Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martakam - to piateczka! Testujemy razem w prima aprilis :)

Magduullina lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka gratuluję Synia :) !!!! Cudowne wieści, no i szybciutko!

Aprzybylska bardzo mi przykro z powodu jednego maluszka :( tulę mocno :* musicie się skupić teraz na tym mocarzu, który się u Ciebie rozgościł na dobre. I pamiętaj, pisz, pisz pisz kobieto :)

Ja dzisiaj dostałam miłą przesyłkę od koleżanki z forum, której udało się zajść w ciąże i dostałam od niej żel conceive plus :D śmiałam się, że jak przyniesie mi go przystojny listonosz, to od razu go wypróbuję haha :P w sumie w sam raz na owulację (chyba! staram się ostatnio bardziej obserować ciało i wyczuwać owulację instynktem kobiecym hehe dobre sobie). Temperatura rano 36,7 więc u mnie to nie jest tempka owulacyjna, tymbardziej że wstawałam do toalety.Dzisiaj owulak negatywny ale chyba sikne na jeszcze jednego, a jutro dopytam na USG u lekarza.
    Dziewczyny trzymajcie kciuki, żeby owu nadeszła w tym tygodniuu, to się uda coś podziałać !!!! i może wreszcie zaskoczy skoro wszystko przeczyszczone wyczszczone :D ,

Angelika nie lubię za @!!! oby to był już ostatni na kolejne 9 mcy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 14:23

Sasanka55, szona, Angelika1313, Ochmanka lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:30

szona, Arashe, aeiouy, Emmainthegarden, Ochmanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Tak, pierwsza ciąża ☺️ 1,5 roku starań. Miałam problemy hormonalnyme, głównie z testosteronem. I przez to też było kilka wymuszonych przerw na branie leków anty na wyregulowanie. Ale się w końcu udało ❤️
    To super. Tym bardziej gratuluje ze po takim czasie w koncu sie udalo. Dzieki temu wierze tez ze w koncu i nam sie uda :-)

Sasanka55 lubi tę wiadomość

• martakam Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Martakam - to piateczka! Testujemy razem w prima aprilis :)
    Oby kwiecień okazał się szczęśliwy ✊

Magduullina lubi tę wiadomość

👦🏼 14.01.2020 (6 miesięcy starań)
    👦🏼 20.08.2021 (2 miesiące strań)

Marzenie o trzecim ❤️
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Wiecie co? Hormony chyba rozpieprzaja mnie od srodka, bo jestem tak rozchwiana emocjonalnie, ze jedyna sluszna decyzja to slabiutki, uspokajajacy drink za Wasze zdrowie! Niech Dzieciaczki w brzuszkach rosna pieknie, a na testach pojawiaja sie same II! Za Was i za piekny kwiecien :* 🍹
    Właśnie ja też czuję się strasznie rozciągania emocjonalnie. Raz wydaje mi sie ze bedzie ok, po czym płacze pół wieczoru nad własną beznadzieja i bezsilnoscia. 😢

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, trzymam kciuki :) Wszystko teraz masz super drozne, do tego szczesliwy zel i zaraz zaswiecisz nam dwiema kreseczkami :* Tylko, Kotek, nie zgarnij dla swojego Bobo wszystkich pieknosci, ktore szyjesz, bo tu juz kolejka do kupna sie ustawia :)

Nuch, urodzinowa owulacja nie moze Cie zawiezc :* A kiedy mam skladac Ci zyczenia? :* 🎂

Moni mnie dzis zainspirowala i w koncu weszlam do kuchni z zamiarem ugotowania ogorkowej :D Pomijam fakt, ze nie mialam wloszczyzny (uzylam suszonej) ani miesa (zamiast tego dodalam duzo koperku :D), ale taaaak sie rozbeczalam, bo zupka wykipiala, a kiedy probowalam posprzatac, wcisnela mi sie dziecieca blokada na indukcji. Za nic nie umialam jej wylaczyc, nawet instrukcje z netu sciagnelam i dupa. Tak mi sie przykro zrobilo, ze nawet to mnie przeroslo, ale w koncu walnelam kilka razy z piesci i prosze, dziala :)

Edit: Elfia, Krolewno moja, to oznacza, ze organizm juz wyczuwa zmiany hormonalne i zaraz dolozy Ci tyyyyyyle bety :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 14:40

moni05, Izape_91 lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska przytulam i kobicuję silnemu Maluszkowi!

Nuśka, witamy pięknego Kawalera :)

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:31

Sasanka55, aeiouy, Ochmanka lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, Polska jest piękna :)

A co do mojej owulacji - Porozmawiałam z siostrą i kazała mi się walnąć w głowę ;) Mam cykle i po 28 i po 29 dni, na spokojnie mogę mieć owulację jutro lub tuż za chwilę. Tej myśli póki co się trzymam ☝️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 15:00

Sasanka55, Salome, aeiouy, Iseko lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Powiem Wam, Polska jest piękna :)

Porozmawiałam z siostrą i kazała mi się walnąć w głowę ;) Mam cykle i po 28 i po 29 dni, na spokojnie mogę mieć owulację jutro lub tuż za chwilę. Tej myśli póki co się trzymam ☝️

Szona trzymam kciuki za owulkę.
    U mnie 12 dc i na razie ani widu ani słychu. dzisiaj robię ostatni paskowy i zabieram się za clearblue :)

• szona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    U mnie 12 dc i na razie ani widu ani słychu. dzisiaj robię ostatni paskowy i zabieram się za clearblue :)

Tez powinnam zacząć od paskowych, a się rzuciłam jak szczerbaty na suchary na te clearblue. No nic, będę mądrzejsza w przyszłości ;p

Kciuki i za Ciebie!

Niecierpliwa..., Izape_91 lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch wrote:
    Ja wczoraj mialam pobierane wycinki do badan histopatologicznych i teraz oczekiwanie na wynik. Ale nadal probujemy w tym miesiacu, moze urodzinowa owulacja bedzie pomyslna ;)

To wierzę, że wynik będzie jak najlepszy! I pamiętaj-w razie gdyby najlepszy jednak nie był, nie załamuj się. Możesz uderzać do mnie na priv, postaram się Cię uspokoic jak tylko potrafię!

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprzybylska- przykro mi z powodu jednego malucha. Niech ten silny rosnie zdrowo i nie powoduje zmartwien u mamusi.

Nuska- sliczny maluch. Te w 12 i potem w 20-24 tyg sa najfajniejsze zdjecia. Chlopcy sa fajni. Ja tez na prenatalnych dowiedzialam sie,ze bede miec chłopca. Na 80%. A potem w 16tyg potwierdzil na 100%. Podobno w ta strone jest sie ciezej pomylic niz odrotnie. Takze gartuluje cudownego maluszka.

nuśka91 lubi tę wiadomość

• Irvine90 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    U mnie 13 dc i ani widu ani slychu :/ Domowe Laboratorium wychodzi w dzień negatywne, a wieczorem pozytywne- i tak już od 9dc. Facelle negatywne wszystkie. Mąż się puka w głowę, jak widzi ilości robionych przeze mnie testów. Idę aż dzisiaj na usg, zobaczyć, co się tam wyprawia :(

01.2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek

age.png

Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm

age.png

Alicja 07.04.2023 <3 3600 g, 57 cm
  • OO83 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1160921a7ee.jpg

Cześć Ciocie! 😊 u nas wszystko dobrze! Mam 6 cm i okazało się, że jestem chłopcem 😄
    (myśleliśmy, że będzie dziewczynka haha). Mama oficjalnie przestaje się bać i będzie się już tylko cieszyć ❤️

Super Nuśka! Piękny widok :)

Ja za 2tygodnie mam prenatalne a już się ciut stresuje ale i doczekać się nie mogę :)

szona, nuśka91 lubią tę wiadomość

9.10.19 witaj synku :)

5.06 połówkowe
    10.04 - prenatalne
    19.02 beta - 4001,1
    Aniołek (5tc) - Styczeń 2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka, super chłopak :) kawał dzidzi 😘 aż zapragnęłam syna mocno ;) ale moje przeczucie mówi mi, że brzoskwinka, nie banan.

APrzybylska, przykro mi... Ale cieszę się rownoczesnie, bo w takim razie drugi bobas jest wystarczająco silny 😘

Sasanka, haha... Biedactwo :( nastepnym razem gotuj na małej mocy, włoszczyznę kup chociaż mrożoną, koniecznie ziemniaki, ogorki też można kupić już starte 😘

Sasanka55, nuśka91 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska gratulacje ogromne synka! <3 po 1.5 roku starań dajesz ogromne nadzieję!

nuśka91 lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się zmienia punkt widzenia 🤔

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb97741fc51b.jpg

Jak go wypchnę to prawie nie widzę stóp 😂 a gdzie tu dalej... 😏

agge, Niecierpliwa..., APrzybylska, buba123, Sasanka55, Szczesliwa_mamusia, DzulkaJ, Angelika1313, szona, Salome, MonikA_89!, aeiouy, OO83, moyeu, Iseko, ef36, nuśka91, Ania_85_, Emmainthegarden, Magduullina, Ochmanka, eemmiilliiaa, Mila1996, Arashe, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91, pytałam kiedyś o te bóle, ale nie zdążyłam odpisać, a potem zapomniałam. Ogólnie to te bóle zaczynają sie takim delikatnym gnieceniem w splocie słonecznym, łatwo mi bylo to przeoczyć. Potem ból zaczyna narastac, rozlewa sie na żebra, robi mi sie słabo, czasami nie mogłam złapać oddechu. Teraz bóle sa słabsze, a odkąd poszłam do lekarza i ustalilam gastro, to nie miałam żadnego ataku. I w sumie nie wiem co teraz. Wyniki mam ok, żadnych zmian w obrębie przełyku, żołądka, brak bakterii, wiec to chyba nerwica.

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ