X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam za kolanami, ale są białe już.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    ciri juz Ci przepuszczaja?? faaajnie :D tez mialam takiu wzdety brzuch caly czas ze wygladalam jak kilka miesiecy do przpodu teraz wzdec juz nie mam i stopniowo wywala mi brzuch bo czesto swedzi

ja to widze, ze czasami kukaja na brzuch ale nikt nie przeppusci... w sumie nawert na to nie licze:-)
    Noo ja mialam taki jeden dien a jeszcze zle sie czulam wiec wykorzystam ale to taki pojedynczy incydent. JA sie ni moge doczekac az pozbede sie tej wody i to bedzi juz ciazowe...

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama straszne no naprawde ja myslalam,ze ja mam na boczkach glebokie i brzydkie, ale juz zmieniam zdanie...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka9319 wrote:
    okropne kasiu co nie :-/ tylko moja siostra zawsze niedowage miała, w klinice estetyki powiedzieli że to z tego i za mało kolagenu w skórze
    To ja jestem okraglutka i mam bardzo elastczna skore ale mega cienka i naczynka tez... chc czyms to wzmocnic..
    ALe to da sie zoperowac? Ile sobie zycza?

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez ciri widac naczynka zauwazylam ze mojen corce tez widac na nosku nozkach zwlaszcza jak slonce jest....

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe wrote:
    A moim zdaniem 6dpo może być za wcześnie u nie których dopiero 8 dpo jest najwyższa wartość więc nie ma powodów do obaw :)

zauważyłam jedno - ostatnie kilka cykli, w których mierzyłam tempkę to po owu mi ta temka "skakała" a teraz od 4 dni to mam taką dziwną tempkę: raz 36,51 potem 36,60 i znowu 36.51, 36.60. W tym cyklu mierzę tempkę po owu dopiero bo tak jakoś mnie naszło. a tempka po @ waha mi się 35,5 (taką mam swoją tempkę)

a fazę lutealną mam 15dniową

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 16:45

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    mi tez ciri widac naczynka zauwazylam ze mojen corce tez widac na nosku nozkach zwlaszcza jak slonce jest....
    Noo wlanie a u mnie jeszcze zylaki rodzinne, nogi to ma fioletowe od zylek jak mnie moja nauczycielka kosmetyczka zobaczyla to za glowe sie zlapala...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    zauważyłam jedno - ostatnie kilka cykli, w których mierzyłam tempkę to po owu mi ta temka "skakała" a teraz od 4 dni to mam taką dziwną tempkę: raz 36,51 potem 36,60 i znowu 36.51, 36.60. W tym cyklu mierzę tempkę po owu dopiero bo tak jakoś mnie naszło. a tempka po @ waha mi się 35,5 (taką mam swoją tempkę)
    To ladni wysoka massz temperature :) Wiec progesteron dzila ok. Mysle ze za bardz sie stresujesz. jak dluga masz druga faze?

Jak 15 dniowa to nastepny razem jak teraz sie nie uda badaj w 8 dpo. To bedzie bardziej miarodajne :) Choc martwi mnie ze taka niska jest przy luteinie.. Luteina wychodzi w badaniach a duphek nie... Hmm ale to juz kwestia lekarza zeby na to spojrzal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 16:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri niż by da sie cos tam laserowo porobić. Nie znam sie kompletnie na tym.

uciekam bo moje piranie z cos nie zalicza drzemki bez czytania bajki .

ciri22 lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech.. no załamać się idzie i tyle :) chociaż ostatnio zauważyłam ( w weekend) że roladki wieprzowe smakowały mi jak ryba no i ta "jednolita" temka... no ale z drugiej strony ten progesteron mnie martwi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 16:50

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOchana po prostu jak wyjdzie tescior lecisz na bete i powtarzasz progesteron i do gina smigasz :) I bedzie dobrze. Nie stresuj sie :*

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz uciekam kochane do domku :* milego dnia :*

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic. Trzeba czekac :-)

ciri22 lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo nie pozostaje nic innego. Trzymam kciuki ;* a jeszcze zapytam kiedy na konsultacje z tymi wynikami lecisz?

Anga1989 lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem inaczej: pierwsze badania mialam w kwietniu - akurat wtedy wypadl mi cykl bezowu. Potem zmienilam lekarza bo stwierdzil ze to od przysadki mozgowej :-\ a nawet USG mi nie robil. W koncu poszlam prywatnie no i ta USG zrobila, wymaz i przepisala luteine. Ale nikt nie kazal mi ponownic progesteronu i sama z wlasnej woli poszlam.

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zmien znow lekarza. Bo to nie podobne do niczego. trzeba to zbadac i cos zrobicc z tym i jesli teraz zaszlas to jak mowilam powtorz progesteron a jak nie to za miesiac zrob 8 dpo wez wykresy i wyniki badan i smigaj do innego lekarza.

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rade :-)

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz szykac lekarza poki sam Ci nie zapropnuje badan. Ile sie starasz? Mialas jakies badania robione zlecone przez lekarza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobiety!
    Cześć Kamka i Anga :):) Witamy na wątku ;)

Alicjaa, na betę jak już w sobotę, ale raczej nie będzie potrzeby bo badałam szyjkę teraz popołudniu i koło szyjki mam różowy śluz, więc przyjdzie.

Trochę was nadrobiłam, ale nie wszystko bo mi się nie chciało. Idę coś zjeść.
    Ciri, jak w pracy?

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Musisz szykac lekarza poki sam Ci nie zapropnuje badan. Ile sie starasz? Mialas jakies badania robione zlecone przez lekarza?
    Mialam robione juz wszystkie badania jakie tylko moglam. Problem mam w tym nieszczesnym progesteronie wlasnie :-( owulacje mam, pecherzyki pekaja nic innego nie wskazuje na problemy

l22nhdgen92nqanl.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ