X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
Odpowiedz

💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨

Oceń ten wątek:
  • Slava Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Niee no właśnie w tym cyklu nie mam jak zbadać 7dpo bo muszę już zacząć brać proga, boję się że jak zacznę 7dpo to będzie trochę za pozno (choc nie wiem w czym to mialoby zaszkodzi? XD jakas moja teoria z dupy 😁), zazwyczaj biorę 3dpo a tu i tak przeciągnęłam trochę by zrobić te badania 😃

Myślicie ze jakbym zbadała w pon i w poniedziałek zaczęła brać prog to by było okej?

Bo w tym cyklu bardzo mi zależy by dostać okres trochę później więc progesteron brać muszę by wydłużyć fazę lutealna ...

Edit- I tak jak kałamarnica myślę że 1 dzień dłużej możesz poczekać Juleczko z progiem! Bedzie bezpieczniej, a ty i tak swoj naturalny miewasz bardzo ladny z tego co pamietam!
    Moi lekarz zaleca 3/dpo no i ja teraz też rozkminiam ale nie zależy mi na wsparciu implantacji więc inna kwestia u mnie ;)

A masz dupka czy jakiś naturalny? No teoretycznie nawet jutro możesz zbadać i zobaczysz w którą stronę to idzie i zacząć od razu.

Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, Obecna UreaParvum
    On 34l: morfo 2-4, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy
    Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
    ⏳Leczenie UreaParvum, Doksycyklina 10dni po 1x200, w nowym cyklu dla dwojga
    🔜 zespół antyfosfolipidowy, białko S i C, mąż HLAC
    🔜 cross match
  • Slava Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle ja już nie rozumiem nic a nic, lekarka mi wczoraj powiedziała że na usg oprócz tej torbieli krwotocznej i mojej kochanej cysty Matyldy widzi ew. Pęcherzyk dominujący ale ma pomiędzy 14-15 i że ten cykl nie jest owulacyjny. No ale nasikałam na test wczoraj i był ciemny, dzisiaj już 90% do Piku czyli to LH rośnie. Odebrałam wyniki wczoraj było 14,53 a E2 190,41 prog tylko 0,3 czyli ideolo do owulacji. Ale już mam dzisiaj 17dc więc skoro jutro pik to i owulka tak późno? Po poronieniach czytałam że cykle raczej bezowulacyjne więc hasałam z mężem i teraz się boję bo to endometrium może być stare i w ogóle. Tak mi lekarka powiedziała, bo miało 13mm i wg niej zostało z poronienia. Ja mam naturalnie grube to endo w drugiej fazie cyklu.. Nie przyglądnęłam się jaką ma strukturę i teraz będę kminić.

Nie wiem czy brać tą doksycykline już teraz czy czekać na cudowną ciążę czy olać temat i pakować w siebie antybiotyk który może ew. uszkodzić płód.
    Chociaż 10dni nawet od jutra to zarodek nie będzie połączony z macica i nic z niej sobie nie pobierze.

Wiedziałam żeby nie iść do kliniki, bo sobie sama nadziei narobiłam, a gówno z tego wyjdzie jak zwykle.

Dodam że myślałam że jak testy białe jak po praniu to i beta będzie poniżej 1 a jest 5,84:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 16:18

Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, Obecna UreaParvum
    On 34l: morfo 2-4, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy
    Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
    ⏳Leczenie UreaParvum, Doksycyklina 10dni po 1x200, w nowym cyklu dla dwojga
    🔜 zespół antyfosfolipidowy, białko S i C, mąż HLAC
    🔜 cross match
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:
    Ps wiem,że każda z nas kocha widok testu.. tym bardziej pozytywnego. Nie zostawię Was z niczym.
    Wczoraj popołudniu zrobiłam,żeby dać tatusiowi 😁

https://zapodaj.net/plik-0RxJAtvldJ

Totalny wzrusz 🥹🥹🥹 Tak bardzo się cieszę! Daj znać jak zareaguje tatuś 🥰

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota, AMH (X.24) 14.1
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅

01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
    19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
    03-09.24 6 cykli stymulowanych - brak ciąży ✖️
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
    13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
    05.03.25 stymulacja IVF - Rekovelle 6 ug/d (10 dni)
    17.03.25 punkcja - pobrano 29 🥚, 8 z 20 dojrzałych wybrano do zapłodnienia (8 z 8 zapłodniło się)
    22/23.03.25 mamy 4 ❄️❄️❄️❄️ 2x5AA, 3AB, 4BC
    01.04.25 początek przygotowań pod cykl sztuczny do transferu
    11.04.25 - endometrium 7 mm
    17.04.25 - podgląd endometrium, decyzja czy odbędzie się transfer ⏳
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Dostałam wyniki badań, no i szału nie ma, miałam nadzieje na wartość proga taką bardzo niską albo bardzo wysoką, a tak to dalej będę rozkminisc czy była owulacja czy LUF 🤦‍♀️

Progesteron 8,51 ng/ml
    Estradiol 151 pg/ml

Myślicie ze taki wynik progesteronu może wskazywać na LUF czy to raczej owulacja? Patrzyłam już nawet lekarza na Medicover z ciekawości ale nie ma terminów 😄

Jestem 5dpo więc teoretycznie progesteron nie osiągnął swojego maxa jeszcze.

PaulinKA,mi to wygląda na to,że była tylko faktycznie 5dpo to bardzo wcześnie.
    Masz możliwość powtórzyć badanie w poniedziałek?
    Dałoby Ci to najbardziej miarodajny wynik🤔

PaulinKA lubi tę wiadomość

starania naturalne od 09.2024,
    po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
    👩
    bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
    AMH - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    👱‍♂️
    ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
    nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅

*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy✅

start ICSI:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    *oboje l.40➡️PGT-A
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka , powiedziałam mu wczoraj, ale byl bardzo powściągliwy w emocjach. Wie, jak przeżywałam ostatnią akcję z pozytywnym testem, on chyba też, tylko on tego nie mówi. Trzyma w sobie. Chyba boi się jeszcze cieszyć.

A wiecie co, ja myślę, fuck it! Ja się będę cieszyć. Póki mogę się cieszyć to się będę cieszyć. Pewnie,co chwilę pojawiają się myśli.. a co jeśli,ale je odganiam.
    Kałamarnica cieszę się,że czuć ode mnie szczęście.

Mam taką teorię: przy pierwszej ciąży organizm nie ma jeszcze wgranego systemu, które jajeczko jest idealne,więc zapladnia takie w miarę silne. No, ale jeszcze nie zawsze trafia się zdrowe jajeczko.

Potem robi taki test run, sprawdzić czy na pewno wiadomo,jakie jajeczko jest właściwie,
    To jest ciaza biochemiczna.
    Żeby następne uwolnić już to idealne. 😁 z którego będzie już zdrowe dziecko.

Mam teorie,że ciało się uczy, tak samo jak przy walce z wirusami, tak samo jak przy szczepionkach. Zapamiętuje.

I takiej wersji się trzymam,
    powiedziała Pani doktor Barbara 🤣🤣

Slava dziękuję za gratulacje! Przyjmuje i wierzę, że wkrótce zwrócę gratulacje 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 16:29

Slava, kałamarnica 11, PaulinKA, Vergeet, M93 lubią tę wiadomość

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    W ogóle ja już nie rozumiem nic a nic, lekarka mi wczoraj powiedziała że na usg oprócz tej torbieli krwotocznej i mojej kochanej cysty Matyldy widzi ew. Pęcherzyk dominujący ale ma pomiędzy 14-15 i że ten cykl nie jest owulacyjny. No ale nasikałam na test wczoraj i był ciemny, dzisiaj już 90% do Piku czyli to LH rośnie. Odebrałam wyniki wczoraj było 14,53 a E2 190,41 prog tylko 0,3 czyli ideolo do owulacji. Ale już mam dzisiaj 17dc więc skoro jutro pik to i owulka tak późno? Po poronieniach czytałam że cykle raczej bezowulacyjne więc hasałam z mężem i teraz się boję bo to endometrium może być stare i w ogóle. Tak mi lekarka powiedziała, bo miało 13mm i wg niej zostało z poronienia. Ja mam naturalnie grube to endo w drugiej fazie cyklu.. Nie przyglądnęłam się jaką ma strukturę i teraz będę kminić.

Nie wiem czy brać tą doksycykline już teraz czy czekać na cudowną ciążę czy olać temat i pakować w siebie antybiotyk który może ew. uszkodzić płód.
    Chociaż 10dni nawet od jutra to zarodek nie będzie połączony z macica i nic z niej sobie nie pobierze.

Wiedziałam żeby nie iść do kliniki, bo sobie sama nadziei narobiłam, a gówno z tego wyjdzie jak zwykle.

Dodam że myślałam że jak testy białe jak po praniu to i beta będzie poniżej 1 a jest 5,84:/

Nie umiem Ci niestety doradzić 😓. Może ktoś inny pomoże.

A inne pytanie mam- macie już trochę badań zrobionych. Czy na ich podstawie lekarz wysuwa jakieś wnioski? Czy znamy możliwe przyczyny poronień? Bo to jest trzecie po 2 CB?
    Wiem, że w Niemczech nie bardzo wierzą w immunologię. Czy masz jakieś leki? Nie wiem, czy wgl ich potrzebujesz, ale może warto umówić się na jakąś telefoniczną wizytę z Jarosz?

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    🍀 2 IUI Lametta+ Menopur +Cyclogest

25/04 Wizyta w klinice
    05/25 Biopsja/ histero+biopsja w zależności od decyzji Doktorka+KIR

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi bardzo podoba mi się Twoje podejście. Ciesz się, bo jest czym. Dobre emocje działają pozytywnie na cały organizm, więc mogą tylko pomóc w rozwoju Twojego dzieciątka. 🤞🍀

Slava - kurcze... ja mialam taki sam dylemat jak mi wyszła Urea i miałam brać doksycykline a byłam już w okresie okołoowulacyjnym. Wtedy odroczyłam leczenie do czasu miesiączki/ewentualnej ciąży, bo się bałam. Tulę 🫂

Zgodnie z obietnicą wrzucam dzisiejszego owulaka
    wg Premom jest dokładnie taki jak wczoraj (low 0.42), mi się też tak wydaje, że nie ściemniał. Ale wciąż jest ciemny jak na 8d.c., myślę, że mam wyższe LH w tym cyklu po prostu.

https://zapodaj.net/plik-4wUgLdxf2J

PaulinKA, Babsi lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota C>T
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r.

15 cs o pierwsze 👶 za nami

10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 ✅ HSG - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 3x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - kwiecień - cykl naturalny 🌱🤞
    - diagnostyka immunologiczna w toku.
    - 27.05 pierwsza wizyta w klinice ➡️

✨I know it's worth it. ✨
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu tak się naprodukowalam i zamiast wysłać to znikłam xD więc wersja short:

@Slava, z jednej strony sugerowałabym zobaczyć co wyniknie z tego cyklu, niektórzy gunekologowie mowia wręcz że antybiotyk wspiera implantację! Ale z drugiej strony masz za sobą ciążę biochemiczne, czy jest sens ryzykować kolejną i opóźniać procedure?... sama musisz Kochana odpowiedzieć...

@Nowa, klaps w dupala i zakaz internetu do czasu wizyty u doktorka! Poza naszym wątkiem ofc :) czemu to sobie zrobiłaś? Przecież czytałaś tu dziesiątki razy że beta powyżej 1000 zwalnia.. a przypomnę że kilka dni temu nie podobały ci się wysokie wzrosty 😅 z kropusiem wszystko ok, kto ma wierzyć w niego jak nie Mama?? Nie czytaj już tych głupot i odpoczywaj maleńka... 🥰🥰🥰

Ja proga zbadam jednak jeszcze w kolejnym cyklu, i tak ta wiedza nic mi nie da w zasadzie teraz bo się nie staramy, przyjmuje że owulka była i może nie najgorsza skoro 5dpo prog ma 9 😁 kto mi zabroni tak założyć hihi

I @Babsi bardziej popieram twoją radosc- ciesz się z tej ciąży, każdy dzień to wyjątkowe szczęście i wiele z nas by chciało być tam gdzie Ty teraz zatem w dobrym tonie jest z wdzięcznością przyjmować każdy objaw i dzień wzrostu tego maluszka! Z takim nastawieniem, on zechce z Tobą zostać, zobaczysz 😍😍😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 16:49

Vergeet lubi tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 17 cykl od początku starań -zawieszony
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
    ❌️Polip w macicy
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta.

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    04.2025- Leczenie pasożytów
    5.05- Histeroskopia
    05.2025- biopsja endometrium
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
    Czerwiec- powrót do starań?
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Jezu tak się naprodukowalam i zamiast wysłać to znikłam xD więc wersja short:

@Slava, z jednej strony sugerowałabym zobaczyć co wyniknie z tego cyklu, niektórzy gunekologowie mowia wręcz że antybiotyk wspiera implantację! Ale z drugiej strony masz za sobą ciążę biochemiczne, czy jest sens ryzykować kolejną i opóźniać procedure?... sama musisz Kochana odpowiedzieć...

@Nowa, klaps w dupala i zakaz internetu do czasu wizyty u doktorka! Poza naszym wątkiem ofc :) czemu to sobie zrobiłaś? Przecież czytałaś tu dziesiątki razy że beta powyżej 1000 zwalnia.. a przypomnę że kilka dni temu nie podobały ci się wysokie wzrosty 😅 z kropusiem wszystko ok, kto ma wierzyć w niego jak nie Mama?? Nie czytaj już tych głupot i odpoczywaj maleńka... 🥰🥰🥰

Ja proga zbadam jednak jeszcze w kolejnym cyklu, i tak ta wiedza nic mi nie da w zasadzie teraz bo się nie staramy, przyjmuje że owulka była i może nie najgorsza skoro 5dpo prog ma 9 😁 kto mi zabroni tak założyć hihi

I @Babsi bardziej popieram twoją radosc- ciesz się z tej ciąży, każdy dzień to wyjątkowe szczęście i wiele z nas by chciało być tam gdzie Ty teraz zatem w dobrym tonie jest z wdzięcznością przyjmować każdy objaw i dzień wzrostu tego maluszka! Z takim nastawieniem, on zechce z Tobą zostać, zobaczysz 😍😍😍😍

Ale chodzi o to, że mi ta beta właśnie nie zwalnia tylko jest kosmos i nie znalazłam na całym forum żadnej dziewczyny, która 16 dpt miałaby taką betę…

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

2024 2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
    7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
    9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
    12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
    13 dpt USG pęcherzyk w macicy 🍀🤞🥺
    19 dpt krwawienie, USG krwiak, pęcherzyk żółtkowy
    22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️ 🥹
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, możesz napisać do doktorka?

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota C>T
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r.

15 cs o pierwsze 👶 za nami

10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 ✅ HSG - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 3x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - kwiecień - cykl naturalny 🌱🤞
    - diagnostyka immunologiczna w toku.
    - 27.05 pierwsza wizyta w klinice ➡️

✨I know it's worth it. ✨
  • Insane Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Nie mając żadnych objawów ciąży pojechałam dzisiaj na betę żeby się uspokoić a zamiast tego jeszcze bardziej się zdenerwowałam. Dzisiaj wynik 11683 i już się naczytałam o zespole downa i ciąży zasniadowej przy tak wysokich wartościach… dzisiaj jest 16dpt, a z terminu OM 5+0

Kochana, a w jakich to jednostkach masz podane?

40 tc 💔
    ________
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
    📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
    19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
    21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
    28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
    11.03 mamy serduszko 🥹
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Nie mając żadnych objawów ciąży pojechałam dzisiaj na betę żeby się uspokoić a zamiast tego jeszcze bardziej się zdenerwowałam. Dzisiaj wynik 11683 i już się naczytałam o zespole downa i ciąży zasniadowej przy tak wysokich wartościach… dzisiaj jest 16dpt, a z terminu OM 5+0

Sprawdziłam o co chodzi z tym powiązaniem beta HCG I zespołem Downa, bo pierwsze słyszę takie coś.
    Zespół Downa diagnozuje się na podstawie wyniku WOLNEJ BETA HCG oraz PAPP-A.
    Wolna beta HCG to inne badanie i nie ma co wysuwać wniosków o chorobach genetycznych na podstawie pomiaru normalnej.
    Dlaczego nie ma takiego wyniku na forum? Bo większość dziewczyn już polega na USG na tym etapie 😉 i Ty też już powinnaś! 😘 Napisz do Doktorka, jeśli to Cię uspokoi. Z tego co pamiętam masz wizytę w poniedziałek? Zajmij czymś głowę i już nie czytaj więcej!

kałamarnica 11, PaulinKA, Migotka96, Molahonkeey lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    🍀 2 IUI Lametta+ Menopur +Cyclogest

25/04 Wizyta w klinice
    05/25 Biopsja/ histero+biopsja w zależności od decyzji Doktorka+KIR

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh no ja faktycznie nie doczytałam że beta jest aż za duża! Przepraszam! Niemniej Julia czuwa 😇😇😇 i bardzo dobrze napisala, zakaz internetów, SMS do doktorka i idziemy w spanko 😁 będzie dobrze Roksi!!

📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ❌️Polip w macicy

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    5.05- Histeroskopia
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Sprawdziłam o co chodzi z tym powiązaniem beta HCG I zespołem Downa, bo pierwsze słyszę takie coś.
    Zespół Downa diagnozuje się na podstawie wyniku WOLNEJ BETA HCG oraz PAPP-A.
    Wolna beta HCG to inne badanie i nie ma co wysuwać wniosków o chorobach genetycznych na podstawie pomiaru normalnej.
    Dlaczego nie ma takiego wyniku na forum? Bo większość dziewczyn już polega na USG na tym etapie 😉 i Ty też już powinnaś! 😘 Napisz do Doktorka, jeśli to Cię uspokoi. Z tego co pamiętam masz wizytę w poniedziałek? Zajmij czymś głowę i już nie czytaj więcej!

Podpisuje się pod tym. 😊

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Kochana, a w jakich to jednostkach masz podane?

mIU/ml

Dziewczyny nie pisze do doktorka bo i tak nic mi to nie da

Julia wizytę mam we wtorek o 19:30

Niepłodnośc i ciąża pozamaciczna tak zryły mi głowę, że powinnam mieć odcięty internet 🤯

🍼Starania od 06.2023

2024 2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    4 dpt ⏸️
  • onalola Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Niee no właśnie w tym cyklu nie mam jak zbadać 7dpo bo muszę już zacząć brać proga, boję się że jak zacznę 7dpo to będzie trochę za pozno (choc nie wiem w czym to mialoby zaszkodzi? XD jakas moja teoria z dupy 😁), zazwyczaj biorę 3dpo a tu i tak przeciągnęłam trochę by zrobić te badania 😃

Myślicie ze jakbym zbadała w pon i w poniedziałek zaczęła brać prog to by było okej?

Bo w tym cyklu bardzo mi zależy by dostać okres trochę później więc progesteron brać muszę by wydłużyć fazę lutealna ...

Edit- I tak jak kałamarnica myślę że 1 dzień dłużej możesz poczekać Juleczko z progiem! Bedzie bezpieczniej, a ty i tak swoj naturalny miewasz bardzo ladny z tego co pamietam!
    Moi lekarz zaleca 3/dpo no i ja teraz też rozkminiam ale nie zależy mi na wsparciu implantacji więc inna kwestia u mnie ;)

Przepraszam , że wbijam tak tu do Was jak do siebie, ale podczytuje was od pewnego czasu, jednak nie miałam odwagi się tu udzielać, bo tu taka zgraną grupa z was i nie chciałam być intruzem 😅

Jednak w tym temacie mogę powiedzieć, że mi w tym cyklu pani doktor powiedziała , że mam brać luteinę 7 dni po owulacji. Wyliczyła mi że będzie w czwartek i dopiero od wczoraj biorę ( owu była później pt / sb). Jak zapytałam dlaczego , zaczęła coś mówić że za wcześnie wzięta będzie miała więcej złych skutków, że endometrium za wcześnie zacznie się 'złuszczać'? Czy coś w tym stylu. Do mój dopiero 3ci cykl że wsparciem 2 fazy, ale posłuchałam jej. Zobaczymy. Pytałam czata to potwierdził jej słowa w pewnym sensie

PaulinKA lubi tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

04. 2025 6cs 🙌

31.03 torbiel wchłonięta 🥳 pęcherzyk 16mm

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
    Luteina 1x1
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej onaola! kojarzę Cię z głównego wątku, kibicowałam Twojej ciąży:(
    Skusiłabym się na taki eksperyment gdyby nie to ze: i tak mamy przerwę, zależy mi żeby miesiaczka się przesunęła ale nie za bardzo 🤣
    Zatem może spróbuje w przyszłości hehe. Ale jak najbardziej popieram że luteina powinna być wsparciem po owulacji, a ciałko żółte nawet mało wydolne w 4 czy 5 dpo ma drugorzędne znaczenie - nie musi ono karmić zarodka , bo on się dopiero będzie zagnieżdżanie przecież:) Zatem może mieć to sens jak dla mnie! Ile dni masz brać luteinę? Pytam pod kątem tego jak dluga będzie twoja faza lutealna jeśli zaczniesz dopiero w 7dpo.. :)

📌kariotypy OK
    ❌️Polip w macicy

✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    5.05- Histeroskopia
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa kochana aż odkopałam wyniki z 2018 roku, bo pamiętałam, że miałam jeden pomiar bety taki trochę „późniejszy” - w 5+5 (29/30dpo czyli to by był odpowiednik 24/25dpt) miałam wynik bety 74 tysiące. Twoja beta zdaje się rosnąć tak samo intensywnie jak moja w tamtej ciąży i na tym etapie także nie miałam ŻADNYCH objawów. Zaczęły się równo w 8+0 i przeżyłam piekło. Ja tam obstawiam u Ciebie silną dziewczynkę 😀 wiem, że się stresujesz. Pamiętam jedną dziewczynę z forum z zaśniadem, to te wyniki były KOSMICZNE. nie takie jak nasze.

Nowa2024, Insane, Vergeet lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi ogromne gratulacje! 😍

Dziewczyny wybaczcie, nie odniosę się do wszystkich, za mną kilkudniowy pobyt w szpitalu (wszystko ok na szczęście), ale wyszła mi cholestaza przy okazji i swędzenie całego ciała doprowadza mnie do pasji. Mam jutro wizytę, zobaczymy czy coś się zmieni z terminem cc.

Ale przy okazji zapytam - czy dziewczyny w ciąży nie miałyby ochoty na osobny zbiorowy wątek tutaj na forum? Przy pierwszej ciąży miałyśmy tutaj na tej „staraniowej” stronie forum zebrane właśnie wszystkie byłe testerki z przeróżnymi terminami porodu etc, dla mnie to było bardziej komfortowe niż taki wątek „mamy rodzące w… „tu wstaw dowolny miesiąc i rok”) stąd taka luźna propozycja! Chciałabym móc Wam towarzyszyć w dalszej drodze i mieć z Wami kontakt.

Vergeet, a_aandzela, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Nowa kochana aż odkopałam wyniki z 2018 roku, bo pamiętałam, że miałam jeden pomiar bety taki trochę „późniejszy” - w 5+5 (29/30dpo czyli to by był odpowiednik 24/25dpt) miałam wynik bety 74 tysiące. Twoja beta zdaje się rosnąć tak samo intensywnie jak moja w tamtej ciąży i na tym etapie także nie miałam ŻADNYCH objawów. Zaczęły się równo w 8+0 i przeżyłam piekło. Ja tam obstawiam u Ciebie silną dziewczynkę 😀 wiem, że się stresujesz. Pamiętam jedną dziewczynę z forum z zaśniadem, to te wyniki były KOSMICZNE. nie takie jak nasze.

Uspokoilas mnie trochę 😘♥️
    Ja za dużo czytam i za dużo przeżywam to wszystko, a najgorsze że mimo że wiem że niepotrzebnie to i tak to sobie robię…

Babsi jeszcze chciałam do Ciebie napisać…nie wiesz nawet jak bardzo cieszę się z Twojej ciąży ♥️ i meeega wyczekuje wyników Twojej bety 🤞🍀

Vergeet lubi tę wiadomość

🍼Starania od 06.2023

2024 2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    4 dpt ⏸️
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ