X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Domcia23 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Wiesz tak naprawde nie ma pewnosci ze owulacja byla nie mierzylas temeratury od poczatku cyklu wiec nie wiesz a teraz jak spojrzalam na ten twoj wykres to ta sruga faza malo owulacyjnie wuglada choc z drugiej strony nie ma jej z czym porownywac.
    No wlasnie nie ma tej pewnosci. To niech @ przybywa i niech niedenerwuje:-(

Domcia
    ❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
    Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
    HSG 16.11.2015r.
    Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
    Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły :-) 8.01.2016r.
    17.11.2016r. I IUI :-(
    5.02.2017r. II IUI:-(
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri robilam wlasnie test owu, amil co od Ciebie dostalam bo moje sie skonczyly wczoraj i wyszedl mi pieknie pozytywny, napatrzec sie nie moge na te 2 tluste krechy jakby fajnie to bylo gdyby to byl test ciazowy...

Domcia23, ciri22, kofeinka lubią tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przepadam za psami, a dużych się w ogóle boję. Jakbym zobaczyła Twoje Klaudia to bym przeszła na drugą stronę ulicy;) ale to dlatego,że mnie kiedyś pies pogryzł i to psychika...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    Ciri robilam wlasnie test owu, amil co od Ciebie dostalam bo moje sie skonczyly wczoraj i wyszedl mi pieknie pozytywny, napatrzec sie nie moge na te 2 tluste krechy jakby fajnie to bylo gdyby to byl test ciazowy...

Klaudia, mi tez wyszedl wlasnie pozytywny. Juz drugi dzień taki jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ale lepiej wstrzymaj się ze staraniami jak masz to tsh za wysokie,bo uwierz mi wychowywanie i opieka nad dzieckiem co ma chorobę nie jest łatwe. jak możesz temu zaradzić-zrób to! mi tsh spadło z ponad 4 w 2 miesiące do 2,5 także poczekaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za radę w sprawie stanika! Już sprawdzam co to za strona ta Ewa Michalik

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    Ja nie przepadam za psami, a dużych się w ogóle boję. Jakbym zobaczyła Twoje Klaudia to bym przeszła na drugą stronę ulicy;) ale to dlatego,że mnie kiedyś pies pogryzł i to psychika...

jak zobaczysz moje, to nie musisz przechodzic ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f03692fb8b9.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d75f502ac0bd.jpg
    Morella wrote:
    Klaudia, mi tez wyszedl wlasnie pozytywny. Juz drugi dzień taki jest.

to idziemy leb w leb :D
    kamka9319 wrote:
    Klaudia ale lepiej wstrzymaj się ze staraniami jak masz to tsh za wysokie,bo uwierz mi wychowywanie i opieka nad dzieckiem co ma chorobę nie jest łatwe. jak możesz temu zaradzić-zrób to! mi tsh spadło z ponad 4 w 2 miesiące do 2,5 także poczekaj

wiem wiem, nie bede ryzykowac, stwierdzilismy z mezem ze lepiej poczekac te dwa miesiace nic w razie gdyby cos sie stalo obwiniac sie i zastanawiac co by bylo gdyby...

5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zabezpieczam sie w tym cyklu, i tak wiem, ze nie zajde. Mqz jutro wyjezdza, a skoro test owu wyszedl pozytywny, wiec owulka moze byc za jakis dzien czy dwa. Wizyte u endo mam 14 sierpnia < Ciri! Pamietaj> i będziemy myslec co dalej.

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Ja nie zabezpieczam sie w tym cyklu, i tak wiem, ze nie zajde. Mqz jutro wyjezdza, a skoro test owu wyszedl pozytywny, wiec owulka moze byc za jakis dzien czy dwa. Wizyte u endo mam 14 sierpnia < Ciri! Pamietaj> i będziemy myslec co dalej.

To jeszcze dzisiaj możecie działać!

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie, ze mna chyba cos nie tak jest.. Źle sie mega czuje. Leb mi pęka i mecza mnie mdlosci. Zapomnialam wam wczoraj powiedziec ze mialam okres cale 1.5 dnia. I nie ma po nim sladu. Chyba powinnam zrobić jeszcze jakieś badania, tylko jakie?

Alicjaa,mam ten sam problem :-D miedzy A a B miseczka :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta hcg Niunqa :*

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Sluchajcie, ze mna chyba cos nie tak jest.. Źle sie mega czuje. Leb mi pęka i mecza mnie mdlosci. Zapomnialam wam wczoraj powiedziec ze mialam okres cale 1.5 dnia. I nie ma po nim sladu. Chyba powinnam zrobić jeszcze jakieś badania, tylko jakie?

Alicjaa,mam ten sam problem :-D miedzy A a B miseczka :-P
    Podaj wymiary to powiemy ci czego szukac. Jak zakładać żeby biust lepiej wygladal ;) i do tego jak cyc jest do przodu to wygląda sie minus 5 kg.

Pisalas ze okres byl bardzo intensywny. Może starczyło żeby się oczyścić. Tez jakis czas temu miała taki. Nie wiem czy to cos kolwiek znaczy

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta hcg to nie jest potrzebna, bo test negatywny.

Baronowa, może masz rację. Jeden dzień był bardzo intensywny, bez skrzepów, ale był. Spróbuje się dodzwonić do kliniki i zobaczę w jakich dniach i godzinach robią HSG. Wtedy będę mieć też USG, to dr zobaczy co tam się dzieje.

Umówiłam się na HSG w środę 29tego o 18.20 :) A więc DOKONAŁO SIĘ! Trzymajcie kciuki za drożność :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 12:15

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam juz od dziś;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedziemy trzymac!!

a Wy trzymajcie zebym dostala jak najmniej kulek dzisiaj na paintballu, choc z reguly za wiele nie dostaje;)

milego weekendu wracam jutro:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    To jeszcze dzisiaj możecie działać!

Wczoraj dzialalismy i maz zapowiada akcje poranną jutro, przed wyjazdem. Moglabym go capnac jeszcze dzis, ale to chyba za często.

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka idziemy leb w leb tyle, ze u mnie to 100 % nie ma szans na ciaze. Dzis jak na zlosc jeszcze, perwszy raz od dawien dawna mam mega plodny sluz :(
    Juz przetrawilam wczorajsze informacje i postanowilismy poczekac do tych dni po okresie, zeby potwierdzic lub odrzucic dziagnoze endometriozy.

Co do Mezow to moj ma 188 i 85 kg wagi, ale w ogole na tyle nie wyglada, bo jest chudziutki, ale za to ma dosc rozbudowane plecy i barki :) A ja jestem prawie 25 cm nizsza. I wlasnie zdalam sobie sprawe, ze rowniez 25 kg lzejsza :P

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • moniqe Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona przepraszam może już pisałaś ale nie nadrobie wszystkiego :( w jaki sposób chcesz potwierdzić endo? wybierasz się na laparoskopię ? czy tylko wizyta u jakiegoś specjlisty od endometriozy ?

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Morelka idziemy leb w leb tyle, ze u mnie to 100 % nie ma szans na ciaze. Dzis jak na zlosc jeszcze, perwszy raz od dawien dawna mam mega plodny sluz :(
    Juz przetrawilam wczorajsze informacje i postanowilismy poczekac do tych dni po okresie, zeby potwierdzic lub odrzucic dziagnoze endometriozy.

Co do Mezow to moj ma 188 i 85 kg wagi, ale w ogole na tyle nie wyglada, bo jest chudziutki, ale za to ma dosc rozbudowane plecy i barki :) A ja jestem prawie 25 cm nizsza. I wlasnie zdalam sobie sprawe, ze rowniez 25 kg lzejsza :P
    To na wszelki wypadek dzisiaj.

Ja mam dzisiaj takie nerwy ze takze @ na bank bedzie jeszcze w poniedziałek a nie we wtorek. No bo mam miec usg to przeciez kiedy ma przyjść jak nie w ten dzien:/

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:

U mnie też nie ma szans. Zobaczymy co endo wymysli.

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ