Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny witam się na marcowy wątku! Piękny początek miesiąca, niech passa trwa u mnie jutro punkcja. Mam stresa :p
agge, moni05, Dośka, MonikA_89!, Ania_85_, APrzybylska, szona, Malinowa91, Szczesliwa_mamusia, Ochmanka lubią tę wiadomość
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
MonikA_89! wrote:A mierzysz temperaturę zawsze o tej samej godzinie, po x godzinach snu i przez tyle samo minut? Często takie niuanse mają znaczenie. Ja zauważyłam nawet, że jak mnie boli głowa i wieczorem wezmę tabletkę, to rano mam niższą temperaturę Uważam, że Twój wykres jest ładny o dwufazowy, więc nie masz powodów do zmartwień
Mniej więcej po 6-7 godz snu.
Dzięki dziewczyny za odpowiedź -
Szczęśliwa - to kurczaczek (chyba?) miał pozytywa, nie ja
U mnie jeszcze z tydzień do testowania. Chociaż aplikacja wróży mi @ na 4.03.
Muszę w końcu te testy zakupić!
Witam wszystkie w pierwszym dniu marca za 3 tygodnie wiosna a to super czas na początek ciążyMonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaczorka wrote:Szczęśliwa - to kurczaczek (chyba?) miał pozytywa, nie ja
U mnie jeszcze z tydzień do testowania. Chociaż aplikacja wróży mi @ na 4.03.
Muszę w końcu te testy zakupić!
Witam wszystkie w pierwszym dniu marca za 3 tygodnie wiosna a to super czas na początek ciążyDośka, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Dziękuję kochane!
Olga trzymam kciuki!! Sassanko, oby to było TO!
Jeśli chodzi o objawy to ból piersi dość szybko po owulacji, kłucie/ciągnięcie takie dziwne uczucie w pachwinach, później pojawił się przez 2/3 dni mocny ból krzyża, podobny do tego jaki miałam zawsze przed @, ale tutaj pojawił się dużo szybciej i ogólne zmęczenie, duża senność wieczorami.
Sasanka55, szona lubią tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Sasanko - jak nie później. U mnie 4 dc dopiero
Malgonia lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Olga_89 wrote:Dziewczyny witam się na marcowy wątku! Piękny początek miesiąca, niech passa trwa u mnie jutro punkcja. Mam stresa :p
szona lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyTylko jak odroznic ciazowa sennosc od lenistwa Mnie peka glowa i mam zgage/mdlosci. Ciaza jak ta lala No chyba ze zemdlilo mnie od mieszanki zelkow z marchewkowymi babeczkami.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f898db7075dc.jpg
Moja autorska kompozycja- tecza na kupie. Ma sie ten zmysl artystycznyMonikA_89!, Ania_85_, szona, eemmiilliiaa, agge, Dośka, Kaczorka, Malinowa91, Kurczaczek89, Beti82, moni05, Ochmanka, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Jagusia84 wrote:Tak mierzę zawsze o tej samej porze tzn. O 6.10.
Mniej więcej po 6-7 godz snu.
Dzięki dziewczyny za odpowiedźJagusia84 lubi tę wiadomość
😭
To teraz mozna oficjalnie się przywitać w marcowym wątku .
Będę siedzieć tu z Wami i rozsiewać wiruski .
Życzę powodzenia i trzymam kciuki by były te dwie kreski
A my mamy już 16 tc !!! Kiedy to zleciało ? Przecież nie dawno testowałamSasanka55, Ania_85_, szona, agge, Weronikaaa, moni05, Ochmanka lubią tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Czesc wszystkim :)mialyscie racje,temp w gore poszla dalej i FF wyznaczylo owu na 15dc. Byl wtedy szczyt sluzu,pozytywy az bordowe,za to silne bole owulacyjne byly 16dc. Dzisiaj 18. Wczoraj i dzisiaj sluz lepki i bialawy,szyjka zamknieta. Wzielam dupka skoro jest 3dpo. Niech sie dzieje wola nieba i byle do 10.03 do testowania...
Sasanka55, szona, agge, Szczesliwa_mamusia, Kaczorka, Arashe lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
No nie mogę wyjść z podziwu dla swojego męża. Gluty po pachy, gorączka (więc wiadomo - prawie pisze testament) i mówi, ze pójdzie do apteki po leki. Po chwili jednak się wstrzymał i pada pytanie: a jeśli jakiś lek wpłynie na jakość mojej spermy?! Nooo no no, woli umrzeć niż zaszkodzić poczęciu. DUMA!
A tak serio to uważam, że jemu się wydaje, że skoro tak ochoczo ruszył do ataku, to ja od razu będę w ciąży. Ciekawe ile miesięcy takich maratonów udźwignieKingulla, Sasanka55, Dośka, Ania_85_, Szczesliwa_mamusia, Kaczorka, agge, moni05, Arashe, Ochmanka, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszona wrote:No nie mogę wyjść z podziwu dla swojego męża. Gluty po pachy, gorączka (więc wiadomo - prawie pisze testament) i mówi, ze pójdzie do apteki po leki. Po chwili jednak się wstrzymał i pada pytanie: a jeśli jakiś lek wpłynie na jakość mojej spermy?! Nooo no no, woli umrzeć niż zaszkodzić poczęciu. DUMA!
A tak serio to uważam, że jemu się wydaje, że skoro tak ochoczo ruszył do ataku, to ja od razu będę w ciąży. Ciekawe ile miesięcy takich maratonów udźwignie
Hahaha dzielny maz Tez jestem dumna! Duzo zdrowka dla chorowitka Moj rowniez mysli, ze jak sie postara, pomerda 2 razy, to powinno pyknac.
Ania, myslalam, ze to juz jakies 14dpo no nic, to trzymam kciuki jeszcze kilka dni i puszczam, jak pokazesz nam II.
5ylwian, czas do 10ego szybko zleci
Ania_85_, 5ylwian, szona lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja w marcu I gratuluję wszystkich kreseczek!!
U mnie dziś prawdopodobnie 1dpo, a już mam objawy A tak właściwie nie do końca ja - moja koteczka całą noc spała mi na brzuchu, choć tego zazwyczaj nie robi, a ostatnio też tak na mnie wlaziła, jak byłam w ciąży. Tak więc na pewno coś w tym jest!Ania_85_, agge, Kaczorka, Dośka, szona, moni05, Arashe, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Sasanka55 wrote:Ania, myslalam, ze to juz jakies 14dpo no nic, to trzymam kciuki jeszcze kilka dni i puszczam, jak pokazesz nam II.
A tak sobie w urodzinki chciałam zatestować, ale stwierdziłam, że to by było już lekkie przegięcie
Za to wczoraj robiłam badania i dzisiaj przyszły mi wyniki.
Glukoza 5,50 mmol/l norma 3,90-5,50
TSH 2,43 nIU/ml norma 0,27-4,20 (po 3 tyg łykania Euthyrox N 25)- 31.08.2018 było 4,15, a 15.01.2019- 2,65
FT4 1,06 ng/dl norma 0,93-1,71 (31.08.2018 było 1,15, a 15.01.2019- 0,93
Toksoplazmoza:
IgG <0,18 IU/ml (czyli wg normy niereaktywny)
Igm- bez wartości, tylko informacja, że niereaktywny
Cytomegalowirus- niereaktywny
anty-TPO 19,30 IU/ml norma 0,00-34,00
anty-TG <10,00 IU/ml norma 0,00-115,00
Prolaktyna na czczo 40,00 ng/ml norma 4,79-23,30
Prolaktyna po MCP 69,90 ng/ml
Kiepski sobie zrobiłam prezent urodzinowy
Na większości kompletnie się nie znam- endokrynolog dodała tylko komentarz "w granicach normy laboratoryjnej", ale już się nauczyłam, że te normy są kiepskim wyznacznikiem- w zeszłym roku się ucieszyłam, że mam TSH 4,15, bo to przecież w normie- ja głupia .
Najbardziej mnie martwi ta prolaktyna. Na pocieszenie dodam, że robiona w 22dc. Wiem, że powinno się robić 2-5dc, ale lekarz powiedział, że to nie ma znaczenia i żeby zrobić kiedy chcę, a na necie czytałam, że w 21-22dc też się robi, bo wtedy najwyższa i zależy co lekarz chce sprawdzić. A ja nie chciałam już dłużej czekać i chciałam wszystko hurtowo zrobić. ;/ Najwyżej powtórzę w 2-5dc.
Przepraszam Was za taki elaborat, ale wiem, że Wy się dużo lepiej znacie na tych badaniach i może coś mi podpowiecie- głównie w sprawie tej prolaktyny, bo jak zapytałam google, to się trochę podłamałam