Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
DzulkaJ wrote:Jaki plan działania? 😎
Czyli jednak wpie**dol! Gdzie mam się stawić? 💪
Ta koleżaneczka wkurza coraz bardziej, dobrze Sasanko, że bierzesz sprawy w swoje ręce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 20:13
Sasanka55, 5ylwian, Beti82 lubią tę wiadomość
-
Agge, pozdrawiam piękny brzuszek!
A którą metylowaną wit B bierzecie?agge lubi tę wiadomość
-
syllwia91 wrote:Też powinnam zrobić takie badania?
Ale o co to chodzi ze mam to PAI i to drugie? Czyli symfolic nie mogę pić już? A przed ciąża też powinnam acard pić i heparyne? Tak na chłopski rozum to o co chodzi w tym co mi wyszło
Nie rozpaczaj nad mthfr, bo 50% kobiet ma tę mutację i większość o niej nie wie, zachodzi w ciążę, rodzi zdrowe dzieci i nigdy pewnie się nie dowiedzą, że są posiadaczkami takiej mutacji Na dodatek ty masz najlżejszą mutację mthfr z możliwych, nie dość, że tylko jednego wariantu genu, to na dodatek heterozygotyczną. I żadnego zespołu Downa to nie powoduje... Osoby z mutacją mają zaburzoną przyswajalność kwasu foliowego. Pamiętaj, że masz lekką wersję, więc wg mnie ponad połowa zwykłego kwasu u Ciebie jest przyswajana, a tylko niewielka część nie. Na dodatek można ten problem w 100% rozwiązać łykając metyle. I już
U mnie mutacja PAI i dwa poronienia są podstawą do refundowanej heparyny. Ale nie każdy lekarz to popiera, część z nich uważa, że PAI nie ma na nic wpływu i w ogóle nie zleca badania tej mutacji. Sama nie jestem przekonana, czy mam problemy z krzepliwością, ale wolę dmuchać na zimne i leki brać.
A no i acard to tabletki, a heparyna zastrzyki, żadnego z tych dwóch leków się nie pijesyllwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySasanka55 wrote:Nikodemko, pamietam, ze juz przed swietami Ci sie pokrywala :* W kazdym razie musi to cos znaczyc
MonikA, tak mi przykro Pamietaj jednak, ze po tabletkach bedziesz plodna jak Arnord Szwajceneger! U mnie w maju byl zloty strzal po tabsach i czytalam duzo, ze one moga dac niezlego kopa :* U mnie w lodowce 2 nowe winka, wiec moge napic sie z Toba :*
Malina, wez Ty spiewaj, wez sie przytul, wez sie usmiechnij i nie pitol :*
Szona, do dzieeeeela 🤛🤜
Agge 😊 dziekuje :* Ale nie mow tak, bo sie czerwienie mocno :*
Niecierpliwa, wspanialego seksu o poranku Ci zycze
Pauliska, ja wcale nie jestem silniejsza od Ciebie, slowo! Musisz po prostu te sile w sobie odkryc :*
Syllwia, nie wymyslaj :* Co druga baba ma te mutacje i nawet nie wie. Stosuj sie do rad Malgoni, bo jest sto razy lepsza od kazdego lekarza!
5ylwian, nie bedzie zadnego zabiegu! Oczyscisz sie tak jak i ja :*
Meggs, jak Ty sie czujesz?
Agge, jaki brzuszek 😍
Dzulka, kciuuuuki! :*
Izape, kocham Cie, zostan moja zona 💍
Iwona, watek kwietniowy bedzie jeszcze lepszy, slowo
U mnie beta 25, wiec juz blizej, niz dalej Randka spoko, chwila przerwy i zaraz ciag dalszy
Aczkolwiek moj zimowy to już jest straszny a co dopiero ciazowySasanka55 lubi tę wiadomość
-
Meggs wrote:Acard i metylowane witaminy przed ciążą i przez całą ciąże mozna brac (acard odstawiamy podczas miesiączki). Co do heparyny to sa dwie szkoly - jedni włączają ją po owulacji, drudzy od pozytywnego testu. Ja właczylam od pozytywnego testu (ale bardzo szybko bo od 8dpo) i jak narazie ciąża rozwija się. Heperynę bierze sie przez cala ciąże i okres połogu.
Ogolnie heparyna jest dosc droga, ale przy tych mutacjach od pozytywnej bety przyslugiwałaby Ci refundacja. Wtedy to grosze. Jedyne o czym warto pamietac to ze miedzy heparyna a acardem powinno byc 12 h przerwy - czyli ja np o 10 rano wstrzykuje neoparin a o 22 biore acard. Ale to dopiero w przypadku ciaży 😊Pauliśka, Sasanka55 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Sasanko słoneczko miło że pytasz. U mnie z cyklu po biochemicznej, gdzie jeden gin stwierdził brak owulacji , a drugi torbiel i niepękniety pęcherzyk wyszła... ciąża 😆 tak wiec zaskoczenie ogromne jak i wielki strach. Jak narazie wszystko jest dobrze. Wczoraj widziałam pęcherzyk ciążowy z pecherzykiem żółtkowym w macicy. Czekam teraz na rozwój wydarzeń i po cichu liczę na zarodek z serduszkiem. Wierzę w mojego kropeczka, choć wiadomo po stracie jest mnostwo obaw.
Ale kto jak nie my silne kobiety damy radę!
A jak u Ciebie? Beta ladnie spadła. Mam nadzieje ze szybko wrocicie do starań. Powiedz miałaś robione badania na ana? Moze u Ciebie encorton by zadziałał. Za Ciebie to trzymam kciuki podwójne! ❤Sasanka55, 5ylwian, Malgonia, Angelika1313, Ochmanka, aeiouy, eemmiilliiaa, moyeu lubią tę wiadomość
-
szona wrote:Agge, pozdrawiam piękny brzuszek!
A którą metylowaną wit B bierzecie?
Kupowałam z progress labs albo swansonWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 20:20
szona, syllwia91 lubią tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Ja czytałam, że acardu nie ma sensu odstawiać na @, bo on może działać nawet do tygodnia po ostatniej tabletce. Więc nie zdąży przestać działać a już będzie po @ i trzeba będzie znów zacząć brać
-
szona wrote:Serce pęka Zniosłaś już tam dużo. Myśle jednak, że ten wynik wreszcie spowoduje, że przebadają Cię fest i kolejna ciąża skończy się dobrze.
szona, Sasanka55 lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
syllwia91 wrote:Czyli heparyne te zastrzyki bierze się od zajścia w ciążę przez całą ciążę? Czy już przed? Ciekawe co mój gin na to.... Ale będę szukać jeśli on nie będzie skłonny przepisać... A acard i Wit b6 B12 i kwas foliowy bierze się też przez całą ciążę? Oczywiście przed też. Dzisiaj pojadę zakupić i brać.
Swoją drogą, już było idealnie z zastrzykami, prawie śladów nie było, a teraz wyszły mi 4 wielkie bordowe krwiaki, że nie wiem gdzie jutro sobie zastrzyk dam Plus taki, że to nie boli, tylko po prostu szpetnie wygląda.
Sasanko cieszę się z Twojej niziutkiej bety :*
Izape... No nie ogarniam, że da się takie cuda uszyć No po prostu nie. Długo zajęła Ci nauka szycia np. do momentu zrobienia pierwszej sukienki? Mam zamiar ruszyć maszynę na l4 ciążowym
Agge, nie chcę brutalnie sprowadzać Cię na ziemię, ale u mnie też był taki efekt wybrzuszenia na samym początku, jednak okazało się, że to jelita Z powodu zmian hormonalnych w ciąży. No ale można sobie pogdybać
Pauliśka i 5ylwian, trzymajcie się dziewczyny. Wygląda na to, że u jednej i drugiej może obyć się bez szpitala. Ja miałam zasadę, że może się ze mnie lać, póki nie skręcam się z bólu ani nie robię się biała jak ściana to przetrwam to w domu. Ale mąż wziął wtedy wolne i był przy mnie, żeby w razie czego zareagować. Było bardziej mokro niż przy okresie, ale poza tym fizycznie czułam się całkiem dobrze.5ylwian, syllwia91 lubią tę wiadomość
-
Ja acardu nie odstawiam. Mam obfite @, ale w sumie mialam i przed. Moze teraz szybciej sie koncza.
Iza cudna kiecka. I Twoja figura tez.
Agge piekny brzunio
Sasanko daj sobie z nia spokoj. Szkoda Twoich nerwow.Sasanka55, syllwia91 lubią tę wiadomość
-
makowa wrote:Ja acard brałam w każdym cyklu starań od owulacji do @. A heparynę dostałam od momentu pojawienia się serduszka na usg.
Swoją drogą, już było idealnie z zastrzykami, prawie śladów nie było, a teraz wyszły mi 4 wielkie bordowe krwiaki, że nie wiem gdzie jutro sobie zastrzyk dam Plus taki, że to nie boli, tylko po prostu szpetnie wygląda.
Sasanko cieszę się z Twojej niziutkiej bety :*
Izape... No nie ogarniam, że da się takie cuda uszyć No po prostu nie. Długo zajęła Ci nauka szycia np. do momentu zrobienia pierwszej sukienki? Mam zamiar ruszyć maszynę na l4 ciążowym
Agge, nie chcę brutalnie sprowadzać Cię na ziemię, ale u mnie też był taki efekt wybrzuszenia na samym początku, jednak okazało się, że to jelita Z powodu zmian hormonalnych w ciąży. No ale można sobie pogdybać
Pauliśka i 5ylwian, trzymajcie się dziewczyny. Wygląda na to, że u jednej i drugiej może obyć się bez szpitala. Ja miałam zasadę, że może się ze mnie lać, póki nie skręcam się z bólu ani nie robię się biała jak ściana to przetrwam to w domu. Ale mąż wziął wtedy wolne i był przy mnie, żeby w razie czego zareagować. Było bardziej mokro niż przy okresie, ale poza tym fizycznie czułam się całkiem dobrze. -
szona wrote:A którą metylowaną wit B bierzecie?
Zresztą m.in. dlatego nie biorę typowych suplementów dla kobiet w ciąży, bo po prostu do kitu te proporcje składników w nich są z dodatkowo zwykłym kwasem foliowym. Prenatal jest jedynym akceptowalnym dla mnie ciążowym suplem.syllwia91 lubi tę wiadomość
-
Pauliśka wrote:Ja generalnie mam ciągle miejsce na oddziale, w razie co jadę. Ale to była tak maleńka ciąża i tak marne endo,że spokojnie powinno samo pójść tym bardziej,że się samo zaczęło,mimo brania duphastonu. W niedzielę lekarz mnie obejrzy,bo tak jestem umówiona na oddziale.
-
5ylwian wrote:Chcialabym,zeby dla Nas wszystkich w koncu zaswiecilo slonce jak w Twoim awatarze
Niech w Twoim przestanie już padać deszcz! :*
Sasanka55, 5ylwian lubią tę wiadomość
-
makowa wrote:Ja miałam betę 2800, dwa dni później 2000 i wtedy zaczęło się poronienie, więc była to bardziej "zaawansowana ciąża" niż Twoja, a do szpitala jechać nie musiałam, tak naprawdę tylko w pierwszym dniu @ czułam różnicę, później okres jak co miesiąc.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
makowa wrote:Ja nie biorę żadnej... Cholernie ciężko było mi znaleźć takie combo, w którym byłyby odpowiadające mi dawki witamin. Bo co mi po jakimś complexie, gdzie w jednej tabletce jest 50% zapotrzebowania na witaminę B6, za to witaminy B12 jest 3000% ?!
Zresztą m.in. dlatego nie biorę typowych suplementów dla kobiet w ciąży, bo po prostu do kitu te proporcje składników w nich są z dodatkowo zwykłym kwasem foliowym. Prenatal jest jedynym akceptowalnym dla mnie ciążowym suplem.
https://allegro.pl/oferta/biocaps-witamina-b-kompleks-bez-dodatkow-formeds-6759370943
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62