Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny ale wam gratuluję i zazdroszczę fasolek
U mnie @ spóźnia się już 3 dni. Test zrobiłam, bo gdzieżby nie- w dniu spodziewanej @ ale negatywny. Czekam do jutra. Rano zrobię test i lecę do laboratorium na tsh i prolaktyne. Przy okazji betę zrobię. Jak to nie ciąża to mój organizm znowu szwankuje a mój gin jest na urlopie.. Oprócz bóli jak na @, ogólnego zmęczenia i biegania do toalety co chwilę to nic się nie dzieje. Piersi man tylko bardzo wrażliwe ale to może właśnie przed @ byc. A w tym cyklu trochę odpuścilismy więc tym bardziej dziwna to dla mnie sytuacja..
pozdrawiam i trzymam kciuki za Was wszystkie. -
Martka89 wrote:Cacharel, ja mam identyczne objawy, bóle okresowe, cięższy biust i senność.
-
Ja tez mam pcos, bez leków cykle 5 dniowe, trądzik taki ze nieraz płacze jak patrze w lustro i lekka niedoczynność tarczycy, nie wiem czy bez pomocy medycznej byłabym w ciąży. Dobry lekarz, cierpliwość i odpuszczenie nerwów. Trzymam kciuki żeby to jednak była ciąża!
-
Endo mam super naprawdę gość z powołaniem, zna się na rzeczy i robi wszystko żeby ciąża była. Gina zmieniłam i nie narzekam, bo też gość rewelacyjny. On właśnie potwierdził, że nie mam PCOS i wszystko u mnie tam na dole ok. Miałam w ogóle ostatnio strasznie śmieszna sytuację w pracy pisałam już u lipcowek. Przyszło do mnie do kawiarni takie małżeństwo on taki latynos ona polka z taką dziewczynką gdzieś 7-9 miesięcy. Byli raz i małej się chyba tak spodobalam, bo cały czas się do mnie śmiała i gdzie ja się ruszyłam to ona wzrozkiem za mną aż jej rodzice w szoku byli ze tak reaguje. I w tym tygodniu znowu przyszli i mała znowu za mną cały czas . Śmiała się w głos a taka śliczna, że skradla moje serce totalnie. No i gadam z jej mama i pyta mnie czy mam dzieci, no i mówię że niestety nie ale ze bardzo bym chciała. I mówi do mnie: no to chyba bedzie, bo ja przesadna nie jestem ale jak dziecko tak się śmieje do Pani to znaczy że coś jest na rzeczy. Po chwili pożegnali się. Powiedzieli do zobaczenia za rok (widocznie wracali do Francji) i powodzenia. Do tego mój horoskop mowi, że do września zostanę mama
-
nick nieaktualnyJej ale mi sie ciagnie ten dzien... rano wstalam a tu dopiero pierwsza, po 12 jak zwykle mdlosci... teraz mietka i na rowerku szukam swojego nowego miejsca pracy... musze obczaic dojazd bo autobusowy mam tak chujowy ze w zimie z brzuchem i jak beda mrozy to sie zachlastam... naprawde kicha....
-
nick nieaktualnyCześć
Dawno mnie nie było i zanim nadrobiłam, to wooooow!
Gratulacje dla zaciążonych ! Się was narobiło - DOBRZE Dooooobrze... Oby jak najwięcej!
Ja w tym cyklu całkiem odpuściłam i w nosie mam. Co ma być, to będzie. Jak się uda to super, jak nie to mam HSG wiec też nie jest źle. Od września mam urlop i może uda się pracować w domu, więc będzie czas na rozmyślanie nad tym co dalej.
Nie ukrywam, że boli mnie piers. Co śmieszne, tylko jedna i czuję jakbym w niej miała ciężar.
Ciri, słusznie robisz że nie poszłaś do pracy. Zdrowie i dzidziuś są ważniejsze. Ja kiedyś też wszytsko poświęcałam, a potem mi nawet nie powiedzieli dziękuję jak poważnie zachorowałam. Teraz wychodzę z założenia, że zdrowia nikt mi nie zwróci i jeśli coś mi dolega to się nie zastanawiam.
A gdzie się teraz przenosisz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 12:56
-
nick nieaktualnyNiunqa podejscie masz nie zle co do piersi powiem ci ze mnie wlasnie jedna prawa najbardziej dokuczala a lewa nic. Moge mietosic i sciskac i nic. Wczoraj mnie w ogole cycki nie bolaly do wieczora wieczorem zaczel tylko jeden znow pracy a dzis znow nic. Nie wiem od czego to zalazy.
Co do przeprowadzki to ta sama firma ale bede miala dwa razy dalej na jakims zadupiu nawet sklepu tam nie ma zeby zarcie sobie kupic jak bede glodna ;/ w ramach oszczednosci nas tam przeniesli bo to obrzeza warszawy i taniej. Ja mam dwa razy dalej ale w sumie nie daleko 8km i musze sie 3 razy przesiadac zeby dojechac! Wiec w zimie z brzuchem to mnie chyba szlak jasny trafi... Bede jechac chyba z godzine... W tym stac na mrozie i czekac na przesiadke... Masakra... Dlateto poki moge to rower dobrze ze mam sciezke przez wiekszosc drogi to jakos to bedzie... Eh...
-
nick nieaktualnyNo ja mam podobnie właśnie. Mieszkam na Mokotowie a pracuję za Gocławiem (prawie Marysin) i codziennie o 5 rano muszę wstawać. Jadę 2 autobusami, prawie godzinę. Mam jednak o tyle szczęście, że jeśli mnie przyjmą po okresie próbnym to mam zgodę na pracę w domu i czekam na to już z ustęsknieniem. W domu nie tracisz czasu, no i nie musiałabym się zrywać tak rano. I dziś kończę robotę w domu
Podejście mam takie po tym jak mnie potraktowali Pracodawcy. Bo ja naprawdę pracowałam za dwa etaty, a kiedy mnie zmogło to nasłali na mnie kontrolę, twierdząc że udaję chorobę i mało tego - żądali abym podpisała wypowiedzenie pod groźbą notatki służbowej. A ja nie udawałam - miałam udar mózgu i polineuropatię obwodową. Ciężko mi było przejść kilka kroków bez bólu, a co dopiero pracować w aptece. I stad zero litości, bo kazdy patrzy na swój interes.
Nie wiem jak sprawdzić kiedy była owulacja. Może podpowiesz...
Przy szyjce mam obecnie taki biały śluz, lekko rozciągliwy ale w sumie lepki. Rozciagliwy śluz miałam w 14 i 15dc najbardziej. To chyba już po? Cykle mam 32-33 dni, faza II - 14 dni.
Co myslisz? Bo nie wiem kiedy zaznaczyć na OF a nie robiłam testów w tym cyklu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiunqa wrote:No ja mam podobnie właśnie. Mieszkam na Mokotowie a pracuję za Gocławiem (prawie Marysin) i codziennie o 5 rano muszę wstawać. Jadę 2 autobusami, prawie godzinę. Mam jednak o tyle szczęście, że jeśli mnie przyjmą po okresie próbnym to mam zgodę na pracę w domu i czekam na to już z ustęsknieniem. W domu nie tracisz czasu, no i nie musiałabym się zrywać tak rano. I dziś kończę robotę w domu
Podejście mam takie po tym jak mnie potraktowali Pracodawcy. Bo ja naprawdę pracowałam za dwa etaty, a kiedy mnie zmogło to nasłali na mnie kontrolę, twierdząc że udaję chorobę i mało tego - żądali abym podpisała wypowiedzenie pod groźbą notatki służbowej. A ja nie udawałam - miałam udar mózgu i polineuropatię obwodową. Ciężko mi było przejść kilka kroków bez bólu, a co dopiero pracować w aptece. I stad zero litości, bo kazdy patrzy na swój interes.
Nie wiem jak sprawdzić kiedy była owulacja. Może podpowiesz...
Przy szyjce mam obecnie taki biały śluz, lekko rozciągliwy ale w sumie lepki. Rozciagliwy śluz miałam w 14 i 15dc najbardziej. To chyba już po? Cykle mam 32-33 dni, faza II - 14 dni.
Co myslisz? Bo nie wiem kiedy zaznaczyć na OF a nie robiłam testów w tym cyklu.
Jej moze byc roznie, ale jesli masz cykle 32-33 to ja bym zaznaczyla na 16 dc (zwykle owulacja jest dzien po ostatnim dniu plodnego sluzu czyli plus 14 to wychodzi ze powinien byc krotszy o ten 1-2 dni cykl...
A co do pracy to wczesniej mieszkalam na brodnie i jezdzilam do centum do pracy 45 min 1 lub 2 autobusami i bylam w robocie, teraz mieszkam na ochocie wiec rowerkiem sobie smigalam, a teraz nas przesniesli na URSUS na tyly faktory, to nie jest tak daleko ale dojazd taki ze musze 2-3 razy przesiadac.... masakra jakas a dzis pojechalam tam na rowerze wiec boja sie ze ciazy nie bede teraz w stanie tam dojezdzac... wiec bez sensu... eh... -
Martka89 wrote:Moja beta: 138.7!
Ale mam chyba spory problem. Tsh: 3.7. Biorę Eurhyrox 25mg od 2 mcy (miałam tsh 3.2). Wiec jeszcze wzrosło.... Czy tak wysokie tsh moze zagrażać ciąży?