X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Mi mowiono, ze tsh powinno robic sie max do godziny po wstaniu z lozka. Nie trzeba byc na czczo, aczkolwiek ja wole badania wykonywac przed posilkiem. Najlepiej zadzwon do przychodni lub labo i zapytaj:)

dzięki dziewczyny:)

wlaśnie też patrzyłam w googlach i masło maślane.

Ja też zawsze wszystko robiłam rano i na czczo, ale teraz nie jestem w stanie. Ech, nie wiem.Może poczekam z tym tsh aż będę czuła się lepiej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    :) z całego serca zyczę żebyś wywaliła pieniądze w błoto :D (tzn, potem sobie sikaj jak ciri i patrz jak ciemnieje)

wypiłam pół wina i chce jeszcze, ale mąż patrzy, fakt ,ze jednym okiem, bo drugim patrzy w konsolę, ale jednak liczy ile wypiłam
    Mam podobnie;)
    Ide lulu. Dobrej nocy kochane!
    Ciri, gratuluje hafcika;)

ciri22 lubi tę wiadomość

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    :) z całego serca zyczę żebyś wywaliła pieniądze w błoto :D (tzn, potem sobie sikaj jak ciri i patrz jak ciemnieje)

wypiłam pół wina i chce jeszcze, ale mąż patrzy, fakt ,ze jednym okiem, bo drugim patrzy w konsolę, ale jednak liczy ile wypiłam

zawsze Morelka może sobie po pozytywnym teście robić jeszcze kilka na potwierdzenie, to zużyje:D:D te kreski tak cieszą,że szczęścia nigdy za wiele:)

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    pochwale sie ciazowa choroba lokomocyjna, facet mial obrzygany samochód.... nie wiem czy sie cieszyc ze mam jakis objaw czy jednak nie.... :D dobra wiem chociaz ze w ciazy jestem :P

hahaha no to ostro poszłaś:D to mi się jeszcze nie zdarzyło:)

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:

Ja też zawsze wszystko robiłam rano i na czczo, ale teraz nie jestem w stanie. Ech, nie wiem.Może poczekam z tym tsh aż będę czuła się lepiej...

Nie czekaj. W ciazy tsh moze szybko wzrosnac. Lepiej zbadaj, mozesz nawet po sniadaniu i w razie czrgo, dostsniesz tablety.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:

a może gryźnij tylko suchej bułki, albo jakiegoś wafla ryżowego. tak tylko, żebyś coś żuła, a nie normalne śniadanie

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    hahaha no to ostro poszłaś:D to mi się jeszcze nie zdarzyło:)
    Noo mam nadzieje ze w dzien nie bede miala, ale kiedys bardzo cierpialam na chorobe lokomocyjna i w dzien nie jest mi niedobrze w ogole a dzis w samochodzi to juz po pierwszym kilometrze chcialam rzygac... Masakra.... przezyciaa z dziecinstwa sie wlaczyly...

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, do mnie dzisiaj też przyszła w odwiedziny @, ale tak łatwo się nie poddam kolejny cykl będzie mój :) hehehe biedny mój mąż :)
    Trzymam za wszystkie testujące kciuki :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo kolejny cykl kolejna szansa :D trzymam kciuki ;)

monilia84 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupia @. Trzymam kciuki za następny cykl

monilia84 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomozcie, bo nie wiem co to oznacza - moj progesteron w 7-8 dpo wynosi az 73.20 przy normach labolatoryjnych w fazie lutealnej 1.7-27.00. To duzo za duzo...
    Pamietam, ze Ciri mialam cos ok 16...

Przeczytalam w necie: Norma stężenia progesteronu w 7-8 dniu po owulacji to od 10 ng/ml wzwyż (do około 50 ng/ml, a w ciąży dochodzi do 250 ng/ml).

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo ciaza albo zaburzenia. Jest dziewczyna na innym watku co nie ma ciazy a ma zawsze bardzo wysoko... Wiec moze testuj? ;D choc to dosc dziwne bo w sumie ja sadze ze 7 dpo to ja juz po zagniezdzeniu byla (wnioskujac po pozytywnym tescie w 10dpo) a mialam nizszy wynik.
    Ale na pewno masz w tych jednostkach bo sa jeszcze inne na litr krwi i tam sa wlasnie wyzsze normy

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nmol/l tam sa wyzsze. A to ty masz wyniki na papierku czy ze strony? Ja na stronie norm nie mialam podanych..
    I na pocztku sie zdenerwowalam bo pamietalam ze ktos mial 70.... I mowie noo nic nie bylo owulacji a potem looknelam na jednostki ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 07:06

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    nmol/l tam sa wyzsze. A to ty masz wyniki na papierku czy ze strony? Ja na stronie norm nie mialam podanych..

Trzeba na pewno pamietac, ze ja jestem na duphastonie, ale to i tak bardzo wysoki wynik.
    Tutaj mozna na stronie sprawdzic, zeby nie jedzic i tak tez zrobilam. Wynik podany w jednostkach ng/ml i normy sa tez od razu.

Pakuje sie i jade do miasta sprobowac wcisnac sie do mojej gin-endo...

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A test zrobie jutro (wczoraj kupilam dwa rozne) choc to i tak moze byc za wczesnie, bo dopiero 9-10 dpo

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko na chwilę Fionka mam nadzieję, że to dobry znak, będę za Ciebie mocno, mocno trzymała kciuki!

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Tylko na chwilę Fionka mam nadzieję, że to dobry znak, będę za Ciebie mocno, mocno trzymała kciuki!

Bardzo bede wdzieczna... Mam nadzieje, ze gin mi to wyjasni, bo pewnie teraz niepotrzebnie sie denerwuje. To pewnie przez duphaston.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    A test zrobie jutro (wczoraj kupilam dwa rozne) choc to i tak moze byc za wczesnie, bo dopiero 9-10 dpo
    To jak jedziezz zrob bete. Jesli orogesteron jest wyzszy od ciazy to bylo zagniezdzenie i beta tez wyjdzie i bedziesz wszystko wiedziec. Takie jest moje zdanie ;D

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam sie nie nakrecac, bo bylo przeczucie, ze to znow nie ten cykl, ale pryszczy prawie w ogole nie mam (a zawsze mialam wszystko obsypane), duzo sluzu i tempka nizsza niz zwykle w tym okresie (o 1-2 kreski, ale...). Kopnijcie mnie w dupke, bo inaczej bede ryczec jeszcze bardziej jesli sie nie uda :(

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    To jak jedziezz zrob bete. Jesli orogesteron jest wyzszy od ciazy to bylo zagniezdzenie i beta tez wyjdzie i bedziesz wszystko wiedziec. Takie jest moje zdanie ;D

Beta dopiero w poniedzialek. Jade zaraz do gin i zobacze co ona powie. A jutro rano zatestuje - dzis juz sikalam i w ogole...

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ