Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Malgonia wrote:Szona no majaczy tam coś... a masz teścik na jutro? Ja póki nie widzę różu to nie skaczę do góry, ale zawsze cień jest bardziej obiecujący niż biel więc oby to było to
Sasanko ja bym brała 3x2 luteiny i 3x1 dupka
no i zobaczysz w niedzielę jaki będzie progesteron. Jeśli beta będzie rosła (co oczywiście zakładamy tu wszystkie), a progesteron mimo tego będzie poniżej 10 wtedy trzeba będzie go jeszcze dołożyć.
Ja też myślę, że to totalny evap. Choć i tak śmieszne uczucie przy tych wszystkich śnieżnobiałych testach. Jeśli pudło - wezmę to za dobrą monetę i przedsmak udanego testowania w kwietniu!
Edit: a jeśli to to, to wszystkim na ciążę polecę wino, dużo winaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 18:38
Sasanka55 lubi tę wiadomość
-
Sasanka AAAa super .TYlko nie zapomnij jak ciocia Beti radzila robic zastrzyki i bedzie wszystko dobrze
Magduullina, Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
szona życze Ci z calego serduszka ,zeby Cie nord nie oszukal ale niestety...mam doswiadczenie ,ze one klamia strasznie.Nawet dzisiaj 7 dpo wysikalam 2 kreski.Juz ich nigdy nie kupie sikam dla sportu bo mi zostaly 4 z paczki
szona lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wrócilam wlasnie od nowego endo .Mam pytanko czy ktoras sie spotkala z taka diagnozą
-Nie ma powodu przyjmowac Jodu ani przed ciażą ani w ciazy jezeli bierze sie euthyros/letrox
podobno nie ma teraz niedoboru jodu...
A jod biora kobiety ,ktore nie przyjmuja lekow na tarczyce
Jestem jeszcze glupsza niz bylam.Odstawilam jod bo mi podwyzszal TSH .Nie mam hashi -
Szona gdyby za coś takiego mieli zamykać w wariatkowie, to już dawno wszystkie znałybyśmy się osobiście
Kingulla do tej pory przeżyłam jedynie biopsję endometrium.. nie powiem, żeby to był ból nie do wytrzymania, ale przyjemne nie było. Zwłaszcza, ze mam tak poskręcaną szyjkę, że z przedostaniem się przez nią był problem... no ale cały czas położna masowała mnie po brzuszku. urocze to było i będę tego anioła pamiętać zawsze
Ale nie ukrywam, ze Twój opis jakoś tak mnie nie zachęcił
szona lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:szona życze Ci z calego serduszka ,zeby Cie nord nie oszukal ale niestety...mam doswiadczenie ,ze one klamia strasznie.Nawet dzisiaj 7 dpo wysikalam 2 kreski.Juz ich nigdy nie kupie sikam dla sportu bo mi zostaly 4 z paczki
Kupię sobie w przyszłym miesiacu facelle a jeśli nadal będę czuła się jak kupa, to po weekendzie zrobię betę. Za stara jestem na wieszanie się na lampie i gimnastykę z testem
-
nick nieaktualnyszona wrote:Ja też myślę, że to totalny evap. Choć i tak śmieszne uczucie przy tych wszystkich śnieżnobiałych testach. Jeśli pudło - wezmę to za dobrą monetę i przedsmak udanego testowania w kwietniu!
Edit: a jeśli to to, to wszystkim na ciążę polecę wino, dużo wina
Ja wina duzo pilam i zaliczylam 3 ciaze w nieco ponad pol roku przy beznadziejnych wynikach meza, takze wiadomo, co pomaga. Jesli tez sobie nie zalowalas, to nie jest to zaden evap :p kurde, Szona, nie mow tak! Ja wierze!
Wlasnie poklocilam sie z mama. Mowie, ze chce caly karton Luteiny, a mama na to, zebym brala tak, jak lekarz kazal, bo to hormony i rozwale sobie caly organizm. Slabo, bo weterynarz wyjechal na kilka dni, a ja mam 19 tabletek Luteiny i 3.5 opakowania Duphastonu. Nie wiem, dlaczego lekarz przepisal mi tak mala dawke to naprawde dobry specjalista.szona, Malgonia lubią tę wiadomość
-
A mnie to znów bobki zawsze oszukują. Chyba jeszcze nigdy nie miałam śnieżnobiałego dlatego teraz zamówiłam 6 nordów, które pewnie są teraz w drodze do swojej panci
Ja niby 8dpo, albo 9, ale idę dziś na wino z koleżanką, a jutro potańczyć więc trochę alko się poleje (Nie pojam wódki więc nie będzie tak dramatycznie ) dzieć w razie czego i tak jeszcze nic ode mnie nie łyknie
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
18 dpt - 5718 -
nick nieaktualnySzona cos swita sprawdz jeszcze ale kciuki sciskam juz mam zdretwiale normalnie ... A ja dzis dzien z chlopcami bylismy u babc z kwiatkani oczywiscie moi mezczyzni bosko wyglada taki maly skejcik 87 cm z tulipanem po kolana heh normalnie uwielbiam tak moi chlopcy maja wiedziec ze tak trzeba a ja zamowilam pizze zjadlam dwa kawalki i dosc chlopcy w 7 nie bie i popijam piwko na lepsze trawienie chlop mial wrocic na wieczor a bedzie dobrze jak bedzie jutro. ...
szona, Sasanka55, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Sasanka55 wrote:Ja wina duzo pilam i zaliczylam 3 ciaze w nieco ponad pol roku przy beznadziejnych wynikach meza, takze wiadomo, co pomaga. Jesli tez sobie nie zalowalas, to nie jest to zaden evap :p kurde, Szona, nie mow tak! Ja wierze!
Wlasnie poklocilam sie z mama. Mowie, ze chce caly karton Luteiny, a mama na to, zebym brala tak, jak lekarz kazal, bo to hormony i rozwale sobie caly organizm. Slabo, bo weterynarz wyjechal na kilka dni, a ja mam 19 tabletek Luteiny i 3.5 opakowania Duphastonu. Nie wiem, dlaczego lekarz przepisal mi tak mala dawke to naprawde dobry specjalista.
Wiesz co, ja bym słuchała lekarza.
Sasanka55, Malinaa90 lubią tę wiadomość
-
Sasanka55 wrote:Ja wina duzo pilam i zaliczylam 3 ciaze w nieco ponad pol roku przy beznadziejnych wynikach meza, takze wiadomo, co pomaga. Jesli tez sobie nie zalowalas, to nie jest to zaden evap :p kurde, Szona, nie mow tak! Ja wierze!
Wlasnie poklocilam sie z mama. Mowie, ze chce caly karton Luteiny, a mama na to, zebym brala tak, jak lekarz kazal, bo to hormony i rozwale sobie caly organizm. Slabo, bo weterynarz wyjechal na kilka dni, a ja mam 19 tabletek Luteiny i 3.5 opakowania Duphastonu. Nie wiem, dlaczego lekarz przepisal mi tak mala dawke to naprawde dobry specjalista.
Sasanka mam w domu paczkę luteiny 100, ale dopochwowej. Mogę Ci podesłać. Mi wystarczy, a jak nie to gin mi wypisze
druga rzecz, że ja bez ciąży biorę dwa razy po 100 luetiny i nic mi się nie dzieje, więc nie słuchałabym mamyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 18:49
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
beta <1.05
07.2024 Invicta Wrocław
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
07.10 - beta 3,1 cb?
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
15dpt - 1660 prog. 28
18 dpt - 5718 -
szona wrote:Kupię sobie w przyszłym miesiacu facelle a jeśli nadal będę czuła się jak kupa, to po weekendzie zrobię betę. Za stara jestem na wieszanie się na lampie i gimnastykę z testem
szona lubi tę wiadomość
-
No dobra to dupka masz dużo.. to bierz może 2x2 dupek i 2x2 luteinę. W ciągu kilku dni i tak będzie wiadomo już jak się sprawy mają.
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f172c56df75.jpg
Przez owulaki zrobiłam ciążowy, bo we wcześniejszych 3 cyklach pozytyw wyszedł przez 2-3 dni, a później kompletna biel. A teraz była biel i znowu ciemnieje. No nic, nie ma co gdybać Za kilka dni wszystko będzie jasne.Kingulla, Sasanka55, moni05 lubią tę wiadomość
-
Malgoniu nie chciałam Cię nastraszyć. Zwyczajnie mówię jak jest, nie będę kłamać, że miałam orgazm podczas hsg bo było tak przyjemnie chociaż, jak się patrzę czasami na swojego doktorka to chyba mam hahaha
moni05, MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
beta <1.05
07.2024 Invicta Wrocław
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
07.10 - beta 3,1 cb?
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
15dpt - 1660 prog. 28
18 dpt - 5718 -
nick nieaktualnyO rany, mam juz metlik w glowie .. Szona, kocham Cie, kocham mame i mojego lekarza tez kocham, ale przynajmniej jeszcze jutro pobiore wiecej.. Dzieki temu nie krwawie, nie leca skrzepy, nie zluszcza sie jeszcze bardziej moje cienkie endometrium...
Kingulla, dziekuje :* Zachowaj, Kocie, dla siebie, bo za moment bedziesz spokojniejsza, majac ja pod nosem Twoja ciaza i bez luteiny sobie poradzi, ale wiadomo-lepiej miec, niz nie miec...
W kazdym razie uwazam, ze zdrowa ciaza chyba sama powinna dac sobie rade z progesteronem Ale tez nie wiem, jak to jest w przypadku niedomogi lutealnej i tego, jak glupi organizm wypala tej ciazy najpierw z a'la @ -
Sasanka55 wrote:O rany, mam juz metlik w glowie .. Szona, kocham Cie, kocham mame i mojego lekarza tez kocham, ale przynajmniej jeszcze jutro pobiore wiecej.. Dzieki temu nie krwawie, nie leca skrzepy, nie zluszcza sie jeszcze bardziej moje cienkie endometrium...
Kingulla, dziekuje :* Zachowaj, Kocie, dla siebie, bo za moment bedziesz spokojniejsza, majac ja pod nosem Twoja ciaza i bez luteiny sobie poradzi, ale wiadomo-lepiej miec, niz nie miec...
W kazdym razie uwazam, ze zdrowa ciaza chyba sama powinna dac sobie rade z progesteronem Ale tez nie wiem, jak to jest w przypadku niedomogi lutealnej i tego, jak glupi organizm wypala tej ciazy najpierw z a'la @
No właśnie - z jednej strony ciąża sobie powinna radzić sama, z drugiej niedomoga. Ej, dobra! Bierz jak czujesz - nawet i więcej! Zobaczymy co nam powie kolejna beta. Kciuki zaciskam nawet nogami!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKingulla wrote:Malgoniu nie chciałam Cię nastraszyć. Zwyczajnie mówię jak jest, nie będę kłamać, że miałam orgazm podczas hsg bo było tak przyjemnie chociaż, jak się patrzę czasami na swojego doktorka to chyba mam hahaha
Na NFZ nie dają znieczulenia pytałam w środę ale ludze sie ze bedzie to w kategorii nieprzyjemne a nie mega bolace:)