Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJesli to wynik z 4 dnia po owulacji to spoko.mysle ze do poniedzialku wzrosnie powyzej 10 a mysle ze i wiecej bedzie a przy takim juz duzo zachodzi w ciaze. Zwykle daja luteine albo dupha na podtrzymanieale to juz jest wynik zadowalajacy powyzej 15 to podobno idealny dla ciazy.ja pierwszy raz w tym cyklu badalam i moalam 16,14 noo to wystarczylo a juz stawiam ze bylam po zagniezdzeniu bo 10dnia po owulacji mialam sliczna kreche na tescie i bete 35 a biorac pod uwage ze beta zaczyna sie wydzielac 48-72 godziny od zagniezdzenia to duze prawdopodobienatwo ze 7dpo czyli w dniu badania progesteronu bylo juz po nim.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyProgesteron jest podawany w dwoch jednistkach w nmol/l(tu norma chyba do 80 ale nie jestem pewna) lub ng/ml (tu norma dla fazy lutealnej do 28). Choc z tego co pamietam Fiona miala prawie setke albo setke w ng/ml i w ciazy nie byla wiec nie ma reguly.
-
nick nieaktualny
-
Mam pytanie, czy jak występuje plamienie implatacyjne to czy szyjka jest lekko otwarta? Zarodek jak się zagniezdza może trafić na naczynie krwionośne więc ta krew musi jakoś się wydostać więc szyjka musi być lekko otwarta czy ja to dobrze rozumiem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 09:52
-
nick nieaktualnymkl wrote:Mam pytanie, czy jak występuje plamienie implatacyjne to czy szyjka jest lekko otwarta? Zarodek jak się zagniezdza może trafić na naczynie krwionośne więc ta krew musi jakoś się wydostać więc szyjka musi być lekko otwarta czy ja to dobrze rozumiem?
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Wiesz co ja Ci tego nie powiem, bo ogolnie nawet jak krwawilam w ciazy i bylam na ostrym to lekarz powiedzial ze szyjka jest zamknieta z zewnatrz i z wewnatrz mimo ze ja czulam ewidentnie dziurke jak podczas owulacji czy przed okresem... wiec ja nie wiem jak to jest, a szczerze badalam szyjke dwa razy dziennie po owulacji i nie zauwazylam zeby byla uchylac choc raz... wiem jedynie ze sie zmieniala byla bardzo miekka wieczorami i nisko taka jak przy owulacji zas rano mega wysoko i Twarda (nigdy tak wysoko nie mialam) i to bylo inne w tym cyklu.
ja własnie wieczorem około 22-23 mam nisko ( wczoraj wydawało mi się że jest otwarta) a rano wysoko, wczoraj miałam plamienie i towarzyszące temu lekkie skurcze brzucha i chwilowe zakłucie dość mocne, dziś jak na razie nic się nie dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 11:12
-
nick nieaktualnyMoze i jest to proba zagniezdzenia ale nie zawsze konczy sie ona sukcesem. Ja mialam podobnie cykl temu i okres przyszedl... Bylam mega wsciekla bo mowie ze jak sa obiektywne objawy (plamienie i bol) a ciazy nie ma to nie mozna juz niczemu wierzyc. Wiec nie nakrecac sie ale byc dobrej mysli
-
nick nieaktualny
-
Hej. Niestety wciaz jest jedna kreska na tescie ciazowym moj 43dc jutro chyba pojde zrobic beteDomcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny