X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no, gdzie Wy sie podzialyscie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna, tsh w ciazy wariuje wiec spokojnie:)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaliczyłam dzisiaj grila.
    dopiłam wino i idę spać
    Chyba, że mój mąż ma inne plany :), ale jak dla mnie to za gorąco jest na seks ;D

i gardło mnie koszmarnie boli ;(

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z grilla, świeże powietrze, trochę więcej zieleni, trochę się nawet wyluzowałam. Wchodzę na forum Nasz Bocian, bo zadałam pytanie ekspertowi, co sądzi o wynikach mojego S. i widzę odpowiedź: "Przy tych wynikach kierunek raczej na inseminację"
    !! ;( ;( ;(
    Załamka!!
    Przecież myślałam, że są w miarę w granicach, nie wyglądają na tragiczne! ;( ;(
    Zdołowało mnie to kompletnie......

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio gdzies czytalam o wynikach nasienia. I to co tam jest podane to są wartości minimum, a nie norma ze tak jest ok. Czyli jak wszystkie wartosici sa spełnione to to jest minimum, ale wcale to nie oznacza ze to jest dobre nasienie.

A on cos juz bierze na poprawę?

Weź poprawkę ze pan ekspert pewnie w jakiejś klinice pracuje. Pierwsze co to z wynikami do lekarza i po suplementacje. Widziałam na forum sporo wpisów ze po suplementacj wyniki sie bardzo poprawialy

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sobie zaznacze na wykresie dzisiaj problemy ze snem

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ostatnio gdzies czytalam o wynikach nasienia. I to co tam jest podane to są wartości minimum, a nie norma ze tak jest ok. Czyli jak wszystkie wartosici sa spełnione to to jest minimum, ale wcale to nie oznacza ze to jest dobre nasienie.

A on cos juz bierze na poprawę?

Weź poprawkę ze pan ekspert pewnie w jakiejś klinice pracuje. Pierwsze co to z wynikami do lekarza i po suplementacje. Widziałam na forum sporo wpisów ze po suplementacj wyniki sie bardzo poprawialy

Od prawie trzech miesięcy na własną rękę dawałam mu Androvit plus, vit. C 1000mg (z której musiał zrezygnować, bo miał mega problemy gastryczne) i l-karnitynę 500mg.
    Nie mamy porównania, czy te witaminy coś pomogły, bo to było pierwsze badanie...
    Nie wiem, jak mam mu to powiedzieć :(
    Do lekarza na pewno, ale po pierwsze najwcześniej za tydzień, dwa
    a po drugie szukam dobrego androloga, żeby iść do kogoś kompetentnego. Chyba dostanę kota do tego czasu :(

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, poki nie porozmawiasz z lekarzem " na zywo", nie zakladaj najgorszego. Leczenie w internetach to najgorsza z mozliwych opcji. Ucha w gore!

Wiecie co? Gdybym przejmowala sie tym cyklem, mocno wkureilby mnie moj wykres. Po dzisiejszej temperaturze, of zmienil termin owulki, a patrzac na czas wspolzycia, wykres tylko potwierdza, ze nie ma sensu testowac.

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, idzcie do lekarza na zywo. J wczoraj wlasnie byl ze swoimi wynikami - na ktorych wg norm ma duzo mniej plemnikow i do tego czesc z nieprawidlowa budowa. A androlog stwierdzil,ze w ogole luz bluz,ze ich jest ictak eciaz duzo, a odsetek tych z nieprawidlowa budowa jest niewielki. Przyznam,ze bardzo nas to uspokoilo. J dostal tes skierowanie na badania hormonow. Ale jak dopytywal lekarza,ze w skali od 1-10 jaki dalby wynikjego wynikom, to ten powiedzial,ze 9.
    Bardzo nas to zaskoczylo, bo naprawde to jakos wesolo na wynikach nie wygladalo. Ale J poszedl prywatnie, wiec lekarz raz ze raczej dziala kompetentnie,zeby klinice nie zaszkodzic, dwa - nawet jesli wiekszy interes mialby w mowieniu,ze sa slabe i J musi wrocic.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję cholernego, wrednego małpiszona:/
    Tyle dobrze, że się spodziewałam, ale ręce mi opadają, bo nie wiem co jest nie tak.

Alicja też uważam, że nie ma co się kierować Internetem tylko tym co powie żywy lekarz. Może łatwo będzie można te wyniki poprawić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla:( o nieee:(
    Tule:*

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za durna, czemu przylazla

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny rozpacz miałam od czwartku tak, więc dziś już wiedziałam, że przyjdzie.
    Ale wyszło na to, że idealnie wyliczyłam dzień owu, dokładnie po 15 dniach przyszła @.
    Więc pytanie dlaczego się nie udało teraz mnie dręczy.
    Obawiam się problemów z drożnością, dr powiedział, że jak się rok nie będzie udawało w tym kierunku będziemy patrzyli, ale ja nie mam zamiaru tyle czekać zmieniam lekarza i mam nadzieję, że będzie miała inne podejście.
    Jest jeszcze opcja, że żołnierze nie domagają nigdy tego nie sprawdzaliśmy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziul, może to dobry czas by zrobic badania? Panel tarczycowy, prolaktyne, estradiol? No i badanie zolnierki tez by wypadalo.
    Uwazam, ze nie ma sensu czekac do roku. Ja dzialam juz teraz i Ty tez tak zrob:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj malz sie wkurwil na of O_o. Zly jest ze przesunelo termin owulacji:D
    W tym cyklu on sie wkurza a ja mam czilaut.

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie tez tak mowie, jak cos moze byc nie tak to lepiej to wiedziec od razu :) a tak to mija miesiac za miesiacem i niepotrzebnie zastanawianie sie a moze to zle albo tamto...

my wczoraj polecielismy na grila i az do 1;00 nam zeszlo a o 8;30 moj kochany maz mnie obudzil bo seku mu sie chcialo i co? teraz spi a ja latam po domu juz wykapana pomalowana i poczesana, jeszcze tylko sie ubrac a on? ;/ :D

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Magdziul, może to dobry czas by zrobic badania? Panel tarczycowy, prolaktyne, estradiol? No i badanie zolnierki tez by wypadalo.
    Uwazam, ze nie ma sensu czekac do roku. Ja dzialam juz teraz i Ty tez tak zrob:*
    Ja podstawowe hormony robiłam ostatnio wszystkie ok, tarczyczowe robiłam że 3 lata temu były ok, pewnie dr każe powtórzyć, z owulacją nie ma problemu, żadnych torbieli nigdy nie miałam, nie brałam anty, jedyne co to przy badaniu ginekologicznym lekarz stwierdził podejrzenie endo 1 st, ale powiedział, że nic z tym nie robimy, trzeba zajść, a jak przez rok nie zajdę wtedy możemy podejrzewać niedrożność. Niby poza tym wszystko mam na wzór.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To badaj męża i moze jednak inwestuj w hsg. Ja najprawdopodobniej w sierpniu zrobię to badanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    dokladnie tez tak mowie, jak cos moze byc nie tak to lepiej to wiedziec od razu :) a tak to mija miesiac za miesiacem i niepotrzebnie zastanawianie sie a moze to zle albo tamto...

my wczoraj polecielismy na grila i az do 1;00 nam zeszlo a o 8;30 moj kochany maz mnie obudzil bo seku mu sie chcialo i co? teraz spi a ja latam po domu juz wykapana pomalowana i poczesana, jeszcze tylko sie ubrac a on? ;/ :D

O jaaaa, moj jakby mnie tak wyrwal ze snu to bym go jadem zabila. Nikt mbie tak z zaskoczenia brac nie bedzie gdy spie:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:

Wcześniej się wahałam, bo mając męża rzadko w domu myślałam, że może nie trafiłam w dzień, ale teraz nie mam wątpliwości.

Klaudia chłopak musi się zregenerować, mój zawsze wylicza, że jak się bardziej "produkował" to potrzebuje więcej snu;)

‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ