Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoni, kocham to, co napisalas! Koooocham! Cudowne wiadomosci A Bobo jaki cudny Czuje, ze Twoj to Chlopczyk jak u Cukrzyka, a Coreczka u Buby :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 20:03
moni05, Tele...79, buba123, MonikA_89!, Magduullina lubią tę wiadomość
-
Byłoby ekstra, Sasanka, bo to mi się marzy skrycie, bo otwartym marzeniem jest po prostu żeby było wszystko ok, a płeć nie ma znaczenia
Teraz będę kitrać w pory przed genetycznymSasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnymoni05 wrote:Byłoby ekstra, Sasanka, bo to mi się marzy skrycie, bo otwartym marzeniem jest po prostu żeby było wszystko ok, a płeć nie ma znaczenia
Teraz będę kitrać w pory przed genetycznym
To na bank bedzie Chlopczyk :*
Bardziej bedziesz kitrac w pory, jadac na porodowke, Kochana albo za kilka lat, jak Ci Synowa przyprowadzimoni05, szona, MonikA_89!, Magduullina lubią tę wiadomość
-
Sasanka55 wrote:To na bank bedzie Chlopczyk :*
Bardziej bedziesz kitrac w pory, jadac na porodowke, Kochana albo za kilka lat, jak Ci Synowa przyprowadzi
Ja już kitram, bo moja 7-latka już dwa razy miała złamane serce... Ech, faceci...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Sasanka55 wrote:Wlasnie nie wiem, o co chodzi z tym cialkiem zoltym. Moze jest jakies uposledzone, ze siedzi i nie wie, co ma robic...
Co do duphastonu, to pewnie Was poslucham po jakim czasie zazwyczaj przychodzi @ z odstawienia?
Ja brałam bo miałam brązowe plamienia przed @ Ale cykle mam regularne, więc kończyłam duphaston w 25 dniu, a @ przychodziła jak zawsze 3-4 dni później
Sasanka55 lubi tę wiadomość
-
Moni, kamień z serca, że z Małym wszystko dobrze (też myśle, ze to facet )
moni05, MonikA_89!, Magduullina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoni, to za zlamane serduszko Twojej Niuni Dobrze, ze synkowie Staraczek sa lub dopiero beda cudownymi facetami, to akurat wyjatek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1540cad3784c.jpgmoni05, agge, szona, Kingulla, nuśka91, MonikA_89!, Ochmanka, Magduullina, Ania_85_, Salome, Arashe lubią tę wiadomość
-
Sasanka55 wrote:Moni, to za zlamane serduszko Twojej Niuni Dobrze, ze synkowie Staraczek sa lub dopiero beda cudownymi facetami, to akurat wyjatek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1540cad3784c.jpg
Haha no ba!Sasanka55 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnySasanka kochanie oby progesteron się ładnie podciągnął. Jestem całym sercem z Tobą. Dostałaś l4 ?
Proszę mnie wypisać z marcowego testowania, chyba zostanę założycielką wątku kwietniowego
Najbardziej mnie zdziwilo, że ta owulka to z lewego jajnika, ale teraz rozumiem skąd te ostatnie lekkie pobolewania z lewej strony.
Moni, cudoooowny bąbel !!moni05, Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość
-
moni05 wrote:Za wszystkie kciuki naprawdę dziękuję, kocham Was normalnie :*
Tele, trzymam mooooocno!
Niecierpliwa, widzisz! Jest dobrze. Może to jakiś wybryk natury i tego się trzymajmy :* mam nadzieję, że jesteś spokojniejsza?
Sasanka, podoba mi się podejście tego lekarza! Jest mega! Naprawdę, w tym jest ogromny pozytyw. Co by nie było to i tak będziesz w dobrych rękach, a to baaaardzo ważne i w końcu doprowadzi do wymarzonego dzidziutka.
Ja dopiero w domu, bo jeszcze młodą trzeba było od babci zgarnąć
Bobo wierzga jak wariat mały ma 2,52cm, wiek usg odpowiada temu, co jest wg OM, czyli 9+2, idealnie. Serduszko równo, wstępnie patrzył na kości, mówił, że nie widzi anomalii żadnyh nigdzie, ale wiadomo, na genetyczne za szybkooo. Ale ponoć jeśli prenatalne i połówkowe będą ok to on nie widzi sensu aminopunkcji. Dziecku nic (póki co) nie jest, więc małe szanse, że doszło do jego zakażenia. No i foteczka, akurat do zdjęcia zwinął się maluszek w kłębek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/07074270eaeb.jpgmoni05 lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Uff, dobrnelam
Sasanko - swoj komentarz pisalam jak dobrnelam do 41 strony, a teraz widze jak sie sprawa rozwinela. Bardzo mi przykro, ale wazne ze robisz wszystko co w swojej mocy i nie bedziesz sobie potem nic zarzucac :*
Co do proga to ja mam zdanie ze jesli z ciaza jest OK to i prog rosnie. Wiadomo ze mozna go podciagnac i wiele ciaz konczy sie pomyslnie Ale np. w moim przypadku jak badalam proga przed ciazami i w trakcie cb to byl niski np 12 ng/ml. Wiec bralam luteine (co prawda tylko 1 cykl, ale nie zaciazylam w nim). Czulam sie po niej obrzmiala i w kolejnym cs odstawilam. Nastepnie zbadalam proga w 20-21dc i bylo szalowe 11,8....a to sie okazal progesteron juz ciazowy I potem bhcg pociagnela proga w gore. Biore caly czas luteine ale nie wiem na ile to dla mnie jedynie wsparcie psychiczne Tez kiedys myslalam ze man niedomoge lutealna.
Pisze to po to zeby powiedziec ze byc moze cos innego jeszcze utrudnia zagniezdzenie? A w ogole przed nadejsciem @ miewasz zawsze jakies plamienia?
Niecierpliwa - ufff, dobrze ze nie ma nic w jajowodzie :*
Tele- powodzenia !!!
Dzieki w ogole dziewczyny za wsparcie !!!! Jestescie najlepsze :* Mnie ten krwiaczek w ogole zdziwil bo wyszedl dopiero na usg a nie mialam ani jednego plamienia nawet przez caly ten okres.
Sasanka55, Tele...79 lubią tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Moni - cudny bobas :* !!!cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
nick nieaktualnyNiecierpliwa... wrote:Sasanka kochanie oby progesteron się ładnie podciągnął. Jestem całym sercem z Tobą. Dostałaś l4 ?
Proszę mnie wypisać z marcowego testowania, chyba zostanę założycielką wątku kwietniowego
Najbardziej mnie zdziwilo, że ta owulka to z lewego jajnika, ale teraz rozumiem skąd te ostatnie lekkie pobolewania z lewej strony.
Moni, cudoooowny bąbel !!
Dowalilam dzis dawke uderzeniowa Troche od Malgonii, troche od Kingulli, troche od lekarza
L4 nie wzielam, bo lekarz kazal sie oszczedzac, ale nie musze lezec, dopoki nie boli. Napisalam o wszystkim szefowej, zachowala sie cudownie. Powiedziala, zebym pracowala teraz z domu, jesli nie chce wolnego, ale jak tylko pozaluje tej pracy, to wyrzucam kompa z wyrka i ide spac, bo moje zdrowie najwazniejsze.szona, Ochmanka, nuśka91, moni05, MonikA_89!, Magduullina lubią tę wiadomość
-
Sasanka55 wrote:Moni, kocham to, co napisalas! Koooocham! Cudowne wiadomosci A Bobo jaki cudny Czuje, ze Twoj to Chlopczyk jak u Cukrzyka, a Coreczka u Buby :*
szona, Sasanka55, Magduullina, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
Moni, buba śliczne te Wasze Maleństwa!! Też takie chce;)
Cukrzyk super że już wychodzicie z synkiem do domu (skoro wróżka Sasanka musi mieć racje;) )
Szona głowa do góry!! Przecież w marcu zaciążamy!
Ja pyknęłam proga ale będzie dopiero jutro bo byłam o 18.
Dziś 8dpo i dopiero druga temperatura powyżej linii... głupie to.
Edit: prg 8,62..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 22:47
szona, buba123, moni05, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
A ja otworzyłam wino. Że tak powiem - „robię endometrium”. Ot co.
Sasanka55, Ochmanka, moni05, Szczesliwa_mamusia, Tele...79, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCukrzyku, Kochana, a foto Twojego slodkiego Lobuziaka gdzie?
Kochana, tez mysle, ze zdrowa ciaza da sobie rade i bez luteiny. W czerwcu bylam obladowana duzymi dawkami (luteina+duphaston), a i tak ciaza obumarla. W kazdym razie teraz sprobuje, chce i czuje, ze musze...
Nigdy nie miewam plamien przed @ czy pomiedzy, nie liczac plamienia w pierwszym dniu okresu. Miesiaczki regularne, owu w 14 lub 15dc, a cykle zwykle 26-28 dni