Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Sasanka zjem całe palce z nerwów do tego piątku. Oby beta była śliczniusia i ten burak prog wreszcie ruszył dupe!
Jejuuuu...Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość
-
Sasanko ja biorę 3x dziennie duphaston na podtrzymanie. Jeżeli tym razem się nie uda to w następnym cyklu raczej nie możesz odstawić duphastonu. Będziesz musiała zrobić betę pod koniec FL i jeśli będzie pozytywna to dalej będziesz brać. Najważniejsze, że wiesz co robić a póki co trzymamy się wersji, że silny Kropuś przetrwa
Moni wspaniały dzidziuś!!! Ja się nie mogę doczekać żeby mojego zobaczyć w piątekSasanka55, moni05 lubią tę wiadomość
-
nuśka91 wrote:Sasanko ja biorę 3x dziennie duphaston na podtrzymanie. Jeżeli tym razem się nie uda to w następnym cyklu raczej nie możesz odstawić duphastonu. Będziesz musiała zrobić betę pod koniec FL i jeśli będzie pozytywna to dalej będziesz brać. Najważniejsze, że wiesz co robić a póki co trzymamy się wersji, że silny Kropuś przetrwa
Moni wspaniały dzidziuś!!! Ja się nie mogę doczekać żeby mojego zobaczyć w piątek
A czy duphaston wyjdzie w badaniu krwi? Jak kurczę stwierdzić wysokosc proga przy duphastonie?
-
nick nieaktualnynuśka91 wrote:Sasanko ja biorę 3x dziennie duphaston na podtrzymanie. Jeżeli tym razem się nie uda to w następnym cyklu raczej nie możesz odstawić duphastonu. Będziesz musiała zrobić betę pod koniec FL i jeśli będzie pozytywna to dalej będziesz brać. Najważniejsze, że wiesz co robić a póki co trzymamy się wersji, że silny Kropuś przetrwa
Moni wspaniały dzidziuś!!! Ja się nie mogę doczekać żeby mojego zobaczyć w piątek
Nie, nie bede odstawiac. Moze zle sie wyrazilam, bede brala go do usranej smierci W ogole to ja caly czas czuje, ze tam cos sie dzieje, nie boli, ale a to zakluje, a to cos zalaskocze, w styczniu tego nie mialam. No nic, nie robie sobie wiekszych nadziei, choc staram sie wierzyc.
Jutro wstane raniutko i bede czekac na same piekne testy. Buziaki, Dziewczyny :* Kciuki zacisnieteMagduullina, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
Sasanko - niestety nie otrzymalam zadnego foto Na oddzialach nie daja a i na prywatnej poki co nie dala mi gin. Ale na kolejnej prywatnej bede wolac
Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
nick nieaktualnySzona, podobno nie wychodzi, bo jest syntetyczny. Luteina zaburza wynik proga, bo wychodzi w badaniu :*
Cukrzyk, no dobra, poczekamy, a poki co wizualizujemy sobie, ze jest piekny i kochany :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 21:08
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
moni05 wrote:Za wszystkie kciuki naprawdę dziękuję, kocham Was normalnie :*
Tele, trzymam mooooocno!
Niecierpliwa, widzisz! Jest dobrze. Może to jakiś wybryk natury i tego się trzymajmy :* mam nadzieję, że jesteś spokojniejsza?
Sasanka, podoba mi się podejście tego lekarza! Jest mega! Naprawdę, w tym jest ogromny pozytyw. Co by nie było to i tak będziesz w dobrych rękach, a to baaaardzo ważne i w końcu doprowadzi do wymarzonego dzidziutka.
Ja dopiero w domu, bo jeszcze młodą trzeba było od babci zgarnąć
Bobo wierzga jak wariat mały ma 2,52cm, wiek usg odpowiada temu, co jest wg OM, czyli 9+2, idealnie. Serduszko równo, wstępnie patrzył na kości, mówił, że nie widzi anomalii żadnyh nigdzie, ale wiadomo, na genetyczne za szybkooo. Ale ponoć jeśli prenatalne i połówkowe będą ok to on nie widzi sensu aminopunkcji. Dziecku nic (póki co) nie jest, więc małe szanse, że doszło do jego zakażenia. No i foteczka, akurat do zdjęcia zwinął się maluszek w kłębek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/07074270eaeb.jpgmoni05, Magduullina lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Sasanka55 wrote:Szona, podobno nie wychodzi, bo jest syntetyczny. Luteina zaburza wynik proga, bo wychodzi w badaniu :*
Cukrzyk, no dobra, poczekamy, a poki co wizualizujemy sobie, ze jest piekny i kochany :*
No właśnie! Ale złe przeczytałam, Nuśka pisała o zrobieniu bety a nie proga. Jeden kieliszek, a już pijana. Ajm soriSasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość
-
Sasanka55 wrote:Moj gin powiedzial, ze mam brac duphaston 3xdziennie i zastrzyk z heparyny. Pojutrze oznaczam bete, jesli spada, odstawiam wszystko, jesli rosnie, kontynuuje i dzwonie do niego. Wytlumaczyl tez, ze szanse sa malusienskie skoro prog tak bardzo spadl i endometrium male (6mm), ale zeby sie nie poddawac, bo rozne rzeczy juz widzial. Jezeli sie nie uda teraz, to duphek zdecydowanie po owu przez 10 dni.
Szona, Kociaku, nie smuc sie :* przeciez marzec przyniesie szczescie
Aaa, w opisie USG nie ma nic ciekawego, tylko ze w lewym jajniku mam cialko zolte o sr. 18mm. Glupek ze mnie, co to oznacza?Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ochmanka, mówisz, masz, za parę dni sobie wysikasz
Monika, jeszcze tego nie można wykluczyć, wykluczyć może tylko aminopunkcja, na którą mój lekarz trochę kręci nosem... ale ja tam jestem dobrej myśli. Tylko może z jednej strony bym chciała wiedzieć niż nie wiedzieć do końca.Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Sasanka55 wrote:Wlasnie nie wiem, o co chodzi z tym cialkiem zoltym. Moze jest jakies uposledzone, ze siedzi i nie wie, co ma robic...
Co do duphastonu, to pewnie Was poslucham po jakim czasie zazwyczaj przychodzi @ z odstawienia?Sasanka55 lubi tę wiadomość
😭
Duphaston nie zaburza ani temperatury,ani badania progesteronu luteina już tak. Ja mam progesteron po owu w granicach 12,ale w 3dc poniżej 0.10,jak kobiety w menopauzie. Nie zajdę ani nie donoszę ciąży bez niego po owulacji biorę 1x1 a w przypadku pozytywnego testu mam zwiększyć do 2x1. Hmmm chyba jeszcze rano nasikam na test i zdecyduję czy to już pora... No nie wierzę w te moje cienie!
-
nick nieaktualnyDziewczyny, czy Was bola zastrzyki heparynowe? Ja juz po drugim i umieram. Bol taki dziwaczny, szczypie i piecze jak przy uzadleniu przez ose dobre 20 minut Nie wiem, czy stary cos zle robi czy jak... Po wczorajszym mam krwiako-siniaka na pol brzucha
-
nick nieaktualnyPauliśka wrote:Duphaston nie zaburza ani temperatury,ani badania progesteronu luteina już tak. Ja mam progesteron po owu w granicach 12,ale w 3dc poniżej 0.10,jak kobiety w menopauzie. Nie zajdę ani nie donoszę ciąży bez niego po owulacji biorę 1x1 a w przypadku pozytywnego testu mam zwiększyć do 2x1. Hmmm chyba jeszcze rano nasikam na test i zdecyduję czy to już pora... No nie wierzę w te moje cienie!
Pauliska, a ja w nie wierze i bardzo mocno trzymam kciuki. Nie wiem, czy wiecej tego Duphastonu bym nie brala na Twoim miejscu... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
szona wrote:A czy duphaston wyjdzie w badaniu krwi? Jak kurczę stwierdzić wysokosc proga przy duphastonie?
agge lubi tę wiadomość
😭
moni05 wrote:Ochmanka, mówisz, masz, za parę dni sobie wysikasz
Monika, jeszcze tego nie można wykluczyć, wykluczyć może tylko aminopunkcja, na którą mój lekarz trochę kręci nosem... ale ja tam jestem dobrej myśli. Tylko może z jednej strony bym chciała wiedzieć niż nie wiedzieć do końca.Sasanka55, moni05 lubią tę wiadomość
😭
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Ja mam zwykle tak, że biorę dupka od 3dpo, zwykle 12-13 dpo pojawia się podbarwiony śluz. Jak wieczorem nie wezmę dupka to wtedy następnego dnia popołudniu mam @
O kurcze, to szybko sie u Ciebie pojawia po odstawieniu, ale to chyba dobrze Gin 5 razy mowil mi, bym brala po owu, kiedy bede miala pewnosc, ze owu wystapila, bo inaczej moge zadzialac jak antykoncepcja... Rety kotlety, teraz dopiero bede szalec z owulakami -
Sasanka55 wrote:Dziewczyny, czy Was bola zastrzyki heparynowe? Ja juz po drugim i umieram. Bol taki dziwaczny, szczypie i piecze jak przy uzadleniu przez ose dobre 20 minut Nie wiem, czy stary cos zle robi czy jak... Po wczorajszym mam krwiako-siniaka na pol brzucha
Sasanka55 lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62