X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dlatego mowie najlepiej 15dpo i jeszcze po tescie z II albo robic wczesniej tez mozna tyle ze mozna niepotrzebnie sie zalamac;)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś myślałam,że zajście w ciąże jest takie proste.A tu się okazuje,że im bardziej się chce to tym trudniej.Owu było między sobotą a niedzielą...27/28...U mnie beta w lab. kosztuje ok 25 zł.W sumie po co się nakręcać jeśli będzie za wcześnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze to czekanie.Już sama sobie wmawiam,że jak coś zabolało to na bank ciąża...Tylko ja tak mam?Oszalałam? :(

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie tylko Ty wszystkie tak mamy :D masz rację że czekanie jest najgorsze ale z miesiąca na miesiąc ma się coraz więcej pokory i cierpliwości trzymam za Ciebie mocno kciuki ale z betą narazie bym się wstrzymała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 10:25

ciri22 lubi tę wiadomość

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstrzymam się.Właśnie dlatego tu jestem.Bo nikt nie zrozumie tak dobrze jak ktoś w tej samej sytuacji...:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda_maruda wrote:
    Kiedyś myślałam,że zajście w ciąże jest takie proste.A tu się okazuje,że im bardziej się chce to tym trudniej.Owu było między sobotą a niedzielą...27/28...U mnie beta w lab. kosztuje ok 25 zł.W sumie po co się nakręcać jeśli będzie za wcześnie.
    Mysle ze najwczesniej 26 dnia cyklu rob bete bedzie taka najbezpieczniejsza. Tak sobie mysle. Wykresu nie masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiego wykresu?Jeszcze nie do końca tu ogarniam.Mam swoje wykresy w aplikacji na telefonie...;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzac na strone mozesz wykres temperatur uzupelnic i udostepnic go dla innych. Program zaznacza najbardziej prawdopodobny termin owulacji. Mozesz wpisywac swoje objawy i takie rozne rzeczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa :) Już rozumiem...;)

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ruda Maruda w Naszym gronie, faktycznie wspieramy się i sprowadzamy na ziemię - tu polecam Ciri;), żartujemy - tu polecam Morellę;).

Pytam się gdzie ta Fiona?!

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona nie jest wstanie pisać na forum bo się okazało że będzie miała bliźniaki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 11:02

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tez tak mysle ;D ale bym sie cieszyla ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło mi :) Cieszę się,że przygarnęłyście kropka do swojego grona ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Witaj Ruda Maruda w Naszym gronie, faktycznie wspieramy się i sprowadzamy na ziemię - tu polecam Ciri;), żartujemy - tu polecam Morellę;).

Pytam się gdzie ta Fiona?!
    Ciesze sie ze moj wateczek tak wam podpadl do gustu ;*

moniqe lubi tę wiadomość

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się czuję jak na @ podbrzusze mi puchnie :/

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqe a kiedy konsultacja z wynikami?

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co dzisiaj będę dzwonić do lekarza bo się umówiliśmy że wyniki z konsultujemy telefonicznie i zobaczymy co powie albo da recepte mojemu mężowi i on mi wyśle leki albo każe mi natychmiast wracać do polski... zobaczymy

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Nie nadrobiłam Was, tak produkujecie! Odebraliśmy wyniki badania nasienia i nie jest dobrze :( Za mało plemników ;(

okres abstynencji 3 dni (3-5)
    upłynnienie (min.) 10 (<60)
    obj (ml) 1,6 (>=1,5)
    ph 8,6 (>=7,2)
    lepkość prawidłowa
    aglutynacja brak
    agregacja brak

koncentracja plemników (mln/ml) 14,23 (>=15)
    całkowita ilość plemników w ejakulacie (mln) 22,77 (>=39)
    ruch postępowy (PR) (%) 33,83 (>=32)
    ruch całkowity (PR+NP%) 39,85 (>=40)
    brak ruchu (%) 60,15 (<=60)
    koncentracja komórek okrągłych (mln/ml) 0,1 (<5)
    koncentracja leukocytów per.-dodatnich (mln/ml) - (<1)

Któraś jest bardziej obeznana w kwestiach takich badań? Co można zrobić?
    :(

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie absolutnie na tym nie znam, nawet jakos z podanymi normami tego nie ogarniam :/

ale nie martw sie alicja, jakies leki dietka i poprawia sie zoilnierze:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest tak zle mysle ze suplementy i zel wydluzajacy zywotnosc i dasz rade z owiele gorszymi wynikami dziewczyny szybko zachodzily :D. Wiec nie martw sie. Daj mi do zarcia piguly i bedzie dobeze naprawde

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ