SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe :D, przysięgam nie jestem z branży :D
    Dzielę się tylko swoją wiedzą jaką też zdobyłam niedawno :D

h84fe6ydttjiala2.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, popisała sobie, a teraz spadam po jakieś zapasy wody, bo jak się później gorączka zacznie to wole się dalej bunkrować w domu przy wentylatorze ;)

Miłego dnia :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie podejrzewałabym to raczej ja mam dziwne fazy:) Iriss a takich ludzi Nam trzeba z profesjonalną wiedzą a my tylko o papierze, toaletowym i rzyganiu;);)

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łohohoho znowu lektura na dzień dobry!

Ciri, zobaczysz, że po pierwszym usg poczuje przypływ ojcostwa :)

Morell, jesteśmy rzeczywiście w tym samym momencie cyklu! Oby nasze schodki doprowadziły do zielonego :)

Baronowa, jesteś moim idolem jedzeniowym :P Ja tylko przed okresem mam dziwne zachcianki i lody zajadam ogórkami. Poza tym, to czytając to zastanawiam się, jak Twój żołądek i jelita dają radę.

Magdziulla - miałam podobną sytuację (ale nie oświadczynową), tylko role się zamieniły :P
    Dawno, dawno temu... :P Niedługo po naszym poznaniu się z S. był sylwester, którego organizowałam ze współlokatorami w naszej prl-owskiej dziurze. Postanowiłam nie mieszać alkoholu i pić tylko szampana. Od ok. 22 byłam już zombie przewieszonym przez wannę, a mój S., który nikogo tam nie znał, musiał się odnaleźć w sytuacji :P Wtedy też mi pomagał i trzymał włosy... Żenująca sytuacja, ale cóż... Chyba każdy przez to przechodził ;)
    Btw. masz PIĘKNY wykres, więc wróżę goszkowo!!

Ogólnie jeśli chodzi o rzyganie, na szczęście nie mam choroby lokomocyjnej, ale przez całe dzieciństwo widziałam, jak moja siostra się męczyła. Współczuję.

Fionka! Ty się nie zniechęcaj babo, bo tak jak mówisz, to może być dopiero 8-9-10 dpo, więc II krechy wyjdą, tylko później :) Kciukam jeszcze mocniej!

Dzisiaj dzień spędzam u dziadków, jadę na wieś, pełny chillout :)
    Pewnie zajrzę wieczorem, a Wy zdążycie już kolejną książkę wydać ;) Buźka dla wszystkich!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 10:49

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, ja o rzyganiu to gdzie indziej haha :D, w tym też już mam wprawę, 4 tygodniową, tyle już się nasciskałam z porcelanowym królem, że mąż może mnie o zdradę posądzić ;P

h84fe6ydttjiala2.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    wit B6 nie przedawkujesz teraz, podobno większa dawka wit B6 zmniejsza mdłości i nudności :)
    Aaaa i tak od razu na zaś, na bóle brzucha takie jak okresowe najlepszy magnez, ja biorę obecnie Magne B6 (chyba firma Sanofi) bo jako jedyny zarejestrowany jest jako lek, a nie suplement i ma magnez w formie łatwo przyswajalnej :) 2 tabletki dziennie biorę, na początku jak mnie męczyły bóle brzucha, to wzięłam kilka razy nospę, a później przerzuciłam się na magnez właśnie :)

Skoro działa na bóle "ciążowe-okresowe", to może na zwykłe okresowe też...? Muszę wypróbować, bo dla mnie zawsze pierwszy dzień to masakra.

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tam ciepeło!:) ja tez robie szybka liste zakupow i lece bo inaczej sie ugotuje, w dodatku w mojej pieknej CZARNEJ betty bedzie panowal zajebisty upal a mnie sie kllima skonczyla:/

dzisiaj LECZO sa sa sa ^^

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa tego to nie wiem, może warto przetestować :) magnez przeciwdziałą skurczom, co wszyscy wiedzą, i dlatego ciężarnym wskazana większa dawka :).
    Może faktycznie warto przetestować z tym @, że nie wpadłam na to wcześniej, kiedy bóle miałam jak po spotkaniu z kubą rozpruwaczem.

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    wit B6 nie przedawkujesz teraz, podobno większa dawka wit B6 zmniejsza mdłości i nudności :)
    Aaaa i tak od razu na zaś, na bóle brzucha takie jak okresowe najlepszy magnez, ja biorę obecnie Magne B6 (chyba firma Sanofi) bo jako jedyny zarejestrowany jest jako lek, a nie suplement i ma magnez w formie łatwo przyswajalnej :) 2 tabletki dziennie biorę, na początku jak mnie męczyły bóle brzucha, to wzięłam kilka razy nospę, a później przerzuciłam się na magnez właśnie :)
    Lekarze mojej ciotki obie ciaze mowili ze witaminy b6 nie wolno za duzo. Jak jest w diecie i tabletce to wiecej nie brac...i tez brala ro magne b6 i powiedzial ze jedna tabletka nie wiecej. Wiex nie wiem pd czego to zalezy

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po szkole medycznej i tez zawsze mialam mowione ze nie powinno sie przekraczac dawki 150% chyba ze ktos ma niedobory mocne to wtedy tak. Zdrowy czlowiek nie powinie.

• Iriss Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja czytałam nawet artykuł, gdzie są normy B6 i magnezu dla ciężarnych i przy takiej suplementacji: wraz z magnezem i witaminami dla ciężarnych, nie da się przedawkować, a magnez zalecają nawet 6 tabletek dziennie (no ja akurat nie), zwłaszcza później. Ja tam ufam swojemu lekarzowi więc się trzymam zaleceń :). Nawet w ulotce magne b6 jest napisane, że do 6tabletek dziennie można. Lepiej brać magnez niż nospę :)

Co do niedoborów, dla kobiet w ciąży są trochę inne parametry bo zmienia się nam zapotrzebowanie na poszczególne rzeczy, ale to była tylko moja rada, nie musi nikt z tego korzystać :) jednak zalecam poczytać fachowe artykuły w tym temacie :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to co najważniejsze, to ja napisałam że to przy bólach jak na @ magnez działa lepiej niż nospa, a nie żeby go brać jak cukierki jak nie ma wskazań :).

h84fe6ydttjiala2.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    No ale chociaz odlot na orbite mialas co? No powiedz, ze tak.
    Bo ja to bym odleciala na takim gazie, ze bomba biologiczna to witamina:/
    nic, poszłam spać

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla ciezarnych nie czytalam ja czytam dla innych wafli ;p z roznymi schorzeniami ;p ale jak mnie nic nie boli to tez nie bede tego zrec bo nie ma co sie faszerowac ;p tylko to co potrzebne

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    O tych kroblach babka mowila mi w aptece ale akurat nie miala. Zamierzam przetestowac wszystko w ramach badan ;D ja to lubie takie. Mamarin patrzylam ale wit b6 biore w 100% w takiej tabletce z kwasem i magnezem wiec nie chce za duzo ;p ale bede sprawdzac bede ;)
    a zwykły imbir, bez dodatków

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Dla ciezarnych nie czytalam ja czytam dla innych wafli ;p z roznymi schorzeniami ;p ale jak mnie nic nie boli to tez nie bede tego zrec bo nie ma co sie faszerowac ;p tylko to co potrzebne
    No właśnie o tym mówię :)
    To tak samo, jak panika się zaczyna przy wynikach morfologii :D, u kobiet w ciąży też zmieniają się parametry i te porównania z wynikami z laboratorium nie ma co porównywać :). Taki to teraz czas, specjalnej troski ;P

DObra, odsysam się z wątku bo czas coś porobić :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    a zwykły imbir, bez dodatków
    Noo to w diecie go mam. Ale nie bede korzenia imbiru podgryzac ;p a w sumie gdzies czytakam ze imbir musi byc w jakiejs tam formie zeby zadzialal

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja tez spadam w pracy mnie mega zawalilo a dzis od 7-17... Ja tu zdechne. Dobrze ze potem pod namiot jade... Papatki ;*

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baw się dobrze. idę odgruzować kuchnie, bo mnie robale zeżrą :)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wrocilam z zakupow i ledwo zyje tak cieplo tam nie dosc ze w aucie goraco, na targu goraco to na sam koniec z tymi gratami na czwarte pietro jupi ja jej

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ