X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Jaki plan działania? 😎

Czyli jednak wpie**dol! Gdzie mam się stawić? 💪

Ta koleżaneczka wkurza coraz bardziej, dobrze Sasanko, że bierzesz sprawy w swoje ręce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 20:13

Sasanka55, 5ylwian, Beti82 lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, pozdrawiam piękny brzuszek!

A którą metylowaną wit B bierzecie?

agge lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• makowa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Też powinnam zrobić takie badania?

Ale o co to chodzi ze mam to PAI i to drugie? Czyli symfolic nie mogę pić już? A przed ciąża też powinnam acard pić i heparyne? Tak na chłopski rozum to o co chodzi w tym co mi wyszło
    Na stronie firmy, której płaciłaś za te badania masz wszystko ładnie opisane :)

Nie rozpaczaj nad mthfr, bo 50% kobiet ma tę mutację i większość o niej nie wie, zachodzi w ciążę, rodzi zdrowe dzieci i nigdy pewnie się nie dowiedzą, że są posiadaczkami takiej mutacji :) Na dodatek ty masz najlżejszą mutację mthfr z możliwych, nie dość, że tylko jednego wariantu genu, to na dodatek heterozygotyczną. I żadnego zespołu Downa to nie powoduje... Osoby z mutacją mają zaburzoną przyswajalność kwasu foliowego. Pamiętaj, że masz lekką wersję, więc wg mnie ponad połowa zwykłego kwasu u Ciebie jest przyswajana, a tylko niewielka część nie. Na dodatek można ten problem w 100% rozwiązać łykając metyle. I już :)

U mnie mutacja PAI i dwa poronienia są podstawą do refundowanej heparyny. Ale nie każdy lekarz to popiera, część z nich uważa, że PAI nie ma na nic wpływu i w ogóle nie zleca badania tej mutacji. Sama nie jestem przekonana, czy mam problemy z krzepliwością, ale wolę dmuchać na zimne i leki brać.

A no i acard to tabletki, a heparyna zastrzyki, żadnego z tych dwóch leków się nie pije :D

syllwia91 lubi tę wiadomość

MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Nikodemko, pamietam, ze juz przed swietami Ci sie pokrywala :* W kazdym razie musi to cos znaczyc :)

MonikA, tak mi przykro :( Pamietaj jednak, ze po tabletkach bedziesz plodna jak Arnord Szwajceneger! U mnie w maju byl zloty strzal po tabsach i czytalam duzo, ze one moga dac niezlego kopa :* U mnie w lodowce 2 nowe winka, wiec moge napic sie z Toba :*

Malina, wez Ty spiewaj, wez sie przytul, wez sie usmiechnij i nie pitol :*

Szona, do dzieeeeela <3 :) 🤛🤜

Agge 😊 dziekuje :* Ale nie mow tak, bo sie czerwienie mocno :*

Niecierpliwa, wspanialego seksu o poranku Ci zycze :)

Pauliska, ja wcale nie jestem silniejsza od Ciebie, slowo! Musisz po prostu te sile w sobie odkryc :*

Syllwia, nie wymyslaj :* Co druga baba ma te mutacje i nawet nie wie. Stosuj sie do rad Malgoni, bo jest sto razy lepsza od kazdego lekarza!

5ylwian, nie bedzie zadnego zabiegu! Oczyscisz sie tak jak i ja :*

Meggs, jak Ty sie czujesz?

Agge, jaki brzuszek :D 😍

Dzulka, kciuuuuki! :*

Izape, kocham Cie, zostan moja zona 💍<3

Iwona, watek kwietniowy bedzie jeszcze lepszy, slowo :)

U mnie beta 25, wiec juz blizej, niz dalej :) Randka spoko, chwila przerwy i zaraz ciag dalszy :)
    Kochana cieszę sie ze w tym wszystkim beta tak szybko spada:) mam nadzieję ze szybko wrócisz do starań i my tez bedziemy brzuchu pokazywać:)
    Aczkolwiek moj zimowy to już jest straszny a co dopiero ciazowy ;D

Sasanka55 lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Acard i metylowane witaminy przed ciążą i przez całą ciąże mozna brac (acard odstawiamy podczas miesiączki). Co do heparyny to sa dwie szkoly - jedni włączają ją po owulacji, drudzy od pozytywnego testu. Ja właczylam od pozytywnego testu (ale bardzo szybko bo od 8dpo) i jak narazie ciąża rozwija się. Heperynę bierze sie przez cala ciąże i okres połogu.
    Ogolnie heparyna jest dosc droga, ale przy tych mutacjach od pozytywnej bety przyslugiwałaby Ci refundacja. Wtedy to grosze. Jedyne o czym warto pamietac to ze miedzy heparyna a acardem powinno byc 12 h przerwy - czyli ja np o 10 rano wstrzykuje neoparin a o 22 biore acard. Ale to dopiero w przypadku ciaży 😊
    Ja czytałam, że acardu nie ma sensu odstawiać na @, bo on może działać nawet do tygodnia po ostatniej tabletce. Więc nie zdąży przestać działać a już będzie po @ i trzeba będzie znów zacząć brać :)

Pauliśka, Sasanka55 lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko słoneczko miło że pytasz. U mnie z cyklu po biochemicznej, gdzie jeden gin stwierdził brak owulacji , a drugi torbiel i niepękniety pęcherzyk wyszła... ciąża 😆 tak wiec zaskoczenie ogromne jak i wielki strach. Jak narazie wszystko jest dobrze. Wczoraj widziałam pęcherzyk ciążowy z pecherzykiem żółtkowym w macicy. Czekam teraz na rozwój wydarzeń i po cichu liczę na zarodek z serduszkiem. Wierzę w mojego kropeczka, choć wiadomo po stracie jest mnostwo obaw.
    Ale kto jak nie my silne kobiety damy radę!

A jak u Ciebie? Beta ladnie spadła. Mam nadzieje ze szybko wrocicie do starań. Powiedz miałaś robione badania na ana? Moze u Ciebie encorton by zadziałał. Za Ciebie to trzymam kciuki podwójne! ❤

Sasanka55, 5ylwian, Malgonia, Angelika1313, Ochmanka, aeiouy, eemmiilliiaa, moyeu lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Agge, pozdrawiam piękny brzuszek!

Tylko B12 i B9 (folian). Na B6 i B7 mutacja nie ma podobno wpływu :)
    Kupowałam z progress labs albo swanson :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 20:20

szona, syllwia91 lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja czytałam, że acardu nie ma sensu odstawiać na @, bo on może działać nawet do tygodnia po ostatniej tabletce. Więc nie zdąży przestać działać a już będzie po @ i trzeba będzie znów zacząć brać :)
    Dokładnie tak,acard działa do 5 -7 dni więc trzeba by go odstawić tydzień przed @.

8p3os65gp79cy9ly.png
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Serce pęka :( Zniosłaś już tam dużo. Myśle jednak, że ten wynik wreszcie spowoduje, że przebadają Cię fest i kolejna ciąża skończy się dobrze.
    Chcialabym,zeby dla Nas wszystkich w koncu zaswiecilo slonce jak w Twoim awatarze :)

szona, Sasanka55 lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • makowa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Czyli heparyne te zastrzyki bierze się od zajścia w ciążę przez całą ciążę? Czy już przed? Ciekawe co mój gin na to.... Ale będę szukać jeśli on nie będzie skłonny przepisać... A acard i Wit b6 B12 i kwas foliowy bierze się też przez całą ciążę? Oczywiście przed też. Dzisiaj pojadę zakupić i brać.
    Ja acard brałam w każdym cyklu starań od owulacji do @. A heparynę dostałam od momentu pojawienia się serduszka na usg.

Swoją drogą, już było idealnie z zastrzykami, prawie śladów nie było, a teraz wyszły mi 4 wielkie bordowe krwiaki, że nie wiem gdzie jutro sobie zastrzyk dam :/ Plus taki, że to nie boli, tylko po prostu szpetnie wygląda.

Sasanko cieszę się z Twojej niziutkiej bety :*

Izape... No nie ogarniam, że da się takie cuda uszyć :D No po prostu nie. Długo zajęła Ci nauka szycia np. do momentu zrobienia pierwszej sukienki? Mam zamiar ruszyć maszynę na l4 ciążowym :)

Agge, nie chcę brutalnie sprowadzać Cię na ziemię, ale u mnie też był taki efekt wybrzuszenia na samym początku, jednak okazało się, że to jelita :P Z powodu zmian hormonalnych w ciąży. No ale można sobie pogdybać :D

Pauliśka i 5ylwian, trzymajcie się dziewczyny. Wygląda na to, że u jednej i drugiej może obyć się bez szpitala. Ja miałam zasadę, że może się ze mnie lać, póki nie skręcam się z bólu ani nie robię się biała jak ściana to przetrwam to w domu. Ale mąż wziął wtedy wolne i był przy mnie, żeby w razie czego zareagować. Było bardziej mokro niż przy okresie, ale poza tym fizycznie czułam się całkiem dobrze.

5ylwian, syllwia91 lubią tę wiadomość

OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

x0f7mnb.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja acardu nie odstawiam. Mam obfite @, ale w sumie mialam i przed. Moze teraz szybciej sie koncza.

Iza cudna kiecka. I Twoja figura tez.

Agge piekny brzunio :)

Sasanko daj sobie z nia spokoj. Szkoda Twoich nerwow.

Sasanka55, syllwia91 lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Ja acard brałam w każdym cyklu starań od owulacji do @. A heparynę dostałam od momentu pojawienia się serduszka na usg.

Swoją drogą, już było idealnie z zastrzykami, prawie śladów nie było, a teraz wyszły mi 4 wielkie bordowe krwiaki, że nie wiem gdzie jutro sobie zastrzyk dam :/ Plus taki, że to nie boli, tylko po prostu szpetnie wygląda.

Sasanko cieszę się z Twojej niziutkiej bety :*

Izape... No nie ogarniam, że da się takie cuda uszyć :D No po prostu nie. Długo zajęła Ci nauka szycia np. do momentu zrobienia pierwszej sukienki? Mam zamiar ruszyć maszynę na l4 ciążowym :)

Agge, nie chcę brutalnie sprowadzać Cię na ziemię, ale u mnie też był taki efekt wybrzuszenia na samym początku, jednak okazało się, że to jelita :P Z powodu zmian hormonalnych w ciąży. No ale można sobie pogdybać :D

Pauliśka i 5ylwian, trzymajcie się dziewczyny. Wygląda na to, że u jednej i drugiej może obyć się bez szpitala. Ja miałam zasadę, że może się ze mnie lać, póki nie skręcam się z bólu ani nie robię się biała jak ściana to przetrwam to w domu. Ale mąż wziął wtedy wolne i był przy mnie, żeby w razie czego zareagować. Było bardziej mokro niż przy okresie, ale poza tym fizycznie czułam się całkiem dobrze.
    Ja generalnie mam ciągle miejsce na oddziale, w razie co jadę. Ale to była tak maleńka ciąża i tak marne endo,że spokojnie powinno samo pójść tym bardziej,że się samo zaczęło,mimo brania duphastonu. W niedzielę lekarz mnie obejrzy,bo tak jestem umówiona na oddziale.

8p3os65gp79cy9ly.png
  • makowa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ja nie biorę żadnej... Cholernie ciężko było mi znaleźć takie combo, w którym byłyby odpowiadające mi dawki witamin. Bo co mi po jakimś complexie, gdzie w jednej tabletce jest 50% zapotrzebowania na witaminę B6, za to witaminy B12 jest 3000% ?!

Zresztą m.in. dlatego nie biorę typowych suplementów dla kobiet w ciąży, bo po prostu do kitu te proporcje składników w nich są z dodatkowo zwykłym kwasem foliowym. Prenatal jest jedynym akceptowalnym dla mnie ciążowym suplem.

syllwia91 lubi tę wiadomość

x0f7mnb.png
  • makowa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Ja generalnie mam ciągle miejsce na oddziale, w razie co jadę. Ale to była tak maleńka ciąża i tak marne endo,że spokojnie powinno samo pójść tym bardziej,że się samo zaczęło,mimo brania duphastonu. W niedzielę lekarz mnie obejrzy,bo tak jestem umówiona na oddziale.
    Ja miałam betę 2800, dwa dni później 2000 i wtedy zaczęło się poronienie, więc była to bardziej "zaawansowana ciąża" niż Twoja, a do szpitala jechać nie musiałam, tak naprawdę tylko w pierwszym dniu @ czułam różnicę, później okres jak co miesiąc.

x0f7mnb.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Chcialabym,zeby dla Nas wszystkich w koncu zaswiecilo slonce jak w Twoim awatarze :)

Niech w Twoim przestanie już padać deszcz! :*

Sasanka55, 5ylwian lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Ja miałam betę 2800, dwa dni później 2000 i wtedy zaczęło się poronienie, więc była to bardziej "zaawansowana ciąża" niż Twoja, a do szpitala jechać nie musiałam, tak naprawdę tylko w pierwszym dniu @ czułam różnicę, później okres jak co miesiąc.
    To mnie pocieszyłaś kochana, ja miałam w poniedziałek betę 696 a wczoraj wieczorem 475 i dziś zaczęłam krwawić mocno. Podejrzewam,że w niedzielę będzie już większy spadek po krwawieniu. No to ja właśnie dziś czuję się inaczej niż typowo na @,bo dużo większy ból... Oby szybciutko zeszło do zera

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 20:03

szona, Niecierpliwa..., MonikA_89!, aeiouy, moni05, Sasanka55, Pauliśka, Ochmanka, syllwia91, eemmiilliiaa, Tele...79, Iseko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 20:03

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Ja nie biorę żadnej... Cholernie ciężko było mi znaleźć takie combo, w którym byłyby odpowiadające mi dawki witamin. Bo co mi po jakimś complexie, gdzie w jednej tabletce jest 50% zapotrzebowania na witaminę B6, za to witaminy B12 jest 3000% ?!

Zresztą m.in. dlatego nie biorę typowych suplementów dla kobiet w ciąży, bo po prostu do kitu te proporcje składników w nich są z dodatkowo zwykłym kwasem foliowym. Prenatal jest jedynym akceptowalnym dla mnie ciążowym suplem.
    B caps ma dobry skład jeśli ktoś woli complex :)
    https://allegro.pl/oferta/biocaps-witamina-b-kompleks-bez-dodatkow-formeds-6759370943

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • agge Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, ale ja wiem, że to nie ciążowy brzuszek :D mnie po prostu wzdyma i to boleśnie, ten brzuch mam tylko na wieczór 😂 potem znika.

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ