X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2-3 dni przed owu to na dziewczynkę;)
    Zobaczymy dziś poszaleli, poprawimy w poniedziałek i będę czekała na werdykt:)
    Anka podziwiam, że nie testujesz. Ja już bym sikańca i może do tego betę obskoczyła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nawet nie wiecie jakie to dolujace podejrzewac ze sie mialo cykl bezowulacyjny kiedy wszystko wskazywalo na to, ze byl jak najbardziej owulacyjny :( Wczoraj sie nawet znieczulilam, zeby tylko pojsc spac i nie rozmyslac nad tym czy owu byla czy moze nie...masakra jakas :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem co to jest. Mialam tak dwa cykle oba byly najprawdopodobniej bez owu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Anka podziwiam, że nie testujesz. Ja już bym sikańca i może do tego betę obskoczyła.
    To nie prawda :P Wszystko zalezy od jakosci spermy :P Noo ja slyszalam ze dzien max 2 przed owu jest najlepiej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 21:56

• anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Anka podziwiam, że nie testujesz. Ja już bym sikańca i może do tego betę obskoczyła.[/QUOTInformujemy, ze od najblizszego okresu rozliczeniowego zostanie aktywowany rabat 10zl na usludze Internet. Szczegoly w Regulaminie promocjiE]

Cierpliwosci ucze sie od Ciri:-D zatestowalabym ale wiem co bedzie. W tym miesiacu mojego M prawiew wcale nie bylo wiec nie mam na co liczyc;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo a wlasnie mozesz sie zdziwic takie miesiace sa szczesliwe :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki byscie sluz odnotowaly majac taki: z zewnatrz lepki bezbarwny, przy szyjce dosc sporo, gestego kremowego ale dosc rozciagliwego. Spokojnie na kilka centymetrow?

• anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... Ja bym zanotowala rozciagliwy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo nie wiem, ten to MUSI byc przezroczysty bo jest plodny... U mnie to jeszcze zapach dochodzi... na pewno kwasny czyli nie plodny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co ja to rozkminiam? Przeciez tak czy tak nieplodny :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga007 wrote:
    Ciri, ja miałam 13,63 ng/ml w prawdopodobnie 8dpo...

No właśnie, dziewczyny ratujcie... Kupiłam tego głupiego testa, i zrobiłam, co prawda przed chwilą, i wyszło coś takiego:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1c443111084db1ec.html

Jak to widzicie? :) Mi się wydaje że widzę drugą kreskę, mój W też widzi... w rzeczywistości jest ona ciut ciemniejsza (mam słaby aparat)...

Ja widzę cień cienia :D

kinga007 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wełenka wrote:
    Kurde nawet nie wiecie jakie to dolujace podejrzewac ze sie mialo cykl bezowulacyjny kiedy wszystko wskazywalo na to, ze byl jak najbardziej owulacyjny :( Wczoraj sie nawet znieczulilam, zeby tylko pojsc spac i nie rozmyslac nad tym czy owu byla czy moze nie...masakra jakas :/

Wełenka łączę się z Tobą w bólu - też miałam teraz bezowulacyjny. Teraz jestem w trakcie @, która trwa już 9 dni i jest porypana na maxa, więc prawdopodobnie kolejny również będzie bezowulacyjny, bo od 16 dnia będę brać Dupka :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie maly spadeczek ale się na razie utrzymuje wysoko.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój 11dpo
    Powiem Wam moje drogie, że przechodzę przez istny koszmar... związany z biegunką oczywiście, mój mąż musiał wczoraj dzwonić na pomoc doraźną aż, bo nic zjeść nie mogłam, bo mnie mdliło na samą myśl... a jeśli się napiłam to po prostu przeze mnie ta woda przelatywała, i to nie w postaci sików niestety. A pić musiałam żeby się nie odwodnić do reszty.
    Tak więc Stoperan, Smecta i Acidolit poszły w ruch, ale w nocy i tak obudziała mnie biegunka :(
    No i temperatura pod pachą non stop utrzymuje się między 37,4 a 37,7 :(
    Zupełnie nie mam siły i nawet APAP nie pomógł na temperaturę, by ją chociaż o kilka kresek obniżyć.
    A najgorsze jest to, że muszę jechać do pracy dziś, bo mam dyżur 9:00 - 14:00
    Dobrze, że jak na razie biegunka ustała i mogłam wmusić w siebie 3 krakersy (bo to jedyne co mi wchodzi).

d950832e14360f6008f4c8ae4624e34f.png

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuj niewielka ilosc ryzu. Na biegunke pomaga. Zakleja. Malymi kroczkami moze da rade. Eh nie dobrze ze cie tak to trzyma...
    Moze do picia mocna hebata i rumianek. Wiem ze ciezko sie mowi bo tez taka mialam ale jak co godzinke jakdlam n
    Jedna lyzke i pilam troszke dalo rade..

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Sprobuj niewielka ilosc ryzu. Na biegunke pomaga. Zakleja. Malymi kroczkami moze da rade. Eh nie dobrze ze cie tak to trzyma...
    Moze do picia mocna hebata i rumianek. Wiem ze ciezko sie mowi bo tez taka mialam ale jak co godzinke jakdlam n
    Jedna lyzke i pilam troszke dalo rade..

Bardzo mocną herbatę piję małymi łyczkami co jakiś czas.
    Mam nadzieję, że się uspokoi choć w jelitach bulgocze nadal :(

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unikaj wody. Podobno wlasnie ona sprawia że przelatuje wszysrko. Lepiej herbatkai zioła i warzywa gotowane i ziemniaki. Małymi kroczkami załatwisz sie. Byle by się nie odwodnic ;)

kofeinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dwa kolejne testy. Na Quixx wyraźna druga kreska:) na unitescie cień... Jutro chce jechać na betę tylko powiedzcie czy na to badanie trzeba koniecznie być na czczo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie slyszalam zeby na bete trzeba bylo byc naczczo ;D dziewczyny robily w roznych godzinach :]

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to znalazłam

Do oznaczenia poziomu beta HCG nie trzeba być na czczo, a wynik jest wiarygodny już w kilka dni po zapłodnieniu.

kinga007 lubi tę wiadomość

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ