Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 6 marca 2019, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka zjem całe palce z nerwów do tego piątku. Oby beta była śliczniusia i ten burak prog wreszcie ruszył dupe!
    Jejuuuu...

    Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 6 marca 2019, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko ja biorę 3x dziennie duphaston na podtrzymanie. Jeżeli tym razem się nie uda to w następnym cyklu raczej nie możesz odstawić duphastonu. Będziesz musiała zrobić betę pod koniec FL i jeśli będzie pozytywna to dalej będziesz brać. Najważniejsze, że wiesz co robić a póki co trzymamy się wersji, że silny Kropuś przetrwa <3

    Moni wspaniały dzidziuś!!! <3 Ja się nie mogę doczekać żeby mojego zobaczyć w piątek :)

    Sasanka55, moni05 lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5738 13513

    Wysłany: 6 marca 2019, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Sasanko ja biorę 3x dziennie duphaston na podtrzymanie. Jeżeli tym razem się nie uda to w następnym cyklu raczej nie możesz odstawić duphastonu. Będziesz musiała zrobić betę pod koniec FL i jeśli będzie pozytywna to dalej będziesz brać. Najważniejsze, że wiesz co robić a póki co trzymamy się wersji, że silny Kropuś przetrwa <3

    Moni wspaniały dzidziuś!!! <3 Ja się nie mogę doczekać żeby mojego zobaczyć w piątek :)

    A czy duphaston wyjdzie w badaniu krwi? Jak kurczę stwierdzić wysokosc proga przy duphastonie?

    17 cs po cb. (24 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 marca 2019, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Sasanko ja biorę 3x dziennie duphaston na podtrzymanie. Jeżeli tym razem się nie uda to w następnym cyklu raczej nie możesz odstawić duphastonu. Będziesz musiała zrobić betę pod koniec FL i jeśli będzie pozytywna to dalej będziesz brać. Najważniejsze, że wiesz co robić a póki co trzymamy się wersji, że silny Kropuś przetrwa <3

    Moni wspaniały dzidziuś!!! <3 Ja się nie mogę doczekać żeby mojego zobaczyć w piątek :)

    Nie, nie bede odstawiac. Moze zle sie wyrazilam, bede brala go do usranej smierci :) W ogole to ja caly czas czuje, ze tam cos sie dzieje, nie boli, ale a to zakluje, a to cos zalaskocze, w styczniu tego nie mialam. No nic, nie robie sobie wiekszych nadziei, choc staram sie wierzyc.

    Jutro wstane raniutko i bede czekac na same piekne testy. Buziaki, Dziewczyny :* Kciuki zacisniete

    Magduullina, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 6 marca 2019, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko - niestety nie otrzymalam zadnego foto :( Na oddzialach nie daja a i na prywatnej poki co nie dala mi gin. Ale na kolejnej prywatnej bede wolac :D

    Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 marca 2019, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, podobno nie wychodzi, bo jest syntetyczny. Luteina zaburza wynik proga, bo wychodzi w badaniu :*

    Cukrzyk, no dobra, poczekamy, a poki co wizualizujemy sobie, ze jest piekny i kochany :) :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 21:08

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7659 10884

    Wysłany: 6 marca 2019, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Za wszystkie kciuki naprawdę dziękuję, kocham Was normalnie :*

    Tele, trzymam mooooocno! :)

    Niecierpliwa, widzisz! Jest dobrze. Może to jakiś wybryk natury i tego się trzymajmy :* mam nadzieję, że jesteś spokojniejsza?

    Sasanka, podoba mi się podejście tego lekarza! Jest mega! Naprawdę, w tym jest ogromny pozytyw. Co by nie było to i tak będziesz w dobrych rękach, a to baaaardzo ważne i w końcu doprowadzi do wymarzonego dzidziutka. <3


    Ja dopiero w domu, bo jeszcze młodą trzeba było od babci zgarnąć :)
    Bobo wierzga jak wariat mały :) ma 2,52cm, wiek usg odpowiada temu, co jest wg OM, czyli 9+2, idealnie. Serduszko równo, wstępnie patrzył na kości, mówił, że nie widzi anomalii żadnyh nigdzie, ale wiadomo, na genetyczne za szybkooo. Ale ponoć jeśli prenatalne i połówkowe będą ok to on nie widzi sensu aminopunkcji. Dziecku nic (póki co) nie jest, więc małe szanse, że doszło do jego zakażenia. No i foteczka, akurat do zdjęcia zwinął się maluszek w kłębek :D

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/07074270eaeb.jpg
    Jaki słodziak :) Super wieści! Mówiliśmy, że się nie zarazi :D Dzielny maluch!

    moni05, Magduullina lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet
    Postów: 5738 13513

    Wysłany: 6 marca 2019, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Szona, podobno nie wychodzi, bo jest syntetyczny. Luteina zaburza wynik proga, bo wychodzi w badaniu :*

    Cukrzyk, no dobra, poczekamy, a poki co wizualizujemy sobie, ze jest piekny i kochany :) :*

    No właśnie! Ale złe przeczytałam, Nuśka pisała o zrobieniu bety a nie proga. Jeden kieliszek, a już pijana. Ajm sori ;)

    Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość

    17 cs po cb. (24 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7659 10884

    Wysłany: 6 marca 2019, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Moj gin powiedzial, ze mam brac duphaston 3xdziennie i zastrzyk z heparyny. Pojutrze oznaczam bete, jesli spada, odstawiam wszystko, jesli rosnie, kontynuuje i dzwonie do niego. Wytlumaczyl tez, ze szanse sa malusienskie skoro prog tak bardzo spadl i endometrium male (6mm), ale zeby sie nie poddawac, bo rozne rzeczy juz widzial. Jezeli sie nie uda teraz, to duphek zdecydowanie po owu przez 10 dni.

    Szona, Kociaku, nie smuc sie :* przeciez marzec przyniesie szczescie

    Aaa, w opisie USG nie ma nic ciekawego, tylko ze w lewym jajniku mam cialko zolte o sr. 18mm. Glupek ze mnie, co to oznacza?
    Cały czas trzymam kciuki. Mam nadzieję, że maluch jest waleczny po mamusi i mocno się wgryzie :)

    Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 6 marca 2019, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka, mówisz, masz, za parę dni sobie wysikasz :D

    Monika, jeszcze tego nie można wykluczyć, wykluczyć może tylko aminopunkcja, na którą mój lekarz trochę kręci nosem... :) ale ja tam jestem dobrej myśli. Tylko może z jednej strony bym chciała wiedzieć niż nie wiedzieć do końca.

    Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7659 10884

    Wysłany: 6 marca 2019, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Wlasnie nie wiem, o co chodzi z tym cialkiem zoltym. Moze jest jakies uposledzone, ze siedzi i nie wie, co ma robic...
    Co do duphastonu, to pewnie Was poslucham :D po jakim czasie zazwyczaj przychodzi @ z odstawienia?
    Ja mam zwykle tak, że biorę dupka od 3dpo, zwykle 12-13 dpo pojawia się podbarwiony śluz. Jak wieczorem nie wezmę dupka to wtedy następnego dnia popołudniu mam @

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 6 marca 2019, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston nie zaburza ani temperatury,ani badania progesteronu :) luteina już tak. Ja mam progesteron po owu w granicach 12,ale w 3dc poniżej 0.10,jak kobiety w menopauzie. Nie zajdę ani nie donoszę ciąży bez niego :/ po owulacji biorę 1x1 a w przypadku pozytywnego testu mam zwiększyć do 2x1. Hmmm chyba jeszcze rano nasikam na test i zdecyduję czy to już pora... No nie wierzę w te moje cienie!

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 marca 2019, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Was bola zastrzyki heparynowe? Ja juz po drugim i umieram. Bol taki dziwaczny, szczypie i piecze jak przy uzadleniu przez ose dobre 20 minut :/ Nie wiem, czy stary cos zle robi czy jak... Po wczorajszym mam krwiako-siniaka na pol brzucha

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 marca 2019, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Duphaston nie zaburza ani temperatury,ani badania progesteronu :) luteina już tak. Ja mam progesteron po owu w granicach 12,ale w 3dc poniżej 0.10,jak kobiety w menopauzie. Nie zajdę ani nie donoszę ciąży bez niego :/ po owulacji biorę 1x1 a w przypadku pozytywnego testu mam zwiększyć do 2x1. Hmmm chyba jeszcze rano nasikam na test i zdecyduję czy to już pora... No nie wierzę w te moje cienie!

    Pauliska, a ja w nie wierze i bardzo mocno trzymam kciuki. Nie wiem, czy wiecej tego Duphastonu bym nie brala na Twoim miejscu...

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 6 marca 2019, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni- cudna kruszynka. Niech rosnie zdrowo i nie daje mamie powodów do zmartwień. Takie zdjecia,to sama radość :-)

    Sasanka55, moni05 lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 6 marca 2019, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa...- niech w takim razie kwiecień będzie dla Ciebie tym szczęśliwym miesiącem.

    szona lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7659 10884

    Wysłany: 6 marca 2019, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    A czy duphaston wyjdzie w badaniu krwi? Jak kurczę stwierdzić wysokosc proga przy duphastonie?
    Dupek nie wychodzi w badaniu krwi :)

    agge lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7659 10884

    Wysłany: 6 marca 2019, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ochmanka, mówisz, masz, za parę dni sobie wysikasz :D

    Monika, jeszcze tego nie można wykluczyć, wykluczyć może tylko aminopunkcja, na którą mój lekarz trochę kręci nosem... :) ale ja tam jestem dobrej myśli. Tylko może z jednej strony bym chciała wiedzieć niż nie wiedzieć do końca.
    Dziewczyny pisały, że ryzyko przy amniopunkcji jest bardzo małe. Myślę, że dla spokoju sumienia można zrobić takie badanie. Chociaż i tak jestem przekonana, że na tyle wcześniej podjęłaś leczenie, że maluch musi być zdrowy :)

    Sasanka55, moni05 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 marca 2019, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja mam zwykle tak, że biorę dupka od 3dpo, zwykle 12-13 dpo pojawia się podbarwiony śluz. Jak wieczorem nie wezmę dupka to wtedy następnego dnia popołudniu mam @

    O kurcze, to szybko sie u Ciebie pojawia po odstawieniu, ale to chyba dobrze :) Gin 5 razy mowil mi, bym brala po owu, kiedy bede miala pewnosc, ze owu wystapila, bo inaczej moge zadzialac jak antykoncepcja... Rety kotlety, teraz dopiero bede szalec z owulakami

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7659 10884

    Wysłany: 6 marca 2019, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Dziewczyny, czy Was bola zastrzyki heparynowe? Ja juz po drugim i umieram. Bol taki dziwaczny, szczypie i piecze jak przy uzadleniu przez ose dobre 20 minut :/ Nie wiem, czy stary cos zle robi czy jak... Po wczorajszym mam krwiako-siniaka na pol brzucha
    Heparyna niestety szczypie :( spróbuj złapać mocno fałdkę i wbić się w nią pionowo. Jak tak robię, to mi chociaż nie wychodzą siniaki.

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego