X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • mkl Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik mamy bardzo podobne wykresy, skok podobny, spadek też, owulka w tym samym dniu;p

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Nie probowalam tego i tutaj tego nie dostane. Bede kupowac wszystko w Polsce jak za miesiac przyjade.

to może lepiej spróbować tego, niż metmorfiny?to suplement diety, nie zaszkodzi, a wielu dziewczynom pomaga zajść (ja zaszłam w pierwszym cyklu stosowania).I podobno przy PCO też pomaga.

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    to może lepiej spróbować tego, niż metmorfiny?to suplement diety, nie zaszkodzi, a wielu dziewczynom pomaga zajść (ja zaszłam w pierwszym cyklu stosowania).I podobno przy PCO też pomaga.

A w czym to ma pomagac? Co jest w skladzie?

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona, to jest suplement i jak mowia lekarze:. Nie zaszkodzi go brac, ale tez ni ma sie co cudow spodziewac. Ja go biore od grudnia i nie bylo zadnej poprawy.
    Choc pije go nadal, bo tak naprawde nie wiem, byc moze te dwa ostatnie cykle skracaja sie dzieki metforminie,ale orgqnizm zostal juz przygotowany przez inofolic. W skladzie ma kwas foliowy i cos tam jeszcze. Tylko dwa skladniki.

7v8rikgni12rlaff.png

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlik, Mkl - jestem tuz za Wami:) kiedy planujecie (jesli) testowac? Ja chyba w sobote, w dzien spodziewanej miesiaczki. Jesli naturalnie nie bedzie jej, ani spadku,ani plamienia.

7v8rikgni12rlaff.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was dziewczyny kciuki. Każdy kolejny "cudzy" kropek najpierw mnie załamuje (bo czemu innym się udaje a mnie nie?) a potem daje nadzieję, że w końcu i nam się uda :)

A ja jestem nienormalna. Chociaż okres zbliza się nieubłagalnie i wskazuje na to wiele czynników takich jak: bol piersi zdecydowanie wiekszy i silniejszy niż wczoraj, spadek tempki oraz rzadszy śluz ja wciąż mam nadzieję. Poniewać w dniach owulacyjnych nie byłam w stanie rozpoznać sluzu bo było tam duzo płynu mojego męża, to może miałam płodny sluz przez 3 dni i owulacja nastąpiła nie w 18 a w 20 dc. Może teraz pobolewa mnie brzuch bo następuje implantacja? Nienawidze tej wielkiej nadziei i jeszcze większego rozczarowania, które na 100% nastąpi :(

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien, no nietety, kazda z nas racjonalizuje jak tylko moze. Znam to doskonale i kto wie czy sama juto lub pojutrze nie zaczne tak robic.

7v8rikgni12rlaff.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Karlik, Mkl - jestem tuz za Wami:) kiedy planujecie (jesli) testowac? Ja chyba w sobote, w dzien spodziewanej miesiaczki. Jesli naturalnie nie bedzie jej, ani spadku,ani plamienia.

W piątek mi wypada @ więc chyba wtedy;p

Ja nie mam żadnych objawów, mój cykl wygląda prawie tak samo jak każdy inny: brak bólu piersi i brak jakiegokolwiek bólu brzucha, nawet najmniejszego, za to leje się ze mnie tzw. biały śluz, ale nie wiem czy to od grzybicy czy co....w sensie dlaczego jest go tak dużo?? całe majtki zawalone i wyjątkowo moja szyjka jest nisko od tygodnia a zazwyczaj dopiero dzien przez @ się obniżała ( ale raczej nie jest to objaw ciąży)..

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• arien Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też własnie taki śluz zalewa, caly czas mam uczucie mokrego. Jest on dość rzadki ale biały, trochę w gluty idzie.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    karlik mamy bardzo podobne wykresy, skok podobny, spadek też, owulka w tym samym dniu;p

Dokładnie, idziemy ostatnio łeb w łeb :) Niezły zbieg okoliczności :) Oby się okazało, że to dobry znak i obie zafasolkujemy w tym cyklu :)

• arien Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle dziewczyny macie bardzo podobne te wykresy :)

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik wrote:
    Dokładnie, idziemy ostatnio łeb w łeb :) Niezły zbieg okoliczności :) Oby się okazało, że to dobry znak i obie zafasolkujemy w tym cyklu :)
    Eeej, ja tez, ja tez (choc osobiscie wole nie zafasolkowywac, a zachodzic w ciaze, wyjatkowo nie lubie okreslen fasolka, zafasolkowac;);))

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:

Ania, u Ciebie dzisiaj piękny skok, więc nadzieja jest :)

Ja już dzisiaj pierwszy raz testowałam, bo teoretycznie dzisiaj powinnam już odstawić Dupka, ale niestety wyszedł negatyw. Po 30min wyszedł jakiś cień, więc nadzieja nadal jest (wiem, jestem naiwna :P) W związku z tym wzięłam jeszcze dzisiaj dodatkową tabletkę i jutro rano powtórzę, a może nawet pójdę na betę, żeby mieć jasność :)

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, to niesamowite jak potrafimy znajdowac sladowe ilosci nadziei (pisze ogolnie, nie o Tobie).
    Ja np. Dzisiaj doswiadczylam swedzenia piersi, ale tak sie zastanawiam czy to jednak nie umysl plata figle, bo przeciez "tak ladnie temperatura mi skoczyla i piersi sa ciezkie i tkliwe".

Daj rano znac, jak wyszlo!

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloouuuł..

U mnie masakryczny ból jajników. Dziwne, że aż taka owulacja wystąpiła po wiesiołku. Dziś już nie brałam, bo nie jestem pewna czy to już czy jeszcze. W pracy mi nie szło, ciągle się myliłam. Byłam niewyspana, nie mogłam wysiedzieć i jestem sfrustrowana jak chyba jeszcze nigdy w życiu.

Olye, a ty który masz dc?

Ciri, okłady wody i soli najlepiej a nie sody.

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona bardzo mi przykro :* Mam nadzieję, że kolejny cykl będzie tym szczęśliwym. Wspieram :*

Ciri, Kasia, uważajcie na siebie kobity! Chociaż ja dzisiaj wracając na rowerze (w deszczu, a jakże) wpadłam w poślizg i o mało nie zakończyło się to upadkiem. No ale w ciąży nie jestem, więc pewnie i tak za bardzo bym się tym nie przejęła :P

Anna, Mkl, Karlik - piękne wykresy! Serio! I jak już Arien wspomniała, mega podobne do siebie :)

Mnie dzisiaj obudziła o 5 wichura, musiałam lecieć i zamykać okna, bo się bałam, że szyby wylecą! Masakra! No i oczywiście z mierzenia dupa, bo nie mogłam potem zasnąć i do 7 może spałam godzinkę... Tempka pewnie zaburzona, więc nie wiem, czy w ogóle wpisywać. Z resztą i tak czekam na @, a PMS w postaci płaczliwości o byle bzdurę mam już od tygodnia. I ten cholerny brzuch nie przestaje boleć.
    Mojego S. znowu dopadła biegunka :( Nie wiem, czy nie od l-karnityny... Jak się okaże, że nie może przyjmować witamin poprawiających plemniory, to już nie ma dla nas nadziei.

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, na stłuczenia dobrze działa też kawaśna woda, albo altacet :)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja jestem i tez zbytnio sie nie przejelam ;D tylko typowe srodki ostroznosci ;p
    Ja tez w ten deszcze jechalam noo i klops ;p
    Ale wzielam sobie wolne ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Tak, tak, to niesamowite jak potrafimy znajdowac sladowe ilosci nadziei (pisze ogolnie, nie o Tobie).
    Ja np. Dzisiaj doswiadczylam swedzenia piersi, ale tak sie zastanawiam czy to jednak nie umysl plata figle, bo przeciez "tak ladnie temperatura mi skoczyla i piersi sa ciezkie i tkliwe".

Daj rano znac, jak wyszlo!

Ja ciągle czuję jakieś kłucie w jajniku albo ćmienie na wysokości macicy (pytanie czy to nie kwestia wzdęć, które również mnie męczą strasznie od kilku dni) oraz latam siusiać praktycznie co 30min (dużo piję ostatnio), ale nie zapisuje żadnych objawów na wykresie, bo dwa cykle temu się tak przez to nakręciłam, że już miałam wszystkie możliwe objawy ciążowe - łącznie z nudnościami i metalicznym posmakiem. Także w tym cyklu staram się lekceważyć objawy, chociaż wczoraj oczywiście pytałam męża czy też widzi uwidocznione żyły na piersiach, ale powiedział, że nic nie widzi :P

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Na z cloteimazolu pisze nie stosować w ciąży

:O :O :O :O :O
    Matko! Teraz się będę zastanawiać, czy mogło to być przyczyną ciąży biochemicznej....

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ