Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwona boli. Mnie bardzo bolało i to zarówno jeden niedrozny jak i drugi drozny. Oddychalam jak przy porodzie ale to chwilowy bol
. Nawet nie 10 sekund więc idzie wytrwać jak widzisz chodzę, zyje, jestemIwona28, MonikA_89!, Ochmanka, moni05 lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
18 dpt - 5718 -
nick nieaktualnyKingulla wrote:Iwona boli. Mnie bardzo bolało i to zarówno jeden niedrozny jak i drugi drozny. Oddychalam jak przy porodzie ale to chwilowy bol
. Nawet nie 10 sekund więc idzie wytrwać jak widzisz chodzę, zyje, jestem -
Kingulla tez się zastanawiam nad hsg i widziałam opcję ze znieczuleniem. Czytałam, że całość trwa 20 minut, to mogłabym nie wytrzymać tyle, ale 10 sekund to może bym jakoś zacisnęła zęby.
Ochmanka lubi tę wiadomość
-
Sasanka piękna wiadomość!
Sasanka55 lubi tę wiadomość
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
nick nieaktualny
-
Maria87 wrote:No ja to najbardziej komediowe lubię, bo seriale traktuję jako reset od myślenia
Salome lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
MonikA_89! wrote:To obejrzyj sobie pokojówki z Beverly Hills W stylu gotowych na wszystko
Znam, znam! Ale oglądałam kilka lat temu, a tu widzę, że jeszcze jakiś sezon był, którego nie kojarzę. Dzięki!2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Sasanka, a co na temat proga powiedział lekarz? Możliwe, ze mówiłaś, a mi wypadło z głowy - określił jaką dawkę luteiny/duphastonu masz brać? Czy miał o tym zdecydować po dzisiejszej becie?
-
nick nieaktualnyDziewczyny, kocham Was :* Tesc jest gluchy i sie rozsiadl, mimo ze mu mowilam, ze mam chyba ospe i goraczke i cos z brzuchem W kazdym razie wypil kawke, pogadal o tym, ze powinnam jechac z nim na Kresy i do Czarnobyla, poki jeszcze dziecka nie mam i w ciazy nie jestem, po czym poszedl. Uf. Dzwonilam do lekarza, kazal brac Duphaston i czekac spokojnie. Powiedzial, ze za tydzien powinno sie cos wiecej wyjasnic. W pon.pojde po L4, jesli w niedziele beta nie spadnie, pieprze juz prace, nawet taka z lozka.
Dobra, dziewczyny, oszalalam... Mam tak:
- Duphaston 10mg
- Luteine 50mg
- mame farmaceutke, ktora moze zalatwic mi co trzeba
- weterynarza wypisujacego mi recepty
Najlepiej by bylo, gdybym wykorzystala swoje zasoby lekow. Ile brac i jak? Dzis juz wyssalam w pyte tej luteiny i lyknelam chyba z 6 duphastonow. Lekarzowi juz nic o tym nie mowilam, bo powiedzial, zebym brala tak jak biore (1tbl duphka 10mg x 3dziennie), a wole posluchac Was!
Jeszcze ucieszyl sie, ze brzuch nie boli i caly czas mam temp. powyzej 37.2.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 18:18
APrzybylska, Magduullina, Camillee91, moni05 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To chyba mam swój pierwszy evap. Gdy przeczytałam dziś, że te Nordy to nic spektakularnego to wróciłam do domu i siknęłam. Niby coś mi zamajaczyło, ale uznałam, że to w moich oczach, włożyłam test do szuflady i tyle. No a teraz, co oczywiste zajrzałam znowu do szuflady. I sama nie wiem. Wszystkie moje testy dotychczas to kompletna śnieżnobiała biel. A teraz mam wrażenie, że coś tam jest. Pewnie nawet by mi nie przeszło przez myśl, że coś tam może być, gdyby nie to, że od wczoraj mam coraz ciemniejsze owulaki. Tak jak pisałam - dziś 8-10 dpo. Nawet nie wiem czy na zdjęciu coś widać. Emocje jak na grzybobraniu ;p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e0abb613de0.jpgSasanka55, agge, Malgonia, Magduullina, moni05, Niecierpliwa..., MonikA_89!, moyeu, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
-
Malina tu to nawet powiedzenie, ze póki małpy ni ma jest nadzieja się nie sprawdza,. bo i te z małpami okazują się być ciężarne. dlatego profilaktycznie trzeba sikać na testy każdy piątek coby człowiek nie zapił ciąży przez przypadek
Sasanko ja już swoje zdanie w sprawie luteiny wyraziłam. Jak czytam forum lasek które mają in vitro z KD i one w 99% podchodzą na sztucznych cyklach to 400 mg progesteronu to jest minimum absolutne. i osobiście bym Ci taką dawkę doradzała.
p.s. Taki weterynarz to skarbSasanka55, szona, MonikA_89!, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzona jest ciezarowka, Szona jest ciezarowka lalalala :* :* :* Wybaczcie, ale dobry Nord nie jest zly i moim zdaniem to i tak najmniejszy klamczuszek ze wszystkich testow Niuniek, a moze sikniesz jeszcze? Kurczeee, co za dzien
szona, Magduullina, moni05, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalgonia wrote:Malina tu to nawet powiedzenie, ze póki małpy ni ma jest nadzieja się nie sprawdza,. bo i te z małpami okazują się być ciężarne. dlatego profilaktycznie trzeba sikać na testy każdy piątek coby człowiek nie zapił ciąży przez przypadek
Sasanko ja już swoje zdanie w sprawie luteiny wyraziłam. Jak czytam forum lasek które mają in vitro z KD i one w 99% podchodzą na sztucznych cyklach to 400 mg progesteronu to jest minimum absolutne. i osobiście bym Ci taką dawkę doradzała.
p.s. Taki weterynarz to skarb
Az musialam sobie na kalkulatorze obliczyc, ile to jest 400/50 :* Dziekuje. Bede zrec duzo tego! Dopoki kropek walczy, nie dam mu odejsc! A duphaston bys wylaczyla zupelnie?Malgonia, Magduullina lubią tę wiadomość
-
szona wrote:To chyba mam swój pierwszy evap. Gdy przeczytałam dziś, że te Nordy to nic spektakularnego to wróciłam do domu i siknęłam. Niby coś mi zamajaczyło, ale uznałam, że to w moich oczach, włożyłam test do szuflady i tyle. No a teraz, co oczywiste zajrzałam znowu do szuflady. I sama nie wiem. Wszystkie moje testy dotychczas to kompletna śnieżnobiała biel. A teraz mam wrażenie, że coś tam jest. Pewnie nawet by mi nie przeszło przez myśl, że coś tam może być, gdyby nie to, że od wczoraj mam coraz ciemniejsze owulaki. Tak jak pisałam - dziś 8-10 dpo. Nawet nie wiem czy na zdjęciu coś widać. Emocje jak na grzybobraniu ;p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e0abb613de0.jpgMagduullina lubi tę wiadomość
-
Sasanka55 wrote:Szona jest ciezarowka, Szona jest ciezarowka lalalala :* :* :* Wybaczcie, ale dobry Nord nie jest zly i moim zdaniem to i tak najmniejszy klamczuszek ze wszystkich testow Niuniek, a moze sikniesz jeszcze? Kurczeee, co za dzien
Spokojnie na razie szona ma swojego evapka zobaczymy za kilka dni. Test zrobiłam bo zaczęły mnie okropnie bolec plecy i mam tak opuchnięta gębę, w tym pod oczami - jak nigdy. Taka się czuje cała do dupy. Ni to gorąco, ni to cycki bolą, trochę w bani szumi. Taki jakby pierwszy dzień przeziębienia. Pożyjemy zobaczymy
-
Szona no majaczy tam coś... a masz teścik na jutro? Ja póki nie widzę różu to nie skaczę do góry, ale zawsze cień jest bardziej obiecujący niż biel więc oby to było to
Sasanko ja bym brała 3x2 luteiny i 3x1 dupka
no i zobaczysz w niedzielę jaki będzie progesteron. Jeśli beta będzie rosła (co oczywiście zakładamy tu wszystkie), a progesteron mimo tego będzie poniżej 10 wtedy trzeba będzie go jeszcze dołożyć.szona, Sasanka55 lubią tę wiadomość
-
Fajnie Was mieć i móc Wam pokazac nawet tak czerstwy test mąż by pewnie zawiózł mnie do psychiatryka
Sasanka55, Magduullina, Malinaa90, nuśka91, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Iwona, miałam hsg w 11 dc i normalnie miałam się w tym samym cyklu starać. Ponoć 3 cykle po hsg są "najbardziej płodne"
Malgoniu 20 minut trwało łącznie z zakładaniem tego całego sprzętu, ale to akurat nie bolało. Samo wlewanie kontrastu tak, jakby ktoś mi chciał macicę wyrwać razem z jelitami i resztą wnętrzności nawet spytałam później doktora, czy nikt mu nigdy nie przywalił po tym zabiegu zaśmiał się i powiedział, że nie, ale nasłuchał się wiele nieprzyjemnych uwag
Szona
widzę kreskę liczę, że to jednak nie evap ponoć nordy wygrywają teraz w klasyfikacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 18:37
szona lubi tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙