Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 1 marca 2019, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się na marcowy wątku! Piękny początek miesiąca, niech passa trwa :) u mnie jutro punkcja. Mam stresa :p

    agge, moni05, Dośka, MonikA_89!, Ania_85_, APrzybylska, szona, Malinowa91, Szczesliwa_mamusia, Ochmanka lubią tę wiadomość

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4035 6184

    Wysłany: 1 marca 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Olga! Będzie dobrze :*

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 1 marca 2019, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga kciuki. A masz już jakieś wieści jak pęcherzyki rosną czy to wiadomo dopiero po punkcji?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Jagusia84 Ekspertka
    Postów: 191 164

    Wysłany: 1 marca 2019, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    A mierzysz temperaturę zawsze o tej samej godzinie, po x godzinach snu i przez tyle samo minut? :) Często takie niuanse mają znaczenie. Ja zauważyłam nawet, że jak mnie boli głowa i wieczorem wezmę tabletkę, to rano mam niższą temperaturę :P Uważam, że Twój wykres jest ładny o dwufazowy, więc nie masz powodów do zmartwień :)
    Tak mierzę zawsze o tej samej porze tzn. O 6.10.
    Mniej więcej po 6-7 godz snu.

    Dzięki dziewczyny za odpowiedź :)

  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6552 9498

    Wysłany: 1 marca 2019, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa - to kurczaczek (chyba?) miał pozytywa, nie ja ;)
    U mnie jeszcze z tydzień do testowania. Chociaż aplikacja wróży mi @ na 4.03.
    Muszę w końcu te testy zakupić!

    Witam wszystkie w pierwszym dniu marca :) za 3 tygodnie wiosna a to super czas na początek ciąży :D

    MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 1 marca 2019, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Szczęśliwa - to kurczaczek (chyba?) miał pozytywa, nie ja ;)
    U mnie jeszcze z tydzień do testowania. Chociaż aplikacja wróży mi @ na 4.03.
    Muszę w końcu te testy zakupić!

    Witam wszystkie w pierwszym dniu marca :) za 3 tygodnie wiosna a to super czas na początek ciąży :D
    Tak,tak. Kurczaczek. Widzisz telefon mi podpowiedzial Kaczorek i tak wpisalam. Znaczy sie,ze tez musisz wysikac 2 kreski ;-)

    Dośka, Kaczorka lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Dośka Autorytet
    Postów: 1172 1817

    Wysłany: 1 marca 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane! <3

    Olga trzymam kciuki!! Sassanko, oby to było TO! :)

    Jeśli chodzi o objawy to ból piersi dość szybko po owulacji, kłucie/ciągnięcie takie dziwne uczucie w pachwinach, później pojawił się przez 2/3 dni mocny ból krzyża, podobny do tego jaki miałam zawsze przed @, ale tutaj pojawił się dużo szybciej i ogólne zmęczenie, duża senność wieczorami.

    Sasanka55, szona lubią tę wiadomość

    bl9cmg7y7g2u5710.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7533 10667

    Wysłany: 1 marca 2019, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Sasanko - jak nie później. U mnie 4 dc dopiero :P
    U mnie 3dc :P Sikamy razem? :D

    Malgonia lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7533 10667

    Wysłany: 1 marca 2019, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_89 wrote:
    Dziewczyny witam się na marcowy wątku! Piękny początek miesiąca, niech passa trwa :) u mnie jutro punkcja. Mam stresa :p
    Nie bój się, punkcja nie jest straszna. Ledwo się położysz na fotelu to zaśniesz :) Trzymam kciuki za dużo dojrzałych komórek!

    szona lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2019, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jak odroznic ciazowa sennosc od lenistwa :) Mnie peka glowa i mam zgage/mdlosci. Ciaza jak ta lala :) No chyba ze zemdlilo mnie od mieszanki zelkow z marchewkowymi babeczkami.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f898db7075dc.jpg

    Moja autorska kompozycja- tecza na kupie. Ma sie ten zmysl artystyczny :)

    MonikA_89!, Ania_85_, szona, eemmiilliiaa, agge, Dośka, Kaczorka, Malinowa91, Kurczaczek89, Beti82, moni05, Ochmanka, nuśka91 lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7533 10667

    Wysłany: 1 marca 2019, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusia84 wrote:
    Tak mierzę zawsze o tej samej porze tzn. O 6.10.
    Mniej więcej po 6-7 godz snu.

    Dzięki dziewczyny za odpowiedź :)
    Spróbuj mierzyć zawsze tyle samo minut i zobaczysz czy coś pomogło :) Jest tyle czynników, które mają wpływ na temperaturę, że nie da się wszystkich wyeliminować. A Twój wykres aż takich mocnych schodów nie ma :)

    Jagusia84 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 1 marca 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz mozna oficjalnie się przywitać w marcowym wątku .
    Będę siedzieć tu z Wami i rozsiewać wiruski .
    Życzę powodzenia i trzymam kciuki by były te dwie kreski
    A my mamy już 16 tc !!! Kiedy to zleciało ? Przecież nie dawno testowałam

    Sasanka55, Ania_85_, szona, agge, Weronikaaa, moni05, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 1 marca 2019, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim :)mialyscie racje,temp w gore poszla dalej i FF wyznaczylo owu na 15dc. Byl wtedy szczyt sluzu,pozytywy az bordowe,za to silne bole owulacyjne byly 16dc. Dzisiaj 18. Wczoraj i dzisiaj sluz lepki i bialawy,szyjka zamknieta. Wzielam dupka skoro jest 3dpo. Niech sie dzieje wola nieba i byle do 10.03 do testowania...

    Sasanka55, szona, agge, Szczesliwa_mamusia, Kaczorka, Arashe lubią tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • Ania_85_ Autorytet
    Postów: 300 1019

    Wysłany: 1 marca 2019, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny- dzisiaj jednak nie testowałam, bo zdecydowanie za wcześnie. Może siknę jutro, ale też tak raczej dla sportu, bo to będzie dopiero 9dpo ;)
    Pozostałe testy zostawiam na przyszły tydzień ;)

    uwo9skjob07enzxz.png
  • szona Autorytet
    Postów: 5721 13507

    Wysłany: 1 marca 2019, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mogę wyjść z podziwu dla swojego męża. Gluty po pachy, gorączka (więc wiadomo - prawie pisze testament) i mówi, ze pójdzie do apteki po leki. Po chwili jednak się wstrzymał i pada pytanie: a jeśli jakiś lek wpłynie na jakość mojej spermy?! Nooo no no, woli umrzeć niż zaszkodzić poczęciu. DUMA!

    A tak serio to uważam, że jemu się wydaje, że skoro tak ochoczo ruszył do ataku, to ja od razu będę w ciąży. Ciekawe ile miesięcy takich maratonów udźwignie ;)

    Kingulla, Sasanka55, Dośka, Ania_85_, Szczesliwa_mamusia, Kaczorka, agge, moni05, Arashe, Ochmanka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2019, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    No nie mogę wyjść z podziwu dla swojego męża. Gluty po pachy, gorączka (więc wiadomo - prawie pisze testament) i mówi, ze pójdzie do apteki po leki. Po chwili jednak się wstrzymał i pada pytanie: a jeśli jakiś lek wpłynie na jakość mojej spermy?! Nooo no no, woli umrzeć niż zaszkodzić poczęciu. DUMA!

    A tak serio to uważam, że jemu się wydaje, że skoro tak ochoczo ruszył do ataku, to ja od razu będę w ciąży. Ciekawe ile miesięcy takich maratonów udźwignie ;)

    Hahaha :D dzielny maz :) Tez jestem dumna! Duzo zdrowka dla chorowitka :) Moj rowniez mysli, ze jak sie postara, pomerda 2 razy, to powinno pyknac.

    Ania, myslalam, ze to juz jakies 14dpo :) no nic, to trzymam kciuki jeszcze kilka dni i puszczam, jak pokazesz nam II.

    5ylwian, czas do 10ego szybko zleci :)

    Ania_85_, 5ylwian, szona lubią tę wiadomość

  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6552 9498

    Wysłany: 1 marca 2019, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka - na pierwszy rzut oka pomyślałam, że zagryzasz mielonego żelkami.. :p

    5ylwian - czyli aplikacja analizuje wykres podobnie jak ja :)
    Skoro owu wyznaczona, to teraz trzeba czekać :)

    Sasanka55, agge, 5ylwian lubią tę wiadomość

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 1 marca 2019, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika we dwie to minimum dwie kreski wysikamy ;)

    Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 1 marca 2019, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w marcu :) I gratuluję wszystkich kreseczek!! :)

    U mnie dziś prawdopodobnie 1dpo, a już mam objawy :P A tak właściwie nie do końca ja - moja koteczka całą noc spała mi na brzuchu, choć tego zazwyczaj nie robi, a ostatnio też tak na mnie wlaziła, jak byłam w ciąży. Tak więc na pewno coś w tym jest! :D

    Ania_85_, agge, Kaczorka, Dośka, szona, moni05, Arashe, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • Ania_85_ Autorytet
    Postów: 300 1019

    Wysłany: 1 marca 2019, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Ania, myslalam, ze to juz jakies 14dpo :) no nic, to trzymam kciuki jeszcze kilka dni i puszczam, jak pokazesz nam II.

    A tak sobie w urodzinki chciałam zatestować, ale stwierdziłam, że to by było już lekkie przegięcie ;)

    Za to wczoraj robiłam badania i dzisiaj przyszły mi wyniki.

    Glukoza 5,50 mmol/l norma 3,90-5,50
    TSH 2,43 nIU/ml norma 0,27-4,20 (po 3 tyg łykania Euthyrox N 25)- 31.08.2018 było 4,15, a 15.01.2019- 2,65
    FT4 1,06 ng/dl norma 0,93-1,71 (31.08.2018 było 1,15, a 15.01.2019- 0,93
    Toksoplazmoza:
    IgG <0,18 IU/ml (czyli wg normy niereaktywny)
    Igm- bez wartości, tylko informacja, że niereaktywny
    Cytomegalowirus- niereaktywny
    anty-TPO 19,30 IU/ml norma 0,00-34,00
    anty-TG <10,00 IU/ml norma 0,00-115,00
    Prolaktyna na czczo 40,00 ng/ml norma 4,79-23,30
    Prolaktyna po MCP 69,90 ng/ml

    Kiepski sobie zrobiłam prezent urodzinowy :(
    Na większości kompletnie się nie znam- endokrynolog dodała tylko komentarz "w granicach normy laboratoryjnej", ale już się nauczyłam, że te normy są kiepskim wyznacznikiem- w zeszłym roku się ucieszyłam, że mam TSH 4,15, bo to przecież w normie- ja głupia :(.
    Najbardziej mnie martwi ta prolaktyna. :( Na pocieszenie dodam, że robiona w 22dc. Wiem, że powinno się robić 2-5dc, ale lekarz powiedział, że to nie ma znaczenia i żeby zrobić kiedy chcę, a na necie czytałam, że w 21-22dc też się robi, bo wtedy najwyższa i zależy co lekarz chce sprawdzić. A ja nie chciałam już dłużej czekać i chciałam wszystko hurtowo zrobić. ;/ Najwyżej powtórzę w 2-5dc.

    Przepraszam Was za taki elaborat, ale wiem, że Wy się dużo lepiej znacie na tych badaniach i może coś mi podpowiecie- głównie w sprawie tej prolaktyny, bo jak zapytałam google, to się trochę podłamałam :(

    uwo9skjob07enzxz.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego