X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, ja tylko chciałam zameldować, że ten cykl zapowiada się książkowy - w zależności od tego jaka będę mieć fazę lutealną albo 33, albo 35 dni, bo skoczyła mi temperatura ślicznie.
    Ciąży na pewno nie będize, bo wyniki J. są kiepskie, ale pocieszamy się, że miesiąc przed badaniami J. brał dwa razy antybiotyki i to może od tego. No, do androloga się umówił, jakieś witaminy już bierze, zobaczymy, na razie nastawiamy się na dłuższą batalię, ale cieszymy się, że wiemy na czym stoimy i nie tracimy czasu.
    No i plus taki, że na spokojnie rozkręcę się w pracy i nacieszę czasem we dwójkę po tylu latach na odległość (wiem, wiem, racjonalizacja).

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna to ja sie ciesze ze Ty sie cieszysz i trzymam kciuki odzywaj sie czesciej. ;D

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo ja tak tez lubie sie zabawiac ;D ale w sumie nic sie juz nie mieszcze odkad przytylam a teraz to kupowac mi sie nie oplaca bo pytamie ile razy zaloze

oj ja też przez rok ostatni przytyłam i to 10kg aż i widzę, że niewiele z tego zostanie, bo i cyce w staniki mi się nie mieszczą i zadek w majty :/

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Założysz po ciąży, kupuj teraz, bo jak maluch się pojawi będzie Ci zawsze szkoda!
    Pytanie czy schudne do tego ;D moja mam tydzien po porodzie wchodzila w ciuchy z przed ciazy ale ciotka... Nigdy juz nie weszla wiec w sumie nie wiem nie wiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    oj ja też przez rok ostatni przytyłam i to 10kg aż i widzę, że niewiele z tego zostanie, bo i cyce w staniki mi się nie mieszczą i zadek w majty :/
    Ja przez pol roku 12kg. Wiec jeszcze szybciej. Ale wiesz co? W sumie mam lekka nadwage i mi ro wcale nie przeszkadza. Jezdze na rowerze i odzywiam sie normalnie i czuje sie zdrowa. Wiec w sumie jak jestem szczesliwa nie zamierzam na sile chudnac ;D

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Pytanie czy schudne do tego ;D moja mam tydzien po porodzie wchodzila w ciuchy z przed ciazy ale ciotka... Nigdy juz nie weszla wiec w sumie nie wiem nie wiem...

geny po mamie odziedziczyłaś i będzie dobrze ;)

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno to od wieku zalezy... Tak ostatnio analizowalam ze osoby rodzace po 30 rzadko wracaja same bez cwiczen do poprzedniej wagi zas przed nie maja takich problemow... I na kilkunastu przykladach moge to potwierdzic. Wiem dla jednych pocieszenie dla innych mniejsze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zrobiłam sobie wolne i tak mam kupę urlopu, myślałam, że na ciążę się przyda a tak i tak będę musiała wykorzystać, więc zbieram się do kupy, ogarniam przestrzeń wokol i git:)
    Anna doskonale Ci rozumiem ja z niecierpliwością czekam na powrót męża, cieszcie się sobą:)
    Ja niestety nie wiem na czym stoję, czy coś jest nie tak czy po prostu nie wyszło, mam nadzieję, że w tym msc to ustalę.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja przez pol roku 12kg. Wiec jeszcze szybciej. Ale wiesz co? W sumie mam lekka nadwage i mi ro wcale nie przeszkadza. Jezdze na rowerze i odzywiam sie normalnie i czuje sie zdrowa. Wiec w sumie jak jestem szczesliwa nie zamierzam na sile chudnac ;D

i prawidłowo :) do niczego się nie zmuszaj - ważne byś była zdrowa i szczęśliwa :)
    Ja chciałabym schudnąć ale nie katuję się jakoś restrykcyjnie, zmniejszam posiłki i już :)
    Mojemu nie przeszkadza, że przytyłam (a przynajmniej nic nie mówi i nie okazuje) ale ja sama dla siebie chciałabym trochę zgubić, bo mi ciężko i szybciej się męczę :/
    Zwłaszcza w te upały :/

wac4wpq.png

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe wrote:
    dokladnie tak jak mowi Ciri jesli th3 i th4 mieszcza sie w normah to samo tsh nie jest strasznym problemem sporo dziwczyn zachodzi z tsh powyzej 3 i to wcale nie jest prawda ze musi byc ok 1 im nizsze tym lepiej ale jeli jest ogolnie w normach to nie ma potrzeby od razu zbijac tabletkami tsh czesto sie samo normuje

tsh około 1 nie jest do tego,żeby zajść w ciążę, bo są i takie co zachodzą przy kilkunastu. Chodzi o to,że to najbezpieczniejszy poziom dla płodu, bo po zajściu w ciążę tsh nieraz bardzo szybko rośnie.
    Przy czym są kobiety, które mogą poronić przy tsh powyżej 2, a są takie,które szczęśliwie donoszą ciążę przy tsh 6.
    Organizmy się różne, ale warto to kontrolować i się leczyć, jeśli miało zagrażać maluszkowi.

I oczywiście,że bardzo istotne są ft3 i ft4.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    i prawidłowo :) do niczego się nie zmuszaj - ważne byś była zdrowa i szczęśliwa :)
    Ja chciałabym schudnąć ale nie katuję się jakoś restrykcyjnie, zmniejszam posiłki i już :)
    Mojemu nie przeszkadza, że przytyłam (a przynajmniej nic nie mówi i nie okazuje) ale ja sama dla siebie chciałabym trochę zgubić, bo mi ciężko i szybciej się męczę :/
    Zwłaszcza w te upały :/
    Naooo ja bylam dwa miesiace na diecie 5 razy dziennie male posilki owocowo warzywne,jogurty i inne cuda 1000kcal dziennie i do tego rower i basen i nie schudlam ani kilograma wiec stwierdzialam ze to nie ma sensu. Jem mniej wiecej tak samo jezdze na rowerze wiec leje na to. Mojemu tez to nie przeszkadza ze przytylam. Najbardziej balam sie ze w ciaze nie zajde ze za duzo waze... Ale zaszlam wiec chyba spoczko

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe wrote:
    ja mam 3.9 troche za wysoka ale nadal w normie jak juz bede miala wyniki markerow to lekarz ustali mi leczenie na zbicie prolaktyny a tsh zobaczymy moze sie samo troche poprawi

Normy wszędzie na zachodzie są do 2,5. Każdy dobry endokrynolog powie,że w Pl normy laboratoryjne już dawno powinny zostać zmienione.
    Mimo wszystko przeszłabym się na Twoim miejscu do endo.Dobrego endo;)

I jeszcze dodam,że koniecznością jest robienie też aTPO. Mam dwie koleżanki, które poroniły kilka razy ciąże, a kiedy dopiero ktoś zlecił im wykonanie atpo okazało się,że mają Hashi. Wystarczyło się podleczyć i są piękne dzieciaki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 08:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei mogłabym trochę przyprzytyć i uwierzcie mi to wcale nie jest takie słodkie, swego czasu komentarze typu "o matko jaka z Ciebie chudzina, szkapa, psy się rzucą na kości itp" mnie trochę godziły teraz nie mam z tym problemu, lubię swoje ciało, ale troszkę też się poprawiłam.
    Moja mama ma bardzo dużą nadwagę, początki miażdżycy itp a przed ciażami a było ich 4 była moich rozmiarów.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Naooo ja bylam dwa miesiace na diecie 5 razy dziennie male posilki owocowo warzywne,jogurty i inne cuda 1000kcal dziennie i do tego rower i basen i nie schudlam ani kilograma wiec stwierdzialam ze to nie ma sensu. Jem mniej wiecej tak samo jezdze na rowerze wiec leje na to. Mojemu tez to nie przeszkadza ze przytylam. Najbardziej balam sie ze w ciaze nie zajde ze za duzo waze... Ale zaszlam wiec chyba spoczko

i to najważniejsze :)
    nie ma co się katować

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja z kolei mogłabym trochę przyprzytyć i uwierzcie mi to wcale nie jest takie słodkie, swego czasu komentarze typu "o matko jaka z Ciebie chudzina, szkapa, psy się rzucą na kości itp" mnie trochę godziły teraz nie mam z tym problemu, lubię swoje ciało, ale troszkę też się poprawiłam.
    Moja mama ma bardzo dużą nadwagę, początki miażdżycy itp a przed ciażami a było ich 4 była moich rozmiarów.
    Noo wlasnie ani duza waga nie jest dobra ani za niska. Moja mam ze mna w ciaze jak zaszla wazyla 46kg przy wzroscie 166... Wszyscy kazali jej przytyc bo poroni... Na szczescie nic takiego sie nie stalo ale podobno latwiej zajsc z lekka nadwaga niz niedowaga... Ale wiadomo jak na wszystko tak tu nie ma reguly ;D

kofeinka lubi tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo wlasnie ani duza waga nie jest dobra ani za niska. Moja mam ze mna w ciaze jak zaszla wazyla 46kg przy wzroscie 166... Wszyscy kazali jej przytyc bo poroni... Na szczescie nic takiego sie nie stalo ale podobno latwiej zajsc z lekka nadwaga niz niedowaga... Ale wiadomo jak na wszystko tak tu nie ma reguly ;D

z lekką ;)
    moja raczej lekka nie jest bo przy wzroście 175cm ważę 93 kg :/
    Z tym, że nikt nie wierzy, bo nie widać - jakaś "zbita w sobie" jestem

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że będę miała problem, żeby zrzucić wagę po ciąży, bo nie jestem do tego przyzwyczajona. Fakt, że moja mama w ogóle nie ćwiczyła, siedząca praca, ale podobno kości, zęby, włosy zepsuły się jej po ciazach właśnie. Mówi, że wyssaliśmy z niej.:)

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja myślę, że będę miała problem, żeby zrzucić wagę po ciąży, bo nie jestem do tego przyzwyczajona. Fakt, że moja mama w ogóle nie ćwiczyła, siedząca praca, ale podobno kości, zęby, włosy zepsuły się jej po ciazach właśnie. Mówi, że wyssaliśmy z niej.:)

tak to już jest, że dzidzia z czegoś czerpać zasoby musi ;)

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    z lekką ;)
    moja raczej lekka nie jest bo przy wzroście 175cm ważę 93 kg :/
    Z tym, że nikt nie wierzy, bo nie widać - jakaś "zbita w sobie" jestem
    To ja mam 157 i waze 69 kg juz krzyczy ze nadwaga ale lekarz mowi ze spoko bo jestem rowna i mam miesni troche. Wiec ja mu tam wierze... Czyli widzisz tez nie jest tak cudownie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Moja tez tak mowi. Ma 45lat i prawie w ogole zebow. Wszystkie jej wypadly po mnie... Najgorsze jest to ze bardzo duzo jadla bialka i innych skladnikow na zeby ale u nas to genetyczne. A co do wagi moja mam jak mnie urodzila to ja szybko uspili na szycie bo ja rozerwalo i jak sie obudzila nie pamietala czy juz po porodzie czy nie wiec lapa na brzuch a tam lej po bombie. Mowi ze od razu jeb brzuch zszedl.

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ