X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe :D, przysięgam nie jestem z branży :D
    Dzielę się tylko swoją wiedzą jaką też zdobyłam niedawno :D

h84fe6ydttjiala2.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, popisała sobie, a teraz spadam po jakieś zapasy wody, bo jak się później gorączka zacznie to wole się dalej bunkrować w domu przy wentylatorze ;)

Miłego dnia :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie podejrzewałabym to raczej ja mam dziwne fazy:) Iriss a takich ludzi Nam trzeba z profesjonalną wiedzą a my tylko o papierze, toaletowym i rzyganiu;);)

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łohohoho znowu lektura na dzień dobry!

Ciri, zobaczysz, że po pierwszym usg poczuje przypływ ojcostwa :)

Morell, jesteśmy rzeczywiście w tym samym momencie cyklu! Oby nasze schodki doprowadziły do zielonego :)

Baronowa, jesteś moim idolem jedzeniowym :P Ja tylko przed okresem mam dziwne zachcianki i lody zajadam ogórkami. Poza tym, to czytając to zastanawiam się, jak Twój żołądek i jelita dają radę.

Magdziulla - miałam podobną sytuację (ale nie oświadczynową), tylko role się zamieniły :P
    Dawno, dawno temu... :P Niedługo po naszym poznaniu się z S. był sylwester, którego organizowałam ze współlokatorami w naszej prl-owskiej dziurze. Postanowiłam nie mieszać alkoholu i pić tylko szampana. Od ok. 22 byłam już zombie przewieszonym przez wannę, a mój S., który nikogo tam nie znał, musiał się odnaleźć w sytuacji :P Wtedy też mi pomagał i trzymał włosy... Żenująca sytuacja, ale cóż... Chyba każdy przez to przechodził ;)
    Btw. masz PIĘKNY wykres, więc wróżę goszkowo!!

Ogólnie jeśli chodzi o rzyganie, na szczęście nie mam choroby lokomocyjnej, ale przez całe dzieciństwo widziałam, jak moja siostra się męczyła. Współczuję.

Fionka! Ty się nie zniechęcaj babo, bo tak jak mówisz, to może być dopiero 8-9-10 dpo, więc II krechy wyjdą, tylko później :) Kciukam jeszcze mocniej!

Dzisiaj dzień spędzam u dziadków, jadę na wieś, pełny chillout :)
    Pewnie zajrzę wieczorem, a Wy zdążycie już kolejną książkę wydać ;) Buźka dla wszystkich!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 10:49

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, ja o rzyganiu to gdzie indziej haha :D, w tym też już mam wprawę, 4 tygodniową, tyle już się nasciskałam z porcelanowym królem, że mąż może mnie o zdradę posądzić ;P

h84fe6ydttjiala2.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    wit B6 nie przedawkujesz teraz, podobno większa dawka wit B6 zmniejsza mdłości i nudności :)
    Aaaa i tak od razu na zaś, na bóle brzucha takie jak okresowe najlepszy magnez, ja biorę obecnie Magne B6 (chyba firma Sanofi) bo jako jedyny zarejestrowany jest jako lek, a nie suplement i ma magnez w formie łatwo przyswajalnej :) 2 tabletki dziennie biorę, na początku jak mnie męczyły bóle brzucha, to wzięłam kilka razy nospę, a później przerzuciłam się na magnez właśnie :)

Skoro działa na bóle "ciążowe-okresowe", to może na zwykłe okresowe też...? Muszę wypróbować, bo dla mnie zawsze pierwszy dzień to masakra.

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tam ciepeło!:) ja tez robie szybka liste zakupow i lece bo inaczej sie ugotuje, w dodatku w mojej pieknej CZARNEJ betty bedzie panowal zajebisty upal a mnie sie kllima skonczyla:/

dzisiaj LECZO sa sa sa ^^

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa tego to nie wiem, może warto przetestować :) magnez przeciwdziałą skurczom, co wszyscy wiedzą, i dlatego ciężarnym wskazana większa dawka :).
    Może faktycznie warto przetestować z tym @, że nie wpadłam na to wcześniej, kiedy bóle miałam jak po spotkaniu z kubą rozpruwaczem.

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    wit B6 nie przedawkujesz teraz, podobno większa dawka wit B6 zmniejsza mdłości i nudności :)
    Aaaa i tak od razu na zaś, na bóle brzucha takie jak okresowe najlepszy magnez, ja biorę obecnie Magne B6 (chyba firma Sanofi) bo jako jedyny zarejestrowany jest jako lek, a nie suplement i ma magnez w formie łatwo przyswajalnej :) 2 tabletki dziennie biorę, na początku jak mnie męczyły bóle brzucha, to wzięłam kilka razy nospę, a później przerzuciłam się na magnez właśnie :)
    Lekarze mojej ciotki obie ciaze mowili ze witaminy b6 nie wolno za duzo. Jak jest w diecie i tabletce to wiecej nie brac...i tez brala ro magne b6 i powiedzial ze jedna tabletka nie wiecej. Wiex nie wiem pd czego to zalezy

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po szkole medycznej i tez zawsze mialam mowione ze nie powinno sie przekraczac dawki 150% chyba ze ktos ma niedobory mocne to wtedy tak. Zdrowy czlowiek nie powinie.

• Iriss Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja czytałam nawet artykuł, gdzie są normy B6 i magnezu dla ciężarnych i przy takiej suplementacji: wraz z magnezem i witaminami dla ciężarnych, nie da się przedawkować, a magnez zalecają nawet 6 tabletek dziennie (no ja akurat nie), zwłaszcza później. Ja tam ufam swojemu lekarzowi więc się trzymam zaleceń :). Nawet w ulotce magne b6 jest napisane, że do 6tabletek dziennie można. Lepiej brać magnez niż nospę :)

Co do niedoborów, dla kobiet w ciąży są trochę inne parametry bo zmienia się nam zapotrzebowanie na poszczególne rzeczy, ale to była tylko moja rada, nie musi nikt z tego korzystać :) jednak zalecam poczytać fachowe artykuły w tym temacie :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to co najważniejsze, to ja napisałam że to przy bólach jak na @ magnez działa lepiej niż nospa, a nie żeby go brać jak cukierki jak nie ma wskazań :).

h84fe6ydttjiala2.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    No ale chociaz odlot na orbite mialas co? No powiedz, ze tak.
    Bo ja to bym odleciala na takim gazie, ze bomba biologiczna to witamina:/
    nic, poszłam spać

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla ciezarnych nie czytalam ja czytam dla innych wafli ;p z roznymi schorzeniami ;p ale jak mnie nic nie boli to tez nie bede tego zrec bo nie ma co sie faszerowac ;p tylko to co potrzebne

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    O tych kroblach babka mowila mi w aptece ale akurat nie miala. Zamierzam przetestowac wszystko w ramach badan ;D ja to lubie takie. Mamarin patrzylam ale wit b6 biore w 100% w takiej tabletce z kwasem i magnezem wiec nie chce za duzo ;p ale bede sprawdzac bede ;)
    a zwykły imbir, bez dodatków

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Dla ciezarnych nie czytalam ja czytam dla innych wafli ;p z roznymi schorzeniami ;p ale jak mnie nic nie boli to tez nie bede tego zrec bo nie ma co sie faszerowac ;p tylko to co potrzebne
    No właśnie o tym mówię :)
    To tak samo, jak panika się zaczyna przy wynikach morfologii :D, u kobiet w ciąży też zmieniają się parametry i te porównania z wynikami z laboratorium nie ma co porównywać :). Taki to teraz czas, specjalnej troski ;P

DObra, odsysam się z wątku bo czas coś porobić :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    a zwykły imbir, bez dodatków
    Noo to w diecie go mam. Ale nie bede korzenia imbiru podgryzac ;p a w sumie gdzies czytakam ze imbir musi byc w jakiejs tam formie zeby zadzialal

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja tez spadam w pracy mnie mega zawalilo a dzis od 7-17... Ja tu zdechne. Dobrze ze potem pod namiot jade... Papatki ;*

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baw się dobrze. idę odgruzować kuchnie, bo mnie robale zeżrą :)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wrocilam z zakupow i ledwo zyje tak cieplo tam nie dosc ze w aucie goraco, na targu goraco to na sam koniec z tymi gratami na czwarte pietro jupi ja jej

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ