X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga007 wrote:
    Dziękuję! Wirusków moc ;)

Dziewczyny spójrzcie na mój wykres... totalne szaleństwo :D Tempka niska, mały wzrost... okazało się dzisiaj że progesteron za niski , całe szczęście że jego poziom wystarczył do tej pory.

Kofeinka, może by progesteron zbadać?

dziewczyny ja jeszcze żadnych badań nie robiłam, nie przygotowywałam się do tego w ten sposób :/

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    To jest sila milosci!!! Księciunio na raczym koniu, gna przez wichry i zamiecie, w pogardzie majac gorace słońce pustyni czy anakondy we puszczy. Pedzi by bzyknac swa pania...cudowne:)
    Morel Mój Mistrzu!:):)chyba pół nocy będę się z tego śmiała:D szkoda, że Ksieciunio po robocie już odjechał, bo bym mu to z chęcią pokazała:) dorabiasz w kabarecie? Może Ty jesteś znana a my o tym nie wiemy, tylko tu taki anonim, a za godzinę wychodzisz na estradę bawisz widownię i szaleją za Tobą tłumy;);)

Uprzejmie donoszę, że wyżej wypowiadające się Kofeinka, Niunqa i Ciri ewidentnie są podejrzane i śmierdzą fasolą!
    Morela i Alicja dla Nas zarezerwowałam lipiec.

ciri22, alicjaaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana chyba powinnas skoro u CIebie sie naprawde czas liczy... A z tego co widze bo wykresach niestety ale cos moim zdaniem jest nie tak :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Morelka jeszcze Ci wkleję to, co mi napisała Zwei_kresken:

Moje wyniki:
    TSH 2,29 (min. 0,35 --- 5,5 max)
    FT3 3,13 (min. 2,3 --- 4,2 max)
    FT4 1,26 (min. 0,89 --- 1,76 max)

"FT3 na poziomie 44%, FT4 43%, przy takich wynikach TSH wcale nie jest złe. Nie możesz patrzeć tylko na TSH, wygląda na to, że tarczyca świetnie sobie daje radę, pokaż wyniki swojemu lekarzowi, ale nie sądzę, żeby go coś zaniepokoiło. Masz wyniki w okolicach 50% i co ważne- masz oba hormony na podobnym poziomie procentowym. Endokrynolodzy mówią, że TSH 2-2,5 to dla planujących macierzyństwo dobry poziom, jeśli hormony tarczycowe też są odpowiednie. Tak jak u Ciebie."

Do lekarza oczywiście się zapisałam, ale już tak nie panikuję :)

Morella, a Ty jakie masz wartości dla FT3 i FT4?

Tsh 3,57. Norma: 0,27-4,2
    Ft3 3,83 norma 2,57-4,43
    Ft4 1,3 norma 0,93-1,7

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam 4 testy dzis. Dwa w rossmanie, dwa w aptece (eco pink) Ale testowac do niedzieli nie zamierzam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Morel Mój Mistrzu!:):)chyba pół nocy będę się z tego śmiała:D szkoda, że Ksieciunio po robocie już odjechał, bo bym mu to z chęcią pokazała:) dorabiasz w kabarecie? Może Ty jesteś znana a my o tym nie wiemy, tylko tu taki anonim, a za godzinę wychodzisz na estradę bawisz widownię i szaleją za Tobą tłumy;);)

Uprzejmie donoszę, że wyżej wypowiadające się Kofeinka, Niunqa i Ciri ewidentnie są podejrzane i śmierdzą fasolą!

Jestem jak najbardziej za i jak najbardziej się zgadzam z taką opcją :D A najlepiej jeszcze Magdziulla, Morellka i Alicja też dołączają bez ociągania się :)

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:

Jam Ci Mariolka jedt;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zapisuje sie do enfo, skoro wcisgnelyscie mnie do zaorania lipca. Zaoram! I tez bede smierdziec fasolem!!!;)
    A co, moge;)

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja kupilam 4 testy dzis. Dwa w rossmanie, dwa w aptece (eco pink) Ale testowac do niedzieli nie zamierzam...
    Pink wyszedł mi jako jedyny najsłabiej, powtórzyłam Quixxem i dał 100% zadowolenia :D

Morellko, ważne że ft4 w górnej granicy... z tego co moja endo mówiła...

• mama91 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja byłam na wizycie.
    Dziecko ma CRL 0,99 cm co odpowiada 7w1d. Czyli dziś zaczynam 9 tydzień a wg USG jest 8. Tydzień to nie jest juz tak wielkie opóźnienie jak myslalam ze będzie a liczylam ze jakieś 10 dni. Serce pięknie bije. Dostalam skierowanie na badania, mam przyjść na poczatku lipca to założy mi kartę ciąży.
    Torbiel ma 18 mm wiec sporo się juz wchłonęło ;)

kinga007, kofeinka, Magdziulla lubią tę wiadomość

2fd53eed.gif
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety kompletnie nie rozumiem sie na tym, poza tym, ze wynik jest w granicach normy:/

• kofeinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Kochana chyba powinnas skoro u CIebie sie naprawde czas liczy... A z tego co widze bo wykresach niestety ale cos moim zdaniem jest nie tak :(

chyba będę musiała o tym pomyśleć jeśli ten cykl okaże się stracony.
    Choć na czasie już mi nie zależy... umowa kończy się 30 czerwca i wiem, że już tam pracować nie będę.
    d950832e14360f6008f4c8ae4624e34f.png

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    chyba będę musiała o tym pomyśleć jeśli ten cykl okaże się stracony.
    Choć na czasie już mi nie zależy... umowa kończy się 30 czerwca i wiem, że już tam pracować nie będę.
    Kofeinka, idz do psychiatry. Piwiedz, ze sie zalamalas psychicznie sytuacja zawodowa i dostaniesz zwolnienie;) i moze z pol roku dluzej masz czas na starania;)

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama91 wrote:
    Dziecko ma CRL 0,99 cm co odpowiada 7w1d. Czyli dziś zaczynam 9 tydzień a wg USG jest 8. Tydzień to nie jest juz tak wielkie opóźnienie jak myslalam ze będzie a liczylam ze jakieś 10 dni. Serce pięknie bije. Dostalam skierowanie na badania, mam przyjść na poczatku lipca to założy mi kartę ciąży.

Pięknie :) widzisz wszystko jest OK i będzie :)
    Rośnijcie sobie zdrowo <3

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko bardzoej chodzilo mi o twoje zdrowko niz o zdrowie. Nie znam sie na tym ale nie wiem jak dlugo mozesz byc bez leczenia....

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Tsh 3,57. Norma: 0,27-4,2
    Ft3 3,83 norma 2,57-4,43
    Ft4 1,3 norma 0,93-1,7

Wg. kalkulatora to tak wychodzi:
    FT4 48.05% [ wynik 1.3, norma (0.93 - 1.7)]
    FT3 67.74% [ wynik 3.83, norma (2.57 - 4.43)]

Ja niestety nie ogarniam tematu :(
    Napisz najlepiej do zwei_kresken na priv, albo w wątku o TSH. Mi odpowiedziała bardzo szybko :* I uszy do góry! Będzie mała Morelka w lipcu :*

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama91 wrote:

Cudownie! Powodzenia i zarażaj tutaj! Rozsiewaj wirusy ile wlezie :)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Kofeinka, idz do psychiatry. Piwiedz, ze sie zalamalas psychicznie sytuacja zawodowa i dostaniesz zwolnienie;) i moze z pol roku dluzej masz czas na starania;)

Moja droga ja się cieszę, że nie będę miała z "nimi" już nic wspólnego.
    Nawet nie chciałabym dzięki nim dostawać kasy za l4

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dobre wieści, a myślę, że się takie posypią teraz:)
    Kofeinka może zwolnienie lekarskie to nie jest zła myśl. Ciri a może skusisz się i siusiniesz?

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:

Będzie się działo! :) Chociaż u mnie praktycznie nie ma szans, bo owu wypadnie w dniach, kiedy S. robi badania. Tak czy siak - jest jeszcze sierpień! Idealne zakończenie lata :)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ