X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • moniqe Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    Normy wszędzie na zachodzie są do 2,5. Każdy dobry endokrynolog powie,że w Pl normy laboratoryjne już dawno powinny zostać zmienione.
    Mimo wszystko przeszłabym się na Twoim miejscu do endo.Dobrego endo;)

I jeszcze dodam,że koniecznością jest robienie też aTPO. Mam dwie koleżanki, które poroniły kilka razy ciąże, a kiedy dopiero ktoś zlecił im wykonanie atpo okazało się,że mają Hashi. Wystarczyło się podleczyć i są piękne dzieciaki:)

Tak wiem ale musze poczekac na markery najpierw bez tego zadnych lekow nikt mi nie da jak bedzie wiadomo ze to nie nowotwor to beda mnie leczyc :)

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem trochę wyższa od Ciebie z 159 i od jakiegoś czasu przytylam do 47kg, nawet 48. Ja się czuję z tym ok, wcześniej było gorzej.
    Ale prawda jest taka, że waga nie ma nic, ani do wyglądu ani do zdrowia często. Znam wiele osób, które z nadwagą wyglądają lepiej niż bez. Mam znajomą, która całe życie była przy kości i ostro wzięła się za siebie schudła i trochę przegielaprzegiela w drugą stronę, bo naprawdę wygląda jak niedożywiona, blado.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ja mam to ze mam szerokie biodra i grube uda jak wazylam 54kg to wygladalam jak szczur na buzi i nieproporcjonalna zero cyckow i chude lapy a biodra duze... Masakra. Zle... Teraz jakos lepiej mimo ze okraglutka wszedzie jestem

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    No to macie Dziewczęta zalążki na wariata:) ja odwrotnie papier odwija się od strony ściany, a to z tej przyczyny, że jako największą dyżurna arachnofobka w kraju wymyśliłam, że tak widzę czy z drugiej strony akurat nie ma pająka, a poza tym mi jest wygodniej;);)

aaaa nie, to ja jestem największa dyżurna arachnofobka w kraju:D
    mimo wszystko to jakieś dziwne tak wieszać papier, powinien się odwijać nie od strony ściany tylko od mojej strony;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z kolei duże cycole, ale zero tyłka i maskuje to ubraniami. Moja bratowa zawsze się śmieje ze mnie, że jestem ewenement, chudo, chudo i bach cycole:) ale mąż szczęśliwy to jest ok:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde moj facet zawsze mowi ze nie wierzy takim co sa chude i maja duze cycki bo cycki to tluszcz wiec na pewno sztuczne ;D

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Bezlitosny negatyw;(

Babooooo.

Ja 12 dpo z porannego sika zrobiłam strumieniowy bobotest i nic, ani cienia. A wpatrywałam się w niego długo.
    Na nastepny dzień jakoś z głupa, kiedy córka miała popołudniową drzemkę to zrobilam test (potem dwa kolejne) i na każdym były bladziochy.
    To się często zdarza! Jeszcze nic nie skreślaj:)

Btw ja miałam naprawdę duuuuży zapas testów, dlatego sobie sikałam co kilka dni dla sportu,żeby patrzeć jak kreska ciemnieje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo a ja mialam z glupia franc w 10dpo juz kreche i bylam w szoku ze tak wczesnie... Noo bo przeciez malo kto ma... I na to nie ma reguly...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Kurde moj facet zawsze mowi ze nie wierzy takim co sa chude i maja duze cycki bo cycki to tluszcz wiec na pewno sztuczne ;D
    No i rozgryzł:)prawda jest taka, że wszyłam sobie tam 2 arbuzy i dodatkowy plus jak chce mi się pić wbijam rurkę i chlopczę;);)

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    No i rozgryzł:)prawda jest taka, że wszyłam sobie tam 2 arbuzy i dodatkowy plus jak chce mi się pić wbijam rurkę i chlopczę;);)
    Blahaha ja tez chce ;D kurde ze tez na to nie wpadlam ;p jej jaka wygoda ;)

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Raczej nie. Ja mam chorobe a nie zygam w ogole nawet mdlosci nie mam. Wiec to raczej nie prawda. A jak bedziesz sie zle czuc to zawsze mozeszz isc od razu na L4. Mysle ze jak bedziesz sie tak przejmowac objawami to bedziesz je miec. To czesto tez psychika nam je podpowiada. Ja to troche po sobie zauwazylam. Ze jak stresuje sie i mysle o objawach to zaraz zoladek mnie po czyms boli a jak mam dzien na lakcie to nic.

Nie chcę CIę straszyć,ale możliwe,że to jeszcze przed Tobą. Ja do 7 tc czułam się świetnie, a teraz dyntka;)

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Wlasnie ja mam to ze mam szerokie biodra i grube uda jak wazylam 54kg to wygladalam jak szczur na buzi i nieproporcjonalna zero cyckow i chude lapy a biodra duze... Masakra. Zle... Teraz jakos lepiej mimo ze okraglutka wszedzie jestem

szerokie biodra i grube uda... ja tak mam... ;) i na całe szczęście duży cyc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 09:32

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    Babooooo.

Ja 12 dpo z porannego sika zrobiłam strumieniowy bobotest i nic, ani cienia. A wpatrywałam się w niego długo.
    Na nastepny dzień jakoś z głupa, kiedy córka miała popołudniową drzemkę to zrobilam test (potem dwa kolejne) i na każdym były bladziochy.
    To się często zdarza! Jeszcze nic nie skreślaj:)

Btw ja miałam naprawdę duuuuży zapas testów, dlatego sobie sikałam co kilka dni dla sportu,żeby patrzeć jak kreska ciemnieje:)

Kochana dziękuję za dobre słowo, ale nie ma szans. Owu było 21.06 jak było to by coś pokazało już.
    Ani pod światło ani pod wiatr zero nawet cienia, śluzu też nie ma. Gdybym wszystkiego tak kropka w kropkę nie sprsprawdzała to bym się jeszcze łudziła a tak wiem.

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja myślę, że będę miała problem, żeby zrzucić wagę po ciąży, bo nie jestem do tego przyzwyczajona. Fakt, że moja mama w ogóle nie ćwiczyła, siedząca praca, ale podobno kości, zęby, włosy zepsuły się jej po ciazach właśnie. Mówi, że wyssaliśmy z niej.:)

Uwierz mi,że przy takim bajtlu łatwo jest schudnąć:)

Ja teraz ważę ponad 3 kg mniej niż przed pierwszą ciążą:)

Ja dodam,że po porodzie bardzo uważałam z dietą przy kp. Początkowo mogłam jeść bardzo niewiele. I z jednej strony traktowałam to jako dietę, a z drugiej strony to było dla maluszka.
    Są dwie szkoły-jedna,że można jeśc wszystko i odstawić dopiero jak coś się zacznie dziać. A druga to właśnie powolne wprowadzanie nowych produktów. Ja wybrałam tę drugą bo uznałam,że tak najłatwiej dojść od czego malenstwo może mieć problemy.
    Karmiłam córkę 13 miesięcy, to był piekny i bezproblemowy czas:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    szerokie biodra i grube uda... ja tak mam... ;) i na całe szczęście duży cyc :)
    Jak jest cyc jest dobrze, czego więcej trzeba. Chociaż tak dla przekory mój mąż bardziej tyłkowy jest. Bo nie wiem czy znacie teorię, że faceci dzielą się na tyłkowych i cyckowych.
    No i mi się akurat tyłkowy trafił, chyba, że już przyzwyczaił się do tego co ma;)

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Zazdroszce mimo wszystko bo moj potrafi ruszyc i ofwrocic sie i nic.. Wrrr a teraz ma dodatkowa wymowke ze boi sie ze uszkodzi fasola?! Noo bez przesady... A ja wczoraj tez taka ochote na seksik mialam.... ;(

Ja jak po owu nie chcialam za bardzo <3 w razie gdyby sie udalo to R zaqwsze mnie przekabacil ze delikatny bedzie ;p

z rana 4378912897 postow znowu :D

z papierem byla jazda, nie skomentuje :D

co do wagi, ja mam 178 wzrostu i kiedys wazylam 63/4 kg potem spadlam nie wiem czemu do 58 no i wygladalam dosyc zle, lekka niedowaga po rzuceniu palenia pooszlam ze 2-3 kg do gory i tak jest chyba ok, cycki jakies tam mam ale brak tylka absolutny:/

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe wrote:
    Tak wiem ale musze poczekac na markery najpierw bez tego zadnych lekow nikt mi nie da jak bedzie wiadomo ze to nie nowotwor to beda mnie leczyc :)

na pewno nie, będzie wszystko dobrze!!!

moniqe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    Nie chcę CIę straszyć,ale możliwe,że to jeszcze przed Tobą. Ja do 7 tc czułam się świetnie, a teraz dyntka;)
    Raczej nie. U mnie w rodzinie nikt nie mial mdlosci wiec stawiam ze ja tez nie bede miala. Choc wiadomo kazda ciaza jest inna.

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 175 cm i 64 kg, wszystko jest ok i proporcjonalnie, ale brzuszek dalej trochę wystaje po poprzedniej ciąży. W poprzedniej było widać dopiero w 5 miesiącu, a teraz jak się najem to już ktoś mógłby się domyślać;)

Jak mnie przyjmowali na oddział dzień przed cc to nikt nie wierzył,że ja już do porodu. Ale ja jestem wyższa, w dodatku mam miednicę taką,że wszystko sie schowało. Moja mama miała identycznie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 09:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Kochana dziękuję za dobre słowo, ale nie ma szans. Owu było 21.06 jak było to by coś pokazało już.
    Ani pod światło ani pod wiatr zero nawet cienia, śluzu też nie ma. Gdybym wszystkiego tak kropka w kropkę nie sprsprawdzała to bym się jeszcze łudziła a tak wiem.
    Ja wedlug okresu jestem w 6 tygodniu ciazy. Ani deka sluzu nie ma. Czasem wodnisty poleci. Tak to nic

‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ