X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kto mu kazal? ;p szczegolnie ze uprawialismy sex hmmm 6h wczesniej?:D

morella ja to lubie jak mnie tak budzi:D a zdarza sie tak czasami w nocy:D

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • mkl Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sorki za szczegóły ale..... dziś rano podczas współżycia z moim mężem pomiędzy zmianą pozycji na jego członku było pełno mojego białego śluzu, nigdy czegoś takiego nie mieliśmy, czy tak duża ilość białego śluzu może oznaczać ciaze???

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc ja w lipcu muszę odpuścić niestety, ale wyliczyłam, że ryzyk fizyk wracam do gry w sierpniu, jak mi nie przedłużą umowy to najwyżej działalność otworzę.
    Ale w lipcu muszę na kogoś przerzucić mój doping, pozytywne fluidy i zaklęcia zachodzące - ktoś chętny?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Dziewczyny sorki za szczegóły ale..... dziś rano podczas współżycia z moim mężem pomiędzy zmianą pozycji na jego członku było pełno mojego białego śluzu, nigdy czegoś takiego nie mieliśmy, czy tak duża ilość białego śluzu może oznaczać ciaze???
    Tak słyszałam! To bardzo dobry znak, o ile to nie zapalenie, upławy. Mkl temp też piękna! Oj, oj coś czuję tu zielonego:):)

• mkl Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem chętna:d

f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Ja jestem chętna:d
    Sprzedane, ale coś czuję, że na długo Ci się nie przyda:) Uwaga przesyłam Ci swoją lipcową moc zachodzenia + Twoja, musi się udać;);)

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Mkl powiem Ci ja bym zaczela sie nakrecac, wszystko co bylo inne niz w innych cyklach powodowalo nadzieje:D

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • mkl Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla łapie moc pełnymi garściami a nawet wciągam nosem:d

f2w3rjjge8qi32en.png

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja absolutnie straciłam nadzieję, że bez pomocy się uda. jak gin z nfzetu m powie,zeby rok czekać to ją zatłukę termometrem ;)

Magdziulla, Klaudia N. lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    a ja absolutnie straciłam nadzieję, że bez pomocy się uda. jak gin z nfzetu m powie,zeby rok czekać to ją zatłukę termometrem ;)
    Spodziewaj się weź taki duży zewnętrzny będzie bardziej skuteczny:)
    Mi tak powiedział lekarz prywatnie, u którego bulę sporo kasy.
    teraz chcę się wybrać do dr, którą bardzo polecają dziewczyny z lubelskiego wątku.

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:

wszystko może ale nie musi oznaczać ciąży my tak mamy czasami że wacek wygląda jak zasmarkany :D

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Do lekarza pójdziemy na pewno, ale wiecie, do tego czasu szukam, czytam, no i pomyślałam, że skoro jest możliwość zapytania, to to zrobię - no i bach! Jakby ktoś mi 20 cegieł zrzucił na głowę...

No i dobry androlog na śląsku - któraś słyszała o takim? Może znajomi korzystali?

Anna, mogę zapytać jakie wyniki miał Twój mąż? Dostaliście jakieś zalecenia? Leki? Suplementy?

Magdziulla bardzo mi przykro :* Ściskam kciuki za kolejny cykl. Może rzeczywiście warto się bardziej szczegółowo przebadać?

Mkl, dobry znak, więc oby wróżył zielonego na koniec.

Baronowa - ja też straciłam i dlatego zaczęliśmy się badać wcześniej. Jakby co, przyjdę też ze swoim termometrem i pomogę Ci wbić mądrość do lekarskiej głowy!

Morellka, nawet jeśli owu Ci się rzeczywiście przesunęła, to jeszcze nic straconego! serducha były dwa dni przed, a z tego co mówiłaś, to Twój mąż ma solidnych żołnierzy. Jeszcze wszystko jest możliwe!

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Monsz coś się delikatnie buntuje przeciwko fapowaniu do pojemniczka, że niby nie wierzy, że jego żołnierze mogą nie być w formie. Nie chcę go zmuszać, chyba się biedaczek zawstydził:)
    Ale zrobi, bardziej chodziło mu o to, że może ka panikuje i za wcześnie jeszcze.
    Dziewczyny u mnie jest wersja podstawowa za 70zł i rozszerzona za 140zł myślicie, że podstawowa wystarczy? Jakie Wasi lubowie robili?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba podstawową bo to byla tak z tej dzień ojca

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Mój Monsz coś się delikatnie buntuje przeciwko fapowaniu do pojemniczka, że niby nie wierzy, że jego żołnierze mogą nie być w formie. Nie chcę go zmuszać, chyba się biedaczek zawstydził:)
    Ale zrobi, bardziej chodziło mu o to, że może ka panikuje i za wcześnie jeszcze.
    Dziewczyny u mnie jest wersja podstawowa za 70zł i rozszerzona za 140zł myślicie, że podstawowa wystarczy? Jakie Wasi lubowie robili?

Mój robił podstawową w ramach kampanii Nasz Bocian, ale nie ma np. morfologii, która jest bardzo ważna... i posiewu. Czytałam, że to bardzo ważne i żałuję, że nie zrobiliśmy od razu rozszerzonych, bo teraz najprawdopodobniej S. będzie musiał powtórzyć badanie. Podsumowując - moim zdaniem lepiej za jednym zamachem zrobić komplet i badania rozszerzone

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podstawowym jest taki zakres:

Badanie obejmuje ocenę własciwości fizykochemicznych i biofizycznych nasienia, ocenę mikroskopową plemników- budowę, procent i rodzaj ruchu plemników. Celem badania jest ocena zdolnoś ci zapładniającej mężczyzny.

A w rozszerzonym:Badanie obejmuje ocenę własciwości fizykochemicznych i biofizycznych nasienia, ocenę mikroskopowa plemników- budowę,procent i rodzaj ruchu plemników, ocenę witalności- odsetek żywych plemników. HOST- ocena ciągłości błony komórkowej plemników. Ocena mikroskopowa preparatu po specjalnym wybarwieniu- budowa morfologiczna ( ocena morfologiczna ). Dodatkowym badaniem przy leczeniu niepłodności spowodowanej aglutynacją plemników jest MAR-TEST wykrywający autoprzeciwciała opłaszczone na plemnikach. Celem badania jest ocena zdolnoś ci zapładniającej mężczyzny.

• mkl Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile wasi faceci mają całkowitą ilość plemników??

f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mi się pomyślało, że ja w tym cyklu nawet przed zrobieniem testu mimo, że temp była ładna czułam, że to nie to, że pusto tam w środku, ciekawe czy jak się udaje to będę wiedziała podświadomie:)
    Ja mojego jednak na podst chyba wyśle, bo mamy dużo wydatków w tym msc, a jak on nie ma zdrowych to ja nie wiem kto ma mieć - sportowiec, nigdy nie palący i generalnie prawie nigdy nie chorujący na nic. Chyba, że coś genetycznie.

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Wiecie co mi się pomyślało, że ja w tym cyklu nawet przed zrobieniem testu mimo, że temp była ładna czułam, że to nie to, że pusto tam w środku, ciekawe czy jak się udaje to będę wiedziała podświadomie:)
    Ja mojego jednak na podst chyba wyśle, bo mamy dużo wydatków w tym msc, a jak on nie ma zdrowych to ja nie wiem kto ma mieć - sportowiec, nigdy nie palący i generalnie prawie nigdy nie chorujący na nic. Chyba, że coś genetycznie.

Magdziulla, jasne rozumiem, ale wiem też po sobie (bo miałam takie samo podejście), że teraz czeka nas kolejne badanie, a można było za pierwszym razem uzyskać bardziej szczegółowe informacje. I tak myślałam, że wyniki będą w normie, a tu.... Szczerze Wam życzę, żeby to była tylko formalność :*
    Wolałabym, żeby to u mnie coś nie grało, niż teraz ciągać go po lekarzach, robić badania itd. :/ Nie mówiąc już o psychice...
    Nie mogę sobie miejsca znaleźć od trzech dni :(

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    dziewczyny ile wasi faceci mają całkowitą ilość plemników??

Mój ma 22,77 mln przy normie >=39 mln

W dodatku jedna dziewczyna w wątku dot. badań nasienia zasugerowała, że ph jest podwyższone (8,6 >=7,2). Podobno nie wskazują górnej granicy jaką jest 8,0. Napisała, że to może wskazywać na stan zapalny, albo żylaki, albo jeszcze coś innego. Znowu zaczęłam czytać i grzebać i przy tych wszystkich stanach zapalnych ph rzeczywiście jest podwyższone, ale inne parametry też na to wskazują (np. aglutynacja +, leukocyty) a u mojego S. cała reszta negatywna!
    Zwariuję od tego czekania i niewiedzy, co dalej robić, w którą stronę? Czy do zwykłego androloga? Czy może od razu na wizytę do kliniki niepłodności? Nie wiem...

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ