Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZuz_anna wrote:wow rodziłaś bliźniaczki naturalnie?
Znam -czekaj policzę- 7 par bliźniąt i wszystkie były z cc planowanych:) Bo tot eraz podobno częsta praktyka przy ciążach mnogich. -
ciri22 wrote:Ja slyszalam ze przy mnogich ale jak to pierwsze dziecko a przy kolejnych jesli wczesniej tez naturalne bylo to jak nie ma przeciwskazan to kieruja na naturalny porod
a to możliwe, wszystkie "moje" bliźniaki to pierwsze ciąże. I póki co ostatnie;) -
nick nieaktualny
-
KASIAG24 wrote:powiem Wam tgak szczerze , ze chyba nie czulabym sie na silach urodzic dwoje dzieci za jednym razem... serio
Ja bym się nie czuła na siłach nosić w brzuchu, urodzić, wychować dwojki na raz. Dla mnie to hardcore, zwłaszcza przy niewiele starszym dziecku.
Szacun Kamka:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamka9319 wrote:tak był młody,w sumie to byla wpadka jak już pisałam, bardziej jego rodzice chcieli z nas zrobić rodzinę niż my sami.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZuz_anna wrote:Ja bym się nie czuła na siłach nosić w brzuchu, urodzić, wychować dwojki na raz. Dla mnie to hardcore, zwłaszcza przy niewiele starszym dziecku.
Szacun Kamka:) -
ciri ja corke urodzilam majac lat 17 stad tez nasz rozwod po 6 latach , ale talk jak mowisz wiek nie jest wyznacznikiem dojrzalosci moja kolezanka ma 27 a zachowuje sie gorzej niz nie jedna 15 tka.... a na dodatek jest w ciazy... wrrrr
ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, rzadko się tu udzielam ale jakoś tak brak czasu ale potrzebuje porady ( może dodania nadziei). Wczoraj zrobiłam badanie progesteronu, to był 23dc (6dpo).
Mój wynik to: 9,70 ng/ml przy czym normy to:
-faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml
-faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
-po menopauzie poniżej 0,1 - 0,2 ng/ml
CIĄŻA:
I trymestr 2,8 - 147,3 ng/ml
II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml
III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml
Niby mieści się w normie ale... Czy nie jest on za niski na ciążę? A może akurat w sam raz. Pytam bo aktualnie staram się z narzeczonym o dziecko od ok. 2 lat. W tym roku miałam już robione badania i akurat wyszły one w cyklu bezowu. Wtedy mój progesteron wyniósł 0,40 ng/ml. Dodam, że biorę Luteinę 2x po 1 tbl pod język.
Nie wiem czy mam mieć jeszcze nadzieję, że w tym cyklu się udało i próbować za tydzień testowaniem czy po prostu zapomnieć o tym cyklu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnga1989 wrote:Cześć dziewczyny, rzadko się tu udzielam ale jakoś tak brak czasu ale potrzebuje porady ( może dodania nadziei). Wczoraj zrobiłam badanie progesteronu, to był 23dc (6dpo).
Mój wynik to: 9,70 ng/ml przy czym normy to:
-faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml
-faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
-po menopauzie poniżej 0,1 - 0,2 ng/ml
CIĄŻA:
I trymestr 2,8 - 147,3 ng/ml
II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml
III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml
Niby mieści się w normie ale... Czy nie jest on za niski na ciążę? A może akurat w sam raz. Pytam bo aktualnie staram się z narzeczonym o dziecko od ok. 2 lat. W tym roku miałam już robione badania i akurat wyszły one w cyklu bezowu. Wtedy mój progesteron wyniósł 0,40 ng/ml. Dodam, że biorę Luteinę 2x po 1 tbl pod język.
Nie wiem czy mam mieć jeszcze nadzieję, że w tym cyklu się udało i próbować za tydzień testowaniem czy po prostu zapomnieć o tym cyklu