X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    U mnie to moja mama i siostra wiedzialy tego samego dnia i siostra grzeska. Po drugiej becie jego mama. A potem sie nagle wszyscy dowiedzieli bo plociuch tesciowa wygadala ;p

Co do nadwagi to mam i to calkiem znaczna ale jestem w miare rowna i nabita wiec tak nie widac. Na poczatku ciazy wazylam prawie 70kg przy wzroscie 156cm wiec za duzo ale wszyscy mi max 60kg daja czyli w normie.
    Uda mialam zawsze duze od urodzenia (nieznosze ich) ale za to uwielbialam swoj brzuch bo on mi nigdy nie wyskakiewal zawsze plaski nawet przy nadwadze. Kolezanki w pracy mi zazdroscilym noo i kocham swoja pupe... Mrrrr w opinajacych sukienkach bosko po prostu taki tyleczek. ;D cycki zawsze ostatnie mi tyja a pierwsze chudna ale tez nie narzekam jesli o nie chodzi. Ogolnie to gdyby nie ilosc naczynek na nogach (mega mi pekaja) i grubasne nogi tobardzo bym siebie lubila. Ogolnie tez lubie ale wtedy by bylo lepiej ;D dlatego na diete nie przeszlam bo sie w sumie dobrze czuje z ta nadwaga wiec po co mam to zmieniac skoro jezdze na rowerze i normalnie sie odzywiam ;p

No dokładnie, najważniejsze byś się dobrze czuła :)
    Ja przy wzroście 174cm ważę na chwilę obecną 92kg :(
    ale nigdy nikt nie chciał uwierzyć, ze ja tyle ważę - mam to samo - dość nabita jestem i te gnaty chyba ciężkie jednak mam :(
    Jutro muszę sie zważyc, zobaczę jaka jest aktualna waga ;)

A jak to jest? na wizycie lekarz waży? ;) bo coś mi się o uszy obiło

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    matko jak mi się dłuzy ten cykl. To aż nie do wiary
    Baronowa, moj rekord to 90dniowy cykl - skonczony naturalnie, ze skokiem temperatury itp.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy. Moj mnie nawet nie zbadal ;p dopier pierwsza wizyte ciazowa to 10sierpnia bede miala. Zobaczymy co zrobicl wtedy. Bo bede miala juz wyniki badan krwi i moczu mam juz z usg opis wiec juz bedzie prawdziwa ciazowa wizyta.

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    I tak mysle ze wam sie uda i albo w najmniejs spodziewanym momencie zeniby wpadka albo jak nbierzecie sil do kolejnej walki znjdzie sie ktos z pomyslem.skutecznym.
    A brzuch mega gruby ;p od lat nie mialam tak wystajacego brzucha mimo ze mam nadwage a do tego jeszcze te 3kg w dol:p
    Co do wstawania jakas kicha przez G do 1 w nocy nie moglam spac i przez te bole kolan i dzis wstanie o 5;20 to byla masakra. Do tego zaginely mi sluchawki. I bede musiala w pracy i autobusie ludzi wysluchiwac.(mam nadzieje ze umamy je zostawilam bo to nie sa tanie rzeczy) ;D

Nie wierzę, gdzie ty masz niby nadwagę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mam ;p wszedzie mi mowili ze do ciazy musze schudnac. Moja wlasna matka przez pol roku mnie molestowala ze z takim bmi to na ciaze nie zajde

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    ciri gdzie Ty masz niby tę nadwagę???? ja tam widzę super figurę...!!!!!
    Ja to mam doła, bo zawsze miałam trochę brzucha w części od pępka w dół :/ a teraz jak mam wzdęcia to się zrobił jeszcze bardziej wystający... :/
    No i te cholerne boczki, biodra, pupa, i uda... jedyne z czego się cieszę to piersi fajniutkie się zrobiły, normalnie miałam miseczkę D, a teraz są jeszcze pełniejsze :)
    Moja dzisiejsza no była istną masakrą, wcale spać nie mogłam, duszno, gorąco, brzuch bolał :/

aaaa.. no i z nowości jeszcze... dziś mojej mamie powiedzieliśmy o ciąży (bo i tak się domyślała już - mieszkamy z moimi rodzicami, więc mama bacznie mnie obserwuje, ojciec szybko się pewnie nie dowie, a sam nie zakuma)

Kochana no figura w ciąży to nie bajka, ale dla dzieciaczka warto:) a teraz to i tak pewnie wzdęcia.
    Ja za to mam pełno wody, nogi spuchnięte:(

kofeinka lubi tę wiadomość

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    U mnie to moja mama i siostra wiedzialy tego samego dnia i siostra grzeska. Po drugiej becie jego mama. A potem sie nagle wszyscy dowiedzieli bo plociuch tesciowa wygadala ;p

Co do nadwagi to mam i to calkiem znaczna ale jestem w miare rowna i nabita wiec tak nie widac. Na poczatku ciazy wazylam prawie 70kg przy wzroscie 156cm wiec za duzo ale wszyscy mi max 60kg daja czyli w normie.
    Uda mialam zawsze duze od urodzenia (nieznosze ich) ale za to uwielbialam swoj brzuch bo on mi nigdy nie wyskakiewal zawsze plaski nawet przy nadwadze. Kolezanki w pracy mi zazdroscilym noo i kocham swoja pupe... Mrrrr w opinajacych sukienkach bosko po prostu taki tyleczek. ;D cycki zawsze ostatnie mi tyja a pierwsze chudna ale tez nie narzekam jesli o nie chodzi. Ogolnie to gdyby nie ilosc naczynek na nogach (mega mi pekaja) i grubasne nogi tobardzo bym siebie lubila. Ogolnie tez lubie ale wtedy by bylo lepiej ;D dlatego na diete nie przeszlam bo sie w sumie dobrze czuje z ta nadwaga wiec po co mam to zmieniac skoro jezdze na rowerze i normalnie sie odzywiam ;p

Nie wierzę,że tyle ważysz! To masz bardzo ładnie tę wagę rozłożoną, że nic nie widać. I miałaś przecież płaski brzuszek:)

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przed tą ciążą 64 z hakiem przy 175 wzrostu, rozstępów po córce nie mam (aczkolwiek na tyłku mam białe z czasów młodzieńczych), ale cellulit to jak najbardziej no i brzuch już taki bardziej flak.U mnie ciężko z motywacją do ćwiczeń:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    Nie wierzę,że tyle ważysz! To masz bardzo ładnie tę wagę rozłożoną, że nic nie widać. I miałaś przecież płaski brzuszek:)
    Noo nikt nie wierzy dlatego ja za bardzo sie nie przejmowalam ta waga. A sama zobaczylam ze przytylam dopiero jak mialam 8kg wiecej i sie w spodnie nie zmiescilam.

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i teraz w ciągu dwóch dni waga mi pokazała 2 kg do przodu, gdzie jadłam prawie same owoce, na obiady kukurydzę lub warzywa bo nic więcej mi się nie chciało.
    To chyba woda?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Baronowa, moj rekord to 90dniowy cykl - skonczony naturalnie, ze skokiem temperatury itp.
    Lo matko. Można oszaleć. Mój bedzie miał 50.

Mogli tez tak być ze jeden byl bezowulacyjny i nie skończył sie okresem a drugi juz byl prawie normalny u ciebie

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brzuch po dwóch ciążach to tez flak. Doslownie.

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak mowie ze waże 60 kg to tez mi nikt nie wierzy i stwierdza ze pewnie mam ciezkie kosci. wzrost 178. jestem generalnie cuda ale denerwuje mnie ze jak stoje mam fajny brzuch a jak usiade i sie troche przygarbie to robia mi sie faldy! :/

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, po ciąży będziesz tęskinić za tymi fałdami :-D
    żartuje, niektóre wracają szybko do formy

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mam nadzieje ze ja wroce. narazie sie tym nie przejmuje bo
    a. nie wiadomo czy zajde i kiedy
    b. nie wiadomo ile przytyje
    c. mysle ze mam motywacji na tyle zeby wrocic do formy w razie W

5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja motywacje mam, ale przy 3 dzieci czasu brak.

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    temp mi spadla z 36,25 na 36,02. czy to moze znaczyc ze owu bedzie dzisiaj?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pomogę bo nie mierzyłam nigdy

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 http://kwejk.pl/obrazek/2389557/dotyk-matki.html

ciri22, kamka9319 lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri ale masz super figurke babo brzuszek super!! ja to od zawsze mialam oponke;/ moja namniejsza waga przy 172 cm top 56 kg i z taka startowalam w pierwszej ciazy a teraz startowalam z 64 juz mam lekko ponad 8kg + ;/ a gdzie tam do konca, najgorsze jest, ze coraz bardzie4j chce mi sie jesc :( i to nie zbyt zdrowych rzeczy....

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ