Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Łohohoho znowu lektura na dzień dobry!
Ciri, zobaczysz, że po pierwszym usg poczuje przypływ ojcostwa
Morell, jesteśmy rzeczywiście w tym samym momencie cyklu! Oby nasze schodki doprowadziły do zielonego
Baronowa, jesteś moim idolem jedzeniowym Ja tylko przed okresem mam dziwne zachcianki i lody zajadam ogórkami. Poza tym, to czytając to zastanawiam się, jak Twój żołądek i jelita dają radę.
Magdziulla - miałam podobną sytuację (ale nie oświadczynową), tylko role się zamieniły
Dawno, dawno temu... Niedługo po naszym poznaniu się z S. był sylwester, którego organizowałam ze współlokatorami w naszej prl-owskiej dziurze. Postanowiłam nie mieszać alkoholu i pić tylko szampana. Od ok. 22 byłam już zombie przewieszonym przez wannę, a mój S., który nikogo tam nie znał, musiał się odnaleźć w sytuacji Wtedy też mi pomagał i trzymał włosy... Żenująca sytuacja, ale cóż... Chyba każdy przez to przechodził
Btw. masz PIĘKNY wykres, więc wróżę goszkowo!!
Ogólnie jeśli chodzi o rzyganie, na szczęście nie mam choroby lokomocyjnej, ale przez całe dzieciństwo widziałam, jak moja siostra się męczyła. Współczuję.
Fionka! Ty się nie zniechęcaj babo, bo tak jak mówisz, to może być dopiero 8-9-10 dpo, więc II krechy wyjdą, tylko później Kciukam jeszcze mocniej!
Dzisiaj dzień spędzam u dziadków, jadę na wieś, pełny chillout
Pewnie zajrzę wieczorem, a Wy zdążycie już kolejną książkę wydać Buźka dla wszystkich!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 10:49
-
Iriss wrote:wit B6 nie przedawkujesz teraz, podobno większa dawka wit B6 zmniejsza mdłości i nudności
Aaaa i tak od razu na zaś, na bóle brzucha takie jak okresowe najlepszy magnez, ja biorę obecnie Magne B6 (chyba firma Sanofi) bo jako jedyny zarejestrowany jest jako lek, a nie suplement i ma magnez w formie łatwo przyswajalnej 2 tabletki dziennie biorę, na początku jak mnie męczyły bóle brzucha, to wzięłam kilka razy nospę, a później przerzuciłam się na magnez właśnie
Skoro działa na bóle "ciążowe-okresowe", to może na zwykłe okresowe też...? Muszę wypróbować, bo dla mnie zawsze pierwszy dzień to masakra.
-
ale tam ciepeło! ja tez robie szybka liste zakupow i lece bo inaczej sie ugotuje, w dodatku w mojej pieknej CZARNEJ betty bedzie panowal zajebisty upal a mnie sie kllima skonczyla:/
dzisiaj LECZO sa sa sa ^^ -
alicjaaa tego to nie wiem, może warto przetestować magnez przeciwdziałą skurczom, co wszyscy wiedzą, i dlatego ciężarnym wskazana większa dawka .
Może faktycznie warto przetestować z tym @, że nie wpadłam na to wcześniej, kiedy bóle miałam jak po spotkaniu z kubą rozpruwaczem.
-
nick nieaktualnyIriss wrote:wit B6 nie przedawkujesz teraz, podobno większa dawka wit B6 zmniejsza mdłości i nudności
Aaaa i tak od razu na zaś, na bóle brzucha takie jak okresowe najlepszy magnez, ja biorę obecnie Magne B6 (chyba firma Sanofi) bo jako jedyny zarejestrowany jest jako lek, a nie suplement i ma magnez w formie łatwo przyswajalnej 2 tabletki dziennie biorę, na początku jak mnie męczyły bóle brzucha, to wzięłam kilka razy nospę, a później przerzuciłam się na magnez właśnie -
nick nieaktualny
-
No ja czytałam nawet artykuł, gdzie są normy B6 i magnezu dla ciężarnych i przy takiej suplementacji: wraz z magnezem i witaminami dla ciężarnych, nie da się przedawkować, a magnez zalecają nawet 6 tabletek dziennie (no ja akurat nie), zwłaszcza później. Ja tam ufam swojemu lekarzowi więc się trzymam zaleceń . Nawet w ulotce magne b6 jest napisane, że do 6tabletek dziennie można. Lepiej brać magnez niż nospę
Co do niedoborów, dla kobiet w ciąży są trochę inne parametry bo zmienia się nam zapotrzebowanie na poszczególne rzeczy, ale to była tylko moja rada, nie musi nikt z tego korzystać jednak zalecam poczytać fachowe artykuły w tym temacie
-
Morella wrote:No ale chociaz odlot na orbite mialas co? No powiedz, ze tak.
Bo ja to bym odleciala na takim gazie, ze bomba biologiczna to witamina:/ -
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:O tych kroblach babka mowila mi w aptece ale akurat nie miala. Zamierzam przetestowac wszystko w ramach badan ja to lubie takie. Mamarin patrzylam ale wit b6 biore w 100% w takiej tabletce z kwasem i magnezem wiec nie chce za duzo ;p ale bede sprawdzac bede
-
ciri22 wrote:Dla ciezarnych nie czytalam ja czytam dla innych wafli ;p z roznymi schorzeniami ;p ale jak mnie nic nie boli to tez nie bede tego zrec bo nie ma co sie faszerowac ;p tylko to co potrzebne
To tak samo, jak panika się zaczyna przy wynikach morfologii , u kobiet w ciąży też zmieniają się parametry i te porównania z wynikami z laboratorium nie ma co porównywać . Taki to teraz czas, specjalnej troski ;P
DObra, odsysam się z wątku bo czas coś porobić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a ja wrocilam z zakupow i ledwo zyje tak cieplo tam nie dosc ze w aucie goraco, na targu goraco to na sam koniec z tymi gratami na czwarte pietro jupi ja jej