X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka9319 wrote:
    Klaudia nie jest przyjemny, ale to jest tak naturalna rzecz ze minutę po wszystkim zapomnisz o bólu.

dokladnie a nastepnego dnia juz sie z tego smiejesz( no bynajmniej ja tak mialam ) :D bo urodzilam o 23:30 i obudzilam pol szpitala w tym te babeczki co czekaly na swoja kolej :P moja koelzanka od niedzieli byla w szpitalu miala skurcze ale rozwarcie woplno szlo dzisiaj o 3 w nocy miala 6 cm a o 9 zrobili jej cesarke bo malemu tetno spadalo owinal sie pepowina, biedna sie nameczyla jak za dwa porody...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D pewnie je wystraszyłaś. Ja długo pierwszego berbecia rodziłam, ponoc klęłam jak szewc :D fakt m, bol jest okrutny. Ale trwa tak krótko,mimo to ze wydaje się ze końca nie ma i trwa wiecznie. A moment wypchnięcia dziecka jest tak magiczny tak wyjątkowy ze wynagrodzi Ci wszystko.

ciri22, KASIAG24, alicjaaaa lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wystraszylam bo jak juz urodzila ta jedna to przyszla do mnie do pokoju i mi powiedziala, ze przeze mnie cala noc nie spala ze strachu :D

i tak jak mowisz moment urodzenia dziecka wynagradza caly bol , ale przyznaj , ze przy sklurczach myslisz o 1. kastracji meza ewentualnej zbrodni w afekcie :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prosilam o to lekarza żeby dawal papiery podpisze i jak urodzę jedziemy wycinać bo ja nie jestem masochistą:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o porodzie i bolu nie mysle. Nie wiem jakos mniej straszny jest sam porod dla mnie niz rosnacy brzuch i nie wiadomo kiedy to sie skonczy jak nie przespabe noce bo brzuch przeszkadza. Jak niemoznosc znalezienia sobie pozycji. Zawsze raczej bylam masochistka jeslo chodzi o bol intensywny ale taki co trwa max 2 dni... Ale takie rzeczy jak moja kamica. Czasem po miesiac mnie nery bolaly, jak bol glowy i migreny kilkudniowe i wiele takich innych to dla mnie do zabicia. Na razie porod mnie nie przeraza. Bardziej sama ciaza ;p

• Klaudia N. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Wam, faceci moga mowic ze im nas szkoda ze tak sie meczyc musimy... to mnie ich jest szkoda ze nie moga tego przezyc:)

ja tez bym chciala SN ale najpierw chcialabym zajsc ;)

alicjaaaa lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja choć od 10 lat choruję na Stwardnienie rozsiane jeśli mój stan się nie pogorszy będę mogła rodzić siłami natury... o ile zajdę :D he he

Dziewczyny to co piszecie o porodzie daje mi ogromną radość - bardzo chciałabym móc to przeżyć

a0cf84949fb8770cd2baad5f1062db70.png

ciri22 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri ja do porodu pierwszego etz podeszlam spokojnie zawsze sama sobie robilam kolczyki na ciele w roznych miejscach itd wiec tez prog bolu mialam wysoki, ale jazda po oxytocynie przeszla moje najsmielsze oczekiwania :D niestety bylam umalowana dosc monco bo wody odeszly mi pod sklepem , wiec jak mi zajumali ta oxytocyne wygladalam jak mis koala :D

mimo wszystko mam nadzieje, ze teraz porod bedzie wygladal tak jak pierwszy bo naprawde w porownaniu z innymi mialam mega fajny porod :P

ciri a Twoj idzie do porodu z Toba? wiadomo,z e jeszcze kopa czasu ale tak pytam z ciekawosci czy rozmawialiscie czy Ci cos napomknal moze?

kamka a Twoj byl p[rzy porodach?

Klaudia N Tobie tez sie uda jeszcze bedziesz fuczec zobaczysz :)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwazam ze lepsze sm. Nie uwazam cc jest zle ale jesli nie ma wskazan nie to niezumiem dziewczyn ktore na wlasne zyczenie poddaja sie cesarce na pewno cos zostaje im odebrane. Choc moze po porodzie stwierdze inaczej ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia rozmawialam z nim o tym ale ja nie chce i on za bardzo tez nie. Powiedzial ze jesli juz to na odciecie pepowiny wejdzie ale sam porod raczej nie. I w sumie sie ciesze. Jesli cos bedzie sie dziac wole zeby tego nie ogladal i zeby nie musieli go wypraszac.
    Ale jak sobaczy tego fasola na zdjeciach moze zmienic zdanie ;p

KASIAG24 lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri uwierz mi, ze napewno powiesz to samo co teraz :-) fakt faktem sa to ciezkie chwile, ale jesli sama urodzisz dziecko, jestes dumna z siebie i z malucha ze daliscie razem rade jakby nie bylo to wspolpraca pelna para on sie pcha a Ty wypychasz hehe

ciri22 lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak ogolnie jak to mega jest wymyslone ze on sam wie kiedy ma sie obracac jak pracowac zebu wszystko sie udalo. Przeciez podczas samej akcjo porodowej dziecko sie dwa czy trzy razy obraca zeby sie zmiescic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia i tu problem ojciec mojego syna, był i jak Kosma miał 3 miesiące związek się rozpadł. jak to określił jestem za luźna i nie kręce go. Mój narzeczony a ojciec Tośki i Majki też był chociaż uprzedzona po ostatnim -balagałam żeby nie był. do dzisiaj mu dziękuję że mnie wtedy nie posłuchał :-)

kofeinka lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to napewno nic na sile, jak sam facet nie chce tez bym nie zmuszala ani nie przekonywala, jednak nawet keidy nie patrzy od strony krocza to sam widok rodzacej kobeity krwi moze byc srednio przyjkemny, chociaz ja Wam powiem ze moj byly maz tez mowil ze nie idzie ze mna a jak rodzilam on przyjechal z pracy ok 21 i ja akurat juz szlam na sale porodowa to on idzie za mna a ja mowie do niego "ale gdzie Ty idziesz musisz zostac bo ja juz ide rodzic" a on "no wiem ide z Toba " no i poszedl faktycznie ale siedzial za parawanem jedynie dobrze to przy skurczach moglam sie na nim wspierac bo kazali wtedy kucac . moj obecny D. powiedzial, ze idzie ze mna i koniec kropka ale pepowiny nbie przetnie bo jeszcze to zle zrobi hahaha, a czy ostatecznie pojdzie zobaczymy

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri ogolnie to wszystko jest mega niesamowite sam fakt ze teraz bija w nas dwa serca a o narodzinach nie wspominajac, gdzie takie duze dziecko przez taka mala dziure wylazi :D

ciri22, kofeinka lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie było dane przeżyć porodu sn i nie będzie, ale właśnie zawsze zazdrościłam dziewczynom rodzącym naturalnie tego wyczekiwania,że nigdy nie wie się kiedy to nastąpi (chociaż nawet przy planowanych cc może się zacząć wcześniej;) ). No i tych emocji, bo pewnie po tak męczącym porodzie jest euforia kiedy to dziecko jest już na świecie.

Myślałam,że przy planowanej cc mnie to nie spotka, że podejdę do tego bardziej spokojnie, a jednak nie- mimo to wyczekiwanie i euforia były nieziemskie:)

KASIAG24 lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka9319 wrote:
    Kasia i tu problem ojciec mojego syna, był i jak Kosma miał 3 miesiące związek się rozpadł. jak to określił jestem za luźna i nie kręce go. Mój narzeczony a ojciec Tośki i Majki też był chociaż uprzedzona po ostatnim -balagałam żeby nie był. do dzisiaj mu dziękuję że mnie wtedy nie posłuchał :-)

Kama co za buc, dziecko mu na swiat wydalas wrrr

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo mojemu tez moze sie odwidzic. Ale ja osobiscie wole bez niego ale rowniez jak mu sie odwidzi nie zabiore mu tej przyjemnosci. Zobaczymy... Moj juz byl przy jednym porodzie. I to nikogo z rodziny wiec mysle ze jego to nie ruszy i bardziej to moja decyzja bedzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na miałam mieć cc przy blizniaczkach ale jednak sn poszło.

ciri22 lubi tę wiadomość

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka9319 wrote:

wow rodziłaś bliźniaczki naturalnie?
    Znam -czekaj policzę- 7 par bliźniąt i wszystkie były z cc planowanych:) Bo tot eraz podobno częsta praktyka przy ciążach mnogich.

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ