X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia i jak ta? Zyjesz?

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri jesli masz tak jakz OM to pecherzyk powinno byc juz widacc :*

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ostatniej miesiaczki bede miala 6+3 w poniedzialek a z owulcji to bedzie 23dpo. wiec zobaczymy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 17:39

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyniki moich markerów :(
    Ca 125 norma 0-35 wynik 102,4
    HE4 norma 0-60.5 wynik 56.4
    :(:(:(:(:(

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tylko jeden powyzej normy jest i to duzo ale co to oznacza? bo ja sie ne ogarniam. znacczy ze nowotwor?

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znaczy ze bardzo mozliwe ze mam nowotwor ale moze byc to tez wynikiem endometriozy choc nigdy nie wiedzialam czy ja mam a he4 okresla zlosliwosc nowotworu i tezjest w gornej granicy :/

zalamka

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqe tak mi przyjro ale mam nadzieje ze jednak da sie cos z tym zrobic..... jej tule <3 bardzo mocno... miejmy nadzieje ze lekarze cos wymysla

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blahaha wiesz co wlasnie wyczytalam?
    Ca 125 nie przekraczajace 300 a podwyzszone moze byc w 1 trymestrze ciazy

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wiem ale raczej nie jestem bo robiam badanie 3 dni po owulacji to chyba za wczesnie

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo tak raczej tak ale tez bylo napisane ze wcale nie musi oznaczac nowotworu wiec miejmy nadzieje ze okaze sie to cos innego...:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqe, jesli masz torbiel to wynik markeru będzie podniesiony.

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Morelka jak zawsze dobrze gada :* oczywiscie ja nie marudzi :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqe, CA125 jest też podwyższony przy stanie zapalnym a ty masz torbiel krwotoczną. I Ciri też ma rację, w ciąży także jest podwyższony. Przypuszczam, że dostaniesz antykoncepcję, żeby uspokoić torbiel i zlecenie na powtórne badania. Taki marker nie oznacza od razu nowotworu. Nie daj się zwariować. Nie jestem lekarzem, ale trochę liznęłam medycyny :) Głowa do góry!

Naczytałam się tych waszych postów i znów się uśmiałam :D Wy tęsknicie za swoimi facetami, a ja wręcz przeciwnie. Mój jak wyjeżdża, to ja odpoczywam :P Mogę w końcu napisać tekst, pomyśleć i mam porządek w domu. Kocham chłopaczynę strasznie, ale jak widzę brudne szklanki w zlewie, albo paprochy na dywanie to mnie krew zalewa. Muszę mieć wszystko ułożone w domu, bo by mnie pogotowie zabrało :P Jestem pod tym względem okropna...

Co do owu i tych spraw, to kompletnie olałam sprawę w tym cyklu. I nie wiem jak mi się to udało, bo zazwyczaj odliczam. Nawet nie wiedziałam, który mam dc dopóki nie uzupełniłam wykresu dziś. Postanowiłam nie kupować żadnych testów w tym cyklu, idę na żywioł i czekam na hsg.

ciri22 lubi tę wiadomość

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny ale i tak się bardzo martwie chciałabymżeby to nie było nic strasznego a najlepiej gdyby to była fasolka ale tak dobrze to być chyba nie może ehh ale to życie jest głupie czasami :(

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Moniqe, CA125 jest też podwyższony przy stanie zapalnym a ty masz torbiel krwotoczną. I Ciri też ma rację, w ciąży także jest podwyższony. Przypuszczam, że dostaniesz antykoncepcję, żeby uspokoić torbiel i zlecenie na powtórne badania. Taki marker nie oznacza od razu nowotworu. Nie daj się zwariować. Nie jestem lekarzem, ale trochę liznęłam medycyny :) Głowa do góry!

Naczytałam się tych waszych postów i znów się uśmiałam :D Wy tęsknicie za swoimi facetami, a ja wręcz przeciwnie. Mój jak wyjeżdża, to ja odpoczywam :P Mogę w końcu napisać tekst, pomyśleć i mam porządek w domu. Kocham chłopaczynę strasznie, ale jak widzę brudne szklanki w zlewie, albo paprochy na dywanie to mnie krew zalewa. Muszę mieć wszystko ułożone w domu, bo by mnie pogotowie zabrało :P Jestem pod tym względem okropna...

Co do owu i tych spraw, to kompletnie olałam sprawę w tym cyklu. I nie wiem jak mi się to udało, bo zazwyczaj odliczam. Nawet nie wiedziałam, który mam dc dopóki nie uzupełniłam wykresu dziś. Postanowiłam nie kupować żadnych testów w tym cyklu, idę na żywioł i czekam na hsg.
    AAaa podobno z tym sprzataniem to przy dzieciach Ci sie zmieni, moja mama taka byla podobno, znaczy zawsze kochala porządek ale bez przesady w moim mniemani, ale na przekór jej ja jestem mega balaganiara i moj facet po mnie sprzata :D

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Klaudia i jak ta? Zyjesz?

zyje, niestety kieł do leczenia kanałowego :/ i bolało:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 18:44

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    zyje, niestety kieł do leczenia kanałowego :/ i bolało:/
    ja sie boje dentysty jak niczego innego na swiecie i jak mnie dobrze nie znieczula nie dam sie dotknac, a jak ide do dentysty to rycze i gdyze... masakra...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    O Morelka jak zawsze dobrze gada :* oczywiscie ja nie marudzi :P

Halo, pani, przypominam, ze w tym cyklu nie marudze, nie gderam i mam we dupie kindermachen;)

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale raz tylko zamarudze ok? No raz tylko...
    Otoz: jajnik mnie nawala. Jak nigdy dotad:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Halo, pani, przypominam, ze w tym cyklu nie marudze, nie gderam i mam we dupie kindermachen;)
    Tka to prawda masz w dupie ale marudzisz na chlopa :D ale zartuje i tak Cie kocham:*

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ