Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
kinga007 wrote:Dziękuję! Wirusków moc
Dziewczyny spójrzcie na mój wykres... totalne szaleństwo Tempka niska, mały wzrost... okazało się dzisiaj że progesteron za niski , całe szczęście że jego poziom wystarczył do tej pory.
Kofeinka, może by progesteron zbadać?
dziewczyny ja jeszcze żadnych badań nie robiłam, nie przygotowywałam się do tego w ten sposób -
nick nieaktualnyMorella wrote:To jest sila milosci!!! Księciunio na raczym koniu, gna przez wichry i zamiecie, w pogardzie majac gorace słońce pustyni czy anakondy we puszczy. Pedzi by bzyknac swa pania...cudowne:)
Uprzejmie donoszę, że wyżej wypowiadające się Kofeinka, Niunqa i Ciri ewidentnie są podejrzane i śmierdzą fasolą!
Morela i Alicja dla Nas zarezerwowałam lipiec.ciri22, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalicjaaaa wrote:Morelka jeszcze Ci wkleję to, co mi napisała Zwei_kresken:
Moje wyniki:
TSH 2,29 (min. 0,35 --- 5,5 max)
FT3 3,13 (min. 2,3 --- 4,2 max)
FT4 1,26 (min. 0,89 --- 1,76 max)
"FT3 na poziomie 44%, FT4 43%, przy takich wynikach TSH wcale nie jest złe. Nie możesz patrzeć tylko na TSH, wygląda na to, że tarczyca świetnie sobie daje radę, pokaż wyniki swojemu lekarzowi, ale nie sądzę, żeby go coś zaniepokoiło. Masz wyniki w okolicach 50% i co ważne- masz oba hormony na podobnym poziomie procentowym. Endokrynolodzy mówią, że TSH 2-2,5 to dla planujących macierzyństwo dobry poziom, jeśli hormony tarczycowe też są odpowiednie. Tak jak u Ciebie."
Do lekarza oczywiście się zapisałam, ale już tak nie panikuję
Morella, a Ty jakie masz wartości dla FT3 i FT4?
Tsh 3,57. Norma: 0,27-4,2
Ft3 3,83 norma 2,57-4,43
Ft4 1,3 norma 0,93-1,7 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagdziulla wrote:Morel Mój Mistrzu!:)chyba pół nocy będę się z tego śmiała:D szkoda, że Ksieciunio po robocie już odjechał, bo bym mu to z chęcią pokazała:) dorabiasz w kabarecie? Może Ty jesteś znana a my o tym nie wiemy, tylko tu taki anonim, a za godzinę wychodzisz na estradę bawisz widownię i szaleją za Tobą tłumy;)
Uprzejmie donoszę, że wyżej wypowiadające się Kofeinka, Niunqa i Ciri ewidentnie są podejrzane i śmierdzą fasolą!
Morela i Alicja dla Nas zarezerwowałam lipiec.
Jestem jak najbardziej za i jak najbardziej się zgadzam z taką opcją A najlepiej jeszcze Magdziulla, Morellka i Alicja też dołączają bez ociągania sięalicjaaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdziulla wrote:Morel Mój Mistrzu!:)chyba pół nocy będę się z tego śmiała:D szkoda, że Ksieciunio po robocie już odjechał, bo bym mu to z chęcią pokazała:) dorabiasz w kabarecie? Może Ty jesteś znana a my o tym nie wiemy, tylko tu taki anonim, a za godzinę wychodzisz na estradę bawisz widownię i szaleją za Tobą tłumy;)
Morela i Alicja dla Nas zarezerwowałam lipiec. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyciri22 wrote:Ja kupilam 4 testy dzis. Dwa w rossmanie, dwa w aptece (eco pink) Ale testowac do niedzieli nie zamierzam...
Morellko, ważne że ft4 w górnej granicy... z tego co moja endo mówiła... -
Hej a ja byłam na wizycie.
Dziecko ma CRL 0,99 cm co odpowiada 7w1d. Czyli dziś zaczynam 9 tydzień a wg USG jest 8. Tydzień to nie jest juz tak wielkie opóźnienie jak myslalam ze będzie a liczylam ze jakieś 10 dni. Serce pięknie bije. Dostalam skierowanie na badania, mam przyjść na poczatku lipca to założy mi kartę ciąży.
Torbiel ma 18 mm wiec sporo się juz wchłonęłokinga007, kofeinka, Magdziulla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Kochana chyba powinnas skoro u CIebie sie naprawde czas liczy... A z tego co widze bo wykresach niestety ale cos moim zdaniem jest nie tak
chyba będę musiała o tym pomyśleć jeśli ten cykl okaże się stracony.
Choć na czasie już mi nie zależy... umowa kończy się 30 czerwca i wiem, że już tam pracować nie będę.
-
nick nieaktualnyKofeinka, idz do psychiatry. Piwiedz, ze sie zalamalas psychicznie sytuacja zawodowa i dostaniesz zwolnienie;) i moze z pol roku dluzej masz czas na starania;)
-
mama91 wrote:Hej a ja byłam na wizycie.
Dziecko ma CRL 0,99 cm co odpowiada 7w1d. Czyli dziś zaczynam 9 tydzień a wg USG jest 8. Tydzień to nie jest juz tak wielkie opóźnienie jak myslalam ze będzie a liczylam ze jakieś 10 dni. Serce pięknie bije. Dostalam skierowanie na badania, mam przyjść na poczatku lipca to założy mi kartę ciąży.
Torbiel ma 18 mm wiec sporo się juz wchłonęło
Pięknie widzisz wszystko jest OK i będzie
Rośnijcie sobie zdrowo
-
nick nieaktualny
-
Morella wrote:Tsh 3,57. Norma: 0,27-4,2
Ft3 3,83 norma 2,57-4,43
Ft4 1,3 norma 0,93-1,7
Wg. kalkulatora to tak wychodzi:
FT4 48.05% [ wynik 1.3, norma (0.93 - 1.7)]
FT3 67.74% [ wynik 3.83, norma (2.57 - 4.43)]
Ja niestety nie ogarniam tematu
Napisz najlepiej do zwei_kresken na priv, albo w wątku o TSH. Mi odpowiedziała bardzo szybko :* I uszy do góry! Będzie mała Morelka w lipcu :*
-
mama91 wrote:Hej a ja byłam na wizycie.
Torbiel ma 18 mm wiec sporo się juz wchłonęło
Cudownie! Powodzenia i zarażaj tutaj! Rozsiewaj wirusy ile wlezie
-
Morella wrote:Kofeinka, idz do psychiatry. Piwiedz, ze sie zalamalas psychicznie sytuacja zawodowa i dostaniesz zwolnienie;) i moze z pol roku dluzej masz czas na starania;)
Moja droga ja się cieszę, że nie będę miała z "nimi" już nic wspólnego.
Nawet nie chciałabym dzięki nim dostawać kasy za l4 -
nick nieaktualny
-
Magdziulla wrote:Uprzejmie donoszę, że wyżej wypowiadające się Kofeinka, Niunqa i Ciri ewidentnie są podejrzane i śmierdzą fasolą!
Morela i Alicja dla Nas zarezerwowałam lipiec.
Będzie się działo! Chociaż u mnie praktycznie nie ma szans, bo owu wypadnie w dniach, kiedy S. robi badania. Tak czy siak - jest jeszcze sierpień! Idealne zakończenie lata