X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojojczyłam, pojojczyłam i wieczorem zobaczyłam mega pozytywny test owu (cudowne uczucie, jak patrzę i na moich oczach II kreska ciemnieje). Szkoda tylko, że seks był typowo "rozrodczy"... Trudno! Dzisiaj temperatura skoczyła.

Obudziłam się o 3:00 i nie mogłam zasnąć do 5, więc temp. chyba jednak trochę zaburzona. Jajniki "pikały" delikatnie na zmianę. Jakoś dziwnie i nietypowo. Zawsze czułam tylko jeden.
    Jak tak leżałam, to się zastanawiałam jak to jest z jej mierzeniem?

Tzn., czy chodzi o to, że trzeba SPAĆ min. 3h i dopiero wtedy mierzyć, czy np. jak leżysz w "PÓŁŚNIE" i w zasadzie nic nie robisz innego, to temp. już się zmienia?
    Jak to jest?

Baronowa ściskam i kciukam, żeby owu jednak przylazła spóźniona.

Magdziulla - piękny wykres! Wyczuwam zieloność :)

Morella, poproszę cykl - "Żart Morelli z rana, gwarantuje Ci banana" (dobra suchar wiem :P) - Chodzi mi o to, że jak czytam Twoje posty, to od razu mi się gęba śmieje :)

Ciri, fasol już Cię nie opuści przez najbliższe 9 miesięcy, więc nawet nie myśl o złych rzeczach.

Klaudia, temp. obiecująca, ale chyba tak jak mówią dziewczyny, niemiarodajna. Ściskam kciuki, żeby odpuszczony cykl był tym szczęśliwym :)

Fiona, pochwal się, co tam lekarz wypatrzył :)

Gdzie jest Mama91? I Arizona? Jak się macie kobitki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 11:14

Magdziulla, ciri22 lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cycki mi płoną!!!

Alicja trzymam kciuki, nieważne jak ważne, że skutecznie! Później wprowadzicie finezję, kajdany, pejcze czy co tam preferujesz;)

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Cycki mi płoną!!!

Alicja trzymam kciuki, nieważne jak ważne, że skutecznie! Później wprowadzicie finezję, kajdany, pejcze czy co tam preferujesz;)

Seks w łazience też jest całkiem spoko ;)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jest jeszcze taka szkola zeby lezec przez godzine i nic robic potem mierzyc. Ale ja u siebie zauwazylam ze jak leze od 5 do 5;40 to sie jednak zmienia temperatura... I tjednak byla zaburzona ale mysle ze to indywidualna slrawa.
    A co do sekau na prokreacje pamietaj... Moje jest z gwaltu porannego ;p

Magdziulla ty uwazaj na siebie ja jednak radze lekarza... Bo to nie s zarty z cyckami. Jak fasola nie bedzie lec jak najszybciej a jak bedzie to tez bym skonsultowala...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym cyklu i tak zmieniam lekarza idę do innego, żeby sprawdzić tą drożność. A myślę, że fasola nie ma, tylko to tak ma mnie podrażnić, narobić nadziei. Generalnie jak chcę czegoś tak bardzo, bardzo to nie dostaję tego, więc nie powinnam być zdziwiona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tak jest to prawda. ;( i jak to byc cierpliwym i liczyc na objawy? Bez sensu. Jajlepiej je wszystkie olac.

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak olalam caly wykres to sie jakos lepiej czuje:) kocham sie z mezem noralnie i nie mysle o tym ze jest akurat owulacja no i nie musze pamietac o temperaturze:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana przy takiej ilosci seksu to wykresik u ciebie go i tak zbedna rzecz chyba zeby tylko nauczyc sie objawow owu i jak dluga masz fl ;D

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo i celow badaniowych ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę wiedzieć kiedy mam owu, bo męża mam od święta. Miałam już nie spr temp, ale dziś poległam;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo coz ja tez z powodu seksu tylko z mojej inicjatywy musialam wiesziec bo inaczej dziecka by nie bylo

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ho, cos jakby śluz plodny mi sie pojawił. Albo za dużo mysle o tym seksie w łazience ;) może jednak nie wszystko stracone tym razem
    Albo wystarczyły 2 tabletki niepokalanka:D. Tak miałam z porodem. Zero i nic. Podlaczyli oxy baaaaardzo powoli, a ja za 15 minut miała skurcze :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 12:13

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze :D trzymam kciukasy

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też z seksem nie ma szału, więc muszę wiedzieć kiedy celować. Zauważyłam, że kiedy mówię mojemu S., że teraz są płodne i musimy częściej powalczyć, to bardzo ciężko mu to przychodzi i traktuje to, jak seks z obowiązku :/
    On najbardziej lubi, jak to on musi się starać, zabiegać itd. Tylko jak to połączyć, skoro może akurat w płodne nie mieć chęci?

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuj z kalendarzem ;p zaznaczaj mu tydzien plodny a od niego bedzie zalezec czy seks bedzie czy nie. Ty mu nie wspominaj o tym. Moze to pomoze ja mialam w tym cyklu to na swoim wyprobowac.

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Sprobuj z kalendarzem ;p zaznaczaj mu tydzien plodny a od niego bedzie zalezec czy seks bedzie czy nie. Ty mu nie wspominaj o tym. Moze to pomoze ja mialam w tym cyklu to na swoim wyprobowac.

Może spróbuję... Póki co po prostu mówiłam, że nadchodzi tydzień płodny. Sam prosił, żeby mu mówić

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Kochana przy takiej ilosci seksu to wykresik u ciebie go i tak zbedna rzecz chyba zeby tylko nauczyc sie objawow owu i jak dluga masz fl ;D

no w sumie tak, nie ma co na sprawy lozkowe nie moge narzekac:D

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Może spróbuję... Póki co po prostu mówiłam, że nadchodzi tydzień płodny. Sam prosił, żeby mu mówić
    Ale moze jak ty mowisz to on sie spina a jak od niego calkowicie bedize wszystko zalezec bedzie mu latwiej ;D sprobuj nie zaszkodzi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    no w sumie tak, nie ma co na sprawy lozkowe nie moge narzekac:D
    Noo wlasnie wiec jeali do celow medycznych nie jest ci wykres potrzebny olej to wszystko ;D

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :)
    dziś mój ostatni dzień w pracy się odbył... jutro tylko po świadectwo pracy będę musiała podjechać i do Urzędu Pracy zarejestrować się jako "bezrobotna"... szkoda tylko, że kuroniówka mi chyba nie przysługuje, bo na pół etatu robiłam.
    Mąż obiecał, że jak wrócimy z nad morza, to pójdzie na badania :)
    Ja zaczynam już żyć wyjazdem powoli :) i nawet nie myślałam dziś w Rośku o kupnie testów owu :)
    Trzymam się tego, że ten cykl będzie na luzaka :)

a0cf84949fb8770cd2baad5f1062db70.png

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ