X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja sie boje mdlosci tak naprawde boje. Kojarza mi sie one z napadami paniki, i jak jest mi niedobrze to zaraz podnosi sie poziom lęku ze dostanę napadu :) Ale z drugiej strony bede mogla to teraz racjonalizowac. Ze nie zaden napad paniki tylko po prostu fasolek. I jeszcze mega sie boje ze zachce mi sie rzygac gdzies w miejscu publicznym i bede musiala to zrobic

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ro czasem jest nieuniknione. Coz to lepiej teraz juz zacznij o tym myslec by sie na to przygotowac bo jednak wiekszosc dziewczyn ma mdlosci. A napady paniki... Coz ja z rzyganiem nie mam ale za to z biegunka ana poczatku ciazy caly czas ja mialam. To potem brzuch mnie bolal jak na @ ale zawsze sobie tlumaczylam ze to biegunka winna a brzuch ze cos sie dzieje. I dzialalo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze mialam taki lek z zalatwianiem sie w miejscach publicznyvh... Tak sie kiedys zablokowalam ze przez miesiac prawie w ogole kupy nie robilam! Cud ze w szpitalu z jakims zatruciem nie trafilamm potem zaczelam jakos racjonalnie o tym myslec

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Arien

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja ciri mam paranoje w odwrotna strone. paniczne boje sie tego ze tam gdzie jestem (w miejscu publicznym) nie ma kibla i nie bede mogla sie zalatwic jak mnie zlapie. Jak mam zaostrzenie moich stanow lękowych to ciagle mam biegunke. i najczescie to bylo tak: jechalam np do marketu, denerwowalam sie ze mimo to ze jest kibelek to na pewno dostane rozwolnienia. i z tego zdenerwowania najczesciej faktycznie dostawalam :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nic to. poki co jest ok :) i tego bede sie trzymac :)

Dzieki baronowa :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo mnie mdlosci i zazely sie tydzien temu a biegunka jeszcze przed testem pozytywnym na zmiane biegunka i zatwardzenie. Zebys tylko przez te leki nie zaszkodzily i fasolce bo jak bedziesz sie bac to na pewno mdlosci przyjda tak jak z ta twoja biegunka a jak przyjda to to bedzie dlugotrwaly stres... Wiesz moze zaraz mnie dziewczyny wysmieja lecz ja bym poszla na twoim miejscu do psychologa i to teraz poki mdlosci sie nie trafily. Takie sesje na stany lekowe moga pomoc...

• arien Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri, ja chodzę od stycznia na terapię :) bo ja z moimi lękami od 5 lat sie bujam. raz jest lepiej, raz gorzej. pare razy musialam zainterweniowac farmakologicznie, ale teraz odstawilam lekartwa na początku marca i jest w miarę git :) Są dni ze sie bardziej denerwuje, ale te lęki nie utrudniają mi funkcjonowania jak to bywało wcześniej. Ja dlatego wlasnie chcialabym zwolnienie jak najszybciej. Bo stresuje sie czym popadnie. Pewnie zaraz sie bede denerwowac ze w pracy mnie mdlosci zlapią :) Rozmawialam z ginem na ten temat, powiedział ze ok, nie ma problemu, szczegolnie ze raz poronilam. Ale lekarze chyba nie moga wystawic zwolnienia jak jeszcze serduszko nie bije? Nie wiem, u nas pani doktor poszla na zwolnienie w 4 tyg :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i radze ci nie chodzic na forum dla marcowek bo wpadniesz w paranoje. Bo tam to co chwile u mnie nic nie widacnu mnie widac u mnie tak a ja mam mdlosci a ja na l4 bo nie dam rady a u mnie kropla krwi i pogotowie... Ja tam rzadko wchodze chyba ze cos zapytac o np umowe zlecenie czy coe

• arien Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę boję się i wstydzę o tym pisac. Boję sie ze zaraz stwierdzicie (nwet tak tylko w duchu) ze takiej wariatce jak ja sie udalo. Albo ze moge tylko fasolkowi zaszkodzić, albo ze nie nadaje sie na matkę bo mam zaburzenia lękowe :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze wiedzieć ciri, dzięki za ostrzeżenie :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja szczerze wole tu pisac niz tam bo tam zaraz tego nie jedz tego nie rob to ci zaszkodzi a tu to juz tekst ze zla matka jestes... I tak dalej a wole zeby mnie uspokajaly niezaciazone. Przynajmniej jak one beda potem sie baly to ja im pomoge ;D
    A co do Twoich stanow lekowychto wiesz ja za to jezdze na rowerze i wiele dziewczyn mmie potepia bo mialam wypadek i dalej jezdze. Ale to nasz wybor. Albo wiesz sa leki uspokajajace dla ciezarnych wiec moze powinnas jednak sie przejsc do jakiegos specjalisty to zawsze bedziesz spokojniejsza ;*

• arien Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, wiem. Jestem pod opieką psychiatry od 5 lat. Jest grupa leków ktore nie szkodzą w ciąży, ale wiadomo, że lepiej ich nie brać. Jak będzie bardzo źle to wtedy zadziałam. Moje lekarka jeszcze mówi, że wiele kobiet z lękami w czasie ciąży o nich zapomina. Ze hormony trzymają je w ryzach :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to fajnie ;D to mam nadzieje ze dasz rade i sie nie zalamiesz ;) najgorzej to jak wie sie o problemie i nic nie robi ;* to kochana lec na bete i dawaj znac jak wyniki. A ja musze przezyc do 22 lipca

• arien Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ciri za slowa otuchy. Na Ciebie zawsze można liczyć :) Dam znać jak tylko bede miała wynik. ja mam wizytę u gina 23ego. (o ile beta potwierdzi:p)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wczesnie? To bedzie dwa tygodnie mlodsza ciaza niz moja to pewnie bedzie malo widac ale za pewne kaze przyjsc po dwoch tygodniach na kontrole i serduszko.

• arien Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie z nim umawiałam. Mam przyjść dwa tygodnie po terminie @

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A noo to spoksik ;D skoro on tak mowi znaczy ze jest w tym sens ;) tylko jak jeszcze serducha nie bedzie czy to sie nie martw ;) a moze juz bedzie. U kazdego to inaczej bywa ;D

• arien Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mysle wlasnie ze moze nie byc, to bedzie 7 tydz.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo roznie moze byc... Niektore dziewxzyny mowia ze u nich widac ;p wiec zalezy. U mnie juz musi byc 22 lipca widac inaczej to bedzie zle.

‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ