X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee nawet jesli, mam cykle minimalnie po 30 dni wiec nie da rady;)

dziewczyny co gin moze zrobic jak sa nierowne cykle? 31-36 d.?

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Czemu nie chcesz zatestowac?

Bo przy wynikach mojego S. w zasadzie szanse są żadne...

Karlik gratuluję! :*

karlik lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic :P taka uroda... to miesci sie w normie tyle dni wiec bez sensu ingerowac w to bo moze wiecej szkody narobic niz pozytku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 16:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Bo przy wynikach mojego S. w zasadzie szanse są żadne...

Karlik gratuluję! :*
    Alicja czy juz Ci cos mowilysmy o jego wynikach?! Nie sa takie zle wiec nie poddawaj sie.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co u ilonia1984 ??

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:

Może Ci powiedzieć, że to są regularne cykle. Mnie tak kiedyś powiedział gin, że rozbieżność 3-4 dni to cykl regularny. Tylko mam ciut krótsze - 27-31 dni

ciri22 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:

My w sierpniu mamy 1 rocznice slubu, ale juz nie szukam okazji, bo to w niczym niestety nie pomaga, a doluje jeszcze bardziej...
    A gin moze Ci przepisac dupka, albo luteine.

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • mkl Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:

a czy twoja faza lutealna jest stała??

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgaszam sie z Alicja 3-4 dni to regularnosc wiec nie masz sie czym przejmowac :) Do 10 dni roznicy to chyba regularnosc albo do 6....

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    My w sierpniu mamy 1 rocznice slubu, ale juz nie szukam okazji, bo to w niczym niestety nie pomaga, a doluje jeszcze bardziej...
    A gin moze Ci przepisac dupka, albo luteine.
    Noo ale nie za kazdym razem po dupku czy lueinie od odsawienia okres przychodzi np nastepnego dnia, czasem po jednym dniu a czasem po 5 wiec to i tak nie da regularnosci.

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Alicja czy juz Ci cos mowilysmy o jego wynikach?! Nie sa takie zle wiec nie poddawaj sie.

To trochę jak wylanie kubła zimnej wody. Nie są złe, ale wszędzie gdzie patrzyłam i w innych wątkach, takie wyniki są idealne, ale do inseminacji...
    Faceci mają po kilkaSET mlm plemników, a on zaledwie 22 mln. W dodatku nie zrobili morfologii i nie wiadomo ile z tej liczby jest w ogóle zdolnych do zapłodnienia...
    Jasne, że może się zdarzyć cud i jakiś jeden wariat gdzieś się uchowa i zapłodni jajo (tak prawdopodobnie stało się w maju, ale tego się już nie dowiem), ale szanse są maluuutkie.
    Dlatego właśnie nie testuję, tylko czekam na @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 16:50

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Wam też się to wyświetla pod wykresem, ale wklejam ku pokrzepieniu ;)

"Załóż, że staranie się o dziecko to proces a nie zdarzenie. Spośród wszystkich par aktywnie starających się o dziecko tylko 30% par zachodzi w nią w pierwszym cyklu. Po 3 cyklach w ciąży będzie około 59% wszystkich starających się par, po 6 cyklach 80%, po 12 cyklach 85%, a w przeciągu 4 lat zajdzie w ciążę około 95% wszystkich starających się par. Około 5% par będzie starało się o dziecko dłużej niż 4 lata."

ciri22 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    To trochę jak wylanie kubła zimnej wody. Nie są złe, ale wszędzie gdzie patrzyłam i w innych wątkach, takie wyniki są idealne, ale do inseminacji...
    Jasne, że może się zdarzyć cud i jakiś jeden wariat gdzieś się uchowa i zapłodni jajo (tak prawdopodobnie stało się w maju, ale tego się już nie dowiem), ale szanse są maluuutkie.
    Dlatego właśnie nie testuję, tylko czekam na @
    kochana nie cud! Tylko zajdziesz, to nie jest tak ze nizej i trusniej bedzie.... moze ale nie musi. sprzyjajace srodowisko tez duzo daje,wiec nie mysl w takich kategoriach karm meza witaminkami i bedzie dobrze i to tak nagle jak sie nie spodziewasz. dziewczyny zapisuja sie na inseminacje bo maja gorsze wyniki niz ty i co? przed nia zachodza wiec nie mysl tak

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    dziewczyny a co u ilonia1984 ??
    Wlasnie ja namierzylam.... niestety strata... ale nie wiem w jaki sposob... w maju to bylo....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 16:58

• arien Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri...a to nie jest tak ze jesli pokazuje sie kreska druga z popoludniowego moczu to rano z porannego pokaze sie tym bardziej? Jutro sie zdziwie jak polece podniecona rano nasikac na test a tam gdzie kreska testowa bialo :(

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Klaudia N. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    a czy twoja faza lutealna jest stała??

tak, fl mam chyba stala 14 dni.

a spr teraz cykle to jednak jeden byl 29 dni czyli miedzy 29-36 no ale moze faktycznie jest tak jak mowicie:)

5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    ciri...a to nie jest tak ze jesli pokazuje sie kreska druga z popoludniowego moczu to rano z porannego pokaze sie tym bardziej? Jutro sie zdziwie jak polece podniecona rano nasikac na test a tam gdzie kreska testowa bialo :(
    powinna ale wiesz bez dolowania prosze, moze byc wadliwy, a moze byc i ciaza, wiec dlatego najlepiej rano sikac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    tak, fl mam chyba stala 14 dni.

a spr teraz cykle to jednak jeden byl 29 dni czyli miedzy 29-36 no ale moze faktycznie jest tak jak mowicie:)
    Na pewno, mozesz sobie kupic na regulacje i skrocenie ziolka roznej masci, ale gin powie Ci ze to w granicach normy :)

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tym forum widzialam juz tyle roznych przypadkow, ze wiem ze bede sie cieszyc na II i pozytywna bete ale tak do konca zaczne sie cieszyc po usg chyba dopiero;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedziesz sie cieszyc wczesniej ale tak jak mnie od czasu do czasu bedziesz miala dola i watpliwosci, mnie tak mniej wiecej co tydzien nachodzi :P czwartki sa najgorsze :D

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ