Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
MonikA_89! wrote:B caps ma dobry skład jeśli ktoś woli complex
https://allegro.pl/oferta/biocaps-witamina-b-kompleks-bez-dodatkow-formeds-6759370943
Wiadomo, że jednego składnika potrzeba więcej, innego mniej, ale żeby różnica była aż tak ogromna? -
agge wrote:Makowa, ale ja wiem, że to nie ciążowy brzuszek mnie po prostu wzdyma i to boleśnie, ten brzuch mam tylko na wieczór 😂 potem znika.
agge, Sasanka55 lubią tę wiadomość
-
No ja tez po wizycie juz. Owulacja wedlug pani doktor byla, nie ma pecherzyka, plyn w zatoce Douglasa byl widoczny. Pani doktor zachwycala sie endometrium, ze przepiekne oh i ah! To spytalam ile ma i co???? Ma 7mm tylko od wtorku NIC nie uroslo a wypilam 6 butelek wina (nie od wtorku oczywiscie, ale wczesniej)..... No i jak tam ma sie ktos ulokowac jak ono takie male??? No jak?! Juz nie wiem co robic....
Dodatkowo pani doktor powiedziala, ze gdyby nie wiedziala, ze bylam w klinice leczenia nieplodnosci, to powiedzialaby, ze wszystko w porzadku i mam czekac na 2 kreski.
Spytalam o naturalne metody polepszenia endometrium i powiedziala, ze takich nie ma i ze tylko hormonalnie mozna je polepszyc.... Wiec z tym, to nie wiem czy ma racje ale w moim przypadku to moze jedyna opcja?
A na koniec powiedziala, ze jest Łódzką czarownica, pomachała rekami i powiedziała, ze własnie wywrózyla mi ciaże haha dobre nie wiem, czy chciala mi poprawic humor czy jak, ale rozbawila mnie na maxa i w sumie wyszlam z nastawieniem, ze rzucila na mnie czary
Izape - piekna sukienka a figura.... fiu fiu
Moni - ciesze sie, ze pierscionek sie znalazl Dziewczyny pisaly o sw. Antonim i widzisz jak szybko zadzialal?
Monika - po tabsach bedziesz miala owulacje petarde! I jak dziewczyny pisza - rach ciach i bedzie bobo:)
Sasanko - slaba jest ta Twoja przyjacioleczka.... Nawet nie wiem co wiecej napisac...
5ylwian, Pauliska - wiem, ze to banalne, ale czas leczy rany! Przykro mi bardzo
Agge - tez szczypiorek widze ale brzusio juz fajny:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 21:16
Sasanka55, Ochmanka, moni05, MonikA_89!, 5ylwian, Ania_85_ lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
nick nieaktualny5ylwian, Pauliska- wiem,ze Wam ciężko, ale za chwilę wyjdzie i dla Was słońce.
Ja po poronieniu w ogole mocno nie krwawilam. Tylko troche przez 3dni ze skrzepami. Za to plamilam przez ponad 2 tyg.
Sasanka- szybko spada beta,ale to dobrze. Szybciej bedziecie mogli działać.
Agge- jelita sa okrutne. Mnie tez wywala wieczorem. Z reszta bardzo zbiera mi sie woda. Roznica na wadze wieczorem a rano,to az 3kg.
Aeiouy- takie wizyty sa fajne. Mi kekarz w grudniu tez powiedział, ze co jak co ,ale będę w ciąży;-) no i jestem.
Czas mi sie okrutnie wlecze,czekam z utęsknieniem do wizyty wtorkowej. Pocieszam sie faktem,ze skoro mam prawie caly dzien mdłości, to jednak ciąża sie rozwija. Marne pocieszenie,ale zawsze jakies. W ogole ta ciaza jest inna niz z synem. Twarz mi wysypalo, z synem miałam gladka. Buzie mam opuchnieta. Czuje sie,jakby z 5kg miała do przodu. Z synem nie czulam roznicy. Mdlosci mam od rana do wieczora z niewielkimi przerwami, z synem miałam 1tydz w 10tyg i to tylko po wejsciu do jakiegos marketu. Do tego dochodzi okrutne zmeczenie,a spac idzie tylko wtedy,kiedy spi dziecko. Dobrze,ze jeszcze dluga drzemke sobie robi w ciagu dnia,to jestem w stanie odpoczac. Takze czekam z niecierpliwością do wtorku. Pragne zobaczyc ta pulsujaca kropke na ekranieaeiouy, Pauliśka, 5ylwian, Tele...79, szona lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:5ylwian, Pauliska- wiem,ze Wam ciężko, ale za chwilę wyjdzie i dla Was słońce.
Ja po poronieniu w ogole mocno nie krwawilam. Tylko troche przez 3dni ze skrzepami. Za to plamilam przez ponad 2 tyg.
Sasanka- szybko spada beta,ale to dobrze. Szybciej bedziecie mogli działać.
Agge- jelita sa okrutne. Mnie tez wywala wieczorem. Z reszta bardzo zbiera mi sie woda. Roznica na wadze wieczorem a rano,to az 3kg.
Aeiouy- takie wizyty sa fajne. Mi kekarz w grudniu tez powiedział, ze co jak co ,ale będę w ciąży;-) no i jestem.
Czas mi sie okrutnie wlecze,czekam z utęsknieniem do wizyty wtorkowej. Pocieszam sie faktem,ze skoro mam prawie caly dzien mdłości, to jednak ciąża sie rozwija. Marne pocieszenie,ale zawsze jakies. W ogole ta ciaza jest inna niz z synem. Twarz mi wysypalo, z synem miałam gladka. Buzie mam opuchnieta. Czuje sie,jakby z 5kg miała do przodu. Z synem nie czulam roznicy. Mdlosci mam od rana do wieczora z niewielkimi przerwami, z synem miałam 1tydz w 10tyg i to tylko po wejsciu do jakiegos marketu. Do tego dochodzi okrutne zmeczenie,a spac idzie tylko wtedy,kiedy spi dziecko. Dobrze,ze jeszcze dluga drzemke sobie robi w ciagu dnia,to jestem w stanie odpoczac. Takze czekam z niecierpliwością do wtorku. Pragne zobaczyc ta pulsujaca kropke na ekranie -
Pauliśka wrote:A po co Ci taki dokument? Mi dziś lekarka powiedziała,że ciąża biochemiczna nie jest liczona jako poronienie, to jest po prostu błąd natury... Moją ciążę zaliczyła jako biochem, bo był tylko pusty pęcherzyk i beta nie przekroczyła 1000.
Jest ogromna róznica wcale nie zachodzic w ciaze a zachodzic i ronic tak szybko.
Wiec bardzo dobrze jest miec to w papierach.Sasanka55 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dziekuje♥️
Słuchajcie polecicie mi jakieś żelazo do lykania? Brałam sorbifer durules ale to jest na receptę... Coś skutecznego bym chciałaStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyChciałam każdej z osobna podziękować za tak obszerna odpowiedź na moje dylematy i jakie witaminy brać i w ogóle ale przepraszam zapomnialam jak doszłam do końca która co pisała
wybaczcie!! Kochane jestescie cudowne!
Wieeeeeeeeeeelkieeee dziękuję! <3Ochmanka, agge, Niecierpliwa..., MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Hej!
Dziewczyny jestem z Wami cały czas i wiem co słychać u każdej ❤❤ ale wybaczcie, eseju nie będę pisać.
Zresztą wiecie że ja Wam zawsze i wszędzie spełnienia marzeń i kciuki non stop!
5ylwian, Pauliśka 😞 ściskam Was bardzo mocno! Niech to się szybko i gładko skończy. Takie to życie głupie czasami:(
Ja mam 16dc, dopiero dzis pojawił się jakikolwiek śluz ale nie zdziwię się jak to przez acc, które pije na zatoki. Owu obstawiam około 20dc. Nie wiem co one takie uparte i leniwe:/
Mam dużo pracy, mama znowu nieobecna i te nasze chłopaki na mojej głowie, w poniedziałek jadę do stolicy na takie głupie szkolenie. Dzieje się.
Poza tym wiosna, piękna i radosna!😉 ja od razu inaczej funkcjonuje. Tsh juz prawie oka. Ostatnio było 2.48. Zbadam za jakieś 3tyg.
Cieszę się że radzicie sobie świetnie 🤗
Moje dzielne dziewczyny!
Szczęśliwości👍
5ylwian, Sasanka55 lubią tę wiadomość
-
Iwona napisz prosze jeszcze co lekarze powiedzieli o hsg z kontrastem ...
Kiedy mozna sie po nim starac?
Ja sie szykuje w kwietniu
Tez slyszałam od mojej gin,ze z kontrastem dokładniejsze i bardziej pzrepchnac mozna w razie czego.
Ale boli tez bardziej to fakt -
Dziewczyny ! Nie czytałam Was tydzień ze względu na brak czasu i nadrobiłam 30 stron, stanęłam na 300 stronie i odniose się póki co do info do strony 300. Kolejne 30 stron przede mną
- Sylwian, Pauliśka - nie wiem jak rozwinęła się Wasza sytuacja po str. 300 ale przykro mi przede wszystkim ze względu na to, że u 5ylwian to chyba sytuacja jasna niestety Zaraz będę czytać dalej...
-Tele79 - ja nie wiedziałam, że nie ma już adopcji ze wskazaniem, ale w sumie rozumiem nasze "prawo". Bo w sumie co innego rodzina, a co innego znajomi. Moja kuzynka ma (miała) taką sytuację, że nie ma żadnych znajomości w szpitalach i ciągle czekała na noworodka, czekała i czekała i była któraś w kolejce, a pojawiali się ludzie co czekali o wiele krócej ale byli już ugadani "za kasę" z matką oddającą im dziecko. Eh Cięzko to wszystko wypośrodkować.
- Izape91 - endokrynolog mi mówiła, że jak lecą włosy to warto zbadać poziom żelaza/ hemoglobiny
- Niecierpliwa - gratulacje za brak II :*
- Ef - zdjęcie cudo
- A. Przybylska - bardzo mi przykro z powodu utraty jednego maluszka :*
- Nuska - gratulacje !!! Synek na fotce to mega przystojniak
- Maria87 - Makowa kiedyś pisała, że ANA1 wychodzą dodatnie np. przez Hashimoto i pciała aTPO
Zaraz będę czytać dalej od str. 300 do 328 xD
U mnie duzoooo sie dzieje - odebrałam wyniki tych wszystkich badan na toxo, różyczke, HIV itd i wszystko OK. Doszły też do mnie wyniki z genetyki i kolorowo nie jest - o dziwo mam mutacje MTHFR 677tc i PAI - obie w układzie heterozygotycznym, wiec chociaz o tyle dobrze. Nie biorę ani acardu ani heparyny. Wizytę u b. dobrego gina mam dopiero 2.04 i zobaczymy co mi powie. Nie mam za sobą poronień, wiec możliwe ze nie włączy heparyny? Co uważacie dziewczyny o tych wynikach? Badałam raz kwas foliowy i też był w normie, pomimo że nie brałam tego metylowanego. W poniedziałek idę zbadać homocysteinę. Wszelkie sugestie chętnie przyjmęNiecierpliwa..., 5ylwian, Tele...79, ef36, Salome lubią tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
nick nieaktualnyBeti82 wrote:Iwona napisz prosze jeszcze co lekarze powiedzieli o hsg z kontrastem ...
Kiedy mozna sie po nim starac?
Ja sie szykuje w kwietniu
Tez slyszałam od mojej gin,ze z kontrastem dokładniejsze i bardziej pzrepchnac mozna w razie czego.
Ale boli tez bardziej to fakt
Po hsg mozesz od razu działać tym bardziej ze badanie jest jeszcze przed owu robione:) jest to wręcz wskazane z tego co wiem po pierwsze cykle są najbardziej owocne bo jajowodu są przedmuchane:) -
Cukrzyku, mam do Ciebie pytanie. Dostałam oficjalne wyniki krzywej i wyglądają one tak;
4.8 -> 4.1 -> 4.9 mmol (86->73->88)
Co to oznacza? Lekarz mówi, że w porządku i nie ma cukrzycy, ale mnie dziwi dlaczego wynik po 1h jest niższy, niż na czczo? I dlaczego po 2h urósł? -
nick nieaktualnyPauliska, wez sie nie zastanawiaj, bo to takie rozmyslanie, czy to TO, jest bardzo przykre, a nic nie zmienia. Zamiast na skrzepy, popatrz na swoich synkow i mocno ich przytul. U mnie pewnie nawet pecherzyka ciazowego nie bylo, skoro beta miala max okolo 500, albo byl jakis mini mini, a wylatywaly ze mnie dziwne rzeczy, jakbym byla w ciazy z czworaczkami, wiec, sugerujac sie mna, to, co Ci dzis zobaczylas, moglo byc wszystkim. Przytulam mocno :*
Cukrzyku, przykro mi z powodu mutacji, ale, jak juz dziewczyny wspominaly wczoraj, ma je bardzo duza czesc spoleczenstwa, a pewnie 99% z tych osob nie ma o nich pojecia. Wiem, ze lekarze doskonale sie Toba zajma :* Dzidzia jest juz duza i silna :* Na pewno przerzucilabym sie juz na metyle. PAI w ogole sie nie przejmuj- z tego, co widze, to wiekszosc lekarzy (w tym moja hematolog) uwaza, ze zupelnie nie wplywa na przebieg ciazy. Ja heparyna dostalam ze wzgledu na poronienia, nie PAI :* -
Sasanka55 wrote:Pauliska, wez sie nie zastanawiaj, bo to takie rozmyslanie, czy to TO, jest bardzo przykre, a nic nie zmienia. Zamiast na skrzepy, popatrz na swoich synkow i mocno ich przytul. U mnie pewnie nawet pecherzyka ciazowego nie bylo, skoro beta miala max okolo 500, albo byl jakis mini mini, a wylatywaly ze mnie dziwne rzeczy, jakbym byla w ciazy z czworaczkami, wiec, sugerujac sie mna, to, co Ci dzis zobaczylas, moglo byc wszystkim. Przytulam mocno :*
Cukrzyku, przykro mi z powodu mutacji, ale, jak juz dziewczyny wspominaly wczoraj, ma je bardzo duza czesc spoleczenstwa, a pewnie 99% z tych osob nie ma o nich pojecia. Wiem, ze lekarze doskonale sie Toba zajma :* Dzidzia jest juz duza i silna :* Na pewno przerzucilabym sie juz na metyle. PAI w ogole sie nie przejmuj- z tego, co widze, to wiekszosc lekarzy (w tym moja hematolog) uwaza, ze zupelnie nie wplywa na przebieg ciazy. Ja heparyna dostalam ze wzgledu na poronienia, nie PAI :* -
nick nieaktualnyPauliska ja nawet przy biochemicznych mialam takie cuda ze myslalam ze mi macica wyleciala. Przykro mi ze tak musisz cierpiec z bolu.
Cukrzyk przykro mi z powodu mutacji
Beti tak mozna sie starac od razu po zakonczeniu plamienia. Jest tylko jeden minus bo w tym cyklu endo moze byc troche oslabione bo to jednak kontrast na niego zadzialal ale i tak kobiety w ciaze zachodza. Najczesciej statystyki mowia ze sie udaje w nastepnym cyklu. Ja jeszcze nie mam dni plodnych wiec wierze tez w ten cykl. Pojdziesz na hsg i na pewno nie bedziesz zalowac. Powrocilo mi to badanie nadzieje. Teraz tylko czekam na plodne i do dziela bo juz zadnej przeszkody nie maaeiouy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPauliska ja mam 3karty informacyjne o rozpoznaniu " ciaza wczesna. Poronienie samoistne" wiec jak widzisz nawet tak mala bete potraktowali jako ciaze, z tym ze lezalam w szpitalu 3 dni ale to tez ze wzgledu ze musialam miec szczepionke bo u nas konflikt. Ja mam 0 rh- a maz AB rh+. Ale dowody mam w razie czego
Beti82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny