wszystkie badania łącznie z AMH za 40 zł haha a nasienie też ok 40 kosztuje tyle że chyba nie jest tak dokładnie jak to komputerowe w parens? Widzę że te badania mega drogie są :O
    No to trochę jest tego zwolnienia.... Ja pewnie też tyle dostanę bo podnosze w pracy ludzi...
    Muszę faktycznie go zapytać o to nasienie czego nie zleca i o histeroskopie.

• ef36 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziń dobry dziewczyny!
    Ja dziś prosze o wsparcie w postaci ✊✊✊✊ i pozytywnych myśli. Nie wiem co doświadczenia robią z głową, ale jeszcze tak bardzo się głupiego usg nie bałam.

5ylwian, Pauliśka, ja trzymam kciuki za Wasze bety i wizyty. Niech dzieciaki rosną zdrowo, na właściwym miejscu :)

kto dziś testuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 06:24

buba123, MonikA_89!, Mildred, aeiouy, 5ylwian, Niecierpliwa..., ElfiaKsiężniczka, Sasanka55, Iseko, Szczesliwa_mamusia, agge, Pauliśka, szona, Arashe, MamaStasia :), Ania_85_, nuśka91, Ochmanka lubią tę wiadomość

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef, kciuki w pogotowiu ✊✊✊✊
    Na którą nasz wizytę?

ef36 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ef, kciuki w pogotowiu ✊✊✊✊
    Na którą nasz wizytę?
    Po 15tej..

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef, moje kciuki też ✊✊✊😘

ef36 lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Dziń dobry dziewczyny!
    Ja dziś prosze o wsparcie w postaci ✊✊✊✊ i pozytywnych myśli. Nie wiem co doświadczenia robią z głową, ale jeszcze tak bardzo się głupiego usg nie bałam.

5ylwian, Pauliśka, ja trzymam kciuki za Wasze bety i wizyty. Niech dzieciaki rosną zdrowo, na właściwym miejscu :)

kto dziś testuje?
    Dziekuje bardzo i oczywiscie kciukasy za Ciebie tez! 🤛

ef36 lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef będzie dobrze 👍 :)

ef36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef, 5ylwian, Pauliska- trzymam kciuki ✊

Pauliśka, 5ylwian, ef36 lubią tę wiadomość

• Iseko Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ef, 5ylwian, Pauliska - mocne kciuki dzisiaj za Was :*

Miłego dnia!

32 lata | starania od stycznia 2017

IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge super krechy 😊 masz racje z ta beta tylko niepotrzebny stres a kreski wskazuja ze wszystko w najlepszym porzadku. Gratulacje!!😊

Pauliska co Ty masz z ta cp mimo pecherzyka w macicy. Oj nie mam sil do Ciebie. Zapamietaj wszystko jest ok i zaraz pewnie zobaczysz zarodek.

Ef , Sylwian trzymam kciuki

Ja juz w czwartek mam hsg tylko wczesniej ide po skierowanie. Strasznie sie stresuje.
    W ogole co tak ostatnio malo postow? Mialam co nadrabiac a teraz jakos slabo. Chyba kazdej sie wiosna udzielila

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 07:52

agge, 5ylwian, Iseko, ef36 lubią tę wiadomość

• agge Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef, kciuki! Pauliśka, 5ylwian za Was też trzymam :)

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Po 15tej..
    No to mamy wizytę o tej samej godzinie ;) musi być dobrze, kciuki! 😘

ef36 lubi tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 11 dc, objawów zbliżającej owulacji brak :)
    Zamówiłam właśnie nordy,a co niech leżą w szafce na lepsze dni :)
    Walczę ze sobą ze sprawdzaniem bety, jestem prawie pewna, że dzisiaj dalej coś by wyszło.

Dziewczyny pytanie, wiem, że temat się przewijał, ale nie znajdę go w tej otchłani.
    Co bierzecie na poprawę śluzu ? :)

• agge Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Walczę ze sobą ze sprawdzaniem bety, jestem prawie pewna, że dzisiaj dalej coś by wyszło.

Dziewczyny pytanie, wiem, że temat się przewijał, ale nie znajdę go w tej otchłani.
    Ja brałam w tym cyklu pierwszy raz olej z wiesiołka. Nie wiem, czy to coś dało, no ale się udało 😂

Piłam wcześniej siemię lniane też, ale nie zauważyłam zbyt różnicy.

Niecierpliwa..., Agamk lubią tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • szona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef, Pauliśka, 5ylwian - jeszcze moje kciuki w gotowości!

*clearblue dalej miga. Demet!

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:

Olej z wiesiołka ☺️

Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ef, Pauliśka, 5ylwian - jeszcze moje kciuki w gotowości!

*clearblue dalej miga. Demet!

Szona a jak inne objawy okołoowulacyjne ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa- pilam olej z wiesiołka (tylko kupilam olej,nie lylalam tabletek). 2x dziennie siemie lniane.

• Arashe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona w końcu musi się rozhulać!

Ef kciuki za wizytę i zazdroszczę spotkania z dzidzia!

Olga jak tam sytuacja się ma?

szona, ef36 lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ