X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojojczyłam, pojojczyłam i wieczorem zobaczyłam mega pozytywny test owu (cudowne uczucie, jak patrzę i na moich oczach II kreska ciemnieje). Szkoda tylko, że seks był typowo "rozrodczy"... Trudno! Dzisiaj temperatura skoczyła.

Obudziłam się o 3:00 i nie mogłam zasnąć do 5, więc temp. chyba jednak trochę zaburzona. Jajniki "pikały" delikatnie na zmianę. Jakoś dziwnie i nietypowo. Zawsze czułam tylko jeden.
    Jak tak leżałam, to się zastanawiałam jak to jest z jej mierzeniem?

Tzn., czy chodzi o to, że trzeba SPAĆ min. 3h i dopiero wtedy mierzyć, czy np. jak leżysz w "PÓŁŚNIE" i w zasadzie nic nie robisz innego, to temp. już się zmienia?
    Jak to jest?

Baronowa ściskam i kciukam, żeby owu jednak przylazła spóźniona.

Magdziulla - piękny wykres! Wyczuwam zieloność :)

Morella, poproszę cykl - "Żart Morelli z rana, gwarantuje Ci banana" (dobra suchar wiem :P) - Chodzi mi o to, że jak czytam Twoje posty, to od razu mi się gęba śmieje :)

Ciri, fasol już Cię nie opuści przez najbliższe 9 miesięcy, więc nawet nie myśl o złych rzeczach.

Klaudia, temp. obiecująca, ale chyba tak jak mówią dziewczyny, niemiarodajna. Ściskam kciuki, żeby odpuszczony cykl był tym szczęśliwym :)

Fiona, pochwal się, co tam lekarz wypatrzył :)

Gdzie jest Mama91? I Arizona? Jak się macie kobitki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 11:14

Magdziulla, ciri22 lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cycki mi płoną!!!

Alicja trzymam kciuki, nieważne jak ważne, że skutecznie! Później wprowadzicie finezję, kajdany, pejcze czy co tam preferujesz;)

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Cycki mi płoną!!!

Alicja trzymam kciuki, nieważne jak ważne, że skutecznie! Później wprowadzicie finezję, kajdany, pejcze czy co tam preferujesz;)

Seks w łazience też jest całkiem spoko ;)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jest jeszcze taka szkola zeby lezec przez godzine i nic robic potem mierzyc. Ale ja u siebie zauwazylam ze jak leze od 5 do 5;40 to sie jednak zmienia temperatura... I tjednak byla zaburzona ale mysle ze to indywidualna slrawa.
    A co do sekau na prokreacje pamietaj... Moje jest z gwaltu porannego ;p

Magdziulla ty uwazaj na siebie ja jednak radze lekarza... Bo to nie s zarty z cyckami. Jak fasola nie bedzie lec jak najszybciej a jak bedzie to tez bym skonsultowala...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym cyklu i tak zmieniam lekarza idę do innego, żeby sprawdzić tą drożność. A myślę, że fasola nie ma, tylko to tak ma mnie podrażnić, narobić nadziei. Generalnie jak chcę czegoś tak bardzo, bardzo to nie dostaję tego, więc nie powinnam być zdziwiona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tak jest to prawda. ;( i jak to byc cierpliwym i liczyc na objawy? Bez sensu. Jajlepiej je wszystkie olac.

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak olalam caly wykres to sie jakos lepiej czuje:) kocham sie z mezem noralnie i nie mysle o tym ze jest akurat owulacja no i nie musze pamietac o temperaturze:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana przy takiej ilosci seksu to wykresik u ciebie go i tak zbedna rzecz chyba zeby tylko nauczyc sie objawow owu i jak dluga masz fl ;D

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo i celow badaniowych ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę wiedzieć kiedy mam owu, bo męża mam od święta. Miałam już nie spr temp, ale dziś poległam;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo coz ja tez z powodu seksu tylko z mojej inicjatywy musialam wiesziec bo inaczej dziecka by nie bylo

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ho, cos jakby śluz plodny mi sie pojawił. Albo za dużo mysle o tym seksie w łazience ;) może jednak nie wszystko stracone tym razem
    Albo wystarczyły 2 tabletki niepokalanka:D. Tak miałam z porodem. Zero i nic. Podlaczyli oxy baaaaardzo powoli, a ja za 15 minut miała skurcze :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 12:13

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze :D trzymam kciukasy

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też z seksem nie ma szału, więc muszę wiedzieć kiedy celować. Zauważyłam, że kiedy mówię mojemu S., że teraz są płodne i musimy częściej powalczyć, to bardzo ciężko mu to przychodzi i traktuje to, jak seks z obowiązku :/
    On najbardziej lubi, jak to on musi się starać, zabiegać itd. Tylko jak to połączyć, skoro może akurat w płodne nie mieć chęci?

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuj z kalendarzem ;p zaznaczaj mu tydzien plodny a od niego bedzie zalezec czy seks bedzie czy nie. Ty mu nie wspominaj o tym. Moze to pomoze ja mialam w tym cyklu to na swoim wyprobowac.

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Sprobuj z kalendarzem ;p zaznaczaj mu tydzien plodny a od niego bedzie zalezec czy seks bedzie czy nie. Ty mu nie wspominaj o tym. Moze to pomoze ja mialam w tym cyklu to na swoim wyprobowac.

Może spróbuję... Póki co po prostu mówiłam, że nadchodzi tydzień płodny. Sam prosił, żeby mu mówić

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Kochana przy takiej ilosci seksu to wykresik u ciebie go i tak zbedna rzecz chyba zeby tylko nauczyc sie objawow owu i jak dluga masz fl ;D

no w sumie tak, nie ma co na sprawy lozkowe nie moge narzekac:D

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Może spróbuję... Póki co po prostu mówiłam, że nadchodzi tydzień płodny. Sam prosił, żeby mu mówić
    Ale moze jak ty mowisz to on sie spina a jak od niego calkowicie bedize wszystko zalezec bedzie mu latwiej ;D sprobuj nie zaszkodzi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    no w sumie tak, nie ma co na sprawy lozkowe nie moge narzekac:D
    Noo wlasnie wiec jeali do celow medycznych nie jest ci wykres potrzebny olej to wszystko ;D

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :)
    dziś mój ostatni dzień w pracy się odbył... jutro tylko po świadectwo pracy będę musiała podjechać i do Urzędu Pracy zarejestrować się jako "bezrobotna"... szkoda tylko, że kuroniówka mi chyba nie przysługuje, bo na pół etatu robiłam.
    Mąż obiecał, że jak wrócimy z nad morza, to pójdzie na badania :)
    Ja zaczynam już żyć wyjazdem powoli :) i nawet nie myślałam dziś w Rośku o kupnie testów owu :)
    Trzymam się tego, że ten cykl będzie na luzaka :)

a0cf84949fb8770cd2baad5f1062db70.png

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ